Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Αθηναϊκός-Χατάϊ 50-75

Η Χαταϊ πήρε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά, νικώντας εύκολα τον Αθηναϊκο με 75-50.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (25/9) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ξενοδοχείου Montana και άρχισε στις 10 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του τουρνουά μπάσκετ First International Olympiakos Tournament.
Ο Αθηναϊκός του Γαβρίλου Καλογερόπουλου ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όπου μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου. Στην συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει και να φτάσει στο τελικό +25. Η ομάδα του Βύρωνα γνώρισε ισάριθμες ήττες και στα 3 ματς της διοργάνωσης. Η σέντερ Κάιλον Ουίλιμας διακρίθηκε, βάζοντας 16 πόντους.
Η Χατάϊ του Εκίν Μπας μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα στην διοργάνωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο παίρνοντας εύκολα την πρώτη της νίκη και τερματίζοντας στην Τρίτη θέση. Είχε το πάνω χέρι στον αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο ξέφυγε στο σκορ σκοράροντας κατά ριπάς. Η Μαρίνα Μπάς έκανε ένα πολύ καλή εμφάνιση, βάζοντας 19 με 3 τρίποντα.

Αρχή στις 10
Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 10 το πρωί, αφού η Τούρκικη Χατάϊ αναχώρησε αμέσως μετά το τέλος του ματς και δεν κάθισε στην απονομή.

Δεν αγωνίστηκε η Δασκαλοπούλου
Για τον Αθηναικό η έμπειρη Βάσω Δασκαλοπούλου δεν αγωνίστηκε. Στον πάγκο έμειναν επίσης χωρίς να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι: Κωνσταντίνα Τραγουλιά, Κατερίνα Σιδεράκη, Κωνσταντίνα Χόντου και Ευγενία Μαριόλη.

Από δυο ήττες
Οι δυο ομάδες προέρχονταν από δυο ήττες από Τορίνο και Ολυμπιακό. Η νικήτρια ομάδα θα έπαιρνε και την 3η θέση στο τουρνουά.

«19αρα» η Μπάς

 












Εξαιρετική ήταν και σε αυτό το ματς η ψηλόσωμη Μαρίνα Μπας (Φωτογραφία Αριστερά) που έβαλε 19 με 3 τρίποντα. Ακολούθησε με 16 και 4 τρίποντα η Νάταλι Χέρστ (Φωτογραφία Δεξιά).



Η σέντερ Ουίλιαμς


Για τον Αθηναικό η σέντερ Κάιλον Ουίλιαμς (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε πολύ καλή εμφάνιση βάζοντας 16 πόντους. Με 11 ακολούθησε η Ζωή Νίξινα (Φωτογραφία Κέντρο) και με 10 η Κεάνι Αλμπάνεζ (Φωτογραφία Δεξιά).



3 κοψίματα
Η Κάιλον Ουίλιαμς του Αθηνακού ανέκοψε με τάπα την Γιασμέ Τακμάζ της Χατάϊ. Η Κατρίνια Σίνιτσα της Τούρκικης ομάδας έκανε «στοπ» στην Ρούλα Καλογήρου της Ελληνικής ομάδας. Η Ρούλα Καλογήρου έκανε όμορφο κόψιμο σε προσπάθεια της Νάταλι Χέρστ.

Τα δεκάλεπτα
16-19, 28-37, 38-59, 50-75

Συνθέσεις Ομάδων

Αθηναϊκός (Γαβρίλος Καλογερόπουλος): Καλογήρου 2, Τραγουλιά, Σιδεράκη, Παντέλη 4, Μπαλτά 5, Κόνιαλη 2, Χόντου, Νίξινα 11, Μαριόλη, Αλμπάνεζ 10(1), Ουίλιαμς 16

Χατάι (Εκίν Μπας): Πόποβιτς 6, Σνίτσινα 5(1), Χέρστ 16(4), Μαγκλάρα 2, Στάνκοβιτς 6, Μπας 19(3), Τανατσάν 4, Οζτούρκ Κ. 5(1), Οζτούρκ Μπ., Τακμάζ 4, Οράλ 6, Τουτσάκ 2

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερέας & Εύβοιας) & Ειρήνη Γιακείμη (Αττικής)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Δημήτρης Λερογιάννης -Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος