Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Κρέντη-Μυρίκη 1-4

Με πρωταγωνιστική τον Κώστα Σταμούλη που πέτυχε χατ-τρικ η Μυρίκη σκόραρε 4 φορές στην επανάληψη και επικράτησε της γηπεδούχου Κρέντης με 1-4.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (13/10) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και κρύο και παρουσία περίπου 20 θεατών.
Η Κρέντη του Θανάση Παπαροϊδάμη κατάφερε στο πρώτο μέρος με καλή αμυντική λειτουργία να κρατήσει εύκολα το μηδέν σε ένα κλειστό ματς. Στο δεύτερο όμως το γρήγορο γκολ που δέχτηκε την οδήγησε στο να ανοιχτεί αρκετά, να παρουσιάσει πολλά αμυντικά κενά και να δεχτεί 4 τέρματα. Ο Γιώργος(Ι) Βούρτσας είχε μειώσει προσωρινά σε 1-3, ενώ στην συνέχεια ο Προκόπης Γκούρλιας είχε δοκάρι με μακρινό φάουλ, όταν το σκορ ήταν στο 1-3.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου μετά το πρώτο μέρος όπου είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες παρουσίασε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στην επανάληψη. Κυριάρχησε κατά κράτος, σκόραρε 4 φορές και δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και για άλλα τέρματα. Χατ-τρικ πέτυχε ο Κώστας Σταμούλης (Σκόραρε και με πέναλτι) και το άλλο τέρμα  της ομάδας του ήρθε με αυτογκόλ του Γιάννη Τσάκνη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και από 1 δοκάρι σε κάθε ημίχρονο, στο 44΄ είχαν δοκάρι με φάουλ του Κώστα Σταμούλη και στο 47΄ στην φάση του 0-1 είχε προηγηθεί δοκάρι του Άγγελου Παχή.
Την επόμενη (4η) η Μυρίκη θα κάνει το ρεπό της, ενώ η Κρέντη παίζει την Κυριακή (20/10) στις 11 το πρωί στο Καρπενήσι με τον Παναγραφιωτικό. Οι «κόκκινοι» έχουν 9 βαθμούς, ενώ η Κρέντη παραμένει χωρίς πόντο.

Λίγοι φίλαθλοι
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από συννεφιά, χαμηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 20 θεατών.


Αντίθετη πορεία
Η Μυρίκη σε 3 αγωνιστικές μετράει ισάριθμες νίκες, ενώ η Κρέντη σε 3 ματς έχει ηττηθεί σε όλα.

3 επιστροφές

 












Ο Θανάσης Παπαροϊδάμης για τους γηπεδούχους έκανε 3 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής ενάντια στον ΑΠΟΚ. Ο Κώστας Διαμαντής (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε ως δεξιός αμυντικός, ο Γιώργος(Ι) Βούρτσας έπαιξε ως μεσοαμυντικός και ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία Δεξιά) ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης. Τα αδέρφια Βούρτσα επέστρεψαν από τραυματισμό από το ματς της πρεμιέρας με την Ποταμιά. Αντικατέστησαν τους: Στέφανο Γκορόγια (Τραυματίας), Θανάση Ντάλλα (Απουσίαζε) και Γιάννη Μάκκα (Έπαιξε ως αλλαγή).

4 διαφοροποιήσεις















Η φιλοξενούμενη Μυρίκη είχε 4 διαφοροποιήσεις στο αρχικό της σχήμα σε σύγκριση με την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής ενάντια στον Παναγραφιωτικό. Ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) ήταν γκολκίπερ, ο Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) έπαιξε στο κέντρο, ο Γιώργος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) αγωνίστηκε ως δεξιός μέσος και ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) αγωνίστηκε στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Πήραν τις θέσεις των: Βασίλη Δόση, Σάκη Τσιλίκα, Βασίλη Ντότσικα και Δημήτρη Γκορόγια. Και οι 4 δεν ταξίδεψαν στο Κερασοχώρι για το παιχνίδι. Γούλας και Νούλας έπαιξαν για πρώτο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος.

Κανείς 18αδα
Καμία από τις δυο ομάδες δεν συμπλήρωσε 18αδα, αφού και οι δυο είχαν πολλές απουσίες. Η γηπεδούχος Κρέντη είχε 14 αθλητές, ενώ η φιλοξενούμενη Μυρίκη 13.

Νέο αυτογκόλ και τέλος τα εκτός
Η Μυρίκη σκόραρε με αυτογκόλ για δεύτερη φορά στο γήπεδο του Κερασοχωρίου, ενώ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της εκτός Καρπενησίου.

Προεδρικές παρουσίες
Κοντά στην Κρέντη βρέθηκε και σε αυτό το ματς ο Πρόεδρος της Χρήστος Λάππας. Την συνάντηση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης.

2o συνεχόμενο
Ο Κώστας Σταμούλης της Μυρίκης σκόραρε χατ-τρικ για 2ο συνεχόμενο ματς, φτάνοντας τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα σε 2 συμμετοχές. 

Α΄ Μέρος

Λιγοστές ευκαιρίες
Κακό ήταν ποιοτικά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος με τις ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πρωτοβουλία Μυρίκης
Η Μυρίκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σχεδόν σε όλη την διάρκεια του α΄ μέρους, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία της Κρέντης.

Κλειστά η Κρέντη
Οι γηπεδούχοι έπαιξαν κλειστά στην άμυνα και κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν. Μάλιστα από το 30΄ και μετά είχαν ένα διάστημα που επιτίθονταν προσπαθώντας να μεταφέρουν πίεση στην περιοχή της Μυρίκης.

Δοκάρι με «Σταμ»
Στο 44ο λεπτό ο Κώστας Σταμούλης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά ο Αποστόλης Ντάλλας βρήκε την μπάλα η οποια χτύπησε και στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του.


Οι καλύτερες φάσεις
20΄: Ο Μπουμπουρής πάσαρε για τον Τσίπρα, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί «Γ» της Κρέντης.
22΄: Ο Θεοχάρης εκτέλεσε πλάγιο από τα δεξιά και μετά από διώξιμο των αμυντικών το χαμηλό σουτ του Σταμούλη από το ύψος του πέναλτι έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.
27΄: Εκτέλεση φάουλ του Παχή πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
44΄: Ο Σταμούλης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά ο Ντάλλας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, με την μπάλα να βρίσκει και στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
45΄: Ο Τελώνης γύρισε από αριστερά στον αφύλακτο Παπαντζίμα, που από τα όρια της περιοχής σούταρε αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νούλα.

Β΄ Μέρος

«Κόκκινος» καταιγισμός
Το δεύτερο μέρος άνηκε πλήρως στην Μυρίκη που σκόραρε 4 φορές και δημιούργησε σημαντικές στιγμές να διευρύνει και άλλο το προβάδισμα της.

Ανοίχτηκε
Η γηπεδούχος Κρέντης μετά το 0-1 ανοίχτηκε αρκετά κάνοντας το έργο της Μυρίκης εύκολο, που βρήκε πολλούς κενούς χώρους.

Ξεκίνημα με γκολ

 













Στην πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή η Μυρίκη άνοιξε το σκορ. Ο Ταξιάρχης Γούλας στο 48΄ σέντραρε από αριστερά, ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία Αριστερά) σούταρε από κοντά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Δεξιά) με σουτ στην αριστερή γωνία της Κρέντης έκανε το 0-1.





Ακυρωθέν τέρμα


Στο 49ο λεπτό ο Προκόπης Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ και ο Γιώργος(Ι) Βούρτσας σκόραρε, αφού προηγουμένως ο Αποστόλης Νούλας είχε χάσει την μπάλα από προβολή που του έγινε. Το τέρμα ακυρώθηκε με τον δεύτερο βοηθό Θοδωρή Κατσαρό (Φωτογραφία) να υποδεικνύει τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Η απόφαση του βοηθού έφερε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. 



Με αυτογκόλ Τσάκνη


Η Μυρίκη στο 62΄ έκανε δυο τα τέρματα της,  μετά από «καραμπόλα» στο κέντρο της άμυνας της Κρέντης η μπάλα κατάληξε στα δίχτυα. Ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Προκόπης Γκούρλιας προσπάθησε να απομακρύνει η μπάλα βρήκε στον Γιάννη Τσάκνη και πήρε πορεία προς το κέντρο του τέρματος (0-2). 




0-3 με Σταμούλη
Στο 67ο λεπτό ο Κώστας Σταμούλης υποδέχτηκε την μπάλα μέσα από την περιοχή μετά την εκτέλεση πλάγιου του Άγγελου Παχή από αριστερά και αριστερά έκανε την ενέργεια και με πλασέ στην κλειστή δεξιά γωνία των γηπεδούχων σκόραρε το 2ο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση για το 0-3.




Μείωσε το σκορ


Στο 68΄ ο Νίκος Βούρτσας πάσαρε στον αδερφό του Γιώργο(Ι) Βούρτσα (Φωτογραφία) που μέσα από την περιοχή και δεξιά με όμορφο πλασέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης σκόραρε για το 1-3.



Δοκάρι με φάουλ


Στο 86ο λεπτό ο Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία) εκτέλεσε απευθείας φάουλ από το κέντρο, η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος μπροστά από τον Αποστόλη Νούλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Γκολ-πέναλτι
Στο 87ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιάννη Τσάκνη κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κώστας Σταμούλης ανέλαβε να το εκτελέσει και με πλασέ στο κέντρο της εστίας σημείωσε χατ-τρικ και το τελικό 1-4.




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Γούλας σέντραρε από τα αριστερά, ο Παχής σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σταμούλης με σουτ στην αριστερή γωνία της Κρέντης έκανε το 0-1.
54΄: Σουτ του Βούρτσα Ν. μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
62΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκούρλιας έκανε την προβολή με την μπάλα να βρίσκει στον Τσάκνη και να καταλήγει στο κέντρο της εστίας (0-2).
67΄: Ο Παχής εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Σταμούλης κινήθηκε όμορφα μέσα στην περιοχή από αριστερά και με πλασέ από πλάγια στην κλειστή δεξιά γωνία του Ντάλλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
68΄: Ο Βούρτσας Ν. πάσαρε στον Βούρτσα Γ.(Ι) που μέσα από την περιοχή και δεξιά με σουτ στην αριστερή γωνία του Νούλα μείωσε σε 1-3.
71΄: Ο Διαμαντής σέντραρε από τα δεξιά και ο Τελώνης πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι πάνω από το τέρμα της Μυρικης.
76΄: Ο Γούλας τροφοδότησε τον Σταμούλη, που πλάσαρε βρισκόμενος μόνος απέναντι στον Ντάλλα με τον πορτιέρο της Κρέντης να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
79΄: Ο Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ, ο Νούλας απέκρουσε και το πλασέ του Κοτούλα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
82΄: Ο Παχής έδωσε στον Σταμούλη, που πλάσαρε από καλή θέση και ο Ντάλλας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
85΄: Ο Σταμούλης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Γούλα, που πλάσαρε από καλή θέση άουτ.
86΄: Ο Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, η  μπάλα αναπήδησε στο έδαφος, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
87΄: Ο Γούλας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τσάκνη και κέρδισε το πέναλτι. Ο Σταμούλης το εκτέλεσε εύστοχα στο κέντρο της εστίας για το τελικό 1-4.

Κίτρινες Κάρτες
Ίβρος, Λέρης

Διακριθέντες
Κρέντη: Ντζίμας
Μυρίκη: Σταμούλης, Πατρώνης, Παχής, Μαντέκας

Δηλώσεις Προπονητών

Θανάσης Παπαροϊδάμης (Κρέντη): «Παρά την καλή παρουσία που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις συνθήκες του αγώνα. Η αντίπαλη ομάδα είχε τις ευκαιρίες, σημείωσε τα τέρματα. Εμείς δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις δικές μας ευκαιρίες και φυσιολογικά χάσαμε. Καλή συνέχεια στην Μυρίκη και εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια.»



Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες έγινε ένα καλό παιχνίδι. Παρά τις δυσκολίες του γηπέδου ανταποκριθήκαμε καλά, είχαμε αγωνιστική πειθαρχία και αυτό φάνηκε και αποτέλεσμα. Παρότι είχαμε αλλαγές και δικαιολογημένες απουσίες, δείχνουμε ότι εμπιστευόμαστε όλους τους ποδοσφαιριστές. Έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής 22 άτομα σε 7 παιχνίδια και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Δίνουμε έμφαση σε όλα τα παιδιά είτε είναι μικρότερα στην ηλικία είτε μεγαλύτερα. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, ήδη έχουμε 3 στα 3. Έχουμε ρεπό και στην συνέχεια ακολουθούν 3 παιχνίδια με Ποταμιά, Αίολο και ΑΠΟΚ. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια. Να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και τα παιδιά και την διοίκηση. Είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά έτσι ώστε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, παραγωγικό ποδόσφαιρο. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρέντης.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Θανάσης Παπαροϊδάμης): Ντάλλας Απ., Γκούρλιας, Τσάκνης(87΄ Ντάλλας Ν.), Ντζίμας, Διαμαντής, Κοτούλας(87΄ Μάκκας Ι.), Τελώνης, Βούρτσας Ν., Παπαντζίμας(67΄ Βούρτσας Γ.(Δ)), Βούρτσας Γ.(Ι), Μάκκας Ε.

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Θεοχάρης, Πατρώνης(87΄ Τριανταφύλλου), Ίβρος, Μαντέκας, Τσίπρας(81΄ Τσιάμης), Μπουμπουρής Γ., Λέρης, Γούλας, Σταμούλης, Παχής

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος