Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Φραγκίστα-Κρέντη 3-0

Η Φραγκίστα ήταν η νικήτρια του τοπικού ντέρμπι του Δήμου Αγράφων. Έχοντας για 55΄ το αριθμητικό πλεονέκτημα σκόραρε όλα της τα γκολ στην επανάληψη και επιβλήθηκε με 3-0 της Κρέντης.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου, στο οποίο αγωνίζονται φέτος οι δυο ομάδες.  Άρχισε στις 15:00 και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού με τέρματα των: Γιάννη Μπισμπίκη, Χρήστου Γενιτσαρόπουλου και Γιάννη Κονδύλη «χαμογέλασε» και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος μάλιστα είχε χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος. Ο ΑΠΟΔΦ σημείωσε την πρώτη του νίκη, έχοντας πλέον τρεις βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο.
Η Κρέντη του Θανάση Παπαροιδάμη ατύχησε να μείνει με παίχτη λιγότερο μόλις στο 35΄ εξ αιτίας αποβολής του Βαγγέλη Μάκκα. Η συνέχεια έγινε φυσιολογικά δύσκολη για αυτή, παρότι είχε μπει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κρεντιώτες γνώρισαν την 5η τους ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις και έμειναν χωρίς βαθμό
Την επόμενη(6η) αγωνιστική η Φραγκίστα θα παίξει στο Καρπενήσι απέναντι στον δυνατό ΑΠΟΚ, ενώ η Κρέντη θα κάνει το ρεπό της.

Αψήφησαν το καιρό
Περίπου 20-25 θεατές όπως συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι στο «Σύνορο» αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και παρακολούθησαν το γειτονικό ντέρμπι της Δυτικής Ευρυτανίας.


Διεκδικεί το κύπελλο ήθους
Η μοναδική ομάδα που διεκδικεί το κύπελλο ήθους είναι η Φραγκίστα, καθώς δεν έχει καμία αποβολή.

Σταθερή σύνθεση














Για πρώτη φορά ο ΑΠΟΔΦ είχε μόνο δυο αλλαγές στο αρχικό του σχήμα. Ο Γιώργος Περούλας(Φωτογραφία αριστερά) και ο Βαλάντης Γούλας(Φωτογραφία δεξιά) αγωνίστηκαν ως βασικοί. Ο Ανδρέας Φύκας και ο Γιάννης Κονδύλης πέρασαν ως αλλαγή.

Πρόβλημα το γηπεδικό
Η Φραγκίστα έπαιζε γηπεδούχος…ως φιλοξενούμενη. Αυτό συμβαίνει διότι το γήπεδο της δεν έχει αδειοδότηση, γεγονός που την αναγκάζει να αγωνίζεται στο Κερασοχώρι.

Εξέτισε την ποινή του
Ο Θανάσης Ντάλλας της Κρέντης εξέτισε την μία αγωνιστική της τιμωρίας του.

Με 4 διαφορετικά πρόσωπα
 

Στο βασικό σχήμα του Θανάση Παπαροιδάμη χρησιμοποιήθηκαν οι: Γιάννης Μάκκας(Φωτογραφία αριστερά), Κώστας Διαμαντής, Λάμπρος Παπαντζίμας(Φωτογραφία κέντρο) και Ηλίας Κοτούλας(Φωτογραφία δεξιά).
Εκτός αποστολής ήταν  οι: Γιάννης Τσάκνης, Άκης Κατσιφής και  Θανάσης Ντάλλας, ενώ αλλαγή πέρασε ο Γιώργος Βούρτσας του Δημητρίου.

Χωρίς βαθμό
Η Κρέντη είναι τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα μη έχοντας βαθμολογική συγκομιδή.

Α΄ Μέρος

Ομιλία του ρέφερι
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης υπήρξε ομιλία του διαιτητή Λάμπρου Κολοκώτσιου προς τους ποδοσφαιριστές για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Θετικό το πρόσημο για την διαιτησία.


Ημίχρονο χωρίς γκολ
Η Κρέντη μπήκε καλύτερα στο πρώτο 15λεπτο, όμως η συνέχεια άνηκε στην Φραγκίστα, που είχε της ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έμειναν με παίχτη λιγότερο και τα πράγματα δυσκόλεψαν για αυτούς.

Αστόχησε ο Μπούκας


Η Φραγκίστα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 17΄, όταν ο Κώστας Μπούκας(Φωτογραφία) σε θέση τετ α τετ μετά την ασίστ του Γιάννη Μπισμπίκη σούταρε έξω από την εστία του Αποστόλη Ντάλλα.


Κόκκινη και πέναλτι


Τα δεδομένα άλλαξαν στο 35΄. Ο Γιάννης Μπισμπίκης μετά την ασίστ του Πάνου Καζάκου απόφυγε τον Αποστόλη Ντάλλα, σούταρε, η μπάλα είχε πορεία προς τα αντίπαλα δίχτυα και ο Βαγγέλης Μάκκας(Φωτογραφία) την ανέκοψε με το χέρι προτού γίνει το 1-0. Ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος υπέδειξε πέναλτι και απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή της Κρέντης.




Άουτ η εκτέλεση
Ο Γιάννης Μπισμπίκης εκτέλεσε το πέναλτι, όμως αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αποστόλη Ντάλλα.



Ελαφρές διαμαρτυρίες


Η Φραγκίστα διαμαρτυρήθηκε ελαφρώς για νέο πέναλτι στο 40΄, ζητώντας χέρι του Κώστα Διαμαντή(Φωτογραφία) μετά από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Μπούκα.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Χτύπημα φάουλ του Γκούρλια από το κέντρο, ο Βούρτσας Ν. δεν κατάφερε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να περνά άουτ.
12΄: Ο Μπούκας έδωσε στον Μπισμπίκη Ι., το σουτ του οποίου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Κατσαδούρος.
17΄: Σέντρα του Μπισμπίκη Ι. στον Μπούκα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α α τετ και πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.
23΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ. Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Κώτσια έφυγε ψηλά πάνω από το τέρμα του Ντάλλα.
26΄: Χαμηλό σουτ του Ζήκα έξω από την περιοχή πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
35΄: Ο Καζάκος σέντραρε στον Μπισμπίκη Ι., ο οποίος βρέθηκε προ του Ντάλλα, τον απόφυγε από δεξιά, σούταρε και ο Μάκκας Ε. προ της γραμμής απέκρουσε με το χέρι. Ο κ. Κολοκώτσιος απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή της Κρέντης και καταλόγισε πέναλτι.
36΄: Ο Μπισμπίκης Ι. ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των Κρεντιωτών.

Β΄ Μέρος

«Μίλησε» η υπεροχή
Έχοντας τον παίχτη παραπάνω η ομάδα της Φραγκίστας επικράτησε θριαμβευτικά με 3-0, μπαίνοντας δυνατά με το «καλημέρ». Προσπάθησε επιθετικά η Κρέντη, μη πετυχαίνοντας όμως το γκολ της τιμής.

Το κάλυψε με όμορφο τέρμα


Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στο 1-0. Ο Γιάννης Μπισμπίκης(Φωτογραφία) με πολύ ωραίο μακρινό σουτ στο 49ο λεπτό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ. Ο μεσοεπιθετικός της Φραγκίστας «εξιλεώθηκε» για το χαμένο πέναλτι.





Περιπετειώδες γκολ


Δώδεκα λεπτά αργότερα η Φραγκίστα σημείωσε και δεύτερο γκολ. Ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) πλάσαρε προ του Αποστόλη Ντάλλα, η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα και κόλλησε όμως στα νερά πριν την γραμμή. Ο τερματοφύλακας της Κρέντης όμως δεν κατάφερε να την μπλοκάρει η να την διώξει και ο Γενιτσαρόπουλος σε δεύτερο χρόνο πέτυχε το 2-0. Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Γιάννη Μπισμπίκη, με τον Γενιτσαρόπουλο να μπαίνει «σφήνα» μεταξύ Αποστόλη Ντάλλα και Κώστα Διαμαντή.



Διαστάσεις θριάμβου


Ο νεοεισελθών Γιάννης Κονδύλης(Φωτογραφία) «έγραψε» το 3-0 στο 81΄. Ο Κώστας Μπούκας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα βρήκε στα σώματα και ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Φραγκίστας από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το γκολ.


Προσπάθησε και η Κρέντη


Δυο εξαιρετικές αποκρούσεις έκανε ο υπηρεσιακός πορτιέρο της Φραγκίστας Κώστας Κατσαδούρος(Φωτογραφία αριστερά). Στο 72΄ έδιωξε το σουτ του Γιώργου (Δ) Βούρτσα(Φωτογραφία κέντρο) και στο 90΄ την κεφαλιά του Νίκου Βούρτσα(Φωτογραφία δεξιά).

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Μπισμπίκης Ι. με πολύ ωραίο μακρινό χαμηλό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ντάλλα(1-0).
52΄: Πάσα του Μπισμπίκη Β. στον Βούρτσα Ν., που σούταρε αδύναμα και ο πορτιέρο της Φραγκίστας μπλόκαρε.
55΄: Χτύπημα φάουλ του Μπούκα από αριστερά, κεφαλιά του Μπισμπίκη Ι. έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
61΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε την μπαλιά, ο Γενιτσαρόπουλος εκμεταλλεύτηκε αδυναμία του Διαμαντή να διώξει, πλάσαρε προ του Ντάλλα με πορεία προς το τέρμα, αλλά η μπάλα κόλλησε στα νερά προ της γραμμής. Ο Ντάλλας ωστόσο έπεσε και δεν κατάφερε να μπλοκάρει με τον Γενιτσαρόπουλο να την σπρώχνει προ της γραμμής στα δίχτυα(2-0).
72΄: Εκτέλεση κόρνερ του Βούρτσα Γ.(Ι) από δεξιά, σουτ του Βούρτσα Γ.(Δ) απέκρουσε όμορφα ο Κατσαδούρος.
74΄: Σουτ του Κώτσια κόντραρε στα σώματα, ο Κώτσιας πάσαρε στον Ζήκα, που σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
75΄: Μετά από υπέροχη εναλλαγή των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων, ο Μπούκας πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.
78΄: Μονοκόμματο σουτ του Ζήκα εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από την εστία της Κρέντης.
81΄: Ο Μπούκας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα κόντραρε σε αμυνομένους και κατέληξε στον Κονδύλη, ο οποίος από κοντά με πλασέ σημείωσε το 3-0.
84΄: Γύρισμα του Βούρτσα Γ.(Ι) από δεξιά, σουτ του Γκούρλια μπλοκαρίστηκε από τον Κατσαδούρο.
90΄: Σέντρα του Βούρτσα Γ.(Ι) από την δεξιά πλευρά, κεφαλιά του Βούρτσα Ν. απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κατσαδούρος.
92΄: Σουτ του Διαμαντή έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο πορτιέρο της Φραγκίστας.

Κίτρινες Κάρτες
Μπούκας, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Διαμαντής, Μπισμπίκης Β., Ντάλλας Σ.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Περούλας, Γενιτσαρόπουλος, Ζήκας, Κατσαδούρος
Κρέντη: Ντζίμας

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι που θέλαμε να το κερδίσουμε. Πήραμε το πλεονέκτημα, όταν έμεινε ο αντίπαλος με 10 παίχτες, αλλά έτυχε και αστοχήσαμε στο πέναλτι. Ήμασταν καλύτεροι, δίκαια κερδίσαμε. Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι ότι δεν αγωνιζόμαστε στην φυσική μας έδρα, στο χωριό μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά, καλή συνέχεια στην Κρέντη και εμείς θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο μπορέσουμε.»






Θανάσης Παπαροιδάμης (Κρέντη): «Το παιχνίδι πήρε άσχημη τροπή για εμάς μετά την αποβολή του παίχτη μας στο πρώτο ημίχρονο. Μετά αποσυντονιστήκαμε τελείως νομίζω. Άξια νίκησε η ομάδα της Δυτικής Φραγκίστας και της εύχομαι καλή συνέχεια.»








Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Κατσαδούρος, Κετσιλής, Γούλας(68΄ Φύκας), Περούλας, Γερονίκος, Κώτσιας, Μπούκας(82΄ Λαθύρης), Καζάκος(51΄ Κονδύλης), Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Γενιτσαρόπουλος

Κρέντη (Θανάσης Παπαροιδάμης): Ντάλλας Α., Γκούρλιας, Διαμαντής, Ντζίμας, Μάκκας Ε., Κοτούλας, Μπισμπίκης Β., Παπαντζίμας(46΄ Ντάλλας Σ.), Βούρτσας Ν., Βούρτσας Γ.(Ι), Μάκκας Ι.(58΄ Βούρτσας Γ.(Δ))

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος