Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Εθνική Κωφών-Παρέα B.C. 89-41

Η Εθνική Κωφών σε φιλική αναμέτρηση διάρκειας 5 δεκαλέπτων επικράτησε της Ευρυτανικής Παρέας Β.C. με 89-41.
Η φιλική αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουλίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ξενοδοχείου Μοντάνα και ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα. Περίπου 15 με 20 θεατές την παρακολούθησαν.
Η Εθνική Κωφών του Γιάννη Παπαδόπουλου έδωσε μια δυνατή προπόνηση και δοκίμασε αρκετά σχήματα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που ακολουθούσουν. Κυριάρχησε και στα 50 λεπτά του ματς πετυχαίνοντας μια ευρεία νίκη.
Η Παρέα B.C. που μετέχει αδιάκοπα στα τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου έκανε μια πρωτότυπη κίνηση και διοργάνωσε ένα φιλικό ματς. Αποτελούνταν από αθλητές της, αλλά και επίλεκτους καλαθοσφαιριστές της περιοχής του Καρπενησίου. Οι καλαθοσφαιριστές της είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν εμπειρίες, παίζοντας ενάντια σε δυνατότερες και καλύτερους αθλητές με την διαφορά να κλείνει στους 48 πόντους.
Η Εθνική αναχωρεί από το Καρπενήσι την Πέμπτη 13 Ιουλίου προτού μπει στην «μάχη» της Σαμψούντας(18-30 Ιουλίου).

5 δεκάλεπτα
Το φιλικό ματς είχε διάρκεια 5 10λεπτων, καθώς παίχτηκε ένα εξτρά δεκάλεπτο μετά από επιθυμία της εθνικής, όπου οι δυο ομάδες παίξανε άμυνα ζώνης.

Λιγοστοί θεατές
Περίπου 15 με 20 θεατές παρακολούθησαν το φιλικό, μεταξύ αυτών και αθλητές των τμημάτων υποδομής του Γ.Σ. Άτλαντα.

Μαζί με επίλεκτους Ευρυτάνες
Η Παρέα στο φιλικό αυτό είχε στην σύνθεση της αρκετούς επίλεκτους καλαθοσφαιριστές της Ευρυτανίας, όπου παίζουν στο αντρικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ με την φανέλα του Άτλαντα.

Τίμησαν την εθνική
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο αρχηγός της Παρέας B.C., πρωτεργάτης και διοργανωτής του φιλικού Δημήτρης Κολλημένος προσέφερε ανθοδέσμη στην Εθνική, την οποία παρέλαβε ο αρχηγός της Άκης Γρίλλης.



Πρωτότυπη κίνηση
Πρώτη φορά βλέπουμε καλαθοσφαιριστές του νομού μας να δίνουν φιλικό ματς με ομάδα που προετοιμάζεται στην πόλη μας. Σίγουρα πρόκειται για μια πρωτότυπη κίνηση και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές του εγχειρήματος.

Αποχώρησε τραυματίας
Ο σέντερ της Παρέας Ταξιάρχης Κουτρομάνος αποχώρησε τραυματίας από το φιλικό έχοντας υποστεί ελαφρές διάστρεμμα.


Ρέφερι ο Χουσιάδας
Το φιλικό διεύθυνε επιτυχώς ο πιστοποιημένος ρέφερι της ΕΣΚΑΣΕ Θανάσης Χουσιάδας.

Αρχή με +11
Η Εθνική στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 20-9.

Αύξησε την διαφορά
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 33-16, με τους διεθνείς μας να βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματα τους,

Όμορφο μπάσκετ
Το 3ο 10λεπτο άνηκε κατά κράτος στην εθνική που προσέφερε όμορφο θέαμα και διεύρυνε την διαφορά στο 61-25.

Σε υψηλά επίπεδα
Το τέλος του 4ου δεκαλέπτου βρήκε το σκορ στο 79-37.

Το έξτρα 10λεπτο
Το τελευταίο και 5ο δεκάλεπτο παίχτηκε μετά από συμφωνία των δυο ομάδων, οι οποίες αγωνίστηκαν σε άμυνα ζώνης και το σκορ να κλείνει στο 89-41.

Τα δεκάλεπτα
20-9, 33-16, 61-25, 79-37, 89-41

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Άγγελος Σαμαντάς): Κατσαρός Λ. 2, Ζαγκότσης, Σαμαντάς 3(1), Θεοδοσόπουλος, Στεφανής 2, Κουτρομάνος 2, Λέρης, Κουρλός, Οσμεναϊ 6, Κολλημένος, Χονδρός 9, Λερογιάννης 4, Κατσαρός Δ., Κωστής 6(2)

Εθνική Κωφών (Γιάννης Παπαδόπουλος): Κοσκινάς, Ερηνάκης, Στρέκλας, Τασιούλης, Τετώρος, Γρίλλης, Απτόσογλου, Ντικούδης, Τσαγκαρούλης, Παγκράτης, Πεταλάς, Ντερτιλής

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Πίνακας: Φάνης Παπαδόπουλος





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος