Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ζήκος-Παλαίμαχοι 38-55

«Πλώρη» για 8αδα έβαλαν οι Παλαίμαχοι, οι οποίοι επιβλήθηκαν του Ζήκου με 38-55 και έκαναν δυο τις νίκες τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, άρχισε στις 18:00 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Ο Ζήκος υπό την καθοδήγηση του Πάνου Μπόκα έπαιξε με τους φοιτητές στην σύνθεση του, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα. Όπως όλα δείχνουν θα μείνει και φέτος εκτός προημιτελικών, όμως αγωνίζεται για την συμμετοχή, δίνοντας το παρών για 4ο συνεχόμενο τουρνουά. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Νίκος Χαντζιάρας με 13, ευστοχώντας και σε ένα σουτ έξω από τα 6,75.
Οι Παλαίμαχοι έπαιξαν ξανά υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Κουρλού και ξεχώρισαν για τον δυναμισμό τους, δείγμα τις εμπειρίας τους. Με αυτήν την νίκη είναι εκτός απροόπτου στα προημιτελικά με «όπλο» την πολύ καλή τους άμυνα, αφήνοντας ξανά τον αντίπαλο κάτω από τους 40 πόντους. Σκόραραν όλοι οι αθλητές των «μπλε» με τον Νίκο Κωστή να σταματά στους 10.
Την επόμενη(3η) αγωνιστική οι «κίτρινοι» θα αγωνιστούν με τα Ψηλά Βουνά και οι νικητές με τον Ίκαρο.

Ο κόσμος
Το ματς, με το οποίο άρχισε η δεύτερη αγωνιστική του τουρνουά παρακολούθησαν περίπου 50-60 φιλάθλοι.



Πρώτο των φοιτητών


Για τους ηττημένους ντεμπούτο έκανα οι φοιτητές: Νίκος Χαντζιάρας, Κώστας Καραδήμας(Φωτογραφία αριστερά), Δημήτρης Καλαϊτζής(Φωτογραφία κέντρο) και Γιώργος Τζανάκος(Φωτογραφία δεξιά), ενώ στον πάγκο παρέμεινε ο Γιάννης Παπαβασιλείου. Ο Καραδήμας μάλιστα έχει δηλωθεί και ως αρχηγός της ομάδας.

Αντίθετοι
Οι Παλαίμαχοι έκαναν το 2/2 και βρίσκονται ήδη στα προημιτελικά, ενώ δυσκόλεψαν τα πράγματα για τον Ζήκο μετά την 2η ήττα του σε ισάριθμα ματς.

Οι καθοδηγητές
Τον ρόλο του προπονητή για τον Ζήκο είχε ξανά ο Πάνος Μπόκας και για τους Παλαίμαχους ο Δημήτρης Κουρλός.



«13αρι» ντεμπούτο


Ο Νίκος Χαντζιάρας(Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο για τον Ζήκο, σημειώνοντας 13 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ακολούθησε με 8 και 2 3ποντα ο Φθιωτός Χρήστος Παπαβασιλείου. Ο Χαντζιάρας αγωνίστηκε στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Άτλαντα.


Οριακή «νίκη» του Κωστή


Τα ηνία στο σκοράρισμα για τους νικητές είχε ξανά ο Νίκος Κωστής(Φωτογραφία), που πέτυχε 10 πόντους. Έναν λιγότερο σημείωσε ο Άλκης Κατής.


«Πρώτη» Ράικου-Και μπασκετικός ο Λάκης














Την πρώτη του παρουσία με τους Παλαίμαχους έκανε ο Γιώργος Ράικος(Φωτογραφία αριστερά), αλλά και ο Λάκης Αναστασόπουλος(Φωτογραφία δεξιά), που έδειξε και πολύ καλά μπασκετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του σε τουρνουά της περιοχής.

Μέτριο τεχνικά














Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν κάκιστο ποιοτικά. Οι Παλαίμαχοι προηγήθηκαν με 2-9, αφού ο Ζήκος δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Λάκης Αναστασόπουλος, ο Νίκος Κωστής και ο Άλκης Κατής(Φωτογραφία αριστερά) από ασίστ του Λάμπρου Φλωράκη έκαναν το 0-6, ενώ με 1/2 βολές του Γιώργου Ράικου διαμορφώθηκε το 0-7. Με δίποντα των: Μίλτου Ελ Ταχάν(Φωτογραφία δεξιά) από ασίστ του Αλέξανδρου Χατζηνικολάου και Ντίνου Τσούκου «γράφτηκε» το 2-9.



Πρόβλημα με τον χρόνο
Στα πρώτα λεπτά της περιόδου υπήρξε πρόβλημα με τον χρόνο, το οποίο επιδιορθώθηκε.



Σημαντικό προβάδισμα














Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με 11-24, έχοντας στην 2η περίοδο ένα επιμέρους 9-15 υπέρ τους. Ο Άλκης Κατής και ο Βασίλης Τσουκαλάς(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχαν τα πρώτα καλάθια του δεκαλέπτου, με τον έναν να τροφοδοτεί τον άλλο στις δυο περιπτώσεις. Ο Γιώργος Ράικος από νέα ασίστ του Κατή σημείωσε το 2-15 και ανέβασε το σερί στο 0-8. Με 2/2 βολές του Κώστα Καραδήμα, 2ποντο του Νίκου Κωστή και 2/2 βολές του Νίκου Χαντζιάρα έγινε το 6-17.Ο «ανεβασμένος Νίκος Κωστής διαμόρφωσε το 6-19, με τον Χρήστο Παπαβασιλείου(Φωτογραφία δεξιά) να σκοράρει για 3 για το 9-19. Ο Νίκος Κωστής μετά από εξαιρετικό του συνδυασμό με τον Άλκη Κατή πέτυχε το 9-21 και ο Χρήστος Καλαμπάκας το 9-23. Ο Λάκης Αναστασόπουλος με 1/2 βολές και ο Νίκος Χαντζιάρας με σουτ 2 πόντων σημείωσαν το 11-24.
Ο Κώστας Καραδήμας του Ζήκου σταμάτησε προσπάθεια του Λάκη Αναστασόπουλου των Παλαιμάχων.



Πήραν διαφορά














Στο 3ο δεκάλεπτο οι Παλαίμαχοι πήραν σημαντική διαφορά υπέρ τους και «καθάρισαν» το ματς. Με το επιμέρους 11-16 έγινε το 22-40. Ο Ντίνος Τσούκος πέτυχε γκολ-φάουλ, ευστόχησε και στην βολή, «γράφοντας» το 11-27. Με 1/2 βολές του Χριστόφορου Γώγου, σουτ 2 πόντων του Πάνου Μουτσούλα, 1/2 βολές του Γιώργου Τζανάκου και 3ποντο του Μίλτου Ελ Ταχάν ο Ζήκος έκανε ένα σερί 7-0 και μείωσε στο -9(18-27). Ο Νίκος Κωστής με 2ποντο και ο Άλκης Κατής με 3/6 βολές κάνανε το 18-32. Ο Χριστόφορος Γώγος, ο Βασίλης Τσουκαλάς, ο Χρήστος Καλαμπάκας(Φωτογραφία αριστερά) από ασίστ του προαναφερθόντας πραγματοποίησαν το 20-36. Το 22-40 διαμορφώθηκε από 2ποντα των: Λάμπρου Φλωράκη(Φωτογραφία δεξιά), Χρήστου Παπαβασιλείου και Βασίλη Τσουκαλά.
Ο Πάνος Μουτσούλας του Ζήκου σταμάτησε εντυπωσιακά τον αντίπαλο του Γιώργο Ράικο, ενώ ο Κώστας Καραδήμας έκανε μια ακόμη τάπα, αυτήν την φορά στον Άλκη Κατή.



Άτυπα στον Ζήκο














Η 4η περίοδος περιελάμβανε ένα επιμέρους 16-15 υπέρ του Ζήκου, με το τελικό 38-55 να είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο 52χρονος Χρήστος Καλαμπάκας μετά την πάσα του Βασίλη Τσουκαλά πέτυχε το πρώτο καλάθι του δεκαλέπτου, ενώ ο Λάκης Αναστασόπουλος σημείωσε το δεύτερο μετά την νέα ασίστ του Τσουκαλά. Ο Νίκος Χαντζιάρας με σουτ 3 πόντων και ο Γιώργος Τζανάκος από πάσα του Παπαβασιλείου μείωσαν σε 27-44. Ο Ντίνος Τσούκος πέτυχε 2ποντο και ο Βασίλης Ντότσικας(Φωτογραφία αριστερά) απέναντι στην πρώην του ομάδα ευστόχησε για 3, κάνοντας το 27-49. Ο Χρήστος Παπαβασιλείου «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο(30-49), ενώ με 1/2 βολές του Λάμπρου Φλωράκη «γράφτηκε» το 30-50. Με τρία συνεχόμενα δίποντα του Νίκου Χαντζιάρα πραγματοποιήθηκε το 36-50. Άλκης Κατής και Χριστόφορος Γώγος(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχαν το 38-52, με τον Βασίλη Ντότσικα να σκοράρει ξανά για 3 για το τελικό 38-55.




Πρώτη αποβολή
Ο Νίκος Χαντζιάρας των «κίτρινων» αποχώρησε με φάουλ 1:01 πριν την λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα
2-9, 11-24, 22-40, 38-55

Συνθέσεις Ομάδων

Ζήκος (Κώστας Καραδήμας): Ελ Ταχάν 5(1), Καραδήμας 2, Χαντζιάρας 13(1), Χατζηνικολάου, Οικονόμου, Τζανάκος 3, Μουτσούλας 2, Καλαϊτζής, Παπαβασιλείου Χ. 8(2), Παπαβασιλείου Ι., Γώγος 5

Παλαίμαχοι (Νίκος Κωστής): Κωστής 10, Κατής 9, Αναστασόπουλος 5, Ράικος 3, Φλωράκης Λ. 3, Ντότσικας 6(2), Τσούκος 7, Τσουκαλάς 6, Καλαμπάκας 6

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας& Γιώργος Μαντέκας
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Λουκάς Καρανίκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος