Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Παρέα B.C.-Ποδοσφαιριστές B.C. 58-50

Βρισκόμενη σε κάκιστη μέρα η Παρέα «λύγισε» στο τέλος τους μαχητικούς Ποδοσφαιριστές με 58-50 και πέρασε στους «4» για 3η συνεχή διοργάνωση.
Ο προημιτελικός  του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου διεξήχθη την Τετάρτη (15/6) και άρχισε στις 8 το βράδυ στο Κλειστό του Καρπενησίου. Έγινε παρουσία περίπου 80 με 100 ατόμων.
Η Παρέα κατέβηκε υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Λάμπρου και έκανε την χειρότερη της εμφάνιση στο φετινό τουρνουά, κάνοντας πολλές βεβιασμένες και άστοχες επιθέσεις. Στο πρώτο μέρος προηγήθηκε στο ημίχρονο με +8, όμως στην 3η περίοδο έκανε πολλά λάθη και βρέθηκε να χάνει. Στο τελευταίο μέρος του ματς βελτίωσε κατά πολύ την άμυνα της και έφτασε τελικώς με αρκετό άγχος και δυσκολία στην νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Γιώργος Σώκος σκόραρε 15 πόντους και ξεχώρισε με την παρουσία του.
Οι Ποδοσφαιριστές έπαιξαν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μαντέκα και έκαναν υπέρβαση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των φιλάθλων. Ήταν μαχητικοί σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης παίζοντας πολύ καλή άμυνα κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς. Διαχειρίστηκαν σωστά το ματς και έμειναν κοντά στο σκορ στο ημίχρονο. Στην 3η περίοδο κυριάρχησαν κατά κράτος και προηγήθηκαν. Ωστόσο στο 4ο δεκάλεπτο στα τελευταία λεπτά «λύγισαν» και έμειναν εκτός διοργάνωσης. Πολύ καλός για άλλο ένα ματς ήταν ο Βασίλης Δόσης που έβαλε 15, σκοράροντας και 1 τρίποντο.
Οι «πορτοκαλί» στον ημιτελικό της Παρασκευής (17/6) θα αναμετρηθούν στις 8 το βράδυ με τον κάτοχο του τροπαίου Πρωτέα.

Είδαν τον πιο ενδιαφέρον
Ο 4ος και τελευταίος προημιτελικός έγινε παρουσία περίπου 80 έως 100 φιλάθλων και ήταν ο πιο ενδιαφέρον, αφού ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία λεπτά.




3η σερί στους «4»
Οι «πορτοκαλί» προκρίθηκαν για 3η συνεχή χρονιά στους «4» και της διοργάνωσης, ωστόσο στις δυο προηγούμενες απόπειρες τους είχαν αποκλειστεί και έπαιξαν στον μικρό τελικό του τουρνουά.

Λάμπρου & Μαντέκας στους πάγκους














Την Παρέα καθοδήγησε και σε αυτό το ματς από τον πάγκο ο Μιχάλης Λάμπρου (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ τους Ποδοσφαιριστές καθοδήγησε ο αθλητής του Πρωτέα Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Δεξιά).

«Στοπ» στα προημιτελικά
Οι Ποδοσφαιριστές στην 2η παρουσία τους στην διοργάνωση σταματούν στα προημιτελικά, αφού πέρυσι ηττήθηκαν από τον κυπελλούχο Πρωτέα.

Ξανά με Πρωτέα
Η Παρέα όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα αγωνιστεί στα ημιτελικά ενάντια στον Πρωτέα.

6Χ6
Οι «πορτοκαλί» είναι η 2η ομάδα της διοργάνωσης μετά τα Ψηλά Βουνά που είναι αήττητες έχοντας το 6Χ6.

15 ο Σώκος 


Για τους νικητές ο Γιώργος Σώκος έκανε καλή εμφάνιση,  βάζοντας 15 πόντους. Με 14 και 3 τρίποντα ακολούθησε ο Αγρινιώτης Παναγιώτης Κυριαζής.



Ξεχώρισε ο Δόσης


Για τους Ποδοσφαιριστές μια πολύ καλή παρουσία προσέθεσε στο ενεργητικό ο Βασίλης Δόσης που σκόραρε 15 βάζοντας και 1 τρίποντο. Με 11 και 1 3ποντο ακολούθησε ο Πάνος Λιάγκας.



Νωθρή αρχή


Οι Ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν καλύτερα στην αναμέτρηση, με την Παρέα να απαντάει στην συνέχεια και να προηγείται με 12-9. Ο Βασίλης Δόσης με 2/2 ελεύθερες και με τρίποντο έκανε το 0-5. Η Παρέα απάντησε με σερί 10-0 και προηγήθηκε με 10-5 χάρις 2ποντο του Νίκου Βούρτσα, καλάθι του Σωτήρη Στεφανή (Φωτογραφία), 2ποντο του Γιώργου Σώκου, νέο δίποντο του Σωτήρη Στεφανή και καλάθι του Γιάννη Χαλκιά. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Γιώργος Σώκος με δίποντο και ο Κώστας Σταμούλης με δίποντο έκαναν το 12-9. Ο Γιώργος Σώκος της Παρέας ανέκοψε με τάπα τον Σπύρο Λαμπρόπουλο των Ποδοσφαιριστών.





Σερί 10-0
Η Παρέα «έτρεξε» ένα σερί 10-0 και το 0-5 εις βάρος της έγινε 10-5 υπέρ της.

Κοντά και στο 2ο


Η διαφορά και στο 2ο 10λεπτο ήταν μικρή με την Παρέα στο φινάλε να προηγείται με +8 και με 25-17. Ο Σπύρος Λαμπρόπουλος με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Βασίλης Δόσης με 2ποντο, ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία) με δίποντο και ο Γιώργος Σώκος με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 15-13. Ακολούθησε 2ποντο του Γρηγόρη Τάσιου, καλάθι του Νίκου Βούρτσα και 2/2 ελεύθερες βολές του Παναγιώτη Κυριαζή (19-15).  Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με δίποντο, ο Νίκος Βούρτσας με δίποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής με 1/2 ελεύθερες βολές και με 3ποντο στο τέλος του χρόνου έκαναν το 25-17. Ο Γιώργος Δροσίνης των «πορτοκαλί» μοίρασε όμορφη τάπα στον Πάνο Λιάγκα των Ποδοσφαιριστών.




Ποδοσφαιρική ανατροπή


Οι Ποδοσφαιριστές κυριάρχησαν κατά κράτος στην 3η περίοδο και έκαναν την ολική ανατροπή προηγούμενοι με 35-38. Ο Γιώργος Σώκος με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Βασίλης Δόσης με 2ποντο, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με εύστοχη προσπάθεια για 2 και ο Πάνος Λιάγκας με δίποντο έκαναν το 27-23. Ο Γιώργος Σώκος πέτυχε 2ποντο, ο Βασίλης Δόσης σκόραρε για 2, ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία Κέντρο) έβαλε δυο συνεχόμενα δίποντα, ο Βασίλης Δόσης πέτυχε δίποντο και ο Σπύρος Λαμπρόπουλος σκόραρε καλάθι και φάουλ  με εύστοχη βολή για το (29-34) για να ολοκληρωθεί ένα σερί 11-0 των Ποδοσφαιριστών. Ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία Δεξιά) έβαλε 2ποντο, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σκόραρε για 2, ο Γιάννης Χαλκιάς απάντησε ξανά με δίποντο για το 33-36. Το 35-38 του δεκαλέπτου έγινε με εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ του Βασίλη Δόση (Χαμένη Ελεύθερη Βολή) και 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Σώκου. Ο Γιώργος Σώκος της Παρέα ανέκοψε με «στοπ» τον Σπύρο Λαμπρόπουλο των Ποδοσφαιριστών.





Σερί 11-0
Οι Ποδοσφαιριστές στα μισά της 3ης περιόδου έτρεξαν ένα σερί 11-0 και το 29-23 εις βάρος τους έγινε 29-34 υπέρ τους.

Βελτίωσε άμυνα



Η Παρέα βελτίωσε κατά πολύ την άμυνα της και κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει των αντιπάλων της με 58-50. Ο Παναγιώτης Κυριαζής (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο από τα 9 μέτρα, ο Γιώργος Σώκος με δίποντο και ο Σωτήρης Στεφανής με δίποντο έκαναν το 42-38 ολοκληρώνοντας ένα σερί 9-0. Ο Σπύρος Λαμπρόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) έβαλε καλάθι και φάουλ (Άστοχη βολή), ο Γιώργος Σώκος έβαλε δίποντο, ο Σωτήρης Στεφανής σκόραρε 2ποντο και ο Πάνος Λιάγκας πέτυχε 3ποντο (46-43). Ο Παναγιώτης Κυριαζής έβαλε 3ποντο και είχε 2/2 ελεύθερες βολές για το 51-43. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος είχε 1/2 βολές, ο Νίκος Βούρτσας είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Χρήστος Λέρης σκόραρε για 2 (52-46). Ο Σωτήρης Στεφανής έβαλε το καλάθι και φάουλ, ευστοχώντας και στην βολή και στην συνέχεια είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε 3ποντο, ο Νίκος Βούρτσας είχε 2/2 βολές και ο Σπύρος Λαμπρόπουλος είχε 1/2 ελεύθερες βολές για το τελικό 58-50. Ο Κώστας Καλύβας (Είχε εξαιρετικές επιδόσεις στον αμυντικό τομέα) των «πορτοκαλί» ανέκοψε με «τάπα» τον Βασίλη Δόση των Ποδοσφαιριστών.



Τα δεκάλεπτα
12-9, 25-17, 35-38, 58-50

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Μιχάλης Λάμπρου): Κυριαζής 14(3), Βούρτσας 11, Χαλκιάς 6, Δροσίνης, Στεφανής 12, Σώκος 15, Κολλημένος, Καλύβας

Ποδοσφαιριστές B.C. (Γιώργος Μαντέκας): Ζαραβέλης, Γενιτσαρόπουλος Α. 10, Τάσιος 5(1), Μπουμπουρής, Λιάγκας Π. 11(1), Λαμπρόπουλος 6, Δόσης 15(1), Σταμούλης 2, Λιάγκας Κ., Λέρης 2

Διαιτητές : Δημήτρης Κουρλός & Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Σπύρος Κολόκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Δημήτρης Κατσαρός










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος