Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Το «3on3» στο Καρπενήσι ένα από τα καλύτερα του καλοκαιριού


Στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου, διεξήχθη ένα από τα καλύτερα «3on3» του καλοκαιριού, με την επισημότητα της FIBA. Στόχος το τουρνουά να γίνει θεσμός.
Το όνομα αυτού Mountainball 3on3 το οποίο ήταν επίσημο της FIBA και δεν θα μπορούσε να είναι άλλο αφού οι αγώνες γίνανε στην Κεντρική πλατεία Καρπενησίου με 1000 μέτρα υψόμετρο στην 4 καθαρότερη ατμόσφαιρα παγκοσμίως.
Μία πόλη που κάθε καλοκαίρι είναι η κοιτίδα του Μπάσκετ με τις μεγαλύτερες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές ομάδες να την προτιμούν για την προετοιμασία τους, με Πρώτη και καλύτερη την Επίσημη αγαπημένη.
Μόλις 4 μέρες πριν την επίσκεψη της Εθνικής στο Καρπενήσι για την προετοιμασία της 21-22/07 έγινε το απόλυτο μπασκετικό event του καλοκαιριού για την Στερεά Ελλάδα. Το Καρπενήσι Mountainball 3on3 με την ποιότητα των ομάδων και το θέαμα που προσέφερε έκανε τον κόσμο της περιφέρειας να μιλάει ακόμα για ένα γεγονός που δείχνει ότι θα γίνει θεσμός. Το σκηνικό στήθηκε στην κεντρική πλατεία σε ένα αλπικό τοπίο και οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν 2 μέρες απόλυτης μπασκετικής ενέργειας.
Πέρα απ τις ομάδες Πανελλαδικά που έλαβαν μέρος και συγκεκριμένα απ την Αττική ,τη Φθιώτιδα , τη Βοιωτία το παρών έδωσαν και παίχτες απ την STOIXIMAN BASKET LEAGUE oι οποίοι βγάλανε φάσεις επιπέδου ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ γι αυτό εκ του αποτελέσματος το τουρνουά διεκδικεί επάξια την καλύτερη θέση σε ότι Μπασκετικό EVENT έγινε μέχρι τώρα στην Στερεά Ελλάδα. Η Καινοτομία του τουρνουά ήταν ο διαγωνισμός τριπόντων με το Shooting Gun το οποίο προσέφερε το Hallofbrands που έντυσε και όλες τις ομάδες του τουρνουά.
Την βράβευση στις ομάδες κάτω των 18 έκανε λίγες ώρες πριν το γάμο του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νικολαος Σουλιώτης. Στους τελικού το θέαμα ήταν απερίγραπτο με back screens , καρφώματα με alley oops και ένα δαιμονισμένο Σταύρο Σχίζα ο όποιος θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στον Κολοσσό Ρόδου να δείχνει δείγματα μπασκετικής ευφυΐας.
Στην παρακάτω Φώτο Αντίπαλος με τον Πέτρο Μελλισαράτο του Πανιωνίου ο οποίος θα κατέβει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 3on3 και ήταν άλλος ένας διακριθείς του τουρνουά.
Η αεροπορία του τουρνουά (αφού ατενίζουν έτεροι τον κόσμο απ τα 2,11) Ο Μανώλης Κουκουλας της Κύμης και ο Αλφα Ντιαλο με εντυπωσιακές φάσεις δώσανε την νίκη και το Τουρνουά στην Ομάδα τους
Νικητές και ηττημένοι στο τέλος για την Καθιερωμένη φωτογραφία με τους Άλφα Ντιαλο, Σταυρο Σχίζα , Μανώλη Κουκουλά , Σπυριδάκη και Μελισσαράτο να διακρίνονται και να δίνουν μία γεύση απ την STOIXIMAN ΒASKET LEAGUE στο Καρπενήσι Mountainball 3on3. Για την Ιστορία σε ένα FIBA τουρνουά όπου έχει τα εχέγγυα να γίνει θεσμός είδαμε ένα μοναδικό θέαμα για τα δεδομένα των 3on3.
Η περιφέρεια γενικότερα έχει βγάλει πολλά μπασκετικά ταλέντα. Στο Καρπενήσι βρέθηκαν κάποια από αυτά και δείχνοντας τις δυνατότητες τους καταφέρανε να κερδίσουν κάποιες επαφές με γυμναστές και ατζέντηδες απ την Basket league. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός, να αναδεχθεί το ποιοτικό μπάσκετ στην επαρχία και μέσα απ αυτό να αναδειχθούν ακατέργαστα πολλές φορές ταλέντα που δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν .
Ήταν ο χώρος, η ένταση , η όλη διοργάνωση που έκανε τους πάντες να θεωρούν ότι ήταν ένα απ καλύτερα μπασκετικά event στην περιφέρεια. Το Καρπενήσι Mountainball με το επιτυχημένο μείγμα επαγγελματιών και ποιοτικών ερασιτεχνών κατάφερε να κάνει αυτή την διαφορά. Κατάφερε να κάνει όσους παρευρέθησαν να πουν ότι είδα 2 ώρες ποιοτικού και θεαματικού μπασκετ.
Αξίζει τον Τίτλο που του έδωσαν όλοι όσοι ήταν εκεί απ όλη την Ελλάδα.
Αυτόν του ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΕVENT του καλοκαιριού όπου θα γίνει θεσμός.
Το Sport24.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας του «3on3» στο Καρπενήσι.

Πηγή: www.sport24.gr