Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Αποφάσισε για την στάση της στις εκλογές της ΕΠΟ η ΕΠΣ Ευρυτανίας


Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας το πρωί του Σαββάτου(8/10, 11:00) συνεδρίασε με κυριότερο θέμα τη στάση που θα κρατήσει στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ.
Παρόντες ήταν οι: Γιώργος Παπαντζίμας, Πάνος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, Σωτήρης Διώτης, Νίκος Δροσίνης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης, Βασίλης Μπούρας και ο υπάλληλος Διονύσης Βονόρτας. Απουσίαζε μόνο ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης.
Το πρώτο θέμα αφορούσε την πρόσληψη των ενωσιακών προπονητών των μικτών ομάδων παίδων και νέων. Αίτηση έκαναν μόνο ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος και ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, οι οποίοι παίρνουν και φέτος το χρίσμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας
Εν συνεχεία έγινε λόγος για ενίσχυση στα σωματεία με υπέρτατο ποσό τα 500 ευρώ. Το μέλος Θωμάς Θεοδωρογιάννης έκανε ερώτημα εάν θα υπάρξει πρόβλημα στην λειτουργία της ΕΠΣΕ, εφόσον δοθούν αυτά τα χρήματα, ενώ ο Σωτήρης Διώτης ρώτησε ποιες ομάδες αφορά. Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας απάντησε χαρακτηριστικά «Όσο χρηματοδοτεί η ΕΠΟ θα υπάρχουν και χρήματα», ενώ επισημάνθηκε ότι η ενίσχυση αφορά τα σωματεία της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας(2016-2017) και για αυτά που θα δηλώσουν συμμετοχή στην Β΄ κατηγορία θα εξεταστεί ξανά.
Το τρίτο θέμα είχε να κάνει με την ρύθμιση των χρεών των σωματείων(50 ευρώ η εκάστοτε δόση), η οποία θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ το τέταρτο για το ποσοστό συμμετοχής των διαιτητών προς τα έξοδα. Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Λιάγκας τόνισε να συμμετέχουν κανονικά, επισημαίνοντας τις παροχές που προσφέρει η ΕΠΣ σε αυτούς, ενώ ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας είπε να γίνει συνεννόηση με τους διαιτητές για κάθε ενδεχόμενο.
Λόγος έγινε και για την υποχρεωτική πιστοποίηση των προπονητών της Α΄ ΕΠΣΕ, ενώ ο Βασίλης Κατσίκης έφερε στο συμβούλιο το θέμα του αθλητικού υλικού, το οποίο όταν υπάρχει στην ΕΠΣ θα χορηγείται στα σωματεία που έχουν περισσότερο ανάγκη.
Όσον αφορά την χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ προς τις ενώσεις θα υπάρξει νεότερη ειδοποίηση. Η συζήτηση πέρασε στο θέμα των ισοβαθμιών μεταξύ δυο ομάδων στα play off. Εφόσον δυο ομάδες έχουν την ίδια βαθμολογία μετά την λήξη των μπαράζ θα λαμβάνονται υπόψιν τα μεταξύ τους αποτελέσματα σε αυτά και όχι στην κανονική διάρκεια. Στα μπαράζ ξεκινά νέα ειδική βαθμολογία και το μόνο που θα παίρνουν οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα είναι το βαθμολογικό μπόνους. Εφόσον υπάρχει ισοβαθμία, ισοτερμία στα μεταξύ τους ματς ξεκαθαρίστηκε πως θα υπάρχει μεταξύ τους μόνο αγώνας μπαράζ(Με παράταση και πέναλτι, εφόσον λήξει ισόπαλος).
Για το ταμείο αρωγής τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών τονίστηκε πως η ΕΠΣΕ κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό και στέκεται πάντοτε δίπλα σε αυτούς, φροντίζοντας για την χορήγηση ενός ποσού, παρότι τα σωματεία δεν πληρώνουν τα πρόστιμα.
Το «φλέγον» ζήτημα αφορούσε τις εκλογές της ΕΠΟ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 26 Οκτωβρίου και την Γ.Σ. της ομοσπονδίας, που θα διεξαχθεί στις 14/10. Την ΕΠΣΕ θα εκπροσωπήσουν ομόφωνα ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Νίκος Δροσίνης και Βασίλης Κατσίκης, οι οποίοι ήταν οι μοναδικοί υποψήφιοι. Ο Σωτήρης Διώτης πρότεινε τους: Θωμά Θεοδωρογιάννη και Βασίλη Μπούρα, οι οποίοι δεν εξέφρασαν επιθυμία, ψηφίζοντας και αυτός τους κ.κ. Δροσίνη και Κατσίκη. Προβλέπει πως οι εκλογές της ΕΠΟ θα αναβληθούν και ότι η συζήτηση είναι περιττή.
Ο απών π. Ευάγγελος Φεγγούλης με υπεύθυνη δήλωση που συνέταξε προς το συμβούλιο πρότεινε και αυτός ως εκπροσώπους πλην του Προέδρου Γιώργου Παπαντζίμα τους: Βασίλη Κατσίκη και Νίκο Δροσίνη.
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα ταχτεί πλειοψηφικά με την αντιπολίτευση του Βαγγέλη Γραμμένου και όχι με τον Δημήτρη Ελευθεριάδη.
Ο Προέδρος Γιώργος Παπαντζίμας ήταν ο μοναδικός, ο οποίος είχε αντίθετη θέση, στηρίζοντας την συμπολίτευση. Επεσήμανε πως δεν υπάρχει κάποιο παράπονο από την σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ, που ήταν πάντοτε δίπλα σε ότι χρειάστηκε η ΕΠΣΕ, αλλά συντάχτηκε και αυτός μετά από πιέσεις με την πλειοψηφία του συμβουλίου της ΕΠΣΕ. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας λειτουργεί πάντοτε συλλογικά.
Σωτήρης Διώτης και Θωμάς Θεοδωρογιάννης ήταν εδώ και αρκετό καιρό με την αντιπολίτευση (Ο πρώτος το εξέφρασε και με την ψήφο του στην προηγούμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ), ενώ με αυτήν τάχτηκαν και οι: Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης και Βασίλης Μπούρας. Γιώργος Λιάγκας και Πάνος Παπαδημητρίου είπαν να κρατηθεί στάση αναμονής και να αποφασιστεί η στάση της ΕΠΣ Ευρυτανίας σε νεότερο συμβούλιο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. 
Επιπλέον να αναφερθεί πως σε επόμενο συμβούλιο θα εξεταστούν θέματα που έφεραν στο προσκήνιο ο Βασίλης Μπούρας και ο Σωτήρης Διώτης. Ο πρώτος ανάφερε πως οι μετακινήσεις των παιχτών των μικτών θα πρέπει να γίνονται με ταξί και όχι με Ι.Χ. (Η ΕΠΣΕ χρησιμοποίησε πέρυσι για μετακίνηση παιχτών στην περιφερειακή ομάδα Ι.Χ. του Προέδρου της επιτροπής των μικτών ομάδων Βασίλη Κατσίκη για οικονομικούς φυσικά λόγους), ενώ ο δεύτερος εξέφρασε παράπονα, λέγοντας πως το συμβούλιο δεν λειτουργεί ως ομάδα, όπως ξεκίνησε μετά την εκλογή του και εμφανίστηκε απογοητευμένος για την «αποπομπή» του από τις επιτροπές, δείχνοντας όπως τόνισε ο ίδιος διάθεση προσφοράς.