Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Λέστερ-Βελούχι 2315 35-83

Δεν..έδειξε έλεος το ποιοτικό Βελούχι 2315, το οποίο επιβλήθηκε με διαφορά 48 πόντων και με 35-83 της Λέστερ.
Το παιχνίδι διενεργήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, άρχισε στις 18:00 και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του τουρνουά μπάσκετ.
Η Λέστερ του Θοδωρή Χονδρού δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι στο πρώτο ημίχρονο, όπου έμεινε μόλις στους 8 πόντους. Στην επανάληψη ήταν βελτιωμένη επιθετικά και ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο, όπου κατέβασε την διαφορά κάτω από τους 50 πόντους. Οι πιτσιρικάδες Κώστας Ντότσικας και Ερμής Καραμπάς πρώτευσαν στο σκοράρισμα με 8 πόντους. Οι μαχητικότατοι «μπλε» βρίσκονται στην 5η θέση στους 5 πόντους(1 νίκη-3 ήττες) και θα τερματίσουν σε αυτή.
Το Βελούχι 2315 του Γιάννη Πέτρου αγωνίστηκε με «ντόπια» σύνθεση και απέδειξε το βάθος που διαθέτει στο ρόστερ του, επικρατώντας πολύ εύκολα. Έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, προηγούμενο με 0-20. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης σταμάτησε στους 23, «πυροβολώντας» και 3 φορές έξω από τα 6,75. Οι «κόκκινοι» έχουν 7 βαθμούς(3 νίκες και 1 ήττα) και είναι μόνοι στην 2η θέση του ομίλου.
Την ερχόμενη(5η) και τελευταία αγωνιστική οι «Εγγλέζοι» θα παίξουν με την Παρέα B.C. και οι νικητές με τον Sporting B.C.

50…100
Για ένα ακόμη ματς στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 50 φίλαθλοι.. αλλά λιγότεροι από 100.



Χωρίς Αγρινιώτες
Από πλευράς Λέστερ απουσίαζε ο Αγρινιώτης Μιχάλης Σταμουλάκης και για τους «βουνίσιους» οι συμπατριώτες του: Χρήστος Μπαρούχας, Αντώνης Δάρλας, Γρηγόρης Κουβέλης και Σπύρος Τσιρώνης.

Ξεχώρισαν τα πιτσιρίκια

 












Για τους «πρωταθλητές Αγγλίας» ο Ερμής Καραμπάς (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Κώστας Ντότσικας (Φωτογραφία Δεξιά) ηγήθηκαν του σκοραρίσματος με 8 πόντους.
Και οι δυο είναι γεννημένοι το 2002, με την Λέστερ να δίνει χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά και να αγωνίζεται για την χαρά της συμμετοχής.



Αλλαγή ώρας
Το παιχνίδι μετακινήθηκε από τις 8 στις 6 μετά από αίτημα της Λέστερ, το οποίο έγινε δεκτό από όλες τις «εμπλεκόμενες» ομάδες.

Παπαδιάς vs Πέτρου
Τους ηττημένους καθοδήγησε ο Λάμπρος Παπαδιάς και τους νικητές ο Γιάννης Πέτρου.

Κανένα 3ποντο
Η Λέστερ δεν βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι έξω από τα 6,75.

Αντίπαλα τα αδέρφια


Ο Παναγιώτης Κατσαρός (Φωτογραφία) της Λέστερ τέθηκε αντιμέτωπος με τον μικρότερο αδερφό του Θοδωρή του Βελουχίου. Παρών ήταν και ο τραυματίας ξάδερφος τους Γιώργος της Λέστερ. Επιπλέον ο αρχηγός των τυπικά γηπεδούχων Θοδωρής Χονδρός αντιμετώπισε τον γαμπρό του Γιάννη Πιστιόλη των τυπικά φιλοξενούμενων. 




Τυπικά εκτός
Η «πρωτάρα» Λέστερ με αυτήν της την ήττα δεν θα συνεχίσει στην φάση των προημιτελικών.

Ουσιαστικός ο Κ. Λιάπης


Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Κωνσταντίνος Λιάπης (Φωτογραφία) των «κόκκινων», που είχε 23 πόντους με 3 εύστοχα 3ποντα. Ακολούθησε με 15 και ένα εύστοχο 3ποντο ο νεαρός Θοδωρής Κατσαρός.


Ντεμπούτο 2

 












Ο «στυλοβάτης» του Βελουχίου Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία Αριστερά) κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή, όπως και ο Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία Δεξιά).

Για δεύτερο το Βελούχι
Το Βελούχι κατακτά με νίκη επί του Sporting την τελευταία αγωνιστική την 2η θέση.

Κυρίαρχοι οι «βουνίσιοι»

 












Οι Βελουχιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 4-28, μετατρέποντας το ματς σε..περίπατο. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης άνοιξε το σκορ και πέτυχε 2ποντο και 3ποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) 2ποντο και ο Κωνσταντίνος Λιάπης νέο 3ποντο, κάνοντας γρήγορα το 0-10. Με 1/2 βολές του Θοδωρή Κατσαρού, σουτ 2 πόντων του Γιάννη Πιστιόλη και 2ποντο του Θοδωρή Κατσαρού από υπέροχη ασίστ του Πιστιόλη «γράφτηκε» το 0-15. Ο «φορτσάτος» Θοδωρής Κατσαρός σκόραρε για 3 και ο Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία Δεξιά) για 2, κάνοντας το εντυπωσιακό 0-20. Ο Πάνος Κολλημένος με 2ποντο έβαλε «στοπ» στο σερί, μειώνοντας για την Λέστερ σε 2-20. Ο Βασίλης Τσολάκης με σουτ 3 πόντων και ο Πάνος Ζιάκας σκόραρε για 2(4-23). Το σκορ δεκαλέπτου επετεύχθη με 1/2 βολές του Κωνσταντίνου Λιάπη, 2/2 βολές του Πάνου Αρβανίτη και 2ποντο του Παντελή Κωστή από ασίστ του Βασίλη Τσολάκη. Ο Παντελής Κωστής του Βελουχίου έκανε «στοπ» στον Νεκτάριο Ράικο της Λέστερ, όπως και ο Χρυσόστομος Λιάπης στον Κώστα Ντότσικα.






0-20(!)
Οι «κόκκινοι» έκαναν εκπληκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 0-20.

Συνέχισε σε υψηλά στάνταρ

 












Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Λέστερ πέτυχε ξανά 4 πόντους, ενώ το Βελούχι σημείωσε 19, για τα 8-47(Σκορ ημιχρόνου). Ο Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ 2 πόντων, ο Γιάννης Πιστιόλης με τον ίδιο τρόπο και ο Βασίλης Τσολάκης με 3ποντο σημείωσαν το 4-35(Σερί 0-12). Ο Νίκος Χαντζόπουλος σκόραρε για 2, όπως και ο Θοδωρής Χονδρός από την πάσα του Πάνου Κατσαρού, με την Λέστερ να μειώνει με ένα μίνι σερί 4-0 σε 8-35. Ο Παντελής Κωστής και ο Θοδωρής Κατσαρός με εύστοχα 2ποντα πέτυχαν το 8-39, ενώ ο Κωστής έκανε και το 8-41. Ο Πάνος Αρβανίτης (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο συνεχόμενα 2ποντα πραγματοποίησε το 8-45, ενώ με 2ποντο του Γιάννη Φλωράκη «γράφτηκε» ο επίλογος του πρώτου ημιχρόνου(Σερί 0-12).




Ανέβηκε στο +51

 












Η ομάδα του Γιάννη Πέτρου «έκλεισε» την 3η περίοδο προηγούμενη με 18-69. Το επιμέρους σκορ ήταν 10-22 υπέρ των νικητών. Ο Νεκτάριος Ράικος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2/3 βολές, ο Θοδωρής Κατσαρός με σουτ 2 πόντων, ο Γιάννης Καγκαράς, ο Θοδωρής Κατσαρός εκ νέου, ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Δεξιά) και ο Βασίλης Τσολάκης πέτυχαν το 10-57. Με 1/2 βολές του Παντελή Κωστή και 2ποντο του Κωνσταντίνου Λιάπη έγινε το 10-60(Σερί 0-13). Με σουτ 2 πόντων του Κώστα Ντότσικα έγινε το 12-60. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης με σουτ 3 πόντων, ο Ερμής Καραμπάς με εύστοχο 2ποντο από ασίστ του Βασίλη Καρφή και ο Κωνσταντίνος Λιάπης με νέο σουτ 2 πόντων από όμορφη ασίστ του Γιάννη Φλωράκη πέτυχαν το 14-65. Ο Ερμής Καραμπάς ευστόχησε για 2, όπως και ο Κωνσταντίνος Λιάπης από πάσα του Πάνου Αρβανίτη. Ο Κώστας Ντότσικας και ο Κωνσταντίνος Λιάπης έβαλαν τους τελευταίους πόντους του δεκαλέπτου για το 18-69. Ο Θοδωρής Κατσαρός σταμάτησε προσπάθεια του συμπαίχτη του στην Π.Α.Κ. Θοδωρή Χονδρού και ο Παντελής Κωστής του Κώστα Γεωργαλή.





Πάλεψε και μείωσε














Με ένα επιμέρους 17-14 η μαχητική Λέστερ εκμεταλλεύτηκε την «χαλάρωση» του ποιοτικού Βελουχίου και βρίσκοντας καλύτερα «πατήματα» ολοκλήρωσε το ματς με 35-83 κατά της, με την διαφορά να σταματά στους +48. Κωνσταντίνος Λιάπης, Νίκος Χαντζόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και Χρυσόστομος Λιάπης (Φωτογραφία Δεξιά) ήταν εύστοχοι για 2, σημειώνοντας το 20-73. Ο Βασίλης Τσολάκης σκόραρε για 2, ενώ ο Νεκτάριος Ράικος με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή σημείωσε το 23-75. Κωνσταντίνος Λιάπης, Νίκος Χαντζόπουλος και Ερμής Καραμπάς ανέβασαν το σκορ στο 27-77. Το σερί της Λέστερ επεκτάθηκε στο 6-0 με σουτ 2 πόντων του Κώστα Ντότσικα. Ο Παντελής Κωστής με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή σημείωσε το 29-80. Με όμορφο μακρινό 2ποντο του Κώστα Γεωργαλή έγινε το 31-80. Το τελικό 35-83 διαμορφώθηκε με 2ποντο του Γιάννη Πιστιόλη, 1/2 βολές του Θοδωρή Κατσαρού και σουτ 2 πόντων των: Ερμή Καραμπά και Κώστα Ντότσικα.




Τα δεκάλεπτα
4-28, 8-47, 18-69, 35-83

Συνθέσεις Ομάδων

Λέστερ (Θοδωρής Χονδρός): Καραμπάς 8, Χαντζόπουλος 6, Κατσαρός Π., Ράικος 5, Βασδέκης, Ντότσικας 8, Ζιάκας 2, Χονδρός 2, Γεωργαλής 2, Κολλημένος 2, Καρφής

Βελούχι 2315 (Γιάννης Πέτρου): Τσολάκης 12(2), Πιστιόλης 8, Κατσαρός Θ. 15(1), Σβερώνης, Κωστής 12, Λιάπης Κ. 23(3), Λιάπης Χ. 3, Φλωράκης 2, Αρβανίτης 6, Καγκαράς 2

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας& Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας






















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος