Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αίολος-Μυρίκη 2-0

Γύρισε την εις βάρος του κατάσταση ο πρωταθλητής Αίολος και με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος επικράτησε της Μυρίκης με 2-0, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό κυπέλλου.
Ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (26/10) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.30 το μεσημέρι. Τον παρακολούθησαν γύρω στους 80 θεατές και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Αίολος του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιτελικού και κατάφερε στο δεύτερο μέρος με γκολ των: Νίκου Νικολάου και Γιάννη Ηλιάδη να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Οι πρωταθλητές του νομού μας είχαν και δυο δοκάρια με τους Νίκο Νικολάου και Γιάννη Ηλιάδη (Στην φάση του γκολ της ισοφάρισης).
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το υπέρ της αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και γνώρισε την αποκλεισμό. Είχε ανά διαστήματα την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε να ασκήσει έντονη πίεση στα καρέ του Μπάμπη Τσάκωνα. Από 1 δοκάρι σε κάθε ημίχρονο με όμορφες προσπάθειες εκτός περιοχής είχε ο Χρήστος Λέρης.
Ο Αίολος θα αντιμετωπίσει στον 27ο τελικό κυπέλλου Ευρυτανίας τον ΑΠΟΚ, ενώ η Μυρίκη προσανατολίζεται για το πρωτάθλημα, όπου θα παίξει σε λίγες ημέρες εκτός έδρας με την Φραγκίστα.

Κοντά στους 100
Ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 80 με 90 θεατών. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.



Στις κερκίδες ο Λέντας
Στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου Καρπενησίου για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση βρέθηκε ο Φθιωτός, πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού Λαμίας Σπύρος Λέντας.


ΑΠΟΚ Vs Αίολος
Ο 27ος τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας θα βρει αντιμέτωπους ΑΠΟΚ και Αίολο σε ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι της πόλης μας.

Γύρισε ο αρχηγός-Βασικός ο «Ηλι»


Ο αρχηγός του Αίολου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) εξέτισε την περσινή ποινή της τιμωρίας του και άρχισε βασικός, παίζοντας στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο αρχικό σχήμα και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης. Ήταν οι δυο και μοναδικές αλλαγές του Λάκη Αναστασόπουλου σε σχέση με το ματς της Κυριακής. Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Μπόγδανου και Κώστα Μπουμπουρή, που έπαιξαν ως αλλαγή.

Ίδια 11αδα
Ο Δημήτρης Αντωνίου παρέταξε την ομάδα του με ακριβώς ίδια 11αδα σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής.

Γιόρτασαν με αποκλεισμό

 












Ο τεχνικός της Μυρίκης Δημήτρης Αντωνίου (Φωτογραφία Αριστερά), ο μέσος Δημήτρης Γκορόγιας (Φωτογραφία Δεξιά) και οι αναπληρωματικοί Δημήτρης Τσιάμης και Δημήτρης Ίβρος γιόρτασαν την ονομαστική τους εορτή με ήττα-αποκλεισμό από τον τελικό κυπέλλου. Αντίθετα ο αναπληρωματικός Δημήτρης Κυλλής του Αίολου γιόρτασε με πρόκριση της ομάδας του στον τελικό.

Α΄ μέρος

Ματς κέντρου
Στον χώρο της μεσαίας γραμμής παίχτηκαν τα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης χωρίς την μεγάλη φάση μπροστά από τις δυο εστίες.

Δοκάρι Λέρη


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στο 28ο λεπτό «άγγιξαν» το γκολ. Ο Ταξιάρχης Γούλας έκανε έξοχη προσπάθεια από αριστερά τροφοδότησε τον Χρήστο Λέρη, που σούταρε όμορφα εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάμπη Τσάκωνα.


Απάντησε ο Αίολος
Οι «Αιολίτες» απάντησαν στο δοκάρι της Μυρίκης στο 40ο λεπτό, ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και το σουτ του Νίκου Νικολάου από καλή θέση χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βασίλη Δόση με τον πορτιέρο της Μυρίκης να μπλοκάρει σωτήρια πάνω στην γραμμή του τέρματος. Σημαντική στιγμή για τον Αίολο χάθηκε και με την συμπλήρωση των 45΄, όπου η κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βασίλη Δόση. 






Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Σταμούλης μπήκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε ο Τσάκωνας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία.
28΄: Ο Γούλας ταλαιπώρησε την άμυνα του Αίολου γύρισε για τον Λέρη που σούταρε εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.
38΄: Έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από αριστερά πέρασε από όλους και κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Δόση.
40΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε νέο φάουλ, ο Νικολάου μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια ο Δόσης μπλόκαρε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
42΄: Ο Νικολάου χτύπησε φάουλ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Ηλιάδη έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.

Β΄ μέρος

Αποφασισμένος ο Αίολος
Ο Αίολος στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο αποφασισμένος και κατάφερε να σκοράρει δυο φορές φτάνοντας στο τελικό 2-0.

Προβάδισμα με Νικολάου


Στο 59΄ ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κοντινή κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης και ο Νίκος Νικολάου στην επαναφορά από κοντά με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0) κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.






Διπλασίασε ο Ηλιάδης


Ο Αίολος συνέχισε να είναι καλύτερος στο ματς και έφτασε δίκαια σε ένα δεύτερο γκολ. Ο Νίκος Νικολάου στο 74ο λεπτό έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Τόλης Φούκας προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, ο Γιώργος Μπουμπουρής άθελα του πεσμένος έστρωσε την μπάλα στον Γιάννη Ηλιάδη που «εκτέλεσε» από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης (2-0).





Ίδια κατάληξη
Ο Χρήστος Λέρης είχε ξανά δοκάρι στο παιχνίδι στο 86ο λεπτό, όταν από πλάγια αριστερά εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Μπάμπης Τσάκωνας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Σουτ του Λέρη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
54΄: Ο Μπόνιας έδωσε στον Νικολάου, που σούταρε από καλή θέση και δεξιά ψηλά άουτ από το τέρμα του Δόση.
59΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η κεφαλιά του Ηλιάδη χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης και στην επαναφορά ο Νικολάου με σουτ από κοντά έκανε το 1-0.
74΄: Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά, ο Φούκας μπήκε στην πορεία της μπάλας και ο Μπουμπουρής Γ. γύρισε άθελα του στον Ηλιάδη που με πλασέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης διαμόρφωσε το 2-0.
85΄: Ο Ηλιάδης σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
86΄: Ο Λέρης από πλάγια αριστερά εκτέλεσε φάουλ, ο Τσάκωνας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.
94΄: Μετά από αντεπίθεση του Αίολου, ο Φούκας πλάσαρε από δεξιά και ο Δόσης απέκρουσε.

Πανηγυρισμοί Αίολου
Μετά το  τέλος του ημιτελικού οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους φωνάζοντας στο κέντρο του γηπέδου δυνατά το όνομα της ομάδας τους.



Κίτρινες Κάρτες
Φούκας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Νικολάου, Μπουμπουρής Γ., Θεοχάρης, Γούλας

Διακριθέντες
Αίολος: Φούκας, Νικολάου, Ηλιάδης, Μπόνιας, Παρασκευόπουλος
Μυρίκη: Λέρης, Μαντέκας

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Αίολος): «Μετά και το σημερινό παιχνίδι μπορώ να πω ότι η εικόνα της ομάδας μου ήταν βελτιωμένη. Φαίνεται ότι μας λείπουν παιχνίδια, αλλά θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και δίκαια πήραμε, την πρόκριση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την αποφασιστικότητα και την θέληση που δείξαν ώστε να πάρουμε την νίκη και στον αντίπαλο για το καλό παιχνίδι του.»




Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου. Εμείς παρότι προετοιμαστήκαμε για το δεύτερο παιχνίδι ξέροντας ότι έχουμε ένα πλεονέκτημα, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε. Παρότι το παλέψαμε, είχαμε τα δυο δοκάρια, είχαμε ορισμένες ευκαιρίες, ο Αίολος μας πίεσε, αλλά σε κάποιο σημείο τα προσωπικά λάθη ήταν αυτά που έκριναν το αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, όπως και η πρόκριση. Σίγουρα το αποτέλεσμα αυτό δεν αντανακλά την εικόνα και την ποιότητα της ομάδας μας, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου στον θεσμό του κυπέλλου. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, γιατί στον αθλητισμό πρέπει να βλέπεις την επόμενη μέρα. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να συγκεντρωθούμε στην έναρξη του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει περισσότερες δυνατότητες και μέσα από την σωστή και μεθοδική δουλειά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Σίγουρα ένας από τους δυο στόχους δεν επετεύχθη, καταφέραμε να περάσουμε άξια την ομάδα της Ποταμιάς, παλέψαμε επί ίσοις όροις την ομάδα του Αίολου, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Να ευχηθώ καλό πρωτάθλημα και καλή αρχή σε όλες τις ομάδες.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Λάκης Αναστασόπουλος): Τσάκωνας, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Ράικος(62΄ Μπόγδανος), Μούργκας, Ηλιάδης, Νικολάου(93΄ Μπουμπουρής Κ.)

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Δόσης, Μπουμπουρής Γ., Θεοχάρης(70΄ Ντότσικας), Παχής, Μαντέκας, Λέρης, Ζαχαράκης, Γκορόγιας, Γούλας, Σταμούλης, Τσιλίκας(78΄ Σκοτίδας)

Διαιτητής: Κώστας Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος