Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Αίολος-Αναγέννηση Σχηματαρίου 0-2

Δίκαιη επικράτηση για την Αναγέννηση Σχηματαρίου, η οποία επιβλήθηκε με 0-2 του Αιόλου και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 4. Ήταν στα πλαίσια της 1ης φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας και για τον 5ο Όμιλο του θεσμού. Λιγότεροι από 100 φίλαθλοι είδαν το ματς, το οποίο έγινε και με διαστήματα ψιλόβροχου.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου παρουσίασε θετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν ανταγωνιστικός και βρισκόταν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στα υπόλοιπα 45΄, μένοντας εκτός συνέχειας, έχοντας εξ αρχής δύσκολο έργο.
Η Αναγέννηση του Τάκη Πλατή έπαιξε αρκετά καλή μπάλα και έφτασε στην νίκη-πρόκριση στην επανάληψη, καθώς ο Γιώργος Βυλλιώτης σκόραρε στο 70΄ και ο Γιάννης Γκαράνης στο 73΄. Ο Γιώργος Βυλλιώτης και ο Ηλίας Κολώνιας είχαν επίσης προσπάθειες στο αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι. Οι κυπελλούχοι Βοιωτίας παρουσίασαν ένα αρκετά καλοδουλεμένο σύνολο.
Ο κυπελλούχος Ευρυτανίας στρέφει την προσοχή του στα play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, αντιμετωπίζοντας το Σαββατοκύριακο 22/23 Απριλίου την Μυρίκη. Το Σχηματάρι συνεχίζει την πορεία του στο κύπελλο ερασιτεχνών. Αντίπαλος του στην 2η φάση θα είναι την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου ο Σκουφάς Κομποτίου στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας.

Όχι μεγάλη προσέλευση
Το παιχνίδι κυπέλλου παρακολούθησαν περίπου 80-90 θεατές. Διεξήχθη με ελαφριά βροχή σε ορισμένα σημεία του.



Ο νους στα μπαράζ
Οι ποδοσφαιριστές του Αιόλου έχουν πρωταρχικό στόχο την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Ο δεύτερος στόχος τους ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου Ευρυτανίας, ο οποίος και επετεύχθη, ενώ προσπάθησαν για το καλύτερο και στο Πανελλήνιο κύπελλο.

Επιστροφή Στύλα


Ο μέσος των κυπελλούχων Έλβις Στύλα(Φωτογραφία) επέστρεψε στο αρχικό σχήμα του Λάκη Αναστασόπουλου. Είχε αποβληθεί στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΚ και συμμετείχε σε ματς μετά από περίπου 20 μέρες.

Προφυλάχτηκαν οι τραυματίες

 












Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία Δεξιά) προέρχονται από τραυματισμό και πέρασαν ως αλλαγή. Εκτός αποστολής ήταν ο επίσης τραυματίας Βασίλης Παρασκευόπουλος.

4η στο πρωτάθλημα
Η Αναγέννηση βρίσκεται στην 4η θέση της Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας. Ο τίτλος καταλήγει  στον Αμβρυσσέα Διστόμου, στον οποίο αγωνίζεται ο πρώην παίχτης του Αιόλου Βασίλης Μεταξούλης. Απομένουν βέβαια δυο αγωνιστικές για το φινάλε και μέσα στο παιχνίδι βρίσκεται και το δεύτερο Ύπατο.

Άριστος ο Μπλούνας-Γνώριμος βοηθός

 












Πολύ καλή διαιτησία για τον Φθιωτό Γιάννη Μπλούνα (Φωτογραφία Αριστερά). Στους πίνακες 3ης κατηγορίας συγκαταλέγεται ο ταλαντούχος 2ος βοηθός Βασίλης Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος κατάγεται από τον γειτονικό Άγιο Γεώργιο Φθιώτιδας.

Ο Ευρυτανικής καταγωγής και οι γνώριμοι


Ο προπονητής της Αναγέννησης Τάκης Πλατής (Φωτογραφία Αριστερά) κατάγεται από την Πρασιά Ευρυτανίας. Αντιμετώπισε τον Αίολο στα μπαράζ ανόδου ως προπονητής της Θήβας. Στην ίδια διαδικασίας ενάντια της Ευρυτανικής ομάδας από την 11αδα του Σχηματαρίου είχαν παίξει και οι: Παναγιώτης Ταυταρίδης (Φωτογραφία Κέντρο), Αλέκος Ανυφαντής (Φωτογραφία Δεξιά) και οι δυο σκόρερ Γιώργος Βυλλιώτης και Γιάννης Γκαράνης.

Χωρίς Μπινιάκο
Δεν ταξίδεψε στο Καρπενήσι ο τραυματίας Γιάννης Μπινιάκος. Ο ικανότατος επιθετικός σκόραρε το νικητήριο γκολ στον τελικό κυπέλλου(1-0) επί του Διστόμου.

Προεδρικές παρουσίες

 












Οι Πρόεδροι της ΕΠΣ Ευρυτανίας και ΕΠΣ Βοιωτίας Γιώργος Παπαντζίμας(Φωτογραφία αριστερά) και Κώστας Νίκας αντίστοιχα παρακολούθησαν τον αγώνα των κυπελλούχων των Ενώσεων τους. Από την κερκίδα είδαν το ματς και οι δυο Πρόεδροι Περικλής Πλακιάς(Αίολος) και Ταξιάρχης Τέλκης(Φωτογραφία δεξιά, Σχηματάρι).

Νεανικό ρόστερ
Στον πάγκο του Σχηματαρίου και οι 5 ποδοσφαιριστές που βρισκόταν σε αυτό ήταν γεννηθέντες το 2000. Πρόκειται για τους: Βασίλη Ανυφαντή, Κώστα Μισάι, Αποστόλη Κακό, Θεοφάνη Κακό και Βαγγέλη Κίσσα. Την ίδια χρονολογία είναι γεννημένος και ο Γιώργος Κίσσας, ο οποίος αγωνίστηκε στον χώρο της μεσαίας γραμμής και μια χρονιά μεγαλύτερος ο Ηλίας Κολώνιας.

Αντίπαλος το Κομπότι
Οι κυπελλούχοι Βοιωτίας για την 2η φάση του θεσμού θα παίξουν την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου στην Άρτα με τον Σκουφά Κομποτίου(Κέρδισε με 2-0 την Α.Ε. Μεσολογγίου).

Α΄ Μέρος

Δεν προηγήθηκε κανείς
Αρκετά καλά στάθηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Αίολος, έχοντας συνοχή στην μεσοαμυντική του λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι και τις καλύτερες ευκαιρίες, ωστόσο δεν προηγήθηκαν.

Πιο δυνατά το Σχηματάρι

 












Δυο πολύ καλές φάσεις έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 4΄ ο Ηλίας Κολώνιας από κοντά πλάσαρε άουτ μετά την σέντρα του Γιάννη Χρήστου. Με την συμπλήρωση 10 λεπτών ο Παναγιώτης Ταμπαθάνης (Φωτογραφία Αριστερά) μετά την μπαλιά του Πάνου Αζακά ανακόπηκε σε κόρνερ από τον Πάνο Αζακά (Φωτογραφία Δεξιά).



Χωρίς την μεγάλη φάση


Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου δημιούργησε τρεις τελικές προσπάθειες με τον Νίκο Νικολάου, τον Κώστα Μπόνια και τον Κώστα Ρούσση(Φωτογραφία). Μόνο το σουτ του τελευταίου είχε πορεία στον στόχο και μπλοκαρίστηκε από τον Θανάση Κουτρούμπα.




Δοκάρι Βυλλιώτη
Μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 έχασε η Αναγέννηση στο 34ο λεπτό, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γιώργου Βυλλιώτη από αριστερά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κύρου Παπαβασιλείου. Η φάση δημιουργήθηκε από χτύπημα φάουλ του Παναγιώτη Ταυταρίδη.




Διαμαρτυρίες στον 1ο βοηθό


Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον πρώτο βοηθό Γιώργο Λιτοσελίτη(Φωτογραφία) στο 39ο λεπτό, ο οποίος υπέδειξε ως οφσάιντ τον Νίκο Νικολάου μετά την μπαλιά του Κώστα Ρούσση. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στον ίδιο επόπτη στο 66΄ για υπόδειξη οφσάιντ στον Γιώργο Βυλλιώτη μετά από μπαλιά του Παναγιώτη Ταυταρίδη.




Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Σέντρα του Χρήστου από τα αριστερά, ο Κολώνιας πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι μόλις άουτ από το τέρμα του Αιόλου.
7΄: Πάσα του Καραχαλίδη στον Νικολάου, ο οποίος σούταρε από αριστερά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτρούμπα.
10΄: Ο Γκαράνης έκανε κάθετη μπαλιά στον Ταμπαθάνη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση επιχείρησε να σκοράρει, αλλά ανακόπηκε σε κόρνερ από τον Αζακά.
18΄: Πάσα του Κολώνια στον Ταυταρίδη, διαγώνιο σουτ του δεύτερου κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
20΄: Ο Ρούσσης έδωσε στον Μπόνια, το σουτ του δεύτερου από το ύψος της περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σχηματαρίου.
22΄: Κόρνερ του Χρήστου από δεξιά, κεφαλιά το Κολώνια έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
29΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Ρούσση, ο οποίος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και ο Κουτρούμπας μπλόκαρε.
34΄: Ο Βυλλιώτης μετά από μακρινό χτύπημα φάουλ του Ταυταρίδη πλάσαρε ψηλοκρεμαστά από αριστερά προ του Παπαβασιλείου και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
43΄: Σέντρα του Κολώνια από αριστερά,ο Γκαράνης σούταρε και ο Μούργκας ανέκοψε σε κόρνερ.
45΄+1΄: Ο Νικολάου έκανε γύρισμα στον Παπαβασιλείου, ο οποίος επιχείρησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Βυλλιώτη και έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Προκρίθηκε δίκαια
Η ομάδα του Τάκη Πλατή ήταν καλύτερη και επιβλήθηκε δίκαια επί του Αιόλου με 0-2. Σκόραρε δυο φορές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν κατάφερε να απειλήσει το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου.

Ίδια κατάληξη


Δεύτερο δοκάρι για τους Βοιωτούς στο 55΄. Ο Γιάννης Γκαράνης μετά από εξαιρετικό συνδυασμό τροφοδότησε τον Ηλία Κολώνια(Φωτογραφία), ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση, ο Κύρος Παπαβασιλείου απέκρουσε και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του τελευταίου.



Προβάδισμα Σχηματαρίου


Η Αναγέννηση προηγήθηκε στο 70΄. Ο Παναγιώτης Ταυταρίδης με εξαιρετική κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Γιώργο Βυλλιώτη(Φωτογραφία), ο οποίος πλάσαρε εύστοχα, σημειώνοντας το 0-1.






Νέο τέρμα σε 3΄


Τρία λεπτά αργότερα το Σχηματάρι «σφράγισε» την νίκη του. Ο Παναγιώτης Ταμπαθάνης σέντραρε στον Γιάννη Γκαράνη(Φωτογραφία), ο οποίος με ωραία ενέργεια και χαμηλό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.




Εγκάρδιος χαιρετισμός
Ο επιθετικός του Αιόλου Κώστας Ρούσσης είχε εγκάρδιο χαιρετισμό με τον προπονητή του Σχηματαρίου Τάκη Πλατή μετά την αντικατάσταση του.


Εντάσεις ελαφριάς μορφής


Στο 80ο λεπτό υπήρξε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο ρέφερι Γιάννης Μπλούνας τιμωρησε με κίτρινη κάρτα τον Νίκο Νικολάου(Φωτογραφία) του Αιόλου και τον Αλέκο Ανυφαντή της Θήβας. Λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε προσωρινή διακοπή, καθώς ο νεαρός Γιώργος Κίσσας βρέθηκε στο έδαφος μετά από φάουλ που δέχτηκε από τον Ντένις Καραχαλίδη.




Μια τελική


Οι γηπεδούχοι είχαν μια άξια καταγραφής τελική προσπάθεια και συγκεκριμένα στο 90΄ με το σουτ του Κώστα Μπόνια(Φωτογραφία), το οποίο δεν ανησύχησε τον Θανάση Κουτρούμπα. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Ντένις Καραχαλίδης είχε επιχειρήσει γυριστό σουτ από καλή θέση, αλλά κόντραρε στα σώματα.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Γκαράνης πάσαρε στον Ταυταρίδη, που σούταρε από αριστερά έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
55΄: Ο Γκαράνης μετά από εξαιρετικό συνδυασμό έδωσε στον Κολώνια, που πλάσαρε από δεξιά, ο Παπαβασιλείου απέκρουσε και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του.
64΄: Συνδυασμός Γκαράνη-Βυλλιώτη-Κολώνια, σουτ του τελευταίου κόντραρε σε κόρνερ ο Ράικος.
70΄: Ο Ταυταρίδης έκανε κάθετη μπαλιά στον Βυλλιώτη, ο οποίος από θέση τετ α τετ με πλασέ στην δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου σημείωσε το 0-1.
73΄: Σέντρα του Ταμπαθάνη από αριστερά, ο Γκαράνης ξεμαρκαρίστηκε όμορφα και με χαμηλό σουτ περίπου λίγο μέσα από την περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία του Αιόλου(0-2).
87΄: Ο Χρήστου έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Βυλλιώτης έπιασε την κεφαλιά και ο Μούργκας ανέκοψε την πορεία της μπάλας.
90΄: Κλέψιμο και προσωπική προσπάθεια του Μπόνια έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα του Κουτρούμπα.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου, Κολώνιας, Κίσσας, Ανυφαντής Α.

Διακριθέντες
Αίολος: Αζακάς, Μπόνιας, Μπόγδανος
Αναγέννηση: Ταυταρίδης, Γκαράνης, Βυλλιώτης, Κολώνιας

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Η ομάδα μου νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανταγωνιστική. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, είχαμε τις ευκαιρίες μας, όπως είχε και ο αντίπαλος. Το Σχηματάρι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πολύ δουλεμένη, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και άξιζε την νίκη, κερδίζοντας δίκαια. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, δεν κάναμε καλό παιχνίδι, δεν είχαμε καλή κυκλοφορία, ούτε βγαίναμε σωστά στην επίθεση. Ο αντίπαλος μας έπαιξε έξυπνα στην αντεπίθεση με μεγάλες μπαλιές, δημιούργησε τις ευκαιρίες, τις κατάλληλες προϋποθέσεις και κέρδισε δίκαια. Συγχαρητήρια για την πρόκριση του.»

Τάκης Πλατής (Αναγέννηση Σχηματαρίου): «Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο για δυο λόγους. Τον τελευταίο καιρό έχουμε χαλαρώσει λίγο στις προπονήσεις, διότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα μας, είμαστε στην 4η θέση, δεν απειλούμαστε και δεν απειλούμε κανέναν. Ο δεύτερος λόγος ήταν το πολύωρο αυθημερόν ταξίδι, ώστε να γυρίσουμε μέσα σε μια ημέρα. Φύγαμε από τις 6 το πρωί, για να γυρίσουμε γύρω στις 12 το βράδυ. Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές μου ανταποκρίθηκαν σε αυτό το παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και άλλες φορές, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, συγχαρητήρια στους παίχτες μου. Θεωρώ ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτόν τον θεσμό όσο μας κρατάνε οι δυνάμεις μας. Συγχαρητήρια για την φιλοξενία του Αιόλου, τους ευχαριστούμε πολύ και αν βρεθούμε αντίπαλοι ξανά στο μέλλον θα τους φερθούμε αντάξια. Το διαιτητικό τρίο με κατέπληξε, ήταν καταπληκτικοί. Γνωρίζω ότι ο Αίολος είναι σε διαδικασία μπαράζ, να του ευχηθώ τα καλύτερα. Εμείς θα πάμε την Μεγάλη Εβδομάδα στην Άρτα, θεωρώ ότι θα είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές μου, διότι είχαμε 2-3 απουσίες και να τα καταφέρουμε καλύτερα.»

Συνθέσεις Ομάδων
Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Μπόγδανος, Ράικος(68΄ Φούκας), Αζακάς, Μούργκας, Τριανταφυλλόπουλος,  Μπόνιας, Στύλα(76΄ Χρυσικός), Ρούσσης(75΄ Ζαραβέλης), Καραχαλίδης, Νικολάου

Αναγέννηση Σχηματαρίου (Τάκης Πλατής): Κουτρούμπας, Κολώνιας(93΄ Ανυφαντής Β.), Χρήστου, Λασκαρίδης, Γκαράνης, Ταυταρίδης, Κόκκαλης, Κίσσας Γ., Βυλλιώτης, Ανυφαντής Α., Ταμπαθάνης(89΄ Κακός Α.)

Διαιτητής: Γιάννης Μπλούνας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Καλύβας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος