Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Μαρσελίνο Μερκούρη: «Η Ένωση διαθέτει ένα πολύ καλό και επαρκές έμψυχο υλικό σε όλες τις θέσεις»

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Ένωσης Απολλωνίου/Ιστιαίας Μαρσελίνο Μερκούρη παραχώρησε συνέντευξη στο ''Evrytania Sport'' σχετικά με την παρουσία των πρωταθλητών Εύβοιας στα play off ανόδου για την Γ΄ Εθνική.
Καταρχάς μας μιλά για το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στην Ένωση και για την επίτευξη του τίτλου σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Συστατικά τις επιτυχίας κατά αυτόν ήταν η σκληρή δουλειά ποδοσφαιριστών, προπονητή και διοίκησης και η πίστη στους εαυτούς τους. Στόχος της Ένωσης είναι η άνοδος και θεωρεί ότι είναι εφικτός και πως η ομάδας του θα τα καταφέρει. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Εύβοιας, στο Δ.Σ. και στον προπονητή Θανάση Γουρνά.
Χαρακτηρίζει ως αξιόλογες τις υπόλοιπες ομάδες των play off(Ολυμπιακό Λαμίας, Θήβα και Αίολο) και τονίζει εύστοχα  πως όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Κλείνοντας μας λέει πως θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Καρπενήσι και εφιστά ιδιαίτερη προσοχή στην δύσκολη εκτός έδρας πρεμιέρα με αντίπαλο τον Αίολο με μια ομάδα όπως υπογραμμίζει παλεύει τα παιχνίδια έως το τέλος.
Ο Μαρσελίνο Μερκούρη είναι γεννημένος το 1991 και ανήκει από τον περασμένο Ιανουάριο στην Ένωση Απολλωνίου/Ιστιαίας, ενώ ο Τέλλος Άγρας ήταν η προηγούμενη ομάδα του. Αγωνίζεται ως δεξί μπακ-χαφ και ως στόπερ.  Έχει επίσης παίξει στην Δ΄ Εθνική με τον Απόλλωνα Αθηνών, στην Κ15 του Ατρόμητου Αθηνών, στον Θρασύβουλο, στον Ακράτητο, στην Α΄ Εθνική Ρουμανίας με την F.C. Drobeta-Turnu Severin και στην Α΄ Εθνική Αλβανίας με την F.C. Himara.

Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:

Evrytania Sport: Μαρσελίνο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Μίλησε μας για το πώς ήρθε η κατάκτηση του τροπαίου για την ομάδα σου.
Μαρσελίνο Μερκούρη: «Στην ομάδα ήρθα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αυτό που είδα ήταν πως υπήρχε πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παικτών, προπονητή και Διοίκησης. Αναφορικά με το πρωτάθλημα Εύβοιας στο οποίο πρώτη φορά αγωνίστηκα διαπίστωσα ότι είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ειδικά φέτος κανένα παιχνίδι δεν μπορούσες να το πεις εύκολο. Όλοι μπορούσαν να χάσουν βαθμούς παντού. Οι πρωτοπόροι παράδειγμα μπορούσαν να χάσουν βαθμούς και από τον τελευταίο της βαθμολογίας. Όταν ήρθα στην ομάδα ήμασταν 7-8 βαθμούς πίσω από την κορυφή οπότε και σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα όπως καταλαβαίνετε το έργο μας ήταν δύσκολο. Τα συστατικά τελικά της επιτυχίας μας ήταν πιστεύω, η πολύ σκληρή δουλειά που καταβάλλαμε όλοι, διοίκηση, προπονητής και εμείς οι ποδοσφαιριστές και το γεγονός ότι πιστέψαμε στους εαυτούς μας ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε την κορυφή.»

Evrytania Sport: Αρχίζουν την Κυριακή(15/5) τα μπαράζ ανόδου. Μπορεί η ομάδα σου να ανέβει κατηγορία;
Μαρσελίνο Μερκούρη: «Στόχος μας είναι η άνοδος, όπως νομίζω πως είναι και στόχος όλων των ομάδων που συμμετέχουν στη διαδικασία των μπαράζ. Αν θα τα καταφέρουμε τώρα; Πιστεύω πως ναι. Προερχόμαστε από ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα έχουμε πολύ καλό και επαρκές έμψυχο υλικό σε όλες τις θέσεις, μια διοίκηση που είναι πάντα δίπλα μας και έναν προπονητή που οι επιτυχίες του ξεπερνούν τα όρια της Εύβοιας. Στο ποδόσφαιρο βέβαια μπορούν να συμβούν τα πάντα γι΄ αυτό και εμείς αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα, τόσο τα εντός όσο και τα εκτός και πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα από τα δύο εισιτήρια ανόδου.»

Evrytania Sport: Τι γνωρίζεις για τις υπόλοιπες ομάδες που θα αντιμετωπίσετε;
Μαρσελίνο Μερκούρη: «Για τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ θεωρώ πως είναι αξιόλογοι και δύσκολοι αντίπαλοι αφού και αυτοί κατάφεραν να βγουν πρωταθλητές. Τώρα το ποίος μπορεί να είναι καλύτερος ή όχι θεωρώ ότι καλύτερα θα είναι να μην πούμε κάτι από τώρα, αλλά να το αφήσουμε να το δούμε στο γήπεδο.»

Evrytania Sport: Έχεις αγωνιστεί ξανά στο Καρπενήσι; Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το ματς με τον Αίολο; Σε ευχαριστούμε και πρόσθεσε ότι επιθυμείς.
Μαρσελίνο Μερκούρη: «Στο Καρπενήσι δεν έχω αγωνιστεί ξανά και πιστεύω πως για μένα θα να ναι μια πολύ ωραία ποδοσφαιρική εμπειρία. Τώρα επειδή όλα αυτά τα παιχνίδια είναι σαν τελικοί πιστεύω ότι το παιχνίδι με τον Αίολο, επειδή έχω ακούσει πως είναι μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους και πως αν δεν είσαι προσεκτικός εύκολα μπορεί να σου κάνει τη ζημιά πιστεύω πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες ή μάλλον καλύτερα στο ποιος θα είναι πιο προσεκτικός και ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη.»


Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: eviagoal.blogspot.gr