Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Φραγκίστα-Παναγραφιωτικός 2-1

Έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι η Φραγκίστα και κατάφερε μέσα σε 30 λεπτά να επικρατήσει του Παναγραφιωτικού στο ντέρμπι των μικρομεσαίων με 2-1 και να πάρει την ρεβάνς μια ακριβώς εβδομάδα μετά.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 5 Μαρτίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου και άρχισε στις 14:00. Ήταν η συνέχεια του αγώνα της 3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, ο οποίος είχε διακοπεί στο 60΄ εξ αιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών στις 12 Νοεμβρίου του περασμένου έτους και ενώ το σκορ ήταν 1-1. Αρκετοί θεατές βρέθηκαν στο «Σύνορο», παρακολουθώντας την συνέχεια του παιχνιδιού.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε προυποθέσεις για το νικητήριο γκολ. Τελικά τα κατάφερε στο 80΄ με την κεφαλιά του Γιάννη Ντάλλα, η οποία βρήκε στον αμυνόμενο Λάμπρο Σβερώνη. Ο ΑΠΟΔΦ έφτασε τον αντίπαλο του στην 5η θέση και τους 6 βαθμούς.
Ο Παναγραφιωτικός του Ρέμμους Πάτρου δεν έδωσε συνέχεια στην καλή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας και δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα του, μη καταφέρνοντας να απειλήσει τον αντίπαλο. Με νίκη θα παρέμενε «ζωντανός» στο κυνήγι των μπαράζ,. Τα Άγραφα παρέμειναν στους 6 πόντους.
Οι νικητές θα υποδεχτούν για την 11η αγωνιστική την Ποταμιά την Κυριακή 12/3, ενώ μια ημέρα μετά οι Αγραφιώτες αγωνίζονται εκτός έδρας με την Κρέντη. Και οι δυο συναντήσεις θα γίνουν στο Κερασοχώρι. Καμία από τις δυο ομάδες δεν φαίνεται ότι μπορεί να «χτυπήσει» την 4αδα.

Ικανοποιητική προσέλευση
Την συνεχισθείσα συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 60-70 θεατές, εκμεταλλευόμενοι και τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες.


Τα πρώτα 30΄
Η συνάντηση είχε ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου και διεκόπη στο 60ο λεπτό από τον τότε ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Το σκορ ήταν 1-1(31΄ Αυτογκόλ Πάτρου-8΄ Νούλας). Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://evrytaniasport.blogspot.gr/2016/11/1-1-60.html.

Ξεχώρισε ο Λαθύρης


Πάρα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο δεξιός μέσος των νικητών Δημήτρης Λαθύρης(Φωτογραφία).

Ελάχιστες διαφορές














Από τα πρώτα 60 λεπτά από πλευράς γηπεδούχων στην ενδεκάδα προστέθηκαν οι: Χρήστος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφια αριστερά), Δημήτρης Λαθύρης(Είχε μπει αλλαγή) και Βαγγέλης Γαλανός(Φωτογραφία δεξιά). Απουσίαζε ο Πάνος Γερονίκος. Ο Γιάννης Κονδύλης μετακινήθηκε τον Γενάρη στον Απεραντιακό και ο Ανδρέας Φύκας, ο οποίος είχε αντικατασταθεί στην Ποταμιά. Η γηπεδούχος ομάδας είχε ήδη κάνει μια αλλαγή και δικαιούταν δυο, όμως δεν πραγματοποίησε τελικά κάποια σε αυτό το 30λεπτό.

Ίδια βαθμολογία
Φραγκίστα και Άγραφα μοιράζονται την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 5 βαθμούς.

Ρεβάνς Φραγκίστας
Πριν μια εβδομάδα στο Καρπενήσι ο Παναγραφιωτικός είχε επικρατήσει του αντιπάλου με 2-1 επίσης. Και στα δυο ματς οι γηπεδούχοι έκαναν ανατροπή στο σκορ.

5 αλλαγές

























Από πλευράς Αγράφων οι: Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Ελτόν Μαλάι(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Δημήτρης Κωσταρέλος(Φωτογραφία κάτω αριστερά), Βαγγέλης Ζανιάς και Αλέξανδρος Τόλης(Φωτογραφία κάτω δεξιά) συμμετείχαν στα εναπομείναντα 30΄, μη έχοντας παίξει στο διακοπέν ματς του Νοεμβρίου.
Απουσίαζαν οι: Κυριάκος Μπάμπε, Νίκος Φούκας, Ηλίας Τσιγαρίδας, Μιχάλης Νούλας και Πάνος Μπλέντζος.

Β΄ Μέρος

Σωστή επανέναρξη 


Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφια) ξεκίνησε την αναμέτρηση εύστοχα με ελεύθερο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ οι ομάδες μπήκαν κατευθείαν στον αγωνιστικό χώρο.



Το ήθελε περισσότερο
Η γηπεδούχος ομάδα πέραν του γκολ που σημείωσε δημιούργησε και ορισμένες καλές φάσεις στα καρέ του Κώστα Ιωάννου.

Το νικητήριο γκολ














Η Φραγκίστα «χαμογέλασε» στο 80ο λεπτό. Ο Μάκης Ζήκας εκτέλεσε φάουλ, ο έμπειρος Γιάννης Ντάλλας(Φωτογραφία αριστερά) έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η οποία βρήκε στον αμυντικό των Αγράφων Λάμπρο Σβερώνη(Φωτογραφία δεξιά) και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-1.






Ντεμπούτο Ν. Μπισμπίκη


Την πρώτη του φετινή εμφάνιση με τον Παναγραφιωτικό έκανε ο Νίκος Μπισμπίκης(Φωτογραφία), ο οποίος αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή των φιλοξενούμενων, που ταξίδεψαν στο «Σύνορο» με 12 ποδοσφαιριστές.

Χωρίς ευκαιρία


Ο Παναγραφιωτικός είχε δυο τελικές προσπάθειες με σουτ του Βαγγέλη Ζανιά(Φωτογραφία), τα οποία δεν ήταν άξια καταγραφής.

Οι καλύτερες φάσεις
73΄: Ο Λαθύρης τροφοδότησε τον Ζήκα, ο οποίος σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.
80΄: Χτύπημα φάουλ του Ζήκα από αριστερά, κεφαλιά του Ντάλλα στο δεύτερο δοκάρι κόντραρε στον Σβερώνη και κατέληξε στα δίχτυα(2-1).
82΄: Προσωπική ενέργεια και σουτ του Γενιτσαρόπουλου κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ιωάννου.
84΄: Συνδυασμός Λαθύρη-Γενιτσαρόπουλου-Κατσαδούρου, σουτ του τελευταίου μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Λαθύρης, Ντάλλας, Ζήκας
Παναγραφιωτικός: -

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο έγινε μετά από 4 μήνες. Ήμασταν τυχεροί, καθώς καταφέραμε και κερδίσαμε μέσα σε 30 λεπτά. Οι ομάδες είναι σχεδόν πάνω-κάτω ισοδύναμες. Ο στόχος είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Καλή συνέχεια στα Άγραφα.»







 
Ρέμμους Πάτρου (Παναγραφιωτικός): «Κάναμε μια προσπάθεια να πλησιάσουμε την 4αδα, όμως χωρίς προπονήσεις δεν γίνεται να καταφέρεις κάτι. Σήμερα κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε την σαιζόν.»







Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός):  Σάλτης Χ., Γαλανός Ε., Μπισμπίκης Φ., Περούλας, Ντάλλας, Κώτσιας, Λαθύρης, Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Γενιτσαρόπουλος

Παναγραφιωτικός (Ρέμμους Πάτρου): Ιωάννου, Κατσαρός, Σβερώνης, Κωσταρέλος, Καραμπάς, Πάτρου, Κεφαλάς, Ζανιάς, Μαντέκας, Μαλάι, Τόλης(82΄ Μπισμπίκης Ν.)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος