Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Sporting B.C.-Remal Madrid 59-38

Νικηφόρα πρεμιέρα έκανε στο 6ο τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου ο Sporting B.C., ο οποίος επιβλήθηκε με 59-38 της Remal Madrid.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, άρχισε στις 18:00 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του τουρνουά μπάσκετ.
Ο Sporting B.C. του Αλέξη Αρκουμάνη ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίχτες του νίκησε σε ρυθμούς ρελαντί, κάνοντας το βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά. Μάλιστα πήρε από τα πρώτα κιόλας λεπτά την πρωτοπορία στο σκοράρισμα και δεν την έχασε ποτέ. Ο Θωμάς Χονδρός με παραστάσεις από τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης με 17 πόντους.
Η Remal Madrid του Γιάννη Δαράβαλη άφησε καλές εντυπώσεις τηρουμένων των αναλογιών, καθώς πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στα μπασκετικά γήπεδα. Με 12 πόντους ο Κώστας Αρκουμάνης ήταν ο πρώτος σκόρερ των «ρεμαλίων», που κατεβαίνουν με αρκετούς ποδοσφαιριστές στην σύνθεση τους.
Οι νικητές την επόμενη(2η) αγωνιστική θα αγωνιστούν με την Λέστερ και οι ηττημένοι με το Βελούχι 2315.

Αμείωτο ενδιαφέρον
Το ματς της πρώτης αγωνιστικής μεταξύ Sporting και Remal είδαν περίπου 80-100 θεατές με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο.



«6αστερες» φανέλες
Την παράσταση έκλεψαν οι νέες εμφανίσεις του Sporting, που θυμίζουν κατά πολύ αυτές του «6αστερου» Παναθηναϊκού.

«Αθλητικός» ο Παρούτσας


Ο Γιάννης Παρούτσας (Φωτογραφία), παράγοντας του Αιόλου βρίσκεται για ακόμη μια φορά δίπλα στον Sporting.


Επιστροφή «Κρίκου»


Ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία) επέστρεψε στους νικητές, στους οποίους υπήρξε ο πρώτος αρχηγός τους. Ο «κρίκος» κατέκτησε το τρόπαιο τα δυο τελευταία χρόνια με τον Πρωτέα.

Από ποδόσφαιρο..μπάσκετ
Η παρέα της Remal Madrid μετά τα γήπεδα 5Χ5 εμφανίστηκε και στο τουρνουά μπάσκετ, αγωνιζόμενη για την χαρά της συμμετοχής.

Διψήφιος ο Θωμάς


Πρώτος σκόρερ του αγώνα με 17 και 1 3ποντο ήταν ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία) του Sporting, αποτελώντας το μοναδικό διψήφιο της ομάδας του. Στους 9 έμειναν οι: Αποστόλης Πιπέρας και Νίκος Ανδρέου, που φόρεσαν για πρώτη φορά την φανέλα της ομάδας. Μάλιστα ο δεύτερος ευστόχησε και σε ένα 3ποντο.



Παλαιά ομάδα
Ο Sporting B.C. μαζί με Πρωτέα και Παρέα B.C. είναι οι δυο ομάδες που κατεβαίνουν σε όλα τα τουρνουά από το 2012 και ύστερα.

Δυναμικός ο «Βάνδαλος»


Ο Κώστας Αρκουμάνης (Φωτογραφία) της Remal ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 12 πόντους. Έναν λιγότερο και με μια εύστοχη προσπάθεια από τα 6,75 είχε ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος.



«Δάνεισε εμφανίσεις»
Τα «Ρεμάλια» αγωνίστηκαν με τις παλαιές εμφανίσεις του Sporting.

Έδειξε τις προθέσεις του


Ο Sporting B.C. από το πρώτο δεκάλεπτο παρουσίασε θετική εικόνα και προηγήθηκε με +10(16-6). Ο Παναγιώτης Ζωχάκης με 2ποντο έδωσε για πρώτη και τελευταία φορά το προβάδισμα στην ομάδα του με 0-2. Ο Θωμάς Χονδρός με 4 προσωπικούς πόντους, το πρώτο από ασίστ του Αποστόλη Πιπέρα έκανε το 4-2. Το σερί έφτασε στο 10-0 με 2ποντα των: Αποστόλη Πιπέρα (Φωτογραφία) Πάνου Γαλανού(γκολ-φάουλ από ασίστ του Νιόπουλου) και ξανά του Πιπέρα. Ο Γιάννης Δαράβαλης και ο Θωμάς Χονδρός διαμόρφωσαν το 12-4, ενώ ο Αποστόλης Πιπέρας από ασίστ του Χρήστου Νικόπουλου χρίστηκε ξανά σκόρερ για το 14-4. Ο Κώστας Αρκουμάνης με 2ποντο και ο συνεπώνυμος του Γιώργος με 2/2 βολές σημείωσαν το 16-6.




Αύξησε κατά έναν

 
Στην 2η περίοδο ο Sporting με ένα επιμέρους σκόρερ 11-10 έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 27-16. Ο Αποστόλης Πιπέρας με 2ποντο και ο Θωμάς Χονδρός με σουτ 2 πόντων έκαναν το 21-6, κλείνοντας ένα σερί 7-0. Με εντυπωσιακό μακρινό 3ποντο του Βαγγέλη Αθανασόπουλου έγινε το 21-9. Ο Νίκος Ανδρέου (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο προσωπικά 2ποντο «έγραψε» το 25-9, για να μειώσει με γκολ-φάουλ ο Νίκος Δροσίνης. Ο Παναγιώτης Ζωχάκης είχε 1/2 βολές, ενώ με υπέροχο 2ποντο ο παράγοντας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Νίκος Δροσίνης (Φωτογραφία Κέντρο) έκανε το 25-14 με ένα σερί 0-5 για τα «ρεμάλια». Ο αρχηγός Αλέξης Αρκουμάνης με σουτ 2 πόντων και ο Παναγιώτης Ζωχάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο πραγματοποίησαν το 27-16.




Άνοιξε η «ψαλίδα»

 
Η διαφορά ανέβηκε στο 3ο δεκάλεπτο στους 26 πόντους με το επιμέρους 19-4 υπέρ των παιχτών του Αλέξη Αρκουμάνη. Ο Κώστας Αρκουμάνης μείωσε στους 9 για το 27-18. Ο Πάνος Γαλανός από την πάσα του Χρήστου Νικόπουλου έκανε το 29-18, ενώ οι: Θωμάς Χονδρός και Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά) «έγραψαν» το 33-18. Ο Θωμάς Χονδρός με 2/2 βολές, ο Χρήστος Νικόπουλος με σουτ 2 πόντων από την πάσα του Γιώργου Αρκουμάνη και ο Θωμάς Χονδρός με τον ίδιο τρόπο ανέβασαν το σκορ στο 39-18.Ο Γιάννης Δαράβαλης (Φωτογραφία Κέντρο) σταμάτησε το σερί 12-0 με σουτ 2 πόντων, ενώ ο Χρήστος Νικόπουλος ευστόχησε σε δυο ελεύθερες βολές. Με 2ποντο του Χρήστου Νικόπουλου από την πάσα του Γιώργου Αρκουμάνη και ωραίο 3ποντο του πιτσιρικά Παναγιώτη Καραγιάννη (Φωτογραφία Δεξιά) έγινε το 46-20.





Στο 12-0
Ο Sporting μετέτρεψε με ένα σερί 12-0 το 27-18 σε 39-18, με τον Γιάννη Δαράβαλη να μειώνει.

Μαχητικά «ρεμάλια»


Το συγκρότημα του Γιάννη Δαράβαλη «μάζεψε» όσο μπορούσε την διαφορά, έχοντας στο 4ο δεκάλεπτο το πιο παραγωγικό του ρεκόρ σκοραρίσματος. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 13-18 και το τελικό αποτέλεσμα 59-38. Ο Νίκος Ανδρέου με 2ποντο και 3ποντο και ο Πάνος Γαλανός (Φωτογραφία Αριστερά) με γκολ-φάουλ έφεραν την διαφορά στο +33 για το 53-20. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) ευστόχησε για 2, ενώ ο Αποστόλης Πιπέρας είχε 1/2 βολές(54-22). Ακολούθησαν δυο 2ποντα του Κώστα Αρκουμάνη, 2/2 βολές και σουτ 2 πόντων του Βαγγέλη Αθανασόπουλου, κλείνοντας ένα σερί 0-8 για την Remal, το οποίο διακόπηκε με 3ποντη «βόμβα» του Βαγγέλη Λελούδη (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος έκανε το 57-30. Ο Κώστας Αρκουμάνης, ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος, ξανά ο Αρκουμάνης και ο Γιώργος Πλεξίδας με 2ποντα μείωσαν στους -19 με ένα σερί 0-8. Το τελικό 59-38 «γράφτηκε» με σουτ 2 πόντων του Θωμά Χονδρού.




Τα δεκάλεπτα
16-6, 27-16, 46-20, 59-38

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Λελούδης 3(1), Καραγιάννης Π. 3(1), Γαλανός 6, Πιπέρας 9, Χονδρός 17(1), Αρκουμάνης Γ. 4, Αρκουμάνης Α. 2, Νικόπουλος 6, Ανδρέου 9(1)

Remal Madrid (Γιάννης Δαράβαλης): Δροσίνης 4, Αθανασόπουλος 11(1), Δαράβαλης 4, Πλεξίδας 2, Κατσαρής, Ζωχάκης 5, Καραγιάννης Κ., Αρκουμάνης Κ. 12

Διαιτητές: Δημήτρης Κουρλός& Γιώργος Μαντέκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Σπύρος Κολόκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Χρήστος Κοσμάς































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος