Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Euro 2016: ανάλυση ομίλων (3ος-4ος )


3ος όμιλος


Γερμανία
Συμμετοχές: 11
Κατακτήσεις: 3


Αρ
Όνομα
Ηλ
Ομάδα
Τερματοφύλακες
1
Μανουέλ Νόιερ
30
Μπάγερν Μονάχου
12
Μπερντ Λένο
24
Λεβερκούζεν
22
Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν
24
Μπαρτσελόνα
Αμυντικοί
2
Σκόντραν Μουστάφι
24
Βαλένθια
3
Γιόνας Έκτορ
25
Κολωνία
4
Μπενεντίκτ Χέβεντες
28
Σάλκε
5
Ματς Χούμελς
27
Ντόρτμουντ
14
Εμρέ Τσαν
22
Λίβερπουλ
16
Αντόνιο Ρούντιγκερ *
23
Ρόμα
17
Ζερόμ Μπόατεγκ
27
Μπάγερν Μονάχου
Μέσοι
6
Σάμι Κεντίρα
29
Γιουβέντους
7
Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ
31
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
8
Μεσούτ Οζίλ
27
Άρσεναλ
10
Λούκας Ποντόλσκι
30
Γαλατασαράι
11
Γιούλιαν Ντράξλερ
22
Βόλφσμπουργκ
15
Γιούλιαν Βάιγκλ
20
Ντόρτμουντ
18
Τόνι Κρόος
26
Ρεάλ Μαδρίτης
21
Γιόσουα Κίμιχ
21
Μπάγερν Μονάχου
Επιθετικοί
9
Αντρέ Σίρλε
25
Βόλφσμπουργκ
13
Τόμας Μίλερ
26
Μπάγερν Μονάχου
19
Μάριο Γκέτσε
23
Μπάγερν Μονάχου
20
Λιρόι Σανέ
20
Σάλκε
23
Μάριο Γκόμες
30
Μπεσίκτας




Προπονητής


Γιόαχιμ Λεβ
56
Γερμανία

*O Ρούντιγκερ τραυματίστηκε στην προπόνηση της Γερμανίας και χάνει το Euro. Ο Λεβ πρέπει να καλέσει τον αντικαταστάτη του μέχρι την Παρασκευή.

      Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Τα «πάντσερ» έρχονται φουριόζα στο Euro μετά τον αέρα και την ψυχολογία της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι διαφορές στο ρόστερ σε σχέση με την προηγούμενη μεγάλη διοργάνωση είναι ελάχιστες. Η ομοιογένεια είναι ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στην «Νασιονάλμανσαφτ». Μοναδικές σημαντικές απουσίες είναι εκείνες του Ρόις και του Γκουντογκάν. Ερωτηματικό παραμένει η επιλογή του Λεβ, σχετικά με τους ποιους θα χρησιμοποιήσει στα άκρα της άμυνας, καθώς ο Έκτορ είναι ο μοναδικός κλασσικός ακραίος μπακ που έχει στο ρόστερ. Λογικά Χούμελς και Μπόατενγκ θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Χέβεντες να μετακινείται στη θέση του αριστερού μπακ, όπως ακριβώς είχε γίνει και στο Μουντιάλ που μας πέρασε. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία των Ποντόλσκι και Κίμιχ στην τελική 23αδα. Η φαρέτρα του εκλέκτορα των πρωταθλητών κόσμου θα είναι γεμάτη μεσοεπιθετικά με τους Κρόος, Σίρλε, Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Σανέ και Γκέτσε να του προσφέρουν πλειάδα επιλογών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην αποστολή δεν είναι ο Λαμ μετά από χρόνια, καθώς μετά το τέλος του Μουντιάλ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την Εθνική ομάδα της χώρας του. Επίσης αν ρίξει κάποιος μια ματιά στο ρόστερ των Γερμανών θα καταλάβει ότι λείπουν οι φουνταριστοί μεγάλης κλάσης. Παρόλα αυτά κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει την περίφημη ατάκα του Λίνεκερ πως στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί.

Ηγέτης: Μάνουελ Νόιερ


     Μαζί με τον Μπουφόν θεωρείται ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο και όχι άδικα. Η παρουσία του κάτω από τα δοκάρια αποτελεί εγγύηση για τους Γερμανούς. Η ικανότητα να παίζει σαν λίμπερο όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, δίνει μια απίστευτη επιθετική ελευθερία στην ομάδα του, βοηθώντας την να ανεβαίνει και να πιέζει ψηλά. Με αυτόν στο τέρμα οι αμυντικοί των «πάντσερ» μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Σπουδαία προσωπικότητα, ηγετική φυσιογνωμία με ελάχιστα ψεγάδια στο παιχνίδι του. Ένας «κέρβερος» που αγγίζει την τελειότητα. Απίστευτα ρεφλέξ, εξωπραγματικό άνοιγμα χεριών και μοναδικός έλεγχος της περιοχής. Ο τύπος υπερασπίζεται δικαιωματικά την εστία της Γερμανίας και θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να τολμήσει κάποιος να του απειλήσει τη θέση.

Παίκτης-βαρόμετρο: Μεσούτ Οζίλ

     Θα μπορούσα να επιλέξω τον Τόνι Κρόος, αλλά ο επιθετικός μέσος της Άρσεναλ κερδίζει στα σημεία. Αποτελεί το «κομπιούτερ» της «Νασιονάλμανσαφτ». Η ευκολία που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του τον κάνει να ξεχωρίζει. Έχει τις ασίστ στο τσεπάκι του και μπορεί να καθορίσει αν το θέλει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Οργανωτής παγκόσμιας κλάσης που καμιά φορά επηρεάζεται από τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή του αντιπάλου και αυτό λέει πολλά για την αξία του. Οι ελπίδες της Γερμανίας για κατάκτηση του τροπαίου θα βασιστούν σε μεγάλο βαθμό στις διαθέσεις του συγκεκριμένου κυρίου. Αν ο Οζίλ είναι καλά, τότε η ομάδα του Λεβ μπορεί να ονειρεύεται ξανά μεγαλεία.

Πρόβλεψη: Τελικός (αν περάσει το Βέλγιο στη φάση των «8»).  Για μένα έχει την πιο έτοιμη και έμπειρη ομάδα του φετινού τουρνουά. Είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει την κούπα.

Ουκρανία
Συμμετοχές: 1
Κατακτήσεις: 0


Αρ
Όνομα
Ηλ
Ομάδα
Τερματοφύλακες


1
Ντένις Μπόικο
28
Μπεσίκτας
12
Αντρίι Πιάτοβ
31
Σαχτάρ Ντόνετσκ
13
Μικίτα Σεφτσένκο
23
Ζόρια Λούχανσκ
Αμυντικοί
2
Μπόχνταν Μπούτκο
25
Άμκαρ
3
Γεβχέν Καχιερίδι
28
Ντιναμό Κιέβου
5
Ολεξάντρ Κούτσερ
33
Σαχτάρ Ντόνετσκ
13
Βιάνχεσλαβ Σεβτσούκ
37
Σαχτάρ Ντόνετσκ
17
Αρτέμ Φεντέτσκι
31
Ντνίπρο
20
Γιάροσλαβ Ρακίτσκι
26
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μέσοι
4
Ανατόλι Τίμοστσουκ
37
Καϊράτ Αλμάτι
6
Τάρας Στεπανένκο
26
Σαχτάρ Ντόνετσκ
7
Αντρέι Γιαρμολένκο
26
Ντιναμό Κιέβου
9
Βίκτορ Κοβαλένκο
26
Σαχτάρ Ντόνετσκ
14
Ρουσλάν Ροτάν
34
Ντνίπρο
16
Σερχίι Σιντόρτσουκ
25
Ντιναμό Κιέβου
18
Σερχίι Ριμπάλκα
26
Σαχτάρ Ντόνετσκ
19
Ντένις Γκάρμας
26
Ντιναμό Κιέβου
21
Ολεξάντρ Ζινιτσένκο
20
Σαχτάρ Ντόνετσκ
22
Ολεξάντρ Καραβάεβ
20
Ζόρια Λούχανσκ
Επιθετικοί
8
Ρομάν Ζοζούλια
24
Ντνίπρο
10
Γεβγέν Κονοπλιάνκα
26
Σεβίλλη
11
Γεβχέν Σελεζνιόφ
31
Σαχτάρ Ντόνετσκ
15
Πιλίπ Μπουντκόφσκι
24
Ζόρια Λούχανσκ




Προπονητής

Μικάιλο Φομένκο
67
Ουκρανία

      Μια χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τα τελευταία 2 χρόνια όλα είναι ρευστά στην Ουκρανία, καθώς η χώρα βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο. Η χώρα του Σεφτσένκο και του Ρεμπρόφ περνάει μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της σύγχρονης ιστορία της. Ο στόχος της ομάδας ήταν η πρόκριση στα τελικά και αν και χρειάστηκαν την διαδικασία των πλέι οφ, τελικά τα κατάφεραν. Είναι η πρώτη τους επιτυχημένη απόπειρα σε 5 προσπάθειες να περάσουν στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης μέσω πλέι οφ. Η Σλοβενία αποδείχτηκε λίγη για να κοντράρει την παρέα του Γιαρμολένκο. Ο εξτρέμ της Ντιναμό Κιέβου μαζί με τον Κονοπλιάνκα της Σεβίλλης είναι ότι πιο ποιοτικό διαθέτει η ομάδα. Οι παίκτες του Φομένκο θέλουν να δώσουν λίγη χαρά στους συμπατριώτες τους που περνάνε δύσκολες στιγμές και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους (και το πόδι τους) για να επιστρέψει έστω και για λίγο το χαμόγελο στη χώρα. Είναι μια ομάδα που βασίζεται στους παίκτες των 2 μεγάλων clubs της χώρας, δηλαδή της Σαχτάρ και της Ντιναμό Κιέβου. Αξίζουν προσοχής ο τερματοφύλακας Πιατόφ και ο κεντρικός μέσος Γκάρμας που τον γλυκοκοιτάζουν κάποιοι διάσημοι σύλλογοι της Ευρώπης.

Ηγέτης: Αντρέι Γιαρμολένκο


      Οι Ουκρανοί έψαχναν για χρόνια να βρουν ένα παίκτη με την ποιότητα των Σεφτσένκο και Ρεμπρόφ. Μέχρι που εμφανίστηκε ο κύριος Γιαρμολένκο. Αξιοζήλευτη τεχνική κατάρτιση, ταχύτατος, εκρηκτικός και σπουδαίος ντριμπλέρ που δεν διστάζει να πάει στο ένας εναντίον ενός. Ο αρχηγός της Ντιναμό Κιέβου αποτελεί τον σύγχρονο ηγέτη των Ουκρανών. Είναι ο άνθρωπος που φιγουράρει στην 1η θέση των ασίστ και στη 2η στη σχετική λίστα με τους σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Εθνικής ομάδας. Τεράστια επιτεύγματα για τον «ζογκλέρ» που σκοπεύει να πάρει από το χεράκι την Ουκρανία και να την οδηγήσει στη φάση των νοκ-άουτ. Και επειδή είμαστε λάτρεις των εντυπωσιακών ντριμπλέρ, ελπίζουμε να τα καταφέρει.

Παίκτης-βαρόμετρο: Γεβγέν Κονοπλιάνκα

     Για την αφεντιά του ενδιαφέρθηκε κοτζάμ Λίβερπουλ και κοτζάμ Σεβίλλη τον Μάιο του 2015, με τον βιρτουόζο εξτρέμ να καταλήγει τελικά στους Ανδαλουσιάνους. Εκεί στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης, νικώντας την ομάδα που τον προσέγγισε πρώτη, στον τελικό της Βασιλείας. Ο 27χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός μετράει 52 συμμετοχές με το εθνόσημο και 12 γκολ. Μαζί με τον Γιαρμολένκο θα πάρουν τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες με σκοπό να γίνει απειλητική η ομάδα τους. Η διορατικότητα του, η καλή του κάθετη πάσα, η ταχύτητα του και η ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι μπορεί να είναι τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν στην ομάδα του, τους βαθμούς που έχει ανάγκη για να περάσει τον όμιλο.

Πρόβλεψη: Θα περάσει τον όμιλο, αλλά πολύ δύσκολα θα προχωρήσει στη διοργάνωση.

Πολωνία
Συμμετοχές: 2
Κατακτήσεις: 0


Αρ
Όνομα
Ηλ
Ομάδα
Τερματοφύλακες


1
Βόιτσιεχ Σέζνι
26
Ρόμα
12
Άρτουρ Μπόρουτς
36
Μπόρνμουθ
22
Λούκας Φαμπιάνσκι
31
Σουόνσι
Αμυντικοί
2
Μίχαλ Πάζντακ
28
Λέγκια Βαρσοβίας
3
Αρτούρο Γεντρέιτσικ
28
Λέγκια Βαρσοβίας
4
Τιάγκο Τσιόνεκ
30
Παλέρμο
14
Γιακούμπ Βαβρζίνιακ
33
Λέγκια Γκντανσκ
15
Καμίλ Γκλικ
28
Τορίνο
18
Μπάρτοζ Σάλαμον
25
Κάλιαρι
20
Λούκας Πίστσεκ
31
Ντόρτμουντ
Μέσοι
5
Κρίστοφ Ματσίνσκι
29
Βίσλα Κρακοβίας
6
Τόμας Γιοντλόβιετς
30
Λέγκια Βαρσοβίας
8
Κάρολ Λινέτι
21
Λεχ Πόζναν
10
Γκρεγκόρζ Κρικόβιακ
26
Σεβίλλη
11
Καμίλ Γκροσίτσκι
27
Ρεν
16
Γιακούμπ Μπλαστσικόφσκι
30
Φιορεντίνα
17
Σλάβομιρ Πέτσκο
31
Λέγκια Γκντανσκ
19
Πιοτρ Ζιελίνσκι
22
Έμπολι
21
Μπαρτόζ Καπούτσκα
19
Κρακόβια
23
Φιλίπ Σταρζίνσκι
25
Ζαγκλέμπιε
Επιθετικοί
7
Αρκάντιουζ Μίλικ
22
Άγιαξ
9
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι
27
Μπάγερν Μονάχου
13
Μάριους Στεπινσκι
21
Ρουχ Χορζόφ




Προπονητής

Άνταμ Ναβάλκα
58
Πολωνία

     Είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια απέτυχε παταγωδώς να κάνει κάτι σημαντικό σε μεγάλες διοργανώσεις.  Της έχουν κολλήσει την ταμπέλα του loser διότι ούτε στο Euro 2012 που έγινε στην έδρα της δεν κατάφερε να περάσει από τον όμιλο. Όπως αντιλαμβάνονται όλοι, η πίεση στα γήπεδα της Γαλλίας θα είναι τεράστια για τον Λεβαντόφσκι και τους συμπαίκτες του. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν σε όμιλο τους Γερμανούς σε μεγάλη διοργάνωση. Οι Πολωνοί έχουν ένα από τα ποιοτικότερα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της ιστορίας τους και θέλουν επιτέλους να δικαιώσουν τις προσδοκίες. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν μπορούν να νικήσουν τον κακό τους εαυτό που πάντα λυγίζει στα δύσκολα. Ο «killer» Λεβαντόφσκι, ο ποιοτικός χαφ Κρικόβιακ (είναι διακαής πόθος μεγάλων ομάδων της Ευρώπης), ο πάντα επικίνδυνος Μπλαστσικόφσκι, η σφαίρα που ακούει στο όνομα Γκροζίτσκι, το «μηχανάκι» Πίστσεκ και ο βασικός τερματοφύλακας Σέζνι, θα βάλουν τα δυνατά τους για να βγάλουν μια για πάντα από πάνω τους την ταμπέλα του loser.

Ηγέτης: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

     Τα λόγια είναι περιττά. Είναι ίσως ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός στον κόσμο. Ο φορ της Μπάγερν προέρχεται από την παραγωγικότερη χρονιά της καριέρας του (30 γκολ στην Μπουντεσλίγκα). Επίσης πέτυχε 13 τέρματα στην προκριματική φάση που αποτελεί επίδοση ρεκόρ. Ένα πυρηνικό όπλο στα χέρια του προπονητή του. Ο αρχηγός των Πολωνών έχει το φονικό ένστικτο. Του αρκεί μισή ευκαιρία για να κάνει γκολ. Η αποτελεσματικότητα του και οι πανέξυπνες κινήσεις του μέσα στην περιοχή τον βάζουν σε θέση ισχύος απέναντι στους αντίπαλους αμυντικούς. Έχει την ικανότητα να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Φιλοδοξεί να σηκώσει ένα ολόκληρο έθνος στο πόδι.

Παίκτης-βαρόμετρο: Γκρεγκόρζ Κρικόβιακ


     O ακούραστος μέσος της Σεβίλλης θα είναι το δεύτερο βιολί πίσω από τον «Λέβα» στο φετινό Euro. Ένας σύγχρονος χαφ που κάνει όλες τους δουλειές μέσα στο γήπεδο και είναι απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του εκάστοτε προπονητή. Έβγαλε μάτια στο Ισπανικό πρωτάθλημα και στο Γιουρόπα Λιγκ φέτος. Κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης τον έχουν βάλει στη λίστα τους και δεν θα αργήσει η στιγμή που η Σεβίλλη θα δεχτεί προσφορές. Ο ίδιος προσδοκά να κάνει ένα καλό Euro για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας κεντρικός μέσος με αστείρευτες δυνάμεις που δεν υστερεί σημαντικά και στον επιθετικό τομέα. Το μαρκάρισμα, τα τάκλιν του και η εξαιρετική πάσα του είναι τα δυνατά του σημεία. Δεσπόζει στο χώρο του κέντρου των Πολωνών και η απόδοση του θα είναι καθοριστική για το μέλλον της ομάδας του στο Euro.

Πρόβλεψη: Λογικά θα περάσουν τον όμιλο. Μετά έρχονται τα ζόρια.

Βόρεια Ιρλανδία
Συμμετοχές: 0
Κατακτήσεις: 0


Αρ
Όνομα
Ηλ
Ομάδα
Τερματοφύλακες
1
Μάικλ ΜακΓκόβερν
31
Χάμιλτον
12
Ρόι Κάρολ
38
Νοτς Κάουντι
23
Άλαν Μάνους
33
Σεντ Τζόνστον
Αμυντικοί
2
Κόνορ ΜακΛάφλιν
24
Φλίτγουντ
4
Γκάρετ ΜακΌλεϊ
36
Γουέστ Μπρομ
5
Τζόνι Έβανς
28
Γουέστ Μπρομ
6
Κρις Μπερντ
34
Ντέρμπι Κάουντι
15
Λιουκ ΜακΚάλοχ
22
Ντονκάστερ
17
Πάντι ΜακΝερ
21
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
18
Άαρον Χιουζ
36
Μελβούρνη Σίτι
20
Γκρεγκ Κάθκαρτ
27
Γουότφορντ
22
Λι Χόντσον
24
Μίλτον Κέινς Νοτς
Μέσοι
3
Σέιν Φέργκιουσον
24
Μίλγουολ
8
Στίβεν Ντέιβις
31
Σαουθάμπτον
13
Κόρι Έβανς
25
Μπλάκμπερν
14
Στιούαρτ Ντάλας
25
Λιντς
16
Όλιβερ Νόργουντ
25
Ρέντινγκ
19
Τζέιμι Γουόρντ
30
Νότιγχαμ Φόρεστ
21
Τζος Μαγκένις
25
Κιλμάνροκ
Επιθετικοί
7
Νάιαλ ΜακΓκίν
28
Αμπερντίν
9
Γουίλ Γκριγκ
24
Γουίγκαν
10
Κάιλ Λάφερτι
28
Νόριτς
11
Κόνορ Ουάσινγκτον
24
ΚΠΡ




Προπονητής

Μάικλ Ο’Νιλ
46
Βόρεια Ιρλανδία

     Είναι μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης και η παρουσία της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης θεωρείται άθλος. Θα κατέβει στο Euro χωρίς άγχος και μπορεί να κάνει ζημιές. Δεν έχει ξαναβρεθεί σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθληματος και θα αποτελέσει μια από τις «Σταχτοπούτες» της διοργάνωσης. Σόκαρε την Ευρώπη, κάνοντας παρέλαση στον όμιλο της Εθνικής μας και έδειξε ότι δεν χρειάζονται αστέρια για να πετύχει μια ομάδα. Για τους Βορειοϊρλανδούς, ξεχωρίζουν οι Έβανς, Κάθκαρτ, Ντέιβις που αγωνίζονται σε συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ. Μεγάλο αστέρι τους είναι ο δήμιος της Ελλάδας, Κάιλ Λάφερτι.

Ηγέτης: Κάιλ Λάφερτι

     Μια πολύ εύκολη επιλογή. Ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του στον δρόμο για το Euro. Με τα γκολ του έδωσε πολύτιμους βαθμούς στο αντιπροσωπευτικο συγκρότημα της χώρας του, βγάζοντας το αρκετές φορές από τη δύσκολη θέση. Διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και στην πατρίδα του ήδη λατρεύεται σαν θεός. Η πρόκριση της Βόρειας Ιρλανδίας ήρθε σε μεγάλο βαθμό από τα κατορθώματα του επιθετικού της Μπέρμινχαμ.

Παίκτης-βαρόμετρο: Στίβεν Ντέιβις


     Βασικός στην εξαιρετική Σαουθάμπτον σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Έχει 82 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα και 8 γκολ. Έχει την ελευθερία από τον προπονητή του να κάνει πολλές δουλειές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και η εμπειρία του τον βοηθάει σε αυτό. Πρέπει να πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις αν θέλει η ομάδα του να έχει ελπίδες για να κάνει κάτι καλό στα γήπεδα της Γαλλίας.

Πρόβλεψη: Τελευταίοι στον όμιλο και με πολλές πιθανότητες να είναι η ομάδα που θα δεχθεί τα περισσότερα γκολ στη φάση των ομίλων (Γερμανοί λυπηθείτε τους).

4ος όμιλος


Ισπανία
Συμμετοχές: 9
Κατακτήσεις: 3


Αρ
Όνομα
Ηλ
Ομάδα
Τερματοφύλακες
1
Ίκερ Κασίγιας
35
Πόρτο
13
Νταβίντ Ντε Χέα
25
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
23
Σέρχιο Ρίκο
22
Σεβίλλη
Αμυντικοί
2
Θέσαρ Αθπιλικουέτα
26
Τσέλσι
3
Ζεράρ Πικέ
29
Μπαρτσελόνα
4
Μαρκ Μπάρτρα
25
Μπαρτσελόνα
12
Έκτορ Μπεγερίν
21
Άρσεναλ
15
Σέρχιο Ράμος
30
Ρεάλ Μαδρίτης
16
Χουανφράν
31
Ατλέτικο Μαδρίτης
17
Μικέλ Σαν Χοσέ
26
Αθλέτικ Μπιλμπάο
18
Ζόρντι Άλμπα
27
Μπαρτσελόνα
Μέσοι
5
Σέρχιο Μπουσκέτς
27
Μπαρτσελόνα
6
Αντρές Ινιέστα
32
Μπαρτσελόνα
8
Κόκε
24
Ατλέτικο Μαδρίτης
10
Σεσκ Φάμπρεγας
29
Τσέλσι
14
Τιάγκο Αλκάνταρα
25
Μπάγερν Μονάχου
19
Μπρούνο Σοριάνο
31
Βιγιαρεάλ
21
Νταβίντ Σίλβα
30
Μάντσεστερ Σίτι
Επιθετικοί
7
Άλβαρο Μοράτα
23
Ρεάλ Μαδρίτης
9
Λούκας Βάσκεθ
24
Ρεάλ Μαδρίτης
11
Πέδρο Ροντρίγκες
29
Τσέλσι
20
Άριτς Αντούριθ
35
Αθλέτικ Μπιλμπάο
22
Νολίτο
29
Θέλτα




Προπονητής


Βιθέντε Ντελ Μπόσκε
66
Ισπανία

     Δημιούργησαν την δικιά τους δυναστεία στο ποδόσφαιρο κατακτώντας τα πάντα την τετραετία 2008-2012. Δυο Euro και ένα Μουντιάλ ο εκπληκτικός υπολογισμός τους. Οι «Φούριας Ρόχας» θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και να αφήσουν πίσω τους τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στο τελευταίο φιλικό πριν το μεγάλο τουρνουά γνώρισε ντροπιαστική ήττα  από τους Γεωργιανούς με 0-1 μέσα στην Ισπανία. Το κλίμα έχει διαταραχθεί, αλλά η σιγουριά και η εμπιστοσύνη που αποπνέει ο Ντελ Μπόσκε στην άκρη του πάγκου είναι αδιαμφισβήτητη για τους Ίβηρες. Παρόλα αυτά οι επιλογές σχετικά με τον καταρτισμό της τελικής 23αδας του προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στις τάξεις των Ισπανών φιλάθλων. Ειδικά στην επίθεση τα ερωτηματικά είναι πολλά, καθώς δεν κάλεσε τους Αλκάθερ, Ντιέγκο Κόστα, Τόρες. Ακόμα «ξέχασε» τους χρήσιμους Μάτα, Ίσκο και Καθόρλα. Προτίμησε τους Βάσκεθ και Πέδρο και πολλοί αναρωτιούνται το γιατί. Επειδή όμως η ιστορία γράφεται από τους παρόντες , το κέντρο των Ισπανών προκαλεί δέος. Μπουσκέτς, Κόκε, Ινιέστα, Φάμπρεγας, Σίλβα, Τιάγκο Αλκάνταρα ανεβάζουν επικίνδυνα το επίπεδο. Ο Κασίγιας λογικά θα υπερασπιστεί τελευταία φορά την εστία της ομάδας σε μια μεγάλη διοργάνωση. Πικέ και Σέρχιο Ράμος θα αποτελέσουν ένα συμπαγές αμυντικό δίδυμο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Μοράτα. Οι Ισπανοί έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια ότι έχουν το μέταλλο για να κάνουν σπουδαία πράγματα και όποιος τους υποτιμήσει θα το πληρώσει. Οι βολικές διασταυρώσεις μέχρι τα ημιτελικά τους κάνουν να ελπίζουν σε διάκριση.

Ηγέτης: Σέρχιο Ράμος


     Ανήκει στην αφρόκρεμα των κεντρικών αμυντικών την τελευταία πενταετία, βάζοντας την υπογραφή του στα Τσάμπιονς Λιγκ της Ρεάλ, φέτος και το 2014. Αμυντικός με «cojones» που δεν διστάζει να παίξει σκληρά όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια και κυρίαρχος στις εναέριες μονομαχίες. Βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής του. Ένας ηγέτης για την άμυνα των «Φούριας Ρόχας» που θα συνθέσει ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα της διοργάνωσης μαζί με τον Πικέ. Το πάθος που βγάζει, η ένταση που ζει τα παιχνίδια και η ψυχραιμία που δείχνει όταν όλα γύρω του καταστρέφονται τον έχουν βάλει στην καρδιά των φιλάθλων της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μπορούσα να επιλέξω κάποιον μέσο π.χ Ινιέστα, αλλά η χρονιά που κάνει ο Ράμος δεν μου δίνει την δυνατότητα να σκεφτώ κάποιον άλλο για ηγέτη. Θα είναι ο επόμενος αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας. Το αξίζει και με το παραπάνω.


Παίκτης-βαρόμετρο: Αντρές Ινιέστα
      Μπορεί να μην περνάει την καλύτερη περίοδο τη καριέρας του αλλά η ασύγκριτη ποιότητα του και ο τρόπος που κατευθύνει το παιχνίδι της ομάδας του θα πρέπει να διδάσκεται στα σεμινάρια. Ένα σπουδαίο «8αρι» που είναι ικανό να περάσει τη μπάλα από την τρύπα της βελόνας. Οι κούρσες που θα επιχειρήσει θα δώσουν άλλο αέρα στο παιχνίδι των Ισπανών. Μην ξεχνάτε πως είναι ο άνθρωπος που χάρισε το  Μουντιάλ στην χώρα του το 2010, βάζοντας ένα γκολ-ορόσημο στην ιστορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Έχει 108 συμμετοχές με το εθνόσημο, πετυχαίνοντας 13 γκολ. Θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο χτίσιμο των επιθέσεων της ομάδας του και στην τροφοδοσία του Μοράτα.

Πρόβλεψη: Οι καλές διασταυρώσεις που θα έχει, θα την πάνε μέχρι την 4αδα. Μετά όλα θα κρέμονται από μια κλωστή. Πάντως οι Ισπανοί μπορούν να βρεθούν σε ακόμη ένα τελικό

Τσεχία
Συμμετοχές: 5
Κατακτήσεις: 0


Αρ
Όνομα
Ηλ
Ομάδα
Τερματοφύλακες


1
Πετρ Τσεχ
34
Άρσεναλ
16
Τόμας Βάλτσικ
27
Βασιλεία
23
Τόμας Κούμπεκ
23
Σλόβαν Λίμπερετς
Αμυντικοί
2
Πάβελ Καντεράμπεκ
24
Χόφενχαϊμ
3
Μάικλ Κάντλετς
31
Φενέρμπαχτσε
4
Θεόντορ Γκέμπρε Σελασιέ
29
Βέρντερ Βρέμης
5
Ρομάν Χούμπνικ
31
Βικτόρια Πλζεν
6
Τόμας Σίβοκ
32
Μπουρσασπόρ
8
Νταβίντ Λιμπέρσκι
32
Βικτόρια Πλζεν
17
Μάρεκ Σούτσι
28
Βασιλεία
Μέσοι
9
Μπόρεκ Ντότσκαλ
27
Σπάρτα Πράγας
10
Τόμας Ροζίτσκι
35
Άρσεναλ
11
Ντανιέλ Πουντίλ
30
Σέφιλντ Γουένσνττεϊ
13
Γιάροσλαβ Πλασίλ
34
Μπορντό
14
Ντανιέλ Κόλαρ
30
Βικτόρια Πλζεν
15
Ντάβιντ Παβέλκα
25
Κασίμπασα
18
Γιόζεφ Σούραλ
25
Σπάρτα Πράγας
19
Λαντίσλαβ Κρέιτσι
23
Σπάρτα Πράγας
20
Γίρι Σκάλακ
24
Μπράιτον
22
Βλαντιμίρ Νταρίντα
25
Χέρτα Βερολίνου
Επιθετικοί
7
Τόμας Νέτσιντ
26
Μπουρσασπόρ
12
Μίλαν Σκόντα
30
Σλάβια Πράγας
21
Νταβίντ Λαφάτα
34
Σπάρτα Πράγας




Προπονητής

Πάβελ Βρμπα
53
Τσεχία

      Το γεγονός ότι πέταξε εκτός Euro την Ολλανδία λέει πολλά. Μάλιστα έφυγε με το «διπλό» από την έδρα των «Οράνιε», δίνοντας τους την χαριστική βολή. Οι εποχές των Νέντβεντ, Πομπόρσκι, Μπάρος και Κόλερ μπορεί να πέρασαν αλλά οι Τσέχοι είναι για ακόμη μια φορά πιστοί στο ραντεβού τους με το Euro. Μια ομάδα που φιλοδοξεί να περάσει από τον όμιλο και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει. Στα προκριματικά ήταν εκπληκτικοί. Αστέρια της οι γνώριμοι Τσεχ και Ροζίτσκι. Παρών σε ένα ακόμη Euro θα είναι ο  Πλασίλ, ενώ αξίζει να προσέξετε τους Ντότσκαλ και Κρέιτσι. Ο προπονητής, Πάβελ Βρμπα έχει δημιουργήσει ένα ικανότατο σύνολο που θα παλέψει όλα τα ματς, βγάζοντας το λάδι στους αντιπάλους.

Ηγέτης: Πετρ Τσεχ


     Είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών της Τσεχίας. Διατηρείται τόσα χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο και είναι ο κύριος λόγος που η Εθνική του ομάδα δεν χάνει ποτέ τα τελικά του Euro. Ένας γίγαντας κάτω από τα δοκάρια. Μια επιβλητική φιγούρα που σε τρομάζει όταν βρίσκεσαι απέναντί του. Η Τσεχία μπορεί να κοιμάται ήσυχη γιατί με αυτόν τον τύπο στο τέρμα της, τα προβλήματα της θα είναι ελάχιστα. Η φετινή του χρονιά στην Άρσεναλ αποτελεί άλλο ένα δείγμα της μεγάλης του κλάσης. Μαζί με τον Μπουφόν είναι οι πιο σταθεροί τερματοφύλακες της δεκαετίας.

Παίκτης-βαρόμετρο: Τόμας Ροζίτσκι

     Πέρασαν 12 χρόνια από το Euro της Πορτογαλίας, αλλά ο μέσος της Άρσεναλ  είναι ακόμα εδώ. Σε μια μεγάλη διοργάνωση για να εκπροσωπήσει τη χώρα του παρόλο που αισίως έχει φτάσει τα 35. Παρόλα αυτά ποτέ δεν σταμάτησε να είναι απαραίτητος για την Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Κουμανταδόρος στο χώρο του κέντρου με εντολές να δημιουργεί ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Πολλές φορές δεν διστάζει να εκτελεί από μακριά. Είναι ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Από τα πόδια του θα περνάει κάθε μπάλα. Το χτίσιμο των επιθέσεων των Τσέχων είναι δικιά του υπόθεση. Αν βρεθεί σε καλή κατάσταση, η ομάδα του θα έχει τύχη στη διοργάνωση. Αλλιώς, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.


Πρόβλεψη: Θα το παλέψει πολύ, αλλά δεν θα καταφέρει να περάσει τον όμιλο. Η έλλειψη ενός ποιοτικού επιθετικού θα είναι ο κύριος λόγος της αποτυχίας της.

Τουρκία
Συμμετοχές: 3
Κατακτήσεις: 0


Αρ
Όνομα
Ηλ
Ομάδα
Τερματοφύλακες
1
Βολκάν Μπαμπατσάν
27
Μπασακσεχίρ
12
Ονούρ Ερτζέπ Κιβράκ
28
Τραμπζονσπόρ
23
Χαρούν Τεκίν
26
Μπουρσασπόρ
Αμυντικοί
2
Σεμίχ Καγιά
25
Γαλατασαράι
3
Χακάν Καντίρ Μπαλτά
33
Γαλατασαράι
4
Αχμέτ Γιλμάζ Τσαλίκ
21
Γκεντσλερμπιρλιγκί
7
Γκοκχάν Γκιονούλ
31
Φενερμπαχτσέ
13
Ισμαΐλ Κεγμπασί
26
Μπεσίκτας
15
Μεχμέτ Τοπάλ
30
Φενερμπαχτσέ
18
Τσανέρ Ερκίν
27
Ίντερ
22
Σενέρ Οζμπαγιαρακλί
26
Φενερμπαχτσέ
Μέσοι
5
Νούρι Σαχίν
27
Ντόρτμουντ
6
Χακάν Τσαλχάνογλου
22
Λεβερκούζεν
8
Σελτσούκ Ινάν
31
Γαλατασαράι
10
Αρντά Τουράν
29
Μπαρτσελόνα
11
Ολτσάι Σαχάν
29
Μπεσίκτας
14
Ογκιουζχάν Οζιακούπ
23
Μπεσίκτας
16
Οζάν Τουφάν
21
Φενερμπαχτσέ
20
Βολκάν Σεν
28
Φενερμπαχτσέ
Επιθετικοί
9
Τσενκ Τοσούν
24
Μπεσίκτας
17
Μπουράκ Γκιλμάζ
30
Μπέιζινγκ Τάουν
19
Γιουνούς Μαλί
24
Μάιντζ
21
Εμρέ Μορ
18
Νόρτζελαντ




Προπονητής


Φατίχ Τερίμ
63
Τουρκία

     Οι Τούρκοι έχουν να εμφανιστούν σε μεγάλη διοργάνωση από το 2008, χρονιά στην οποία έφτασαν στα ημιτελικά του Euro. Ο πρωτεργάτης της πρόκρισης των γειτόνων μας στο φετινό Euro δεν είναι άλλος από τον Φατίχ Τερίμ. Ο Τούρκος προπονητής είδε την σωστή και μεθοδευμένη δουλειά του να αποδίδει. Επανέφερε το καλό κλίμα στα αποδυτήρια,  έδωσε ηγετικό ρόλο στον επιτελικό μέσο της Λεβερκούζεν, Χακάν Τσαλχάνογλου και γενικότερα είναι ένας άνθρωπος που έχει τον απόλυτο σεβασμό από τους συμπατριώτες του για όλα αυτά που έχει καταφέρει. Από το ρόστερ ξεχωρίζουν οι Τουράν, Τσαλχάνογλου, Σαχίν, Τοπάλ και Σελτσούκ Ινάν. Είναι μια ομάδα που όταν εμφανίζεται σε μεγάλη διοργάνωση, συνηθίζει να φτάνει πολύ μακριά. Για αυτό το λόγο δεν μπορεί να τους ξεγράψει κανείς.

Ηγέτης: Χακάν Τσαλχάνογλου


      Είναι ο καλύτερος εκτελεστής φάουλ στον κόσμο (μαζί με τον Παγέτ). Σπεσιαλίστας στις στημένες φάσεις και κίνδυνος-θάνατος για τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Στην Γερμανία συγκρίνουν τα στημένα του με αυτά του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, δείγμα του σπουδαίου ταλέντου που έχει στον συγκεκριμένο τομέα. Κάθε καλοκαίρι το όνομά του απασχολεί τους διασημότερους συλλόγους της Ευρώπης, ανεβάζοντας συνεχώς την χρηματιστηριακή του αξία. Οι εμφανίσεις του βελτιώνονται όλο και περισσότερο και δεν θα αργήσει η στιγμή που κάποια δελεαστική πρόταση θα χτυπήσει την πόρτα της Λεβερκούζεν. Μόλις στα 22 του χρόνια είναι το παρόν και το μέλλον της Τουρκίας. Και αν η ομάδα του κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή στο Euro, όλοι ξέρουμε ποιος θα πάρει την εκτέλεση. Το μόνο που θα μπορεί να κάνει ο αντίπαλος τερματοφύλακας, είναι τον σταυρό του. Πιστεύω ότι θα είναι μια από τις αποκαλύψεις της διοργάνωσης.

Παίκτης-βαρόμετρο: Αρντά Τουράν

      Πριν εμφανιστεί ο Τσαλχάνογλου αποτελούσε τον απόλυτο ηγέτη. Με σπουδαία καριέρα σε Γαλατάσαραϊ και Ατλέτικο Μαδρίτης, ο μπαλαδόρος με το νούμερο 10 στην πλάτη ήταν ο αγαπημένος του ποδοσφαιρικού κοινού της χώρας του. Η απόφαση του να μεταπηδήσει από την ομάδα του Σιμεόνε στη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι που μας πέρασε, σήκωσε πολλές αντιδράσεις. Η απαγόρευση χρησιμοποίησης των μεταγραφών που είχε επιβληθεί στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική ετοιμότητα και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης του Τουράν. Όμως αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για το τούρκικο ποδόσφαιρο  και η παρουσία του στα γήπεδα της Γαλλίας είναι απαραίτητη. Μαζί με τον Τσαλχάνογλου θα προσπαθήσουν να ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές και επιθετικές τους αρετές στο χορτάρι, βοηθώντας την ομάδα τους να φτάσει σε άλλη μια μεγάλη επιτυχία. Αν ο Τουράν θυμίσει έστω και λίγο τον παίκτη της Ατλέτικο, τότε ο Τερίμ θα έχει στα χέρια του ένα υπερόπλο.

Πρόβλεψη: Λογικά θα βγει 3η στον όμιλο και μπορεί να περάσει στον επόμενο γύρο ως μια από τις καλύτερες τρίτες.

Κροατία
Συμμετοχές:4
Κατακτήσεις: 0


Αρ
Όνομα
Ηλ
Ομάδα
Τερματοφύλακες


1
Ιβάν Βάργκιτς
29
Ριέκα
12
Λόβρε Κάλινιτς
26
Χάιντουκ Σπλιτ
23
Ντάνιελ Σούμπασιτς
31
Μονακό
Αμυντικοί
2
Σίμε Βρσάλικο
24
Σασουόλο
3
Ιβάν Στρίνιτς
28
Νάπολι
5
Βεντράν Τσόρλουκα
30
Λοκομοτίβ Μόσχας
6
Τιν Γεντβάι
20
Λεβερκούζεν
11
Ντάριο Σρνα
34
Σαχτάρ Ντόνετσκ
13
Γκόρντον Σίλντενφελντ
31
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
21
Ντομαγκόι Βίντα
27
Ντιναμό Κιέβου
Μέσοι
4
Ιβάν Πέρισιτς
27
Ίντερ
7
Ιβάν Ράκιτιτς
28
Μπαρτσελόνα
8
Ματέο Κόβασιτς
22
Ρεάλ Μαδρίτης
10
Λούκα Μόντριτς
30
Ρεάλ Μαδρίτης
14
Μαρσέλο Μπρόζοβιτς
23
Ίντερ
15
Μάρκο Ρογκ
20
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
18
Άντε Τσόριτς
19
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
19
Μίλαν Μπάντελι
27
Φιορεντίνα
Επιθετικοί
9
Αντρέι Κράμαριτς
24
Χόφενχαϊμ
16
Νικόλα Κάλινιτς
28
Φιορεντίνα
17
Μάριο Μάντζουκιτς
30
Γιουβέντους
20
Μάριο Πιάτσα
21
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
22
Ντούγιε Τσοπ
26
Μάλαγα




Προπονητής

Άντε Τσάτσιτς
62
Κροατία

     Η Γαλλία ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις στους Κροάτες. Στο Μουντιάλ του 1998 η ομαδάρα του Προσινέτσκι, του Σούκερ, του Ασάνοβιτς και του Μπίλιτς κατέκτησε την 3η θέση! Σπουδαίο επίτευγμα που ισοδυναμούσε με κατάκτηση. Φέτος στα παπούτσια των σπουδαίων άσων του παρελθόντος θα μπει ο Μόντριτς, ο Ράκιτιτς, ο Κόβασιτς, ο Μάντζουκιτς και ο Σρνα. Το ταλέντο ξεχειλίζει. Οι τωρινοί παίκτες είναι βασικοί στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Μόντριτς, Ράκιτιτς και Κόβασιτς δημιουργούν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τριάδες χαφ της διοργάνωσης. Η τριπλέτα της επίθεσης είναι γεμάτη ποιότητα και αποτελείται από τους Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς και Μάντζουκιτς. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στον ακούραστο μπακ, Ντάριο Σρνα (έπρεπε εδώ και χρόνια να αφήσει την Σαχτάρ και να δοκιμάσει την τύχη του σε μεγαλύτερη ομάδα) στον 20χρονο στόπερ Γεντβάι και στον αριστερό μπακ Βρσάλικο. Ένα από τα δυνατά αουτσάιντερ του τουρνουά που κανένας δεν θα ήθελε αντίπαλο του. Ίσως η καλύτερη φουρνιά στην ιστορία των Κροατών.

Ηγέτης : Λούκα Μόντριτς


      Ένα από τα αγαπημένα παιδιά των φιλάθλων της Ρεάλ Μαδρίτης. Κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με την μπάλα γίνεται χαμός στις κερκίδες. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να κερδίσεις με την παρουσία σου την εκτίμηση του απαιτητικού κοινού των Μαδριλένων. Ο Μόντριτς δεν άργησε να τα καταφέρει. Στην Ισπανία τον μετέτρεψαν σε αμυντικό χαφ, κάτι που δεν έδειξε να τον απασχολεί ιδιαίτερα. Πασάρει τέλεια, κάνει σπάνια λάθος, μπορεί να σουτάρει από μακριά, μαρκάρει και όταν χρειαστεί θα κάνει και την ντρίμπλα του. Με λίγα λόγια τα κάνει όλα και συμφέρει. Αποτελεί την ραχοκοκαλιά της Ρεάλ και της Εθνικής Κροατίας. Η ποδοσφαιρική του ευφυΐα σε αφήνει άφωνο. Μικρός στο μάτι αλλά σπουδαίος σε τεχνική κατάρτιση. Απίστευτη γρηγοράδα στη σκέψη. Θα έπαιζε βασικός σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή εθνική ομάδα.

Παίκτης-βαρόμετρο: Ιβάν Ράκιτιτς

     Έκανε το ξεπέταγμα του στη Σεβίλλη, δείχνοντας άγνωστες πτυχές του πλούσιου ταλέντου του. Στην Μπάρτσα η φήμη του γιγαντώθηκε. Ήταν το κομμάτι που έλειπε από το κέντρο των Καταλανών. Έχει κινήσεις μεγάλου παίκτου που θα έλεγε και μια ψυχή, και είναι η προσωποποίηση του σύγχρονου χαφ που πατάει περιοχή, τελειώνοντας φάσεις και δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά για να αποτρέψει μια δύσκολη κατάσταση για την ομάδα του. Η μακρινή του μεταβίβαση είναι καταπληκτική. Επίσης σου δίνει την εντύπωση πως δεν κουράζεται ποτέ. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στο Euro που έχουν στις τάξεις τους δίδυμο μέσων με την ποιότητα των Μόντριτς και Ράκιτιτς.

Πρόβλεψη:  Θα βγει δεύτερη στον όμιλο και οποιονδήποτε αντιμετωπίσει στη φάση των «16», έχει τις πιθανότητες να του κάνει την ζημιά. Αν είχε καλύτερες διασταυρώσεις θα πήγαινε πολύ μακριά στο τουρνουά.

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής