Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ποδοσφαιριστές B.C.-Πρωτέας 30-57

Την πρώτη του νίκη στο τουρνουά πήρε ο Πρωτέας, που επικράτησε εύκολα τον Ποδοσφαιριστών με 57-30.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (16/5) στις 6 το απόγευμα στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Την παρακολούθησαν περίπου 50 με 60 άτομα.
Οι Ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ίβρου ηττήθηκαν και στο δεύτερο τους ματς στο τουρνουά, χάνοντας σημαντικό έδαφος για την υπόθεση-πρόκριση στους «8». Οι «μπλε» ήταν από την αρχή πίσω στο σκορ, όμως μέχρι την 2η περίοδο ακολουθούσαν τον ρυθμό του αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος ήταν «εφιαλτικό» για αυτούς, αφού η διαφορά άνοιξε σε υψηλά επίπεδα, για να φτάσει στο +27. Την πρωτιά σκοράρισμα με 6 πόντους μοιράστηκαν οι Κώστας Σταμούλης και Κώστας Λιάγκας.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα του στο ματς έπιασε καλή απόδοση στο δεύτερος μέρος και κυριάρχησε πλήρως. Έτρεξε αρκετούς αιφνιδιασμούς ανεβάζοντας σε υψηλά επίπεδα την διαφορά. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στο τουρνουά για τον νικητή των δυο τελευταίων ετών Πρωτέα, όπου είχε τον Ίγκλι Οσμεναϊ σε καλή μέρα, καθώς σκόραρε 17 με 2 τρίποντα.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική οι Ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν την Παρασκευή (20/5) με τον Ίκαρο, ενώ ο Πρωτέας θα παίξει την Δευτέρα (23/5) με τους Παλαίμαχους

Μικρή παρουσία
Μειωμένο ήταν το ενδιαφέρον των φιλάθλων με το παιχνίδι να γίνεται παρουσία περίπου 50 με 60 θεατών.



Ήττα στην πρεμιέρα
Οι δυο ομάδες προέρχονταν από ήττα στην πρεμιέρα και ήθελαν το «ροζ» φύλλο αγώνα για να μπουν σε «τροχιά» πρόκρισης.

«Χτίζει» παράδοση
Ο Πρωτέας είχε επικρατήσει και πέρυσι των Ποδοσφαιριστών για την προημιτελική φάση του τουρνουά.

Οι δυο «εξάρηδες»

 












Για τους Ποδοσφαιριστές δεν υπήρξε κάποιος διψήφιος αθλητής στο σκοράρισμα. Πρώτοι με 6 πόντους ήταν ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Αριστερά) μαζί με τον Κώστα Λιάγκα (Φωτογραφία Δεξιά).

Απουσίες Πρωτέα
Για τον Πρωτέα και σε αυτό το ματς υπήρχαν αρκετές απουσίες «πρωτοκλασάτων» αθλητών του.

Ντεμπούτο Μπουμπουρή


Πρώτη συμμετοχή με τους Ποδοσφαιριστές έκανε στο τουρνουά ο Γιώργος Μπουμπουρής.

Πρωτιά Οσμεναϊ


Ο Ίγκλι Οσμεναϊ (Φωτογραφία) του Πρωτέα έκανε εξαιρετικό ματς και «συνδέθηκε» αρκετές φορές με το αντίπαλο καλάθι. Σημείωσε 17 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα. Με 11 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο Κώστας Λέρης.



Αρχή με +10

 












Η ομάδα του Πρωτέα πήρε «κεφάλι» στο σκορ και προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 2-12 τρέχοντας στο ξεκίνημα και σερί 8-0. Ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Κώστας Λέρης με δίποντο και ο Σπύρος Ξαγάρας με δίποντο μετά από ασιστ του Ίγκλι Οσμεναϊ ξεκίνησαν ένα σερί 0-8 για τον Πρωτέα. Ο Πάνος Λιάγκας σκόραρε για 2, ο Κώστας Νιαβής σημείωσε 2ποντο και ο Ίγκλι Οσμενάϊ είχε 2/2 ελεύθερες βολές (2-12).




Μείωση ενός

 
Οι Ποδοσφαιριστές αντέδρασαν και μείωσαν την διαφορά μέχρι και τους 6 πόντους με τον Πρωτέα να φτάνει στο +9 και στο 15-24. Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντη βόμβα, ο Γιώργος Μαντέκας με δίποντο, ο Κώστας Λέρης με δίποντο μετά από ασιστ του Κώστα Νιαβή και ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Κέντρο) με εκτέλεση έξω από τα 6.75 διαμόρφωσαν το 5-19. Ακολούθησε καλάθι του Κώστα Λιάγκα, δίποντο του Βασίλη Δόση (Φωτογραφία Δεξιά), νέο δίποντο του Κώστα Λιάγκα και καλάθι του Κώστα Σταμούλη μετά από πάσα του Βασίλη Δόση για το 13-19 και ένα σερί 8-0 για τους Ποδοσφαιριστές.  Ο Γιώργος Μαντέκας με 2ποντο, ο Βασίλης Δόσης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Κουρλός με τρίποντο πέτυχαν το 15-24 του ημιχρόνου.







Ανέβασε απόδοση

 
Ο Πρωτέας στο 3ο δεκαλέπτο ανέβασε αισθητά την απόδοση του και έφτασε στο 21-44. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ με δίποντο και με τρίποντο πέτυχαν το 15-29. Ο Κώστας Λιάγκας έβαλε 2ποντο, ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) έβαλε δυο συνεχόμενα δίποντα και ο Ίγκλι Οσμεναϊ «εκτέλεσε» για 3 (17-36). Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Ίγκλι Οσμενάϊ και δίποντο του ίδιου για το 17-39 με τους «γαλάζιους» να έχουν ένα σερί 10-0. Ο Σπύρος Λαμπρόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) έδωσε τέλος στο σερί των αντιπάλων με δίποντο, ο Δημήτρης Κουρλός σκόραρε δίποντο, ο Κώστας Λέρης σκόραρε για 3 και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) σημείωσε δίποντο (21-44).




Σερί 10-0
Ο Πρωτέας στην 3η περίοδο έτρεξε ένα σερί 10-0 και το 17-29 έγινε 17-39.

Διαδικαστικό φινάλε


 












Ελεύθερο ματς έγινε στην 4η περίοδο, αφού τα πάντα είχαν κριθεί. Οι παίκτες του Γιάννη Χαντζόπουλου έφτασαν στο τελικό 30-57. Με έμμεσο τρίποντο του Σπύρου Ξαγάρα (Φωτογραφία Αριστερά, Καλάθι και φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή), 2ποντο του Κώστα Σταμούλη, δίποντο του Ίγκλι Οσμενάϊ και νέο δίποντο του Σπύρου Ξαγάρα έγινε το 23-51. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ έβαλε δίποντο μετά από ασιστ του Γιώργου Μαντέκα, ο Γιώργος Δροσίνης έβαλε δίποντο και ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία Δεξιά) έβαλε τρίποντο κερδίζοντας και φάουλ (Άστοχη ελεύθερη βολή)  για το 26-55. Το τελικό 30-57 έγινε με δίποντο του Κώστα Σταμούλη, 2ποντο του Αποστόλη Νούλα μετά από πάσα του Γιώργου Μαντέκα και καλάθι του Σπύρου Λαμπρόπουλου. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ του Πρωτέα ανέκοψε με τάπα τον Κώστα Λιάγκα των Ποδοσφαιριστών.


Σκόραρε ο Γ. Δροσίνης


Ο 13χρονος Γιώργος Δροσίνης σκόραρε δίποντο, κερδίζοντας το «ζεστό» χειροκρότημα του Πρωτέα. Μαζί με τον τότε 13χρονο Γιάννη Φεγγούλη κατέχουν το ρεκόρ του νεαρότερου αθλητή που έχει αγωνιστεί στο τουρνουά. Κοινό στοιχείο και των δυο ότι οι γονείς τους αποτελούν μέλη της ΕΠΣ Ευρυτανίας.




Τα δεκάλεπτα
2-12, 15-24, 21-44, 30-57

Συνθέσεις Ομάδων

Ποδοσφαιριστές B.C. (Δημήτρης Ίβρος): Λέρης 3(1), Γενιτσαρόπουλος Α. 3, Σαπούνης, Λιάγκας Π. 5(1), Λαμπρόπουλος 4, Δόσης 3, Σταμούλης 6, Λιάγκας Κ. 6, Μπουμπουρής

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β., Νιαβής 4, Οσμεναϊ 17(2), Νούλας 2, Κουρλός 8(2), Μαντέκας 6, Δροσίνης Γ. 2, Λέρης Κ. 11(1), Ξαγάρας 7

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Γιάννης Φλωράκης
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος