Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Σάρωσε Πανελληνίως σε όλους τους τομείς ο Α.Σ. Tae Kwon Do Ευρυτανίας


Τεράστιες επιτυχίες σημείωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-εφήβων kick boxing ο Α.Σ. Tae Kwon Do Ευρυτανίας. Οι αγώνες έγιναν το τριήμερο 4-5-6 Νοεμβρίου στο κλειστό στάδιο βαρέων αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής με συνολική παρουσία 1500 αθλητών από 200 συλλόγους από όλη την Ελλάδα σε 6 τατάμι και 3 ρίνγκ.
Ο Ευρυτανικός σύλλογος συμμετείχε με 13 αθλητές και ο απολογισμός του ήταν εκπληκτικός: 5 χρυσά, 5 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια. Αναλυτικά οι διακρίσεις των αθλητών-τριών του:
Η Σεμέλη Ζαρμακούπη κατέλαβε την 1η θέση(χρυσό μετάλλιο) στα -46 κιλά στο light contac και την 2η θέση(ασημένιο μετάλλιο) στο kick light. Ο Βασίλης Ντάλλας ήταν 1ος στα -57 κιλά στο kick light και 2ος στο light contac. Χρυσό μετάλλιο για την Ειρήνη Τασιούλη στα +70 κιλά στο kick light και την Μαρία Κονιαβίτη στο ίδιο στυλ στην ηλικία 8-10 χρονών. Ο Νίκος Μπισμπίκης κατέλαβε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στα -57 κιλά στο kick light(κατηγορία Β΄). Η Ειρήνη Σταΐκούρα ήταν 2η(ασημένιο μετάλλιο) στα -50 κιλά στο στυλ kick light και 2η(ασημένιο μετάλλιο) στο light contac. Ο Θανάσης Ντρίβας ανέβηκε στο βάθρο(2η θέση) στα -52 κιλά στο light contac, ενώ ο Οδυσσέας Γραμματίκας κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο στα -52 κιλά(light contac). Υπερπροσπάθεια για τον τραυματία Σπύρο Κολοκώτσιο, ο οποίος ήταν 3ος στα -63 κιλά του light contac. Χάλκινη στα -63 κιλά του kick light και η Αλεξάνδρα Δροσίνη. Ο Παναγιώτης Κούτρης στα -42 κιλά του kick light κατηγορία Β΄ κατέλαβε την 5η θέση, ενώ 8ος ήταν ο Γιώργος Ρομπακίτσε στα -63 κιλά του kick light.
Σεμέλη Ζαρμακούπη, Ειρήνη Τασιούλη, Ειρήνη Σταΐκούρα, Σπύρος Κολοκώτσιος, Θανάσης Ντρίβας και Βασίλης Ντάλλας εξασφάλισαν την συμμετοχή τους με την Εθνική Ομάδα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας.  Επιπλέον Ειρήνη Σταΐκούρα, Αλεξάνδρα Δροσίνη, Θανάσης Ντρίβας, Βασίλης Ντάλλας και Οδυσσέας Γραμματίκας έλαβαν μοριοδότηση, που θα συνυπολογιστεί στην βαθμολογίας του στις πανελλήνιες εξετάσεις. Ο Α.Σ. Ευρυτανίας έχει ειδική αθλητική αναγνώριση, ενώ η Π.Ο.Κ. είναι αναγνωρισμένη ομοσπονδία από την Γ.Γ.Α. και το kick boxing εντάσσεται από αυτήν στα αναγνωρισμένα μοριοδοτούμενα αθλήματα. Την αποστολή των αθλητών συνόδευσαν οι δάσκαλοι του συλλόγου Νίκος και Σταύρος Ζαρμακούπης, βλέποντας τους να φτάνουν για ακόμη μια φορά πολύ ψηλά και να επιβραβεύεται η δουλειά τους. 
























Φωτογραφίες: Νίκος Ζαρμακούπης