Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση Ζαχαρόπουλου για την επίθεση εις βάρος του


Μέσω της σελίδας της Π.Α.Κ. www.panevrytaniki.wordpress.com ο προπονητής της Φώντας Ζαχαρόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση που δέχτηκε, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ.
Η ανακοίνωση του έχει ως εξής:

«Το σημερινό ήταν ακόμα ένα περιστατικό το οποίο επιβεβαιώνει αυτά που φωνάζω τόσο καιρό τόσο εγώ, όσο και ο Σύλλογος στον οποίο εργάζομαι, για την ύπαρξη θερμοκέφαλων οι οποίοι ”εκπαιδευόμενοι” από μη πιστοποιημένους ανθρώπους, από δήθεν σωματεία και από ανύπαρκτα εκπαιδευτικά συστήματα φτάνουν σήμερα στο σημείο να απειλήσουν ακόμα και τη σωματική μου ακεραιότητα. Ο κώδωνας του κινδύνου έχει κρουστεί εδώ και τρία χρόνια με έγγραφα και αδιάσειστα στοιχεία για κάποιους οι οποίοι με την παρουσία τους μολύνουν τον χώρο του υγιούς αθλητισμού στην πόλη μας εδώ και καιρό και έπρεπε η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο σήμερα για να δείτε όλοι σας ότι τόσο καιρό δεν φαντάζομαι δράκους και φαντάσματα να με περιτριγυρίζουν αλλά έχω πλήρη γνώση των όσων συμβαίνουν γύρω μου. 
Προειδοποιώ λοιπόν τους φωτεινούς παντογνώστες της πόλης μας ότι τα προσωπεία έπεσαν, και μαζί τους θα πέσουν και οι αλήθειες που κρύβονταν καλά κάτω από το χαλί τόσο καιρό με θρασύτατο τρόπο από όλους τους υπεύθυνους πριν  οδηγηθούμε σε κάποιο σοβαρότερο περιστατικό στο μέλλον που μπορεί να έχει ως στόχο κάποιον μικρότερο αθλητή μιας και στον αγώνα του πρώτου γύρου με τον ίδιο αντίπαλο (τυχαίο;) ο Σύλλογός της Π.Α.Κ. έδωσε και πάλι τόπο στην οργή στο περιστατικό που συνέβη λίγες ώρες πριν τον αγώνα,όταν σε προπόνηση της συναδέλφου μου με παιδιά τρίτης και τετάρτης Δημοτικού ανήλικος έσκασε βαρελότο εντός του γηπέδου με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιο μικρό παιδί.
Το σημερινό περιστατικό για μένα ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη.Σαν προπονητής και παιδαγωγός θεωρώ ότι την πέτρα σήμερα δεν τη δέχτηκε ο Ζαχαρόπουλος αλλά ένα κομμάτι του υγιούς αθλητισμού της πόλης μας που εκφράζει ο Σύλλογος της Π.Α.Κ. Σαν προπονητής τονίζω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τέτοια περιστατικά δεν θα με τρομοκρατήσουν και δεν θα με παρασύρουν σε κατώτερα επίπεδα τα οποία παλεύω καθημερινά να μάθω στους αθλητές μου να αποφεύγουν.Σαν άνθρωπος όμως,σεβόμενος την οικογένειά μου που δεν επιτρέπω σε κανέναν να την πιάνει στο στόμα του,τον Σύλλογο που εργάζομαι αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό έχω ήδη αρχίσει τις διαδικασίες ώστε το θέμα να πάρει την νομική οδό ούτως ώστε να μην υπάρξουν άλλα τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.
Η περίοδος χάριτος που έχουν πάρει μερικοί τελείωσε και τώρα θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος για τους συκοφάντες και τους υβριστές που μέχρι τώρα με έπιαναν στο στόμα τους,εκμεταλλευόμενοι  την  επιθυμία μου να ασχοληθώ με τη δουλειά μου και όχι με τις ακαθαρσίες τους.
Το σημερινό περιστατικό μου προκαλεί μόνο θλίψη και κλείνοντας θα ήθελα να συμβουλέψω τους δύο νεαρούς που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια να σκεφτούν καλύτερα την πράξη τους αν θέλουν να θεωρούνται αθλητές και να εκφράσω τη βαθιά μου απογοήτευση και τον τεράστιο προβληματισμό μου αν εν έτη 2017 υπάρχουν ακόμα γονείς-εκπαιδευτικοί που στηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές.
Με εκτίμηση προς το υγιές κομμάτι του τοπικού μας αθλητισμού»