Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ζήκος-Τα Ψηλά Βουνά 49-86

Ακάθεκτα συνέχισαν τα Ψηλά Βουνά, τα οποία σημείωσαν την καλύτερη επιθετική επίδοση της διοργάνωσης, επικρατώντας με 49-86 του Ζήκου.
Ο αγώνας διεξήχθη την Παρασκευή 20 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκίνησε στις 18:00 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Ο Ζήκος υπό το «κοουτσάρισμα» του Πάνου Μπόκα ήταν αρκετά φιλότιμος στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, καταγράφοντας και αυτός την πιο υψηλή επιθετική του εμφάνιση. Οι «κίτρινοι» έχουν 0/3 και πάρα πολύ δύσκολα θα βρεθούν στα προημιτελικά. Ο Αθηναίος Νίκος Χαντζιάρας ήταν ο κορυφαίος τους με 16 πόντους.
Τα Ψηλά Βουνά του Δημήτρη Σταλίκα και με προπονητική καθοδήγηση του Γιάννη Μπουμπουρή είχαν επιθετικό πλουραλισμό και κάνοντας και το απαιτούμενο rotation έφτασαν πολύ εύκολα στην νίκη, πετυχαίνοντας καλάθια με όμορφους συνδυασμούς. Σχεδόν έχουν «κλειδώσει» την 1η θέση του ομίλου. Εξαιρετική εμφάνιση για τον 17χρονο Άρη Νταβαρίνο, που πέτυχε 23 πόντους.
Οι «βουνίσιοι» θα αγωνιστούν για την 4η αγωνιστική στις 27/5 με τους Ποδοσφαιριστές, ενώ ο Ζήκος θα παίξει στις 30 Μαΐου με τον Πρωτέα.

Έναρξη 3ης αγωνιστικής
Την αναμέτρηση, με την οποία ξεκίνησε η 3η αγωνιστική της διοργάνωσης παρακολούθησαν ως συνήθως 50-60 φίλαθλοι της καλαθοσφαίρισης.


Σφύριξε ο δάσκαλος


Μαζί με τον Γιάννη Φλωράκη το παιχνίδι διεύθυνε και ο Χρήστος Καλαμπάκας(Φωτογραφία), αθλητής των Παλαίμαχων, κάνοντας το φετινό του ντεμπούτο σε αυτόν τον ρόλο.

Μόνο νίκες-μόνο ήττες
Τα Ψηλά Βουνά έκαναν το 3/3 και θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» για να χάσουν την 1η θέση, ενώ ο Ζήκος έχει 0/3 και όπως όλα δείχνουν θα μείνει εκτός διοργάνωσης.

Με κορυφαίο Χαντζιάρα


Για τους «κίτρινους» ο φοιτητής Νίκος Χαντζιάρας(Φωτογραφία) ήταν ο κορυφαίος με 16 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Δεύτερος με 9 ήταν ο Γιάννης Αναγνωστάκης.

Χρόνο σε 13
Οι «βουνίσιοι» αγωνίστηκαν με αρκετούς αθλητές στην διάθεση τους, χρησιμοποιώντας 13 στον αριθμό.

Ο 64αρης Παπαζαχαρίου


Την παράσταση «κλέβει» και φέτος η συμμετοχή του 64χρονου Θωμά Παπαζαχαρίου(Φωτογραφία), ο οποίος χάρης την ποιότητα και το ήθος του δίνει άλλη «αίγλη» στην διοργάνωση.

«Έκλεψε» τις εντυπώσεις


Εκμεταλλευόμενος τις εξαιρετικές ασίστ των συμπαιχτών του ο μικρός Άρης Νταβαρίνος(Φωτογραφία) σταμάτησε στους 23 πόντους, ενώ δεύτερος με 10 ήταν ο Γιάννης Πανόπουλος.



Οι νέες παρουσίες

 
Για τους ηττημένους την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Γιάννης Παπαβασιλείου(Φωτογραφία αριστερά), ενώ για τους νικητές «ντεμπούταραν» οι: Δημήτρης Κατσαρός(Φωτογραφία κέντρο) και Ανδρέας Παπασάρας(Φωτογραφία δεξιά). Μάλιστα ο Κατσαρός τέθηκε αντιμέτωπος με την περυσινή του ομάδα.

Πάλεψε ο Ζήκος

 
Οι παίχτες του Πάνου Μπόκα παρουσίασαν μαχητικό πρόσωπο στο πρώτο δεκάλεπτο, κρατώντας την διαφορά στο -2 υπέρ των σαφώς πιο ποιοτικών Ψηλών Βουνών. Ο Πάνος Καλοπήτας(Φωτογραφία αριστερά) με σουτ 2 πόντων και γκολ-φάουλ έκανε το 0-4, με τον Γιάννη Ηλιάδη να διαμορφώνει το 0-6. Ο Χριστόφορος Γώγος, ο Πάνος Καλοπήτας και ο Γιάννης Αναγνωστάκης πέτυχαν το 4-8. Με 2/2 βολές του Πάνου Καλοπήτα και 1/2 βολές του Χριστόφορου Γώγου «γράφτηκε» το 5-10. Ο Χριστόφορος Γώγος(Φωτογραφία κέντρο) συνέχισε «φορτσάτος», πετυχαίνοντας το 7-12. Με καλάθι του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και νέο εύστοχο 2ποντο του Γώγου έγινε το 9-12. Ο Γιάννης Παπαβασιλείου με τρίποντη «βόμβα» ισοφάρισε σε 12-12, αλλά ο Γιώργος Δερέμπεης(Φωτογραφία δεξιά) με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή διαμόρφωσε το 12-15. Ο Νίκος Χαντζιάρας «απάντησε» με σουτ 3 πόντων, αλλά ο Γιάννης Πανόπουλος πέτυχε 2ποντο για το 15-17. Ο Πάνος Καλοπήτας των Ψηλών Βουνών έβαλε «στοπ» σε προσπάθεια του Νίκου Χαντζιάρα.






Ξέφυγαν τα «βουνά»

 












Το συγκρότημα του Δημήτρη Σταλίκα με πολύ καλό τον Άρη Νταβαρίνο αποσπάστηκε στο +14(25-39) με ένα επιμέρους 10-22 υπέρ του. Ο Γιάννης Πανόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) με σουτ 2 πόντων, ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 βολές, ο Γιώργος Δερέμπεης με 2ποντο και ο Μίλτος Ελ Ταχάν με 2/2 βολές σημείωσαν το 17-23. Ο Γιάννης Ηλιάδης(Φωτογραφία κέντρο) με σουτ 2 πόντων από πάσα του Δημήτρη Σταλίκα, ο Γιάννης Παπαβασιλείου με 2ποντο, ο Γιώργος Γκορόγιας με τον ίδιο τρόπο από πάσα του Γιώργου Δερέμπεη και ο Νίκος Χαντζιάρας με καλάθι και φάουλ ανέβασαν το σκορ στο 21-27. Ο Γιώργος Γκορόγιας(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχε 2ποντο για το 21-29, ενώ ο Άρης Νταβαρίνος με δυο προσωπικά 2ποντο, το δεύτερο από υπέροχη προσπάθεια έκανε το 21-33. Ο Νίκος Χαντζιάρας με σουτ 2 πόντων και ο Πάνος Μουτσούλας με τον ίδιο τρόπο μείωσαν για τον Ζήκο σε 25-33. Ο Άρης Νταβαρίνος με 3 προσωπικά δίποντα, τα δυο από ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα διαμόρφωσε το 25-39, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Ο Γιάννης Πανόπουλος των τυπικά φιλοξενούμενων έκανε τάπα στον αντίπαλο του Γιώργο Τζανάκο, ενώ ο Πάνος Μουτσούλας του Ζήκου έκοψε τον Δημήτρη Κατσαρό των Ψηλών Βουνών.






Κυριαρχία Ψηλών Βουνών

 












Με όμορφο μπάσκετ στο τρίτο δεκάλεπτο τα Ψηλά Βουνά προηγήθηκαν με 33-71(+38). Το επιμέρους σκορ ήταν 8-32(!). Ο Άρης Νταβαρίνος πέτυχε 5 σερί πόντους, με δυο 2ποντα, το ένα από πάσα του Άγγελου Σαμαντά και με 1/2 βολές, «τρέχοντας» μόνος του από την δεύτερη περίοδο ένα σερί 0-11, μετατρέποντας το σκορ σε 25-44. Ο Κώστας Καραδήμας είχε 1/2 βολές, ενώ ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία αριστερά) με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή «έγραψε» το 26-47, ενώ καλάθι και φάουλ πέτυχε και ο Άρης Νταβαρίνος. Με τρίποντη «βόμβα» του Δημήτρη Σταλίκα «γράφτηκε» το 26-52(«ντάμπλ-σκορ).  Ο Νίκος Χαντζιάρας σημείωσε το 28-52, αλλά ο Άγγελος Σαμαντάς «όπλισε» για 3, πετυχαίνοντας το 28-55. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος(Φωτογραφία δεξιά) με τον ίδιο τρόπο ανέβασε την διαφορά στο +30 για την ομάδα του(28-58). Με καλάθι του Γιώργου Δερέμπεη, σουτ 3 πόντων του Δημήτρη Κατσαρού επετεύχθη το 28-63, σερί 0-11 για τους «βουνίσιους». Ο Νίκος Χαντζιάρας είχε 1/2 βολές, ο Δημήτρης Κατσαρός σκόραρε ξανά για 3, ο Νίκος Χαντζιάρας και ο Γιάννης Αναγνωστάκης για 2, ο Άγγελος Σαμαντάς για 3 και ο Γιάννης Πανόπουλος σημείωσε 2ποντο για το 33-71, με το οποίο έληξε το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Γιώργος Δερέμπεης έκανε δυο τάπες, την μια στον Κώστα Κεφαλά και την άλλη στον Σεραφείμ Οικονόμου.






Μείωσε κατά έναν


Ο Ζήκος κατάφερε να μην αφήσει την διαφορά να ανέβει και από το -38 την έφερε τουλάχιστον στο -37 με ένα επιμέρους 16-15 υπέρ του. Το τελικό 49-86 δεν αντέχει κριτικής. Ο Γιάννης Πανόπουλος από ασίστ του Άρη Νταβαρίνου και ο Κώστας Καραδήμας(Φωτογραφία αριστερά) με σουτ 2 πόντων έβαλαν τους πρώτους πόντους του δεκαλέπτου. Ακολούθησε νέο 2ποντο του Πανόπουλου από πάσα του Άγγελου Σαμαντά για το 35-75, ενώ ο Άρης Νταβαρίνος έφερε την διαφορά στο +42 από νέα πάσα του Σαμαντά. Ο Ζήκος με ένα σερί 11-0 μείωσε σε 46-77. Σκόραραν για 2 οι: Κώστας Καραδήμας(Φωτογραφία αριστερά), Γιάννης Αναγνωστάκης(Φωτογραφία κέντρο), ξανά ο Κώστας Καραδήμας, ο Νίκος Χαντζιάρας, ενώ 2/2 βολές είχε ο Γιάννης Αναγνωστάκης και 1/2 από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» ο Μίλτος Ελ Ταχάν. Με το νέο «3ποντο» του ο ποιοτικός Άγγελος Σαμαντάς(Φωτογραφία δεξιά) σημείωσε το 46-80. Το τελικό 49-86 διαμορφώθηκε με 2ποντο του Γιώργου Δερέμπεη, 2ποντο και 2/2 βολές του Άρη Νταβαρίνου, σουτ για 2 του Νίκου Χαντζιάρα και 1/2 βολές του Γιάννη Αναγνωστάκη.




Τα δεκάλεπτα
15-17, 25-39, 33-71, 49-86

Συνθέσεις Ομάδων

Ζήκος (Κώστας Καραδήμας): Ελ Ταχάν 3, Καραδήμας 7, Χαντζιάρας 16(1), Χατζηνικολάου, Οικονόμου, Κεφαλάς, Μουτσούλας 2, Αναγνωστάκης 9, Τζανάκος, Παπαζαχαρίου, Παπαβασιλείου Ι. 5(1), Γώγος 7

Τα Ψηλά Βουνά (Δημήτρης Σταλίκας): Σταλίκας 8(1), Μπουμπουρής, Καλοπήτας 8, Κουτρομάνος 5(1), Δερέμπεης 9, Παπασάρας, Νταβαρίνος 23, Κατσαρός 6(2), Ηλιάδης 4, Σαμαντάς 9(3), Πανόπουλος 10, Γκορόγιας 4,Καμαρέτσος

Διαιτητές: Γιάννης Φλωράκης& Χρήστος Καλαμπάκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Βασίλης Τσολάκης
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας




























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος