Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ίκαρος-Ποδοσφαιριστές B.C. 38-50

Στο «κόλπο» της πρόκρισης μπήκαν οι μαχητικοί Ποδοσφαιριστές, αφού νίκησαν με 50-38 τον Ίκαρο.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/5) στις 8 το βράδυ στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Έγινε παρουσία 80 με 100 θεατών.
Ο Ίκαρος του Βασίλη Τσιώλη μπήκε άσχημα στο παιχνίδι και βρέθηκε με το «καλημέρα» να χάνει με διαφορά 17 πόντων στην 2η περίοδο. Ανασυντάχτηκε, μάζεψε την διαφορά και στις αρχές της 4ης περιόδου μείωσε μέχρι και τον πόντο. Η αντεπίθεση της ομάδας δεν είχε συνέχεια και έτσι ο Ίκαρος γνώρισε την 2η του ήττα στο τουρνουά. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο σέντερ Σωτήρης Καλαμπάκας που σημείωσε 15 πόντους.
Οι Ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ίβρου ήταν μαχητικοί και έπαιξαν δυνατά στην άμυνα σε όλο το ματς και νίκησαν κατά κράτος την μάχη κάτω από καλάθι, κερδίζοντας πάρα πολλές δεύτερες επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ. Στην 2η περίοδο έχοντας συνεχώς το προβάδισμα άνοιξαν την «ψαλίδα» μέχρι και με +17. Στην συνέχεια η διαφορά μειώθηκε, όμως στο πιο κρίσιμο σημείο στην τελευταία περίοδο ήταν ψύχραιμοι και κατάφεραν να διατηρηθούν μπροστά φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη. Πρωτιά στο σκοράρισμα για τον Κώστα Λιάγκα με 12 πόντους και 1 τρίποντο.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική οι Ποδοσφαιριστές αγωνίζονται την Παρασκευή (27/5) με τα Ψηλά Βουνά στις 6 και στις 8 το βράδυ ο Ίκαρος θα παίξει την ίδια μέρα με τους Παλαίμαχους.

80 με 100
Η αναμέτρηση του 1ου Ομίλου του τουρνουά μπάσκετ έγινε παρουσία περίπου 80 με 100 θεατών.



Στο «κόλπο» πρόκρισης
Οι Ποδοσφαιριστές με την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά μπήκαν στην διεκδίκηση της πρόκρισης στην 8αδα.

Ντεμπούτο Γραμματίκα


Για τον Ίκαρο ο έμπειρος  γκάρντ Κώστας Γραμματίκας έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο θεσμό.

Πρώτη «Ζάρα»-Κ. Γενιτσαρόπουλου

 












«Ντεμπούτα» είχαμε και για τους ποδοσφαιριστές ο σέντερ Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τους Ποδοσφαιριστές βάζοντας 2 πόντους, ενώ ο κομβικός πλέι μείκερ Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στο τουρνουά, σκοράροντας 8 πόντους με 2 τρίποντα.

Ο «15αρης» Καλαμπάκας


Για τον Ίκαρο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του αγώνα ήταν ξανά ο σέντερ Σωτήρης Καλαμπάκας, που πέτυχε 15 πόντους. Με 12 και 4 τρίποντα ακολούθησε ο «μπομπέρ» Βαγγέλης Κουτσούμπας.



Πρώτος ο  μεγάλος Λιάγκας


Οι Ποδοσφαιριστές είχαν πρώτο σκόρερ στο παιχνίδι τον σέντερ τους Κώστα Λιάγκα (Φωτογραφία) με 12 πόντους και 1 τρίποντο. Ακολούθησαν με 9 ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και ο Βασίλης Δόσης, που έβαλε και 1 3ποντο.



Ποδοσφαιρικό +12

 












Η ομάδα των Ποδοσφαιριστών ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με +12 και 2-14. Ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο συνεχόμενα 2ποντα και ο Λουκάς Καρανίκας με δίποντο έκαναν το 2-4. Ακολούθησαν δίποντο του Βασίλη Δόση (Φωτογραφία Δεξιά) , 2/3 ελεύθερες βολές του ίδιου, καλάθι του Κώστα Λιάγκα, γκολ-φάουλ του Κώστα Γενιτσαρόπουλου (Χαμένη ελεύθερη βολή) και δίποντο του Πάνου Λιάγκα μετά από ασιστ του Χάρη Ζαραβέλη (2-14). Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας του Ίκαρου ανέκοψε με «στοπ» τον Πάνο Λιάγκα των Ποδοσφαιριστών.



Αντίδραση Ίκαρου

 
Οι αθλητές του Δημήτρη Ίβρου έφτασαν την διαφορά στο +17 και στο 4-21, όμως ο Ίκαρος «όπλισε» έξω από τα 6.75 αντέδρασε και μάζεψε την διαφορά στο ημίχρονο στο 19-28. Ο Βασίλης Δόσης με τρίποντο ολοκλήρωσε ένα σερί 13-0 για την ομάδα του, «γράφοντας» το 2-17. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Σωτήρη Καλαμπάκα, και δυο συνεχόμενα δίποντα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) (4-21). Ο Ίκαρος επέστρεψε στο ματς και μείωσε με σερί 9-0 στο 13-21 χάρις 3ποντο του Φώντα Ζαχαρόπουλου (Φωτογραφία Κέντρο), και δυο απανωτά τρίποντα του Βαγγέλη Κουτσούμπα (Φωτογραφία Δεξιά). Με 2ποντο του Κώστα Σταμούλη, καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη και δίποντο του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου έγινε το 15-25. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας σκόραρε για 2 μετά από ασιστ του Λάμπρου Τσιώλη, ο Κώστας Λιάγκας σημείωσε 3ποντο με ταμπλό και ο Σωτήρης Καλαμπάκας σκόραρε 2ποντο για το 19-28 του ημιχρόνου.






Σερί 13-0
Οι Ποδοσφαιριστές «έτρεξαν» ένα σερί 13-0 και το 2-4, έγινε 2-17 υπέρ τους.

Τεχνική σε «Σαπ»


2.47 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) των ποδοσφαιριστών τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, καθώς χτύπησε παλαμάκια όταν αντίπαλος του Λάμπρος Τσιώλης σούταρε. Η ελεύθερη βολή του Φώντα Ζαχαρόπουλου ήταν άστοχη.

Πλησίασε και άλλο
Η αντεπίθεση του Ίκαρου συνεχίστηκε και στο φινάλε της 3ης περιόδου μείωσε στους 4 και σε 31-35. Ο Πάνος Λιάγκας με δίποντο, ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με τρίποντη «βόμβα», ο Σωτήρης Καλαμπάκας με έμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και με νέο δίποντο ο ίδιος στην συνέχεια διαμόρφωσαν το 27-30. Εν συνεχεία ο Κώστας Λιάγκας σκόραρε δίποντο μετά από πάσα του Χάρη Ζαραβέλη, ο Σωτήρης Καλαμπάκας σκόραρε για 2, ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος πέτυχε 3ποντο και ο Σωτήρης Καλαμπάκας σκόραρε για 2 (31-35). Ο Πάνος Λιάγκας των Ποδοσφαιριστών «μοίρασε τάπα» στον Βασίλη Ρουμελιώτη του Ίκαρου. Ο Φώντας Ζαχαρόπουλος του Ίκαρου ανέκοψε με «στοπ» θεαματικά τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο των Ποδοσφαιριστών.





Ψύχραιμοι

 












Η μείωση του Ίκαρου στο ξεκίνημα στο 34-35 προμήνυε ότι θα γίνει ντέρμπι ως το τέλος, ωστόσο οι Ποδοσφαιριστές ήταν ψύχραιμοι και ελέγχοντας την ροή του ματς έφτασαν στο τελικό 38-50. Ο Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο μείωσε στο ξεκίνημα στον πόντο (34-35). Ο Χάρης Ζαραβέλης πέτυχε δίποντο, ο Κώστας Λιάγκας είχε 1/2 ελεύθερες βολές και στην συνέχεια πέτυχε δίποντο (34-40). Ακολούθησαν 1/3 βολές του Λάμπρου Τσιώλη, 3ποντο του Κώστα Γενιτσαρόπουλου και 2ποντο του Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από ασιστ του Κώστα Λιάγκα (35-45). Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας πέτυχε 3ποντο, ο Βασίλης Δόσης είχε 2/3 ελεύθερες βολές και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με 2/2 βολές και με δίποντο έγραψε το τελικό 38-50. Ο Ανδρέας Ζιωζιός του Ίκαρου ανέκοψε με τάπα τον Ηλία Σαπούνη των Ποδοσφαιριστών. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας του Ίκαρου έβαλε  «στοπ» στον Κώστα Λιάγκα των Ποδοσφαιριστών.






Τα δεκάλεπτα
2-14, 19-28, 31-35, 38-50

Συνθέσεις Ομάδων

Ίκαρος (Βασίλης Τσιώλης): Τσιώλης Λ. 6(1), Ρουμελιώτης, Γραμματίκας, Κουτσούμπας 12(4), Χόντος, Λάμπρου, Ζιωζιός Α., Ζαχαρόπουλος 3(1), Καλαμπάκας 15, Μπούργος, Καρανίκας 2

Ποδοσφαιριστές B.C. (Δημήτρης Ίβρος): Ζαραβέλης 2, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος Α. 9, Σαπούνης, Τάσιος, Λιάγκας Π. 6, Λαμπρόπουλος, Δόσης 9(1), Σταμούλης 4, Λιάγκας Κ. 12(1), Γενιτσαρόπουλος Κ. 8(2)

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Γιάννης Μπουμπουρής
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος