Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Δημήτρης Λέντας: «Με σοβαρότητα, προσοχή και λίγη τύχη θα ανέβουμε στην Γ΄ Εθνική»

Ένας ακόμη αντίπαλος του πρωταθλητή Ευρυτανίας Αιόλου, ο Δημήτρης Λέντας παραχώρησε ευγενέστατα στην σελίδας μας συνέντευξη μιλώντας για την προσπάθεια της ομάδας του, του Ολυμπιακού Λαμίας. Τονίζει αρχικά ότι οι «ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας. Μας αναφέρει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Λαμιώτες κατά την διάρκεια της περιόδου, την αντιμετώπιση που είχαν και το πώς κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Θεωρεί πως η ομάδα με σοβαρότητα, λίγη τύχη και προσοχή θα πάρει το ένα από τα δυο «εισιτήρια» για την Γ΄ Εθνική και επισημαίνει τους παράγοντες που κατά την άποψη του θα κρίνουν την άνοδο.
Πέρυσι αντιμετώπισε τον Αίολο στην ίδια διαδικασία ως ποδοσφαιριστής της Μαλεσίνας και υπογραμμίζει με νόημα πως όλα τα παιχνίδια και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα play off θέλουν προσοχή. Ερωτηθείς για το επίπεδο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου αποδεικνύεται άριστος γνώστης του, ενώ μας απαντά πως είναι συνεργάζεται με τον πατέρα του Σπύρο(Προπονητής του Ολυμπιακού Λαμίας) και τον αδερφό του Νίκο(Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών της ΕΠΣΦ). Κλείνοντας εύχεται υγεία και οι καλύτερες ομάδες να κατακτήσουν την άνοδο.
Ο Δημήτρης Λέντας είναι γεννημένος στις 22 Δεκεμβρίου του 1993 και είναι αμυντικός. Κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τον Αίολο με διαφορετικές ομάδες. Υπήρξε μέλος επίσης του Αίαντα Λαμίας, των εφήβων του Α.Σ. Λαμία, του Αχιλλέα Δομοκού, της Στυλίδας και της Μαλεσίνας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 22χρονου ποδοσφαιριστή:

Evrytania Sport: Δημήτρη να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Κάνε μας την αναδρομή της φετινής πορείας του Ολυμπιακού Λαμίας.
Δημήτρης Λέντας: «Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Η ομάδα του Ολυμπιακού Λαμίας ξεκίνησε το καλοκαίρι με ένα και μόνο στόχο το πρωτάθλημα και δυο αγωνιστικές πριν το τέλος στεφθήκαμε και μαθηματικά πρωταθλητές, χωρίς αυτό να είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει η τελική βαθμολογία.»

Evrytania Sport: Όταν μείνατε πίσω στην αρχή πόσο δύσκολη έγινε η κατάσταση; Που θεωρείς ότι κρίθηκε ο τίτλος;
Δημήτρης Λέντας: «Η ομάδα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και το ένα στραβοπάτημα υποδεχόταν το άλλο. Φτάσαμε στο σημείο να βρισκόμαστε στην 5η-6η θέση και 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή από πολύ νωρίς. Δεν σας κρύβω ότι εκείνο το χρονικό διάστημα δεχθήκαμε πόλεμο από πάσα κατεύθυνση και χωρίς λόγο, αφού θεωρούσαν ότι είχαμε βγει εκτός στόχων. Σε καμία περίπτωση όμως εμείς δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε σκληρά καθημερινά και μεταξύ μας, διοίκηση και παίχτες πιστεύαμε ακόμα ότι μπορούμε να είμαστε εμείς αυτοί που κόψουμε το νήμα πρώτοι, όπως και έγινε.»

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για τις άλλες ομάδες των μπαράζ και φυσικά τον Αίολο.
Δημήτρης Λέντας: «Οι αντίπαλοι σε αυτήν την διαδικασία είναι εξίσου πρωταθλητές και αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά. Η Θήβα και ο Αίολος σαν ομάδες βρίσκονται πάλι στα μπαράζ και θα είναι πιο υποψιασμένοι σε σχέση με τους πρωτάρηδες (Ολυμπιακό και Ιστιαία).»

Evrytania Sport: Τι πιστεύεις ότι θα κρίνει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική; Έχει τα φόντα ο Ολυμπιακός να το πετύχει αυτό;
Δημήτρης Λέντας: «Κατά την γνώμη μου αυτό που θα κρίνει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική είναι η έδρα, τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα και η εμπειρία της κάθε ομάδας, καθώς καλούνται να βγάλουν ένα δύσκολο πρόγραμμα 6 αγώνων σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε υψηλές θερμοκρασίας. Πιστεύω με σοβαρότητα, προσοχή και λίγη τύχη μπορεί η ομάδα μας να πάρει το ένα από τα δυο εισιτήρια για την πιο πάνω κατηγορία.»

Evrytania Sport: Τι θυμάσαι από τα περυσινά του Αιόλου με την Μαλεσίνα, στην οποία αγωνιζόσουν;
Δημήτρης Λέντας: «Πέρυσι τέτοια εποχή αντιμετώπισα τον Αίολο για την πρώτη αγωνιστική των μπαράζ και χάσαμε δυο βαθμούς, που αν τους είχαμε θα μας έδιναν άλλη ψυχολογία για την συνέχεια και ίσως και την άνοδο. Με αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάς τον οποιοδήποτε αντίπαλο είτε αυτός λέγεται φαβορί είτε αδιάφορος, γιατί η ζημιά δεν αργεί να γίνει.»

Evrytania Sport: Το γεγονός της συνεργασίας σου με τον πατέρα σου Σπύρο ως προπονητή και τον αδερφό σου Νίκο ως συμπαίχτη σου δημιουργεί άγχος η σε κάνει πιο ελεύθερο στο γήπεδο;
Δημήτρης Λέντας: «Θα είχα άγχος αν τους είχα αντιπάλους μου(γέλια), αλλά όταν βρισκόμαστε στην ίδια ομάδα τους βλέπω σαν το συμπαίχτη μου και τον προπονητή μου.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου;
Δημήτρης Λέντας: «Το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο έχει το μειονέκτημα να έχει πρωταθλήματα με λιγοστές ομάδες. Παρόλα αυτά κρατιέται σε πολύ καλό επίπεδο και έχει αναδείξει πολλά ταλέντα, τα οποία βρίσκονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες.»

Evrytania Sport: Δημήτρη να σε ευχαριστήσουμε για την ενδιαφέρουσα κουβέντα και πρόσθεσε κλείνοντας ότι επιθυμείς.
Δημήτρης Λέντας: «Εγώ σας ευχαριστώ και επί της ευκαιρίας να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές των ομάδων χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς και οι καλύτερες ομάδες στο γήπεδο να βγουν στην επόμενη κατηγορία.»

Συνέντευξη: Μιχάλης Λάμπρου