Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Στο σεμινάριο «Μάκης Δενδρινός» και στις εκλογές του ΣΕΠΚ οι coach της Π.Α.Κ.


Την ευκαιρία να συνεχίσουν τον επιμορφωτικό τους αγώνα είχαν οι δύο τεχνικοί της Π.Α.Κ. Κατερίνα Μπαλωμένου και Φώντας Ζαχαρόπουλος το τριήμερο που μας πέρασε. Για την ακρίβεια επισκέφτηκαν την πόλη της Αθήνας και συγκεκριμένα το Κλειστό στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής για να παρακολουθήσουν το πρώτο Διεθνές Σεμινάριο Νεαρών Παικτών «Μάκης Δενδρινός».
Η προσέλευση των προπονητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία από τους διοργανωτές. Στην ανάπαυλα του Σεμιναρίου οι προπονητές-μέλη του Σ.Ε.Π.Κ. ψήφισαν για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου. Ανάμεσα στους coach που είχαν το δικαίωμα ψήφου ήταν για πρώτη φορά και εκπρόσωποι του Νομού Ευρυτανίας,του μόνου Νομού που δεν είχε ποτέ εκπρόσωπο μέχρι σήμερα στη συγκεκριμένη διαδικασία.
Στα του Σεμιναρίου οι coach παρακολούθησαν ένα αρκετά ενδιαφέρον και υψηλού επιπέδου Σεμινάριο το οποίο περιελάμβανε τις παρακάτω ομιλίες:
Η έναρξη του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε  με τον Μάνο Μανουσέλη να αναλύει για μία ώρα την «βελτίωση ατομικών επιθετικών χαρακτηριστικών».
Στη συνέχεια ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέλαβε να μοιραστεί τα μυστικά της «βελτίωσης της ατομικής άμυνας – on ball &off ball».
Τη σκυτάλη πήρε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που μίλησε για την ατομική προπόνηση στο Lowpost, ενώ η πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου έκλεισε με τον Ισπανό Χότα Κουσπινέρα να μοιράζεται  τις μικρές επιθετικές λεπτομέρειες για μία καλύτερη απόδοση «offensive details for a better performance».
Την δεύτερη και τελευταία ημέρα του Σεμιναρίου μίλησαν ο Μιχάλης Καλαβρός, ο Χότα Κουσπινέρα, ο Χάρης Μαρκόπουλος και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.
Ο Μιχάλης Καλαβρός, που ειδικεύεται στην ατομική προπόνηση, αναφέρθηκε στα μυστικά του σουτ, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον ασκησιολόγιο γύρω από το θέμα.
Ο Ισπανός προπονητής Χότα Κουσπινέρα στη δεύτερη ομιλία του αναφέρθηκε στην βελτίωση της ατομικής άμυνας, σπάζοντας τα «ταμπού» σε συγκεκριμένες πεποιθήσεις. Αναφέρθηκε στην λειτουργία του παίκτη, αλλά και στον τρόπο που πρέπει να διδάσκει ένας προπονητής.
Ο Χάρης Μαρκόπουλος ανέλυσε το «πρώτο βήμα». Μίλησε για κομμάτια της τεχνικής και ποια σημεία χρειάζονται διόρθωση και χρησιμοποίησε αρκετές ασκήσεις πάνω στο ζήτημα, αλλά και παραδείγματα, τόσο από την Α1, όσο και το ΝΒΑ.
Το Διεθνές Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Ηλία Παπαθεοδώρου πάνω στην «ατομική επίθεση: τακτική και αποστάσεις». Έδειξε πολλές ασκήσεις, εξηγώντας παράλληλα ότι αυτά είναι κομμάτια που πρέπει να δουλεύουν όλες οι ομάδες, σε όλα τα επίπεδα και όλο το χρόνο, όπως κάνει ο ίδιος τόσο στην ΑΕΝ Κηφισιάς, όσο και στην Εθνική ομάδα. Εξάλλου και η ομάδα επίδειξης αποτελούνται από παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (Λούντζης, Μουράτος, Ντουζίδης, Παπαδάκης, Μιλεντίγεβιτς, Μπιλής).
Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 1-2 Ιουλίου και τη διεξαγωγή του ετήσιου Διεθνές Σεμιναρίου στη Θεσσαλονίκη.




Πηγή: www.panevrytaniki.wordpress.com