Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Παρέα B.C.-Πρωτέας 48-70

Κάνοντας προπόνηση ο Πρωτέας για 3ο συνεχόμενο τουρνουά προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, κερδίζοντας την Παρέα με 70-48.
Ο βραδινός ημιτελικός  του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (17/6) και άρχισε στις 8 το βράδυ στο Κλειστό του Καρπενησίου. Περίπου 100 άτομα τον παρακολούθησαν.
Η Παρέα του Μιχάλη Λάμπρου ήταν «λαβωμένη» από τους τραυματισμούς και κατέβηκε με μόλις 8 αθλητές και έως εκ τούτου το έργο της εξ αρχής ήταν δύσκολο. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να «κοντράρει» τον αντίπαλο και γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες της τα τελευταία χρόνια. Με 20 πόντους ο Γιώργος Σώκος και 1 τρίποντο ήταν ο πρώτος σκόρερ του ημιτελικού.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην Παρέα και εξ αρχής επέβαλλε τον ρυθμό του. Πήρε πολύ εύκολα την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, όπου θα διεκδικήσει το κύπελλο για 3η συνεχή χρονιά. Ο Δήμος Σπυριδάκης ξεχώρισε και σε αυτή την αναμέτρηση με τους 19 πόντους που έβαλε.
Ο Πρωτέας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης θα παίξει την Τετάρτη (22/6) στις 9 το βράδυ με το Βελούχι 2315, ενώ η Παρέα για 3ο συνεχόμενο τουρνουά θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό, αντιμετωπίζοντας τα Ψηλά Βουνά.

Παρουσία 100
Ο βραδινός ημιτελικός του 6ου τουρνουά μπάσκετ έγινε παρουσία περίπου 100 φιλάθλων.


Για 3ο συνεχόμενο
Ο Πρωτέας διεκδικεί για 3η συνεχή χρονιά το κύπελλο στην διοργάνωσης και θα παίξει την Τετάρτη ενάντια στο Βελούχι 2315.

Και πέρυσι στα ημιτελικά
Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί και πέρυσι στον ημιτελικό της διοργάνωσης με τον Πρωτέα να παίρνει και τότε εύκολα την πρόκριση στον τελικό.

«Λαβωμένη» Παρέα
Η Παρέα είχε στο γήπεδο μόλις 8 αθλητές. Απουσίαζαν λόγω τραυματισμού οι Παναγιώτης Κυριαζής (Τραυματίστηκε στον προημιτελικό με τους Ποδοσφαιριστές), Λάμπρος Κατσαρός (Ήταν στο γήπεδο και είχε τραυματιστεί στο ματς με την Λέστερ) και ο Ευρυτάνας Παναγιώτης Γερονίκος.

Χωρίς Κώστα Λέρη
Σημαντική απουσία είχε και ο Πρωτέας, καθώς δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού ο Κώστας Λέρης (Είδε το ματς από τον πάγκο).

Εντυπωσιακός με καρφώματα ο Σπυριδάκης


Ο Δήμος Σπυριδάκης του Πρωτέα εντυπωσίασε ξανά με τις αθλητικές του επιδόσεις βάζοντας 19 πόντους, καρφώνοντας 3 φορές και προσφέροντας πλούσιο θέαμα. Με 15 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο Γιάννης Δροσίνης.


«20αρης» ο Σώκος


Για τους «πορτοκαλί» ο Γιώργος Σώκος σκόραρε 20 πόντους, βάζοντας και 1 τρίποντο. Με 12 και 2 τρίποντα ακολούθησε ο Φθιωτός Σωτήρης Στεφανής.


Πρώτη ήττα
Η Παρέα ηττήθηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά μετά από 6 συνεχόμενες νίκες.

Ομάδα μικρού τελικού
Η Παρέα σε αντίθεση με τον Πρωτέα παίζει για 3ο συνεχόμενο τουρνουά στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Κρίθηκε στην 1η

 
Μόλις στην 1η περίοδο κρίθηκε το 2ο «εισιτήριε» του τελικού, αφού ο Πρωτέας έφτασε στο 4-26 με εντυπωσιακό σερί 19-0 στο φινάλε. Ο Γιώργος Μαντέκας με δίποντο, ο Γιώργος Σώκος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Θοδωρής Τάκης με 2ποντο και ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο έκαναν το 4-7. Ο Γιάννης Δροσίνης σκόραρε 3 συνεχόμενα δίποντα, ο Δήμος Σπυριδάκης έβαλε δίποντο, ο Σπύρος Ξαγάρας σκόραρε για 2, ο Γιάννης Δροσίνης έβαλε δίποντο, ο Δημήτρης Σπυριδάκης σκόραρε για 2, ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε τρίποντο και ο Σπύρος Ξαγάρας έβαλε δίποντο (4-26). Ο Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα ανέκοψε με τάπα τον Σωτήρη Στεφανή της Παρέας.







19-0(!)
Ο Πρωτέας από το 4-7 υπέρ του έφτασε στο 4-26 του ημιχρόνου τρέχοντας ένα εντυπωσιακό σερί 19-0(!)

Μπήκε με επευφημίες
Ο Δήμος Σπυριδάκης μπήκε στο ματς ως αλλαγή και υπό τις επευφημίες και το χειροκρότημα των φιλάθλων.



«Πάτησε» φρένο


Οι «γαλάζιοι» έριξαν την απόδοση τους στην 2η περίοδο και έφτασαν στο 11-38 του ημιχρόνου. Ο Γιώργος Σώκος με δίποντο, ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία) με δίποντο, ο Δήμος Σπυριδάκης με δίποντο, ο Γιάννης Χαλκιάς με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Κοκοτίνης με δίποντο έκαναν το 9-30. Ο Δήμος Σπυριδάκης κάρφωσε, κέρδισε και το φάουλ, βάζοντας και την βολή, ο Θοδωρής Τάκης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γιώργος Σώκος σκόραρε για 2 (11-34). Με δίποντο του Θοδωρή Τάκη και νέο πανέμορφο κάρφωμα του Δήμου Σπυριδάκη έγινε το 11-38.


Δυο καρφώματα
Ο Δήμος Σπυριδάκης στο τέλος της 2ης περιόδου «κάρφωσε» δυο φορές προσφέροντας θέαμα πρώτα με κάρφωμα και φάουλ έκανε το 9-32 και στην συνέχεια «κάρφωσε» για το 11-38 παίρνοντας και το χειροκρότημα της κερκίδας.




Double score


Με +27 και double score 27-54 υπέρ του Πρωτέα έκλεισε η 3η περίοδος. Ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Δήμος Σπυριδάκης με νέο «κάρφωμα», ο Γιώργος Σώκος με δίποντο και τρίποντο και ο Σωτήρης Στεφανής (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο μείωσαν στο double score (20-40). Ακολούθησε δίποντο του Δήμου Σπυριδάκη, καλάθι του Γιώργου Σώκου, 3ποντο του Σωτήρη Στεφανή, δίποντο του Δήμου Σπυριδάκη και καλάθι του Θοδωρή Τάκη (25-46). Ο Γιάννης Δροσίνης σκόραρε για 3, ο Νίκος Βούρτσας πέτυχε δίποντο, ο Ίγκλι Οσμενάϊ είχε 1/2 βολές, ο Γιάννης Δροσίνης (Φωτογραφία Δεξιά) έβαλε δίποντο και τρίποντο για το 27-54. Ο Κώστας Νιαβής του Πρωτέα ανέκοψε με «τάπα» τον Γιάννη Χαλκιά της Παρέας.



Το 3ο..κάρφωμα
Ο Δήμος Σπυριδάκης έκανε το 3ο του κάρφωμα στο ματς, «γράφοντας» το 11-40(!)

 

Διαδικαστικό τέλος


 












Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν και η 4η περίοδος με τον Πρωτέα να φτάνει στο τελικό +22 και στο 48-70. Ο Γιώργος Σώκος με δίποντο, ο Θοδωρής Τάκης με τρίποντο, ο Σπύρος Ξαγάρας  με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Σωτήρης Στεφανής με εύστοχη προσπάθεια για 2 και με τρίποντο στην συνέχεια έκανε το 33-58. Ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) πέτυχε 2ποντο, ο Γιώργος Σώκος σκόραρε 2ποντο, ο Ίγκλι Οσμενάϊ (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) πέτυχε θεαματικό δίποντο και ο Σωτήρης Στεφανής σκόραρε για 3 (38-63). Ο Δημήτρης Κολλημένος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) έβαλε δίποντο, ο Δήμος Σπυριδάκης σκόραρε για 2, ο Γιώργος Σώκος σκόραρε δίποντο και ο νεαρός Γιώργος Δροσίνης έβαλε δίποντο για το 42-67. Το τελικό 48-70 έγινε με δίποντο του Δημήτρη Κολλημένου, μακρινό τρίποντο του Βασίλη Λέρη (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), καλάθι του Γιώργου Σώκου και δίποντο του μικρού Βασίλη Σβερώνη. Ο Κώστας Νιαβής του Πρωτέα ανέκοψε με τάπα τον Γιώργο Δροσίνη της Παρέας.
 

Τραυματισμός Βούρτσα


3.30 πριν τα τέλος του ματς ο Νίκος Βούρτσας της Παρέας αποχώρησε λόγω τραυματισμού το χέρι.



Σκόραραν οι «μικροί»

 












Ο ταλαντούχος Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία Αριστερά) του Πρωτέα σκόραρε για το 42-67, ενώ ο Βασίλης Σβερώνης (Φωτογραφία Δεξιά) της Παρέας στην 2η του συμμετοχή έβαλε το τελευταίο δίποντο στο παιχνίδι.





Χάρηκε το ματς
Η Παρέα χάρηκε το ματς παρότι γνώρισε βαριά ήττα και «φώναξε» στο τέλος το όνομα της ομάδας στο κέντρο του γηπέδου.



Τα δεκάλεπτα
4-26, 11-38, 27-54, 48-70

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Μιχάλης Λάμπρου): Σβερώνης Β. 2, Βούρτσας 2, Χαλκιάς 3, Δροσίνης Γ(Δ), Στεφανής 12(2), Σώκος 20(1), Κοκοτίνης 2, Κολλημένος 4, Καλύβας 3(1)

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 3(1), Νιαβής 3(1), Οσμεναϊ 3, Νούλας, Κουρλός 3(1), Μαντέκας 2, Δροσίνης Ι. 15(1), Σπυριδάκης 19, Τάκης 12(1), Δροσίνης Γ.(Ν) 2, Ξαγάρας 8(1)

Διαιτητές : Δημήτρης Λερογιάννης-Νίκος Κωστής-Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Σπύρος Κολόκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Δημήτρης Κατσαρός






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος