Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η UEFA μοιράζει 4.000 ευρώ σε κάθε ΕΠΣ


Με προσωπικές ενέργειες του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η UEFA ενισχύει οικονομικά τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και αποζημιώνει τον Γιώργο Μπίκα για τον εμπρησμό της οικείας του.
 Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ την Τετάρτη (21/12), η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA στη διάρκεια της πρόσφατης Γ.Σ. για εφάπαξ οικονομική ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ελλάδας, από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, δεδομένων και των εξαιρετικά περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της ΕΠΟ, απέφερε τελικά αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μάλιστα ώρες.
Κατόπιν προσωπικών ενεργειών του επιτετραμμένου της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη και με την υποστήριξη του επικεφαλής του τμήματος ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου αποδέχθηκε το αίτημα της ΕΠΟ για έκτακτη ειδική χρηματοδότηση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και εγκρίθηκε: Έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ, ποσό που αναλογεί σε 220.000 ευρώ για τις ΕΠΣ (με ισόποση κατανομή 4.000 ευρώ σε κάθε Ένωση) και 80.000 ευρώ, ως βοήθημα της UEFA στον Γεώργιο Μπίκα για την καταστροφή της οικίας του.
Το ποσό θα έχει μεταφερθεί στον λογαριασμό της ΕΠΟ έως την Πέμπτη (22/12) και η ΠΔΕ θα το διανείμει αυθημερόν στους τελικούς παραλήπτες του.Πηγή: www.sdna.gr