Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Εναρμονίστηκε ομόφωνα το καταστατικό της ΕΠΣΕ με αυτό της ΕΠΣΕ


Σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 6 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των σωματείων μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Κύριο θέμα της γενικής συνέλευσης ήταν η εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΣ Ευρυτανίας με αυτό της ΕΠΟ, κάτι που πρέπει να γίνει μέχρι 30 Ιουνίου από όλες τις ενώσεις.
Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας και τα στελέχη του Δ.Σ.: Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Νίκος Δροσίνης. Απουσίαζαν οι: Σωτήρης Διώτης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης και Βασίλης Μπούρας. Παρών ήταν επίσης και ο νομικός κ. Δημήτρης Βαγιάκος, ο οποίος ανέγνωσε τις κυριότερες αλλαγές στο καταστατικό της ενώσεως μας.
Εκπροσώπηση είχαν μόλις 12 από τις 19 ομάδες του νομού μας (Ως εκ τούτου υπήρξε απαρτία). Συγκεκριμένα το παρών έδωσαν οι: Θύμιος Μούτσελος (Κεράσοβο), Δημήτρης Αθανασόπουλος (Παναγραφιωτικός), Χρήστος Λάππας (Κρέντη), Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ), Νίκος Τσώνης (Μυρίκη), Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ F.C.), Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα), Θύμιος Γραμματίκας (Ραπτόπουλο), Δημήτρης Αντωνίου (Ακαδημία), Κώστας Πασσάς (ΑΠΟΚ), Χριστόφορος Κατσίκης (Απεραντιακός) και Νίκος Μαντζιούτας (Ποταμιά).
Έγινε πρώτα η επικύρωση των πληρεξούσιων αντιπροσώπων των σωματείων και στην συνέχεια γραμματέας της συνέλευσης εκλέχτηκε ο Νίκος Τσώνης.
Οι αλλαγές που ψηφίσαν ομόφωνα από τα 12 σωματεία έχουν να κάνουν με τις εξής τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΣΕ.
Έγιναν αλλαγές στο άρθρο 17, όπου η ΕΠΣ είναι απεξάρτηση και το διοικητικό συμβούλιο μετονομάζεται σε εξελεγκτική επιτροπή. Επίσης η πειθαρχική επιτροπή θα αποτελείται από 1 άτομο, το οποίο θα προτείνει η εξελεγκτική επιτροπή και θα είναι νομικός κατά προτίμηση.
Επίσης οι ομάδες, η ΕΠΣ κτλ δεν θα μπορούν να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια και να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα θα πρέπει να προσφεύγουν μόνο στην ΕΠΟ και στην επιτροπή εφέσεων. Σε διαφορετική περίπτωση αυτόματα θα διαγράφονται.
Αλλαγές έγιναν και στο άρθρο 20, όπου η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣ θα πρέπει να γίνει μέχρι 30/6.
Πλέον οι αλλαγές αυτές γίνονται ουσιαστικά για να ελέγχονται όλα από την ΕΠΟ. Αναφέρθηκαν επίσης και οι αλλαγές που γίνονται στις ιδιότητες προπονητών, ποδοσφαιριστών κτλ που αναφέρονται στο Παράρτημα Α και παράρτημα Β. Ουσιαστικά κάθε ομάδα την νέα σεζόν θα πρέπει να έχει ένα άτομο στον πάγκο πιστοποιημένο από την ΕΠΣΕ, ώστε να εκτελεί χρέη προπονητή.









Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος