Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Remal Madrid-Πρωτέας 27-64

Σε χαλαρούς ρυθμούς ο Πρωτέας τριπλασίασε τις νίκες του, καθώς επικράτησε με 27-64 της Remal Madrid σε ματς μεταξύ ομάδων δυο ταχυτήτων.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Δευτέρα 8 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 6. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, παρουσία ελάχιστων φιλάθλων.
Η Remal Madrid του Γιάννη Δαράβαλη έδωσε το δεύτερο της παιχνίδι, κατεβαίνοντας και φέτος στην διοργάνωση για την χαρά της συμμετοχής. Όπως ήταν φυσικό δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον αντίπαλο της στο σκορ. Ο Κώστας Αρκουμάνης ήταν ο πρώτος σκόρερ των «Ισπανών» με 7. Η Remal έχει απολογισμό πλέον μια νίκη και μια ήττα.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου με ωραίο μπάσκετ επικράτησε στο ρελαντί με διαφορά 37 πόντων, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους αθλητές του. Στους 23 με 3 εύστοχα 3ποντα σταμάτησε ο ο ποιοτικός Άγγελος Σαμαντάς. Οι «γαλάζιοι» έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς.
Την επόμενη(4η) αγωνιστική ο Πρωτέας θα παίξει την Τετάρτη 10/5 στο ντέρμπι κορυφής με τα Ψηλά Βουνά, ενώ η Remal θα αγωνιστεί δυο ημέρες ύστερα με τον Εύρυτο.

Δεν έφταναν τους 20
«Απογοητευτική» ήταν η προσέλευση των θεατών στο παιχνίδι, καθώς δεν ξεπέρασαν τους 20 στον αριθμό. Γενικότερα έως τώρα ο κόσμος δεν έχει «αγκαλιάσει» την διοργάνωση, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.


Πρωτιά Αρκουμάνη


Για τα «Ρεμάλια» ο Κώστας Αρκουμάνης(Φωτογραφία) σημείωσε 7 πόντους, ανεβαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παναγιώτης Ζωχάκης και Κώστας Λιάγκας έβαλαν 6. Από τον πάγκο είδε το ματς ο Νίκος Δροσίνης.


Απουσία βολών
Στα αξιοσημείωτα πως μόλις ένας πόντος σημειώθηκε με ελεύθερη βολή, καθώς τα φάουλ ήταν ελάχιστα.

«Γαλάζιο»  3Χ3
Ο περυσινός φιναλίστ Πρωτέας έκανε το 3 στα 3 στην διοργάνωση και «ζεστάθηκε» εν όψει του ντέρμπι με τα Ψηλά Βουνά.

«Εκτελεστής» ο Ίγκλι


Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία) του Πρωτέα. Σημείωσε 23 πόντους με τρεις τρίποντες «βόμβες». Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Αποστόλη Νούλα, που είχε 16 με δυο 3ποντα.


Πρώτο φετινό Κατσαρή


Φετινό ντεμπούτο με τους «Μαδριλένους» έκανε ο Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία).

Ξεκαθάρισε από την αρχή














Ο Πρωτέας «καθάρισε» από το πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι, όπου προηγήθηκε με 11-28, παίζοντας πολύ χαλαρά. Ο Αποστόλης Νούλας και ο Παναγιώτης Ζωχάκης σκόραραν για 2, ενώ ο Άγγελος Παχής με 3ποντο, ο Ίγκλι Οσμενάι με σουτ για δυο διαμόρφωσαν το 2-7. Με 3ποντο και 2ποντο του Αποστόλη Νούλα(Φωτογραφία αριστερά) έγινε το 2-12, ενώ ο Ίγκλι Οσμενάι έκανε το 2-14, κλείνοντας ένα σερί 0-12 για την ομάδα του, το οποίο σταμάτησε ο Κώστας Λιάγκας(4-14). Με 3ποντο του Ίγκλι Οσμενάι, 2ποντα των: Κώστα Λέρη και Παναγιώτη Ζωχάκη(Φωτογραφία δεξιά) επετεύχθη το 6-19. Ο Αποστόλης Νούλας «όπλισε» εκ νέου για τρεις, ενώ ο Ίγκλι Οσμενάι με τον Γιώργο Γερονίκο έβαλαν 2ποντα(6-26). Ο Χρήστος Κατσαρής με σουτ 3 πόντων, ο Αποστόλης Νούλας και ο Γιάννης Δαράβαλης με εύστοχες προσπάθειες εντός παιδιάς σημείωσαν το 11-28.


Άστοχη περίοδος


Μόλις 3-10 ήταν το επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου με το ημίχρονο να λήγει με 14-38. Ο Γιώργος Γερονίκος(Φωτογραφία αριστερά) με 2ποντο, ο Ίγκλι Οσμενάι με 3ποντο και ο Άγγελος Παχής με σουτ 2 πόντων σημείωσαν το 11-35. Ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία κέντρο) και ο Γιάννης Δαράβαλης (Φωτογραφία δεξιά) με σουτ έξω από τα 6,75 διαμόρφωσαν το 14-39, με το οποίο τελείωσε το πρώτο 20λεπτο. Ο Γιώργος Γερονίκος του Πρωτέα σταμάτησε προσπάθεια του Βαγγέλη Λελούδη της Remal. Με πρόβλημα στον ώμο αποχώρησε 2:34 πριν την λήξη ο Κώστας Λέρης, ο οποίος επέστρεψε αργότερα στο παρκέ.




Μικρή αύξηση















Με την διαφορά στο  +26 από το +24 τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο. Το επιμέρους σκορ ήταν 8-10 υπέρ του Πρωτέα, διαμορφώνοντας το 22-48. Ο Παναγιώτης Ζωχάκης, ο Ίγκλι Οσμενάι και ο Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία αριστερά) βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με σουτ 2 πόντων(16-42). Ο Αποστόλης Νούλας, ο Κώστας Λιάγκας (Φωτογραφία δεξιά), ο Ίγκλι Οσμενάι, ο Σπύρος Ξαγάρας, ο Κώστας Λιάγκας εκ νέου και ο Κώστας Αρκουμάνης βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι κατά σειρά με σουτ 2 πόντων για το 22-48. Ο Αποστόλης Νούλας των «γαλάζιων» σταμάτησε σε σουτ 3 πόντων των αρχηγό της Remal Γιάννη Δαράβαλη.


Σταμάτησε στο +37


Η ομάδα του Γιάννη Χαντζόπουλου επικράτησε με το τελικό 27-64, έχοντας ένα επιμέορυς 5-16 υπέρ της στην τελευταία περίοδο. Ίγκλι Οσμενάι, Αποστόλης Νούλας, Κώστας Λέρης(Φωτογραφία) έβαλαν από ένα δίποντο ο καθένας, διαμορφώνοντας το 22-54. Ο Κώστας Αρκουμάνης και ο Ίγκλι Οσμενάι ανέβασαν το σκορ στο 24-56, ενώ ο Κώστας Λέρης και ο Ίγκλι Οσμενάι «όπλισαν» για τρεις, σημειώνοντας το 24-62. Το τελικό σκορ σημειώθηκε με 1/2 βολές του Κώστα Αρκουμάνη, καλάθι του ίδιου και σουτ 2 πόντων του Γιώργου Γερονίκου.


Τα δεκάλεπτα
11-28, 14-38, 22-48, 27-64

Συνθέσεις Ομάδων

Remal Madrid (Γιάννης Δαράβαλης): Λιάγκας 6, Κατσαρής 3(1), Δαράβαλης 5(1), Ράπτης, Λελούδης Ε., Λελούδης Κ., Αρκουμάνης 7, Ζωχάκης 6

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος):  Λέρης Β., Νούλας 16(2), Οσμενάι 23(3), Παχής 8(2), Κουρλός, Γερονίκος 6, Λέρης Κ. 7(1), Λαμπρόπουλος, Ξαγάρας 4

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας& Δημήτρης Λερογιάννης
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος