Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Παμπαίδες: Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 43-41

Βελτιωμένη εικόνα είχε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοφαίρισης, η οποία ηττήθηκε στο φινάλε με 43-41 από την Αναγέννηση Λαμίας σε ματς ισοδύναμων ομάδων.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 8 Απριλίου στο ΔΑΚ Λαμίας. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Αναγέννηση Λαμίας του Χρήστου Τσακωνίτη έκανε την ανατροπή από 39-41 σε 43-41 στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα του αγώνα και πήρε το «ροζ» φύλλο αγώνος. Ο Παναγιώτης Κεραμάρης πέτυχε 11 πόντους και 10 ο Νίκος Λαδάς, αθλητές και της ομάδας παίδων. Οι Φθιωτοί πέτυχαν το 2 στα 2, έχοντας νικήσει επίσης με +2 τον Πρωτέα Λαμίας.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έκανε ένα πολύ καλό πρώτο και τρίτο 8λεπτο και κρατούσε την νίκη στα χέρια της. Η απώλεια αμυντικών ριμπάουντ στο τέλος έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ των γηπεδούχων. Ο Θωμάς Μπακατσιάς πρόσθεσε 14 πόντους στο ενεργητικό του. Η Ακαδημία μετρά τρεις ήττες, όμως έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης.
Οι νικητές ταξιδεύουν για την επόμενη(4η) αγωνιστική για το Καρπενήσι, όπου θα παίξουν με τον Άτλαντα. Νέα εκτός έδρας αναμέτρηση για την Π.Α.Κ., η οποία αγωνίζεται με τον Άρη Σπερχειάδας.

Η φίλαθλη παρουσία
Περισσότεροι από 50 θεατές είδαν την ενδιαφέρουσα συνάντηση του παμπαιδικού.


2/2
Η Αναγέννηση διπλασίασε τις νίκες της. Πριν μια εβδομάδα είχε επιβληθεί του Πρωτέα Λαμίας με δυο επίσης πόντους διαφορά.

Προπονητής ο Τσακωνίτης


Τους Λαμιώτες καθοδηγεί ο Χρήστος Τσακωνίτης(Φωτογραφία), ο οποίος αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα, αποτελώντας έναν από τους διαχρονικά κορυφαίους Φθιωτούς καλαθοσφαιριστές.

Μετά το παιδικό
Προηγουμένως είχε διεξαχθεί το παιχνίδι του παιδικού μεταξύ των δυο ομάδων, το οποίο έληξε με 49-36 υπέρ των γηπεδούχων.

Διψήφιοι παίδες














Από πλευράς νικητών ο Παναγιώτης Κεραμάρης(Φωτογραφία αριστερά) και ο Νίκος Λαδάς(Φωτογραφία δεξιά) σημείωσαν 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Μαζί με τον Δημήτρη Καραγιάννη είχαν παίξει νωρίτερα και στο ματς του παιδικού.

Η καλύτερη παρουσία
Η Ακαδημία της Κατερίνας Μπαλωμένου έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης, κάνοντας την καλύτερη της εμφάνιση.

«14αρι» Μπακατσιά














Για τους Ευρυτάνες ο Θωμάς Μπακατσιάς(Φωτογραφία αριστερά) σημείωσε 14 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς. Ένα λιγότερο έβαλε ο Βασίλης Σβερώνης(Φωτογραφία δεξιά). Ο δεύτερος «πυροβόλησε» ξανά έξω από τα 6,75.

«Αφεντικό» η Π.Α.Κ.
Πολύ καλή αρχή στο παιχνίδι έκαναν τα παιδιά της Κατερίνας Μπαλωμένου, τα οποία προηγήθηκαν με +9 στο πρώτο 8λεπτο(8-19).

Εντυπωσιακή ανατροπή
Η δεύτερη περίοδος άνηκε στους Λαμιώτες. Με ένα εντυπωσιακό επιμέρους 25-4 «ξέφυγαν» με 10 για το 33-23.

Εναλλαγή σκορ
Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε στην Π.Α.Κ., η οποία πέρασε μπροστά με 35-39. Το επιμέρους σκορ ήταν 2-16 υπέρ της, παίζοντας πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση.

Τελικώς Αναγέννηση
Το συγκότημα του Χρήστου Τσακωνίτη «χαμογέλασε», καθώς επιβλήθηκε με  43-41. Η Π.Α.Κ. προηγούνταν με 39-41 1,5 περίπου λεπτό πριν την λήξη. Το τέταρτο 8λεπτο είχε ένα επιμέρους 8-2 υπέρ των γηπεδούχων.

Τα 8λεπτα
8-19, 33-23, 35-39, 43-41

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Χρήστος Τσακωνίτης): Κεραμάρης 11, Παππάς 4, Καραγιάννης 4, Τσιγάνης, Λαδάς 10, Κουμπούρας 6, Σταυρομήτρος 4, Λάμπρου, Κολοκύθας, Παπασταμάτης 4, Νταβάκος, Πατίτσας

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου):  Υφαντής 2, Μπακατσιάς 14, Κουδουνάς, Κρίκας, Σβερώνης 13(1), Γραβάνης, Μαυραγάνης 2, Κοκοτίνης, Ντότσικας 2, Μπόνιας 8

Διαιτητής: Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Ανθή Τσιμπρικά(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος