Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Τα Ψηλά Βουνά-Πρωτέας 53-38

Τα Ψηλά Βουνά κέρδισαν τον δις τροπαιούχο Πρωτέα με 53-38 και ξεκίνησαν με..ψηλά τον πήχη στην διοργάνωση.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (9/5) στις 6  το απόγευμα στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Την παρακολούθησαν περίπου 80 με 100 θεατές.
Τα Ψηλά Βουνά του Δημήτρη Σταλίκα με το «καλημέρα» έδειξαν τις δυνατότητες τους και τις προθέσεις τους για την διοργάνωση, αφού έλεγξαν το παιχνίδι και νίκησαν σχετικά εύκολα τον κάτοχο του τίτλου Πρωτέα. Οι «βουνίσιοι» από την αρχή είχαν την πρωτοπορία στο σκορ και μέχρι το τέλος διατηρούνταν συνεχώς μπροστά φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη. Ο Γιάννης Ηλιάδης ήταν σε εξαιρετικό απόγευμα, βάζοντας 26 και πετυχαίνοντας 3 τρίποντα.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου μπήκε με κακή εμφάνιση στον θεσμό και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στην επίθεση. «Κυνηγούσε» στο σκορ τον αντίπαλο και ήταν αρκετά άστοχος στις επιθετικές του προσπάθειες. Ελαφρυντικό οι απουσίες των πρωτοκλασάτων αθλητών του. Μοναδικός διψήφιος ο Ίγκλι Οσμεναϊ που σημείωσε 10.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική τα Ψηλά Βουνά θα παίξουν την Παρασκευή (13/5) με τον Ίκαρο, ενώ ο Πρωτέας θα αγωνιστεί την Δευτέρα (17/5) με τους Ποδοσφαιριστές.

Λιγότεροι από 100
Η αναμέτρηση όπου ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης έγινε παρουσία περίπου 80 με 100 ατόμων.



Ο κορμός από Άτλαντα
Οι περισσότεροι αθλητές των Ψηλών Βουνών αποτελούν τον κορμό της ομάδας του Άτλαντα, που αγωνίστηκε φέτος στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ήττα για τον τροπαιούχο
Ο τροπαιούχος του 2014 και 2015 Πρωτέας ξεκίνησε με το «αριστερό» στον θεσμό, γνωρίζοντας την ήττα.

Απουσίες Πρωτέα
Βέβαια η ομάδα του Γιάννη Χαντζόπουλου είχε ελαφρυντικό τις πολλές απουσίες αθλητών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί παίκτες βαρόμετρο, όπως οι: Ανδρέας Νικαντζάμ, Δήμος Σπυριδάκης και Άρης Παπαδάκης. Απουσίες είχαν και τα Ψηλά Βουνά που παρατάχτηκαν με αποστολή 8 μόλις αθλητών. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των: Ανδρέα Παπασάρα και Σεραφείμ Κολοκύθα.

Ο μπασκετικός...Πανόπουλος


Με τα Ψηλά Βουνά αγωνίστηκε ο Γιάννης Πανόπουλος, ο οποίος είναι αδερφός του προπονητή Γιώργου Πανόπουλου, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην Α΄ Ευρυτανίας με τα Άγραφα.

Επάνοδος Μαντέκα


Μετά από σχεδόν 1 χρόνο ο Γιώργος Μαντέκας επανεμφανίστηκε στους αγωνιστικούς χώρους, αφού είχε χειρουργηθεί. Ο Μαντέκας μάλιστα έχασε όλη την ποδοσφαιρική σαιζόν, καθώς είναι ποδοσφαιριστής της Μυρίκης.

Το «κοουτσάρισμα»
Για τους νικητές από τον πάγκο κοούτσαρε ο Πρόεδρος του Άτλαντα Γιάννης Μπουμπουρής, ο οποίος αγωνίστηκε και στο παρκέ. Για τον Πρωτέα προπονητής και φέτος είναι ο Γιάννης Χαντζόπουλος.



Εντυπωσιακός «Ήλι»


Ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) έκανε εξαιρετική εμφάνιση βάζοντας 26 πόντους και σκοράροντας 3 φορές έξω από τα 6.75. Με 9 ακολούθησαν Δημήτρης Σταλίκας και Ταξιάρχης Κουτρομάνος.



Πρώτος ο Ίγκλι


Ο Ίγκλι Οσμεναϊ (Φωτογραφία) σημείωσε μόλις 10 πόντους και ήταν ο μοναδικός διψήφιος για τον Πρωτέα. Με 8 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο Κώστας Λέρης.


Βουνίσιο προβάδισμα

Πιο καλά μπήκαν στο παιχνίδι τα Ψηλά Βουνά, όπου προηγήθηκαν με 18-11. Οι «γαλάζιοι» του Πρωτέα είχαν μειώσει προσωρινά σε 13-11. Ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνoς με δίποντο και ο Ίγκλι Οσμεναϊ με προσπάθεια για 2 έκαναν το 4-2. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με 3ποντο, ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο διαμόρφωσαν το 12-5. Εν συνεχεία ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Νιαβής έβαλε δίποντο και ο Κώστας Λέρης σκόραρε για 2 (13-9). Ο Δημήτρης Κουρλός με δίποντο, ο Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Γιάννης Ηλιάδης με 2ποντο και 1/2 βολές έκαναν το 18-11 του δεκαλέπτου. Ο Δημήτρης Σταλίκας των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με «τάπα» τον Κώστα Λέρη του Πρωτέα. Ο Γιώργος Μαντέκας του Πρωτέα ανέκοψε προσπάθεια του Γιάννη Ηλιάδων των «Βουνίσιων».




Περίοδος τριπόντων

 












Με εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75 ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, όπου το ημίχρονο βρήκε τα Ψηλά Βουνά μπροστά στο σκορ με 31-24. Ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο και ο Άγγελος Σαμαντάς με νέο τρίποντο έκαναν το 23-17. Ακολούθησε καλάθι του Γιάννη Ηλιάδη για 2 και τρίποντο του ίδιου (28-17). Ο Ίγκλι Οσμενάϊ με 2/2 ελεύθερες βολές , ο Δημήτρης Σταλίκας με 3/3 ελεύθερες βολές και ο Ίγκλι Οσμεναϊ με δίποντο έκαναν το 31-21. Το 31-24 του ημιχρόνου έγινε με 1/2 βολές του Γιώργου Μαντέκα και δίποντο του Κώστα Λέρη. Ο Κώστας Νιαβής του Πρωτέα ανέκοψε με τάπα τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο των Ψηλών Βουνών.





Δυνατά τα Βουνά

 












Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Ηλιάδη τα Ψηλά Βουνά κυριάρχησαν στο 3ο 10λεπτο και προηγήθηκαν με 42-29. Ο Γιάννης Ηλιάδης με 2ποντο και με 2/2 ελεύθερες βολές πέτυχε το 35-24. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε για 2, ο Γιάννης Ηλιάδης πέτυχε δυο δίποντο (41-27). Τα Ψηλά Βουνά άρχισαν το δεύτερο μέρος με σερί 10-0 φτάνοντας την διαφορά στο +17. Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο, ο Σπύρος Ξαγάρας με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Ηλιάδης με 1/2 βολές έκαναν το 42-29. Ο Πάνος Καλοπήτας των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με τάπα τον Γιάννη Δροσίνη του Πρωτέα.



Αρχή με 10-0
Οι «βουνίσιοι» με σερί 10-0 μπήκαν δυνατά στην 3η περίοδο και το 31-24 έγινε 41-24 υπέρ τους.

Στο +15
Παρά την πίεση του Πρωτέα σε όλο το γήπεδο δεν άλλαξε κάτι στην ροή του ματς και τα Ψηλά Βουνά εύκολα επικράτησαν με 53-38. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο, ο Γιάννης Δροσίνης με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Γιάννης Ηλιάδης με τρίποντη «βόμβα» και ο Κώστας Λέρης με 1/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 47-32. Ακολούθησε καλάθι του Ταξιάρχη Κουτρομάνου, 2ποντο του Σπύρου Ξαγάρα, 1/2 ελεύθερες βολές του Πάνου Καλοπήτα και δίποντο του Ίγκλι Οσμενάϊ (50-36). Ο Ίγκλι Οσμεναϊ με όμορφο δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με 1/2  ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο πραγματοποίησαν το τελικό 53-38. Ο Πάνος Καλοπήτας των νικητών σταμάτησε με «στοπ» προσπάθεια του Δημήτρη Κουρλού των «γαλάζιων». Ο Γιάννης Ηλιάδης των Ψηλών Βουνών έκοψε όμορφα προσπάθεια του Δημήτρη Κουρλού του Πρωτέα.



Αποβλήθηκε ο Σταλίκας


5.13 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ο Δημήτρης Σταλίκας των Ψηλών Βουνών αποβλήθηκε, αφού έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
18-11, 31-24, 42-29, 53-38

Συνθέσεις Ομάδων

Τα Ψηλά Βουνά (Δημήτρης Σταλίκας): Σταλίκας 9, Καλοπήτας 3, Κουτρομάνος 9, Νταβαρίνος, Μπουμπουρής, Ηλιάδης 26(3), Σαμαντάς 6(2), Πανόπουλος

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β., Νιαβής 5(1), Οσμεναϊ 10, Νούλας, Κουρλός 5(1), Μαντέκας 1, Δροσίνης  Ι.2, Λέρης Κ. 8(1), Δροσίνης Γ., Ξαγάρας 7(1)

Διαιτητές : Γιάννης Φλωράκης & Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Άγγελος Παχής
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος