Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-0

Με κεφαλιά του Θοδωρή Τριποτσέρη στο 17ο λεπτό ο Λεβαδειακός νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο στο πρώτο φιλικό των δυο ομάδων.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο και ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών και κάτω από ηλιοφάνεια και θερμοκρασία περίπου στους 25-26 βαθμούς.
Ο Λεβαδειακός του Ράτκο Ντόστανιτς είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και στις αρχές τις επανάληψης. Πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 17΄ με κεφαλιά του Θοδωρή Τριποτσέρη, το οποίο έμελλε να δώσει την πρώτη φιλική νίκη στους Βοιωτούς. Οι «πράσινοι» έδειξαν καλά στοιχεία , ωστόσο δεν μπόρεσαν να βγάλουν αρκετές τελικές προσπάθειες.
Ο Πανιώνιος του Μαρίνου Ουζουνίδη στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό του ματς και αμύνονταν στο μεγαλύτερο διάστημα βρισκόμενος πίσω στο σκορ με 1-0. Στην επανάληψη ωστόσο από το 60ο λεπτό και έπειτα με τις αλλαγές που έγιναν έδειξε πιο «φρέσκος» πέρασε στην επίθεση και δημιούργησε στιγμές για την ισοφάριση.
Οι δυο ομάδες θα δώσουν νέα φιλική αναμέτρηση την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο ίδιο γήπεδο.

Μικρό ενδιαφέρον
Ο φίλαθλος κόσμος της πόλης μας δεν παραβρέθηκε στο φιλικό Super League, το οποίο έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών.



Πρώτο φιλικό
Αυτό ήταν το πρώτο φετινό καλοκαιρινό φιλικό επί Ευρυτανικού εδάφους και το πρώτο «τεστ» εν όψει της νέας σεζόν Πανιώνιου και Λεβαδειακού.

Καρπενήσι Δάρρας-Γκαγκάτσης-Φαράντος
Στο Καρπενήσι για τον αγώνα βρέθηκε ο Πρόεδρος του Πανιωνίου Χρήστος Δάρρας και ο νομικός σύμβουλος Βασίλης Γκαγκάτσης. Μάλιστα ο τελευταίος είχε επισκεφτεί την πόλη μας το 2006 ως Πρόεδρος της ΕΠΟ τότε και είχε κάνει την απονομή στον τελικό κυπέλλου (Αίολος-Φραγκίστα 2-1) που είχε γίνει στο ίδιο γήπεδο. Από πλευράς Λεβαδειακού τον αγώνα παρακολούθησε ο Δημήτρης Φαράντος, τεχνικός διευθυντής της ομάδας.


Νέο ραντεβού
Οι δυο ομάδες έχουν νέο ραντεβού την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο ίδιο γήπεδο με τον Λεβαδειακό να παίζει και την επόμενη μέρα Σάββατο (23/7) με την μικτή Ευρυτανίας.

Στις κερκίδες ο Μανωλάς


Ο προπονητής  των νέων της ΑΕΚ Στέλιος Μανωλάς παρακολούθησε τον αγώνα από τις κερκίδες του γηπέδου. Στην ομάδα του Λεβαδειακού αγωνίζεται ο γιός του Κώστας (Φωτογραφία). Ο κ. Μανωλάς θα ξαναβρεθεί σε λίγες ημέρες στο Καρπενήσι για προετοιμασία.


«Πρώτη» με νίκη
Ο προπονητής του Λεβαδειακού Ράτκο Ντόστανιτς έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο της νέας του αγώνας.

Ντεμπούταραν Καραχάλιος-Σουμπίνιο

 












Για τον Λεβαδειακό την πρώτη τους ανεπίσημη συμμετοχή έκαναν στην βασική 11αδα οι: Ζήσης Καραχάλιος (Φωτογραφία Αριστερά) και Σουμπίνιο (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος έχει και παλαιότερη θητεία στην ομάδα.

Πρεμιέρα για 3
 

Για τους Νεοσμυρνιώτες 3 νέα μεταγραφικά αποκτήματα έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα. Πρόκειται για τον αριστερό Κύπριο μπακ Μάριο Αντωνιάδη (Φωτογραφία Αριστερά), τον επιτελικό μέσο Κυριάκο Σαββίδη (Φωτογραφία Κέντρο) και τον επιθετικό Μοχάμεντ Μπέν (Φωτογραφία Δεξιά). Μάλιστα ο τελευταίος έπαιξε ενάντια στην πρώτη του ομάδα.

Α΄ Μέρος

Καλύτερα η  Λειβαδιά
Η ομάδα της Βοιωτίας  έδειξε πιο έτοιμη και είχε την κατοχή στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο δύσκολα ολοκλήρωνε τελικές προσπάθειες.

Από το κεφάλι του Τριποτσέρη


Το νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 17΄, όταν ο Κάρλος Μιλιάζες εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο κεντρικός αμυντικός Θοδωρής Τριποτσέρης (Φωτογραφία) με καρφωτή κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0.




Λίγες τελικές


Λιγοστές τελικές προσπάθειες είχε το πρώτο μέρος με τον Πορτογάλο Κάρλος Μιλιάζες (Φωτογραφία) στην επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους να σουτάρει στο 30΄ ψηλά άουτ.

Βελτιώθηκε
Η ομάδα του Πανιωνίου στα τελευταία λεπτά του α΄ μέρος κυκλοφόρησε την μπάλα, ωστόσο δεν έκανε κάποια αξιόλογη προσπάθεια.

Το Highlight
Στο 42ο λεπτό του ματς ένα μικρό κοριτσάκι έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, με το παιχνίδι να διακόπτεται. Ο ταμίας της ΕΠΣΕ Γιώργος Λιάγκας που παρακολουθούσε το φιλικό εντός του αγωνιστικού χώρου πήρε αγκαλιά το χαριτωμένο κοριτσάκι και το έβγαλε εκτός του αγωνιστικού χώρου.



Οι καλύτερες φάσεις
17΄: Ο Μιλιάζες εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Τριποτσέρης από κοντά με καρφωτή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Γιαννιώτη έκανε το 1-0.
30΄: Σουτ του Μιλιάζες εκτός περιοχής έφυγε πολύ πάνω από την εστία του Πανιωνίου.

Β΄ Μέρος

Απειλητική αρχή


Δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός με τον Πέτρο Γιακουμάκη (Φωτογραφία) μετά την έξοχη μπαλιά του Τζάκσον Μεντί να σουτάρει από καλή θέση έξω από το αριστερό δοκάρι του Πανιωνίου.



Ανέβηκε μετά το 60΄
Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο τελευταίο 30λεπτο του ματς και είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση.

Ευκαιρίες με Αντωνιάδη- Σιώπη-Μπλέτσα

 












Ο Πανιώνιος έχασε καλή ευκαιρία στο 60ο λεπτό με τον Κύπριο Μάριο Αντωνιάδη να σουτάρει από καλή θέση και τον Μοσχονά να μπλοκάρει, ενώ 3 λεπτά αργότερα το εξ επαφής πλασέ του Μανώλη Σιώπη (Φωτογραφία Αριστερά) μπλοκαρίστηκε σταθερά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 74ο λεπτό η όμορφη εκτέλεση φάουλ του Νίκοτ Μπλέτσα (Φωτογραφία Δεξιά) πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία των «πράσινων».



Πρώτη Τζερόμε-Ναμάσκο

 












Για τον Πανιώνιο ανεπίσημο ντεμπούτο έκανε στο 60ο λεπτό ο Καμερουνέζος Τζερόμε Γκιοατά (Φωτογραφία Αριστερά). Την πρώτη του συμμετοχή με τον Λεβαδειακό έκανε ο νέος τερματοφύλακας της ομάδας Στάνισλαβ Ναμάσκο (Φωτογραφία Δεξιά), που μπήκε στο ματς στο 63ο λεπτό.

Δοκίμασε Σίλβα


Με τους Στερεολλαδίτες αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του φιλικού ο Ντα Σίλβα, οποίος τελεί υπό δοκιμή.

Διαμαρτυρίες για χέρι
Ο Λεβαδειακός «φώναξε» χλιαρά για χέρι αμυντικού του Πανιωνίου στο 66ο λεπτό σε κεφαλιά του Κώστα Παππά.


Μια κίτρινη


Στο 82ο λεπτό ο αμυντικός του Πανιωνίου Κώστας Βλάχος (Φωτογραφία) «κιτρινίστηκε» για ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μεντί έβγαλε την μπαλιά για τον Γιακουμάκη που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε άουτ.
60΄: Ο Αργυρόπουλος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το σουτ του Αντωνιάδη μέσα από την περιοχή και αριστερά μπλόκαρε ο Μοσχονάς.
69΄: Πλασέ του Σιώπη από καλή θέση απέκρουσε ο πορτιέρο του Λεβαδειακού.
74΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπλέτσα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ναμάσκο.
83΄: Συρτό σουτ του Παππά μέσα από την περιοχή και αριστερά έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτξ.
88΄: Σουτ του Βουκελάτου εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ των Βοιωτών.

Κίτρινες Κάρτες
Βλάχος Κ.

Συνθέσεις Ομάδων

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς(63΄ Ναμάσκο), Μουλόπουλος(88΄ Χαρκουτσάκης), Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Μεντί, Καραχάλιος(63΄ Μάγκας), Γιακουμάκης(70΄ Σένκα), Μαχαίρας(46΄ Μανωλάς), Μάντζιος(78΄ Σίλβα), Σουμπίνιο(46΄ Καψάσκης), Μπελγκαζουανί(63΄ Παππάς)

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Βλάχος Β.(70΄ Βλάχος Κ.), Αντωνιάδης(73΄ Γκίνης), Ρισβάνης(70΄ Βουκελάτος), Οικονόμου(60΄ Τζερόμε), Κόρμπος(66΄ Πατσατζόγλου), Σιώπης(66΄ Μπλέτσας), Καθάριος(46΄ Τασουλής), Μασούρας(78΄ Κερασίδης), Μπέν(66΄ Πινιώτης), Σαββίδης(50΄ Αργυρόπουλος)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος