Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα 0-3

Την 1η θέση «κλείδωσε» η Φραγκίστα, η οποία πέρασε σαν σίφουνας από το Ραπτόπουλο, επικρατώντας της τοπικής Δόξας με 0-3.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου στο γήπεδο του Ραπτοπούλου, άρχισε στις 17:30 και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου υποομίλου της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Υπήρξε ικανοποιητική προσέλευση φιλάθλων.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα είχε ένα καλό διάστημα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, όπου θα μπορούσε να μειώσει και να μπει ξανά στο ματς. Γνώρισε την 2η του ήττα από τον ίδιο αντίπαλο. Στα θετικά η παρουσία πληθώρας νεαρών ποδοσφαιριστών από την γύρω περιοχή. Η Δόξα περιορίζεται στην 2η θέση, έχοντας 3 πόντους.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού τριπλασίασε τις νίκες της, έχοντας την υπεροχή και τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Πλέον θα διεκδικήσει τον τίτλο σε αγώνα μπαράζ, επιστρέφοντας στο Α΄ τοπικό. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ, ενώ ο συνονόματος του Μπισμπίκης διπλασίασε τα τέρματα των νικητών. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Κώστα Κατσαδούρο. Ο ΑΠΟΔΦ έχει 9 βαθμούς(Μόνο νίκες) και βρίσκεται στην κορυφή.
Την ερχόμενη(5η) αγωνιστική η Φραγκίστα θα παίξει ως τυπικά γηπεδούχος με το Κεράσοβο, ενώ το Ραπτόπουλο θα κάνει το ρεπό του.

Είδαν ξανά την Δόξα
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 70 θεατές, παρακολουθώντας την τοπική ιστορική ομάδα μετά από μεγάλο διάστημα εντός έδρας.



Τελικό η Φραγκίστα
Η ομάδα του Χρήστου Γαλανού θα αγωνιστεί στις 26 Ιουνίου στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή ενάντια σε Απεραντιακό η Κρίκελλο. Ανέβηκε και μαθηματικά στο Α΄ τοπικό, ενώ τελευταία φορά που κατέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο ήταν το 2011.

Επιστροφή στην έδρα της
Η Δόξα αγωνίστηκε μετά από δυο χρόνια στην φυσική της έδρα. Πέρυσι δεν κατέβηκε στο Β΄ τοπικό, αφού το γήπεδο της δεν είχε αδειοδότηση.




Παρατηρητής ο αρχιδιαιτητής


Τον ρόλο του παρατηρητή αγώνα είχε ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαδήμος (Φωτογραφία).

Ο παλαιός Πρόεδρος


Τις προσπάθειες του Ραπτοπούλου παρακολούθησε και ο παλαιός Πρόεδρος του Θανάσης Παπαδήμος (Φωτογραφία).

Ανεβαίνει και η Δόξα
Το «εισιτήριο» για το Α΄ τοπικό θα κατακτήσει και η δεύτερη Δόξα, εφόσον το επιθυμεί και έχει την οικονομική δυνατότητα.

Οι 18χρονες επόπτριες

 












Ρόλο α΄ βοηθού είχε η Ραπτοπουλίτισσα Στέλλα Ζαχαράκη (Φωτογραφία Αριστερά) και 2ης βοηθού η Κρεντιώτισσα Κατερίνα Λάππα (Φωτογραφία Δεξιά). Αμφότερες είναι μαθήτριες Γ΄ Λυκείου. Πλαισίωσαν τον ρέφερι Σπύρο Μπύρο.


Με δυο αλλαγές

 












Το Ραπτόπουλο είχε δυο αλλαγές στην σύνθεση του μετά τον αγώνα της πρεμιέρας με την Φραγκίστα. Φανέλα βασικού πήραν οι: Θανάσης Καραβίδας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο 16χρονος Γιώργος Μπράζιας (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους απόντες Χάρη Καραντζούνη και Βασίλη Γεωργαλή.

Αγάπη για τον ΑΠΟΔΦ
Αξίζει να αναφερθεί πως οι ποδοσφαιριστές της Φραγκίστας Πάνος Καζάκος, Πάνος Γερονίκος, Νίκος Κετσιλής και Δημήτρης Κετσιλής ταξιδεύουν από την Αθήνα, για να αγωνιστούν με την ομάδα του χωριού τους.

Λαθύρης αντί Σάλτη Α.


Ο Δημήτρης Λαθύρης (Φωτογραφία) αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα του Χρήστου Γαλανού, αντικαθιστώντας τον Άγγελο Σάλτη, που μπήκε στην επανάληψη.

Α΄ Μέρος

Μονόλογος Φραγκίστας
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 0-2, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα.

Άτυχη στιγμή του Ι. Παπαδημητρίου


Μόλις στο 7΄ η Φραγκίστα προηγήθηκε με..αντίπαλο σκόρερ. Ο Γιάννης Μπισμπίκης έκανε παράλληλη σέντρα από δεξιά και ο Γιάννης Παπαδημητρίου (Φωτογραφία) πέτυχε αυτογκόλ, κάνοντας κακό υπολογισμό.




«Έχασε» τον coach


Ο προπονητής-παίχτης του Ραπτοπούλου Φάνης Ντζίμας (Φωτογραφία) ξεκίνησε το ματς με ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε μόλις στο 19ο λεπτό για αυτόν τον λόγο από τον υψηλόσωμο Λάμπρο Παπαδήμο. Ο Ντζίμας συνέχισε να δίνει οδηγίες από τον πάγκο.



Απευθείας φάουλ Μπισμπίκη


Ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) απέδειξε ξανά την κλάση του, διαμορφώνοντας στο 26ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ το 0-2. Ο 20χρονος άσος έφτασε τα 4 τέρματα.






Τίποτα μεμπτό
Ο Κώστας Κατσαδούρος, αρχηγός του ΑΠΟΔΦ συγκρούστηκε στον 39΄ με τον πορτιέρο της Δόξας Κώστα Ντάλλα και αμφότεροι τραυματίστηκαν ελαφρώς. Ο πρώτος ζήτησε πέναλτι, ωστόσο ο ρέφερι κ. Μπύρος δεν είδε κάποια παράβαση σε αυτήν την φάση.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σέντρα του Κετσιλή Ν. από δεξιά, κεφαλιά του Κατσαδούρου απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο της Δόξας.
7΄: Ο Μπισμπίκης έβγαλε παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Παπαδημητρίου Ι. σημείωσε με προβολή αυτογκόλ, σημαδεύοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντάλλη και εν συνεχεία τα δίχτυα(0-1).
12΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζήκα από τον χώρο του κέντρου απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
14΄: Ο Κετσιλής Δ. έκανε μπαλιά στον Καζάκο, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, προσπάθησε να σουτάρει ψηλοκρεμαστά, η μπάλα έφτασε στον Λαθύρη, ο οποίος σούταρε και ο Παπαδημητρίου Ι. απομάκρυνε.
21΄: Χτύπημα φάουλ του Ζήκα απέκρουσε με τις γροθιές ο Ντάλλης, μπλοκάροντας εν συνεχεία στον αέρα.
23΄: Εκτέλεση φάουλ του Διαμαντή από δεξιά, κεφαλιά του Αλέστα από το ύψος της περιοχής μάζεψε εύκολα ο Σάλτης Χ.
26΄: Ο Μπισμπίκης με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ στο δεξί «παραθυράκι» του Ντάλλη πέτυχε το 0-2.
38΄: Ατομική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Κετσιλή Δ. έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ραπτοπούλου.
39΄: Ο Κατσαδούρος με μπαλιά τροφοδότησε τον Καζάκο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από αριστερά, ο Ντάλλης τον πρόλαβε στην έξοδο, ο Μπισμπίκης σούταρε ψηλοκρεμαστά και ο Καραβίδας έδιωξε προ της γραμμής. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κατσαδούρος συγκρούστηκε στην προσπάθεια του για γκολ με τον Ντάλλη.

Β΄ Μέρος

Βελτιωμένη η Δόξα-Σκόραρε ο ΑΠΟΔΦ
Οι «ακρίτες» είχαν βελτιωμένη παρουσία στην επανάληψη και προσπάθησαν για την μείωση, η οποία δεν ήρθε. Η Φραγκίστα ήταν αυτή που σκόραρε, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της.

Καλύτερα το Ραπτόπουλο

 












Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος με στόχο της μείωση. Είχαν δυο πολύ καλές στιγμές με τον Χρήστο Μύτα (Φωτογραφία Αριστερά) στο 46΄ και τον Λάμπρο Τσιάμη (Φωτογραφία Δεξιά) δυο λεπτά αργότερα. Μάλιστα ο δεύτερος νικήθηκε από τον ικανότατο Χρήστο Σάλτη από πλεονεκτική θέση.



«Πρώτη» για 2

 












Από πλευράς γηπεδούχων οι: Γιώργος Πιπέρας (Φωτογραφία Αριστερά) και Θανάσης Παπαδημητρίου (Φωτογραφία Δεξιά) έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση.

Στο αγαπημένο του γήπεδο


Το 3ο τέρμα της Φραγκίστας επετεύχθη στο 80΄ με τον Κώστα Κατσαδούρο (Φωτογραφία), που βρήκε δίχτυα με κοντινή κεφαλιά μετά το χτύπημα φάουλ του Μάκη Ζήκα. Ο «Κάτσα» έφτασε τα 5 γκολ στο Β΄ τοπικό και οδηγεί την «κούρσα» των σκόρερ.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Μύτας έκανε προσωπική προσπάθεια από αριστερά, αλλά ο Περούλας τον ανέκοψε σε κόρνερ στην τελευταία στιγμή.
48΄: Ο Παπαντζίμας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Τσιάμης ανενόχλητος σούταρε και ο Σάλτης Χ. μπλόκαρε σωτήρια.
50΄: Ο Τσιάμης έδωσε στον Κοτούλα, ο οποίος έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
60΄: Προσωπική προσπάθεια και πλασέ του Μπισμπίκη από αριστερά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Δόξας.
72΄: Ο Κετσιλής Δ. δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
80΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και αριστερά, ο Κατσαδούρος «τσίμπησε» την μπάλα με το κεφάλι, ο Ντάλλης δεν συγκράτησε την μπάλα, η οποία κατέληξε στην αριστερή του γωνία(0-3).
85΄: Ατομική ενέργεια και χαμηλό σουτ του Μπισμπίκη απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Ντάλλης.
80΄: Πάσα του Πιπέρα στον Μύτα, το σουτ που δοκίμασε ο τελευταίος εκτός περιοχής κόντραρε και έφυγε πάνω από το τέρμα του Σάλτη Χ.

Γιόρτασαν με καπνογόνο
Οι «βυσσινί» πανηγύρισαν την 3η τους επιτυχία με αναφώνηση του ονόματος της ομάδας του και ανάμματος καπνογόνου.





Κίτρινες Κάρτες
Διαμαντής, Κετσιλής Δ.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Μύτας
Φραγκίστα: Κατσαδούρος, Ζήκας, Μπισμπίκης

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Ντάλλης, Παπαδημητρίου Ι., Καραβίδας Α., Τσιάμης, Κοτούλας(65΄ Παπαδημητρίου Α.), Μύτας, Παπαντζίμας, Διαμαντής, Αλέστας, Ντζίμας(19΄ λ.τρ Παπαδήμος Λ.), Μπράζιας(46΄ Πιπέρας)

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Κετσιλής Ν., Γερονίκος, Περούλας, Ντάλλας Ι., Κετσιλής Δ., Καζάκος(75΄ Λάμπρου), Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Λαθύρης(50΄ Σάλτης Α.)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1η Βοηθός: Στέλλα Ζαχαράκη(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Κατερίνα Λάππα(ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος