Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Λέστερ-Sporting B.C. 45-66

Για ένα ημίχρονο πρόβαλε αντίσταση η Λέστερ, με τον Sporting να επικρατεί με +21 και με 45-66, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη (18/5) στις 8 το βράδυ στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Την παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 θεατές.
Η Λέστερ του Θοδωρή Χονδρού έχοντας στην σύνθεση της τον ποιοτικό Αγρινιώτη Μιχάλη Σταμουλάκη πρόβαλλε αντίσταση και μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου ήταν κοντά στο σκορ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, όμως στην συνέχεια οι «Άγγλοι» υπέπεσαν σε λάθη και έχασαν το ματς με την 3η περίοδο να κλείνει εις βάρος τους με -12. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης σημείωσε 24, βάζοντας και 4 τρίποντα.
Ο Sporting του Αλέξη Αρκουμάνη τα βρήκε «σκούρα» στο ματς για περίπου 25 λεπτά, όπου οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Στο τέλος της 3ης περιόδου έχοντας και πληθώρα λύσεων από τον πάγκο ξέφυγε με +12 και πήρε προβάδισμα νίκης. Στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης δεν συνάντησε δυσκολίες και έκανε το 2 στα 2 στο τουρνουά. Ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε 19 πόντους πετυχαίνοντας και 1 τρίποντο.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Sporting θα παίξει την Τετάρτη (25/5) στις 6 με την Παρέα, ενώ την ίδια μέρα στις 8 θα αγωνιστεί η Λέστερ με την Remal στο ντέρμπι «ουραγών».

Πάνω από 100
Η αναμέτρηση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων και έγινε παρουσία 100 και πλέον θεατών.


2Χ2
Ο Sporting επικράτησε και στην 2η αγωνιστική, κάνοντας το 2 στα 2.

Ντέρμπι «ουραγών»
Η Λέστερ θα δώσει την ερχόμενη αγωνιστική ντέρμπι «ουραγών» με την Remal Madrid. Οι δυο ομάδες έχουν μπει στο τουρνουά με 2 ανεπιτυχή αποτελέσματα.

19 για Χονδρό


Για τους νικητές ο Θωμάς Χονδρός έκανε πολύ καλή εμφάνιση βάζοντας 19 πόντους, βάζοντας και 1 τρίποντο. Ακολούθησε με 17 ο γκαρντ Γιώργος Αρκουμάνης.


Ηγήθηκε ο Σταμουλάκης


Για την ομάδα της Λέστερ ο Μιχάλης Σταμουλάκης ντεμπούταρε στο τουρνουά και ξεχώρισε με την παρουσία του βάζοντας 24 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα. Την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Γ.Ε.Α. Αγρινίου στην Α1΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Ακολούθησε με 6 πόντους ο σέντερ Κώστας Θάλλας.


Ντεμπούτα Πανάρα-Κρουστάλλη-Αϊκη-Π. Κατσαρού



























Για την ομάδα του Sporting ο Χρήστος Πανάρας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) έκαναν την πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά. Ντεμπούτο στο τουρνουά έκαναν και ο νεαρός Χρήστος Αϊκης (Φωτογραφία Κάτω Αριστέρα) και ο Πάνος Κατσαρός (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) της Λέστερ.

Τους κατέβασε ο Παπαδιάς
Και σε αυτό το ματς την Λέστερ από τον πάγκο καθοδήγησε ο Λάμπρος Παπαδιάς. Πέρυσι ο Παπαδιάς αγωνίζονταν στο τουρνουά με την ομάδα του Sporting.

Το 4ο «εισιτήριο»
Η αναμέτρηση ουσιαστικά έκρινε το 4ο εισιτήριο πρόκρισης στην «8αδα» από τον 2ο Όμιλο, αφού το τοπίο ξεκαθάρισε αρκετά στον όμιλο.

Όλα 14

 












Με το ισόπαλο 14-14 ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος, η Λέστερ προηγήθηκε προσωρινά με 12-8, όμως ο Sporting στο φινάλε ισοφάρισε χάρις τον Γιώργο Αρκουμάνη στο 14-14. Ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο, ο Κώστας Θάλλας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και ο Μιχάλης Σταμουλάκης με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή έκαναν το 5-2. Ο Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε 2ποντο, ο Κώστας Θάλλας σκόραρε καλάθι κέρδισε το φάουλ, όμως αστόχησε στην βολή και ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε για 2 (7-6). Ο Μιχάλης Σταμουλάκης με τρίποντο, ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο και ο Μιχάλης Σταμουλάκης με νέα εκτέλεση έξω από τα 6.75 διαμόρφωσαν το 12-8. Το 14-14 της περιόδου έγινε μετά από δίποντο του Γιώργου Αρκουμάνη 2/2 βολές του ίδιου, καλάθι του Θοδωρή Χονδρού και δίποντο του Θωμά Χονδρού.


Νέα ισοπαλία


Ο Sporting ξεκίνησε καλύτερα στην 2η περίοδο και έφτασε σε ένα +7 και 22-29. Η Λέστερ χάρις τις προσπάθειες του Μιχάλη Σταμουλάκη έκλεισε το ημίχρονο στο ισόπαλο 31-31. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με δυο συνεχόμενα καλάθια, ο Κώστας Θάλλας με καλάθι και φάουλ (Χαμένη Ελεύθερη βολή) και ο Γιώργος Αρκουμάνης με ένα ακόμη καλάθι πέτυχαν το 16-22. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γιώργος Αρκουμάνης σκόραρε για 2, ο Πάνος Γαλανός είχε 2/2 ελεύθερες βολές και ο Μιχάλης Σταμουλάκης σκόραρε 3ποντο (20-24). Ο Τόλης Πιπέρας είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Βασδέκης σημείωσε δίποντο, ο Χρήστος Νικόπουλος σκόραρε για 2 και ο Θωμάς Χονδρός πέτυχε δίποντο (22-29) και +7 για το Sporting. Ακολούθησε τρίποντη «βόμβα» του Μιχάλη Σταμουλάκη, 1/2 ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα, νέο τρίποντο του Μιχάλη Σταμουλάκη, 3ποντο του νεαρού Βασίλη Καρφή (Φωτογραφία) και 1/2 ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα (31-31).





Σαφές προβάδισμα

 












Η πλαστιγγά έγιρε υπέρ του Sporting στην 3η περίοδο, αφού η Λέστερ σκόραρε μόλις 4 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο.  O Sporting προηγήθηκε με 35-48 και +13 ξεκινώντας δυνατά και κλείνοντας το δεκάλεπτο με τον ίδιο τρόπο. Ο Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε δίποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Χρήστος Νικόπουλος σκόραρε για 2, ο Θωμάς Χονδρός πέτυχε καλάθι και ο Χρήστος Νικόπουλος σκόραρε δίποντο με τον Sporting να αρχίζει το β΄ μέρος με σερί +9 και να φτάνει στο 31-40. Ο Παναγιώτης Κολλημένος πέτυχε καλάθι και ο Μιχάλης Σταμουλάκης είχε 2/2 βολές μειώνοντας στο 35-40. Εκεί ο Sporting έκανε νέο σερί 8-0 φτάνοντας στο +13 και στο 35-48 χάρις τρίποντο του Χρήστου Νικόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά), 3ποντο του Θωμά Χονδρού και δίποντο του Νίκου Ανδρέου. 




Αντιαθλητικό από Γ. Αρκουμάνη
Ο Γιώργος Κατσαρός της Λέστερ κατά την διάρκεια της 3ης περιόδου κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Γιώργο Αρκουμάνη του Sporting, ωστόσο δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε κάποια ελεύθερη βολή.

Διαδικαστικό φινάλε

 












Στο Sporting άνηκε και η τελευταία περίοδος, όπου έφτασε εύκολα στο τελικό 45-66 και το +21. Η Λέστερ είχε μειώσει προσωρινά μέχρι τους 11 και σε 41-52. Ο Νίκος Ανδρέου (Φωτογραφία Αριστερά) με νέο δίποντο έκλεισε ένα σερί 10-0 για την ομάδα του γράφοντας το 35-50. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Μιχάλη Σταμουλάκη, καλάθι του Γιώργου Αρκουμάνη και δυο συνεχόμενα δίποντα του Γιώργου Κατσαρού (Φωτογραφία Δεξιά) (41-52). Ο Νίκος Ανδρέου πέτυχε 2ποντο, ο Μιχάλης Σταμουλάκης είχε 1/2 βολές, ο Χρήστος Νικόπουλος πέτυχε δίποντο και ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε για 2 γράφοντας το 42-58. Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Μιχάλη Σταμουλάκη, 1/2 βολές του Αλέξη Αρκουμάνη, δίποντο του Θωμά Χονδρού και 3/4 συνολικά ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα (43-64). Το τελικό 45-66 έγινε μετά από δίποντο του Νίκου Χαντζόπουλου και καλάθι του Χρήστου Πανάρα. Ο Κώστας Θάλλας της Λέστερ έκανε την μοναδική «τάπα» του ματς, ανακόπτοντας προσπάθεια αντιπάλου του.



Σερί 10-0
Οι νικητές έτρεξαν ένα σερί 10-0 και το 35-40 έγινε 35-50 υπέρ τους στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου.

Χειροκρότημα σε Σταμουλάκη
Ο Μιχάλης Σταμουλάκης της Λέστερ αποχώρησε από το ματς 2.50 πριν το φινάλε, παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα κοινού και αντιπάλων του.

Τα δεκάλεπτα
14-14, 31-31, 35-48, 45-66

Συνθέσεις Ομάδων

Λέστερ (Θοδωρής Χονδρός): Κατσαρός Π., Χαντζόπουλος 2, Κατσαρός Γ. 4, Σταμουλάκης 24(4), Βασδέκης 2, Αϊκης, Ζιάκας, Χονδρός Θοδ. 2, Θάλλας 6, Γεωργαλής, Κολλημένος 2, Καρφής 3(1)

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Λελούδης, Καραγιάννης, Γαλανός 2, Πιπέρας 8, Πανάρας 2, Κρουστάλλης, Χονδρός Θωμ. 19(1), Αρκουμάνης Γ. 17, Αρκουμάνης Α. 1, Νικόπουλος 11(1), Ανδρέου 6

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Άγγελος Σαμαντάς
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
















































Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου & Λάμπρος Κατσαρός
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος