Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Βοιωτίας 0-4

Πέρασε νικηφόρα από το Καρπενήσι η ΕΠΣ Βοιωτίας, νικώντας με 0-4 την ΕΠΣ Ευρυτανίας χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες.
Η εξ αναβολής συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 13:00. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων παίδων.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Τσιγαρίδα στο δεύτερο της εντός έδρας παιχνίδι ήταν αρκετά αξιοπρεπής, δυσκολεύοντας για πολύ τον αντίπαλο στα πρώτα 40 λεπτά του αγώνα. Η κόπωση και η απουσία παραστάσεων ήταν αρνητικοί συντελεστές για να συνεχίσει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Παράλληλα δημιούργησε και δυο μικροευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Η ΕΠΣΕ παραμένει τελευταία χωρίς βαθμό και χωρίς γκολ.
Η Βοιωτία του Βαγγέλη Πούλου μετά από δυο αρνητικά εντός έδρας αποτελέσματα επέστρεψε στις νίκες με ευρύ σκορ, όπως είχε κάνει και στην πρεμιέρα με την Φωκίδα. Δυο τέρματα σημείωσε ο Ευθύμης Τσιώλης, ενώ το όνομα τους στην λίστα των σκόρερ έβαλαν και ο Ιάσωνας Δούκας με τον Θανάση Κολιγιάννη. Η ΕΠΣΒ βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 6 πόντους.
Οι Ευρυτάνες θα κάνουν το ρεπό τους την 5η αγωνιστική και θα αγωνιστούν ξανά στις 11/1 στο γήπεδο τους με την Φθιώτιδα. Η ΕΠΣ Βοιωτίας αντιμετωπίσει εκτός έδρας στις 21 Δεκεμβρίου την ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Οι νέοι στις κερκίδες
Τον αγώνα των παίδων παρακολούθησαν περισσότεροι από 50 θεατές, από τους οποίους η πλειοψηφία ήταν ποδοσφαιριστές των ομάδων νέων των δυο ομάδων.



Καλαμάρης ξανά


Και το δεύτερο παιχνίδι παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο Καρπενήσι διεύθυνε ο Κώστας Καλαμάρης(Φωτογραφία).

Αλλαγή βοηθού


Τον ορισθέντα πρώτο βοηθό Δημήτρη Ξύστρα αντικατέστησε και στα δυο ματς ο Ευθύμης Ντζάνης (Φωτογραφία).

Καθοδήγηση Τσιγαρίδα & Πούλου
Την Ευρυτανία «κοούτσαρε» και σε αυτόν τον αγώνα ο Δημήτρης Τσιγαρίδας λόγω της απουσίας του Γιώργου Χρυσαφόπουλου. Προπονητής της Βοιωτίας είναι ο Βαγγέλης Πούλος, καθώς οι: Γιάννης Καντάς και Βασίλης Δελιανίδης έχουν παραιτηθεί.


Θετικοί Σολωμός & Καντάς














Για τους νικητές πολύ καλή εμφάνιση έκανε στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Νίκος Σολωμός(Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος ανήκει στην Αθλητική Πολιτεία. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ηλίας Καντάς(Φωτογραφία δεξιά), από τα πόδια του οποίου δημιουργήθηκε το 0-1. Πρόκειται για τον γιο του τέως ενωσιακού προπονητή Γιάννη.

Με 15 η Βοιωτία
Η ΕΠΣ Βοιωτίας ταξίδεψε στο Καρπενήσι αυθημερόν και με αποστολή 15 ποδοσφαιριστών και όχι 17 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Οι παράγοντες της ΕΠΣΕ


Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν οι παράγοντες Πάνος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης και Νίκος Δροσίνης και φυσικά ο Διονύσης Βονόρτας με τον Δημήτρη Αθανασόπουλο. Από πλευράς φιλοξενούμενων στο πλευρό της αποστολής βρέθηκαν αρκετοί παράγοντες και γονείς των ποδοσφαιριστών. Ξεχώρισε ο «εμβληματικός» Νίκος Βασιληάς (Φωτογραφία)


Α΄ Μέρος

Προβάδισμα ενός τέρματος
Η ΕΠΣΒ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 0-1, συναντώντας μια πολύ καλά στημένη άμυνα.

Καλύτερα οι Βοιωτοί














Το συγκρότημα του Βαγγέλη Πούλου είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Κύριοι εκφραστές των επιθετικών τους προσπαθειών ήταν οι: Νίκος Σωτηρίου(Φωτογραφία αριστερά), Ιάσωνας Δούκας,  Νίκος Σολωμός και Χάρης Πάστρας(Φωτογραφία δεξιά).


Αμυντικά η ΕΠΣΕ
Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα είχε αρκετά καλή αμυντική παρουσία, δυσκολεύοντας κατά πολύ τον ανώτερο αντίπαλο της.

Μετά από στημένη μπάλα


Στο 31ο λεπτό οι Βοιωτοί προηγήθηκαν στο σκορ. Ο Ηλίας Καντάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Ευθύμης Τσιώλης(Φωτογραφία) με πλασέ στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ σε 0-1.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Σέντρα του Αλμπάνη από τα δεξιά, σουτ του Σωτηρίου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας.
13΄: Πάσα του Σολωμού στον Δούκα, που σούταρε έξω από την περιοχή και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.
20΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Πάστρα κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
25΄: Εκτέλεση φάουλ του Πάστρα απέκρουσε με τις γροθιές ο Νικοπολίδης.
29΄: Ο Καντάς χτύπησε κόρνερ από αριστερά, ο Σολωμός σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των Ευρυτάνων.
31΄: Ο Καντάς εκτέλεσε ξανά κόρνερ από τα αριστερά, ο Τσιώλης στο πρώτο δοκάρι με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων σημείωσε το 0-1 παρά την προσπάθεια του Νικοπολίδη.

Β΄ Μέρος

4αρα για την ΕΠΣΒ
Η ΕΠΣ Βοιωτίας «καθάρισε» τους τρεις βαθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στο τελικό 0-4, σκοράροντας από νωρίς. Στους ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Ευρυτανίας επήλθε φυσιολογική κούραση, ωστόσο κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ σε «νορμάλ» επίπεδα.

Αρχηγικός «αιφνιδιασμός»


Μόλις στο 2ο λεπτό της επανάληψης η Βοιωτία έκανε δυο τα τέρματα της. Το μακρινό σουτ του αρχηγού Ιάσωνα Δούκα(Φωτογραφία) «αιφνιδίασε» τον τερματοφύλακα Κώστα Νικοπολίδη, «γράφοντας» το 0-2.



Ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε


Το 0-3 σημειώθηκε στο 62΄. Ο Νίκος Τσεμπερλίδης έκανε την σέντρα, ο Σπύρος Κατσαρέλης πλάσαρε και ο Κώστας Νικοπολίδης απέκρουσε. Στην επαναφορά ο νεοεισελθών Θανάσης Κολιγιάννης(Φωτογραφία) ευστόχησε με πλασέ, πετυχαίνοντας το 0-3.


Πρώτες προσπάθειες














Ένα σουτ του Γιάννη Καμαρέτσου (Φωτογραφία αριστερά), το οποίο κατέληξε άουτ ήταν η πρώτη επιθετική προσπάθεια για τους Ευρυτάνες. Στο 68ο λεπτό ο Γιάννης Τσούκας (Φωτογραφία δεξιά) έκανε όμορφη ενέργεια, για να μπλοκάρει ο Βαγγέλης Γρίβας.


Το πρώτο και το τελευταίο
Ο Ευθύμης Τσιώληςσημείωσε το 1ο και το 4ο γκολ των νικητών, φτάνοντας τα 4 στην διοργάνωση, όσα έχει και ο συμπαίχτης του Νίκος Σωτηρίου. Στο 70΄ μετά την μπαλιά του Νίκου Σολωμού διαμόρφωσε το τελικό 0-4.



Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Ο Δούκας με αρκετά μακρινό σουτ «αιφνιδίασε» τον Νικοπολίδη, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος και ψηλά(0-2).
46΄: Μακρινό σουτ του Σωτηρίου έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό «Γ» της Ευρυτανίας.
53΄: Ο Καμαρέτσος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γρίβα.
54΄: Διαγώνιο σουτ του Κολιγιάννη έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
56΄: Χτύπημα κόρνερ του Κολιγιάννη από αριστερά, ανάποδο ψαλίδι του Σολωμού απέκρουσε ο Νικοπολίδης.
62΄: Σέντρα του Τσεμπερλίδη από τα δεξιά, πλασέ του Κατσαρέλη απέκρουσε ο Νικοπολίδης και ο Κολιγιάννης πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε για το 0-3.
66΄: Ο Σολωμός σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.
68΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Τσούκα από αριστερά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Βοιωτών.
70΄: Κάθετη πάσα του Σολωμού στον Τσιώλη, που με διαγώνιο σουτ από δεξιά στην απέναντι γωνία του Νικοπολίδη «έγραψε» το 0-4.
74΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Κολιγιάννη απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
78΄: Κόρνερ του Κολιγιάννη από αριστερά, πλασέ του Τσιώλη στο δεύτερο δοκάρι έδιωξε ο Νικοπολίδης.
80΄: Ο Σωτηρίου έδωσε στον Τσιώλη, που σούταρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Τσούκας, Μήτσιος, Τσάρας
Βοιωτία: Σολωμός, Καντάς, Κολιγιάννης, Τσιώλης, Σωτηρίου

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ευρυτανία): «Λαμβάνοντας υπόψιν τις παραστάσεις και τις εμπειρίες που έχουν οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Ευρυτανίας και αναλογιζόμενοι πραγματικά τον μικρό αριθμό αθλητών από τον οποίον θα πρέπει να διαλέξουμε ώστε να εκπροσωπήσουν την ΕΠΣ θα έλεγα ότι θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι για την παρουσία των αθλητών μας στο συγκεκριμένο ματς. Μπορεί το σκορ να λέει ότι η διαφορά των δυο ομάδων είναι πολύ μεγάλη, αλλά εμείς θα πρέπει να κοιτάμε προς την ατομική βελτίωση του κάθε αθλητή όσο και την ομαδική εικόνα, η οποία δείχνει καθημερινά ότι βελτιωνόμαστε και γινόμαστε κάθε φορά και περισσότερο ανταγωνιστικοί. Τα γκολ τα οποία δεχόμαστε είναι συνήθως γκολ απειρίας ή σωματικής διάπλασης ή ατομικής τακτικής. Για να βελτιωθούν οι αθλητές μας στα 3 αυτά στοιχεία χρειάζεται πολύς αγωνιστικός χρόνος, πράγμα που οι αθλητές μας δεν μπορούν να έχουν με βάση τις συνθήκες της περιοχής που ζούμε. Παρά το αποτέλεσμα είμαι πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την εικόνα τους στο συγκεκριμένο ματς.»

Βαγγέλης Πούλος (Βοιωτία): «Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο υπήρξε η ευκαιρία να παίξουν πολλά παιδιά που δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι τώρα. Πήγανε καλά και τα παιδία που μπήκαν ως αλλαγή. Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για την Βοιωτία. Συγχαρητήρια πάντως στην ομάδα της Ευρυτανίας που στάθηκε πολύ καλά μέχρι το πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 45΄ ήταν πολύ καλή. Μετά έμεινε από δυνάμεις η ομάδα. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο. Καλές γιορτές σε όλους, υγεία στα παιδιά, στους γονείς τους και σε όλους τους παράγοντες.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Νικοπολίδης, Βουτσέλης(72΄ Παπανικολάου), Τσούκας, Καμαρέτσος, Τριανταφυλλόπουλος Α., Μήτσιος(63΄ λ.τρ Φλωράκης), Κελεσίδης(72΄ Τσέλος), Μπίκας(63΄ Μπουμπουρής), Δροσίνης(66΄ Καώνης), Τσάρας, Τριανταφυλλόπουλος Β.

Βοιωτία (Βαγγέλης Πούλος): Πούλος(51΄ Γρίβας), Τσεμπερλίδης, Καπαρός, Πάστρας, Κοσκινάς(51΄ Καραμίντζος), Σολωμός, Καντάς(59΄ Κατσαρέλης), Σωτηρίου, Αλμπάνης(43΄ Κολιγιάννης), Δούκας, Τσιώλης

Διαιτητής: Κώστας Καλαμάρης(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Ευθύμης Ντζάνης(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Δημονίτσας(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος