Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Γ.Σ. Φάλαρα-Βελούχι 2315 48-63

Με το δεύτερο «ροζ» φύλλο αγώνος συνέχισε τις υποχρεώσεις του το Βελούχι 2315, το οποίο χωρίς να «φορτσάρει» κατέβαλλε τα ελλιπή Φάλαρα με 48-63.
Ο αγώνας διεξήχθη την Δευτέρα 23 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκίνησε στις 20:00 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Τα Φάλαρα του Κώστα Χρυσαφόπουλου παίζοντας με πληθώρων ελλείψεων βασικών τους παιχτών και με ελάχιστους αθλητές στο ενεργητικό τους ήταν αρκετά μαχητικά, αλλά δεν μπόρεσαν να «χτυπήσουν» έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο. Ο Μαραθιώτης αρχηγός Κώστας Χρυσαφόπουλος έκανε πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας 13 πόντους στο ενεργητικό του.
Το Βελούχι 2315 του Γιάννη Πέτρου είχε από το ξεκίνημα την πρωτοπορία, την οποία δεν απώλεσε σε κανένα σημείο του αγώνα, φτάνοντας έως το τελικό +15. Ο Αγρινιώτης φόργουορντ Χρήστος Μπαρούχας πήρε από το «χέρι» την ομάδα του, σημειώνοντας 23 πόντους.
Οι Στυλιδιώτες, που έχουν 4 βαθμούς θα παίξουν την επόμενη(5η) αγωνιστική με τον Sporting B.C. και οι «Βελουχιώτες», οι οποίοι ανέβηκαν στους 5 πόντους με την Λέστερ.

Λίγο πάνω από 100
Το παιχνίδι παρακολούθησαν γύρω στους 100 με 120 φιλάθλους. Στα αξιοσημείωτα πως στην επανάληψη μερίδα της κερκίδας πήρε το μέρος των Φαλάρων.




Βαρύγδουπες ελλείψεις
Για τους Στυλιδιώτες απουσίαζαν οι: Κώστας Κωστούλας, Γιάννης Δημητρίου, Πέτρος Παπανικολάου και Βαγγέλης Λαΐνας.

«Μαέστρος» ο Πέτρου


Σημαντική βοήθεια στην ομάδα του Βελουχίου προσφέρει από τον πάγκο ο Γιάννης Πέτρου (Φωτογραφία).


Πρώτο Τσάμη & Ντινόπουλου

 












Για τα Φάλαρα αγωνίστηκε για πρώτο ματς στο τουρνουά ο Γιάννης Τσάμης (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ συμμετείχε και ο σέντερ Παύλος Ντινόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά).

Μαχητικός ο «Χρύ»


Εξαιρετική παρουσία για τους Φθιωτούς είχε ο αρχηγός Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία), ο οποίος πέτυχε 13 πόντους με 2 εύστοχα 3ποντα. Ακολούθησε με 9 και 2 τρίποντες «βόμβες» ο Παναγιώτης Κρέτσης.


Στις «πλάτες» του Χρήστου


Με κορυφαίο τον Χρήστο Μπαρούχα (Φωτογραφία) οι «κόκκινοι» είχαν την ασφάλεια και τον έλεγχο. Ο ποιοτικός Αγρινιώτης σημείωσε 23 πόντους, ευστοχώντας και μια φορά έξω από τα 6,75. Με 15 και 1 3ποντο ακολούθησε ο πολύ καλός Αντώνης Δάρλας.



Δυνατά οι «βουνίσιοι»

 












Η ομάδα του Βελουχίου πήρε από το πρώτο δεκάλεπτο τα ηνία του παιχνιδιού, προηγούμενη με 14-23. Ο Γρηγόρης Κουβέλης με σουτ 3 πόντων άνοιξε το σκορ, ενώ ο Αλέξανδρος Λεπίδας μείωσε σε 2-3. Με καλάθι 2 πόντων του Σπύρου Τσιρώνη και τρίποντη «βόμβα» του Θοδωρή Κατσαρού (Φωτογραφία Αριστερά ) από πάσα του Χρήστου Μπαρούχα έγινε το 2-8. Ο Αλέξανδρος Λεπίδας (Φωτογραφία δεξιά) ευστόχησε για 2, αλλά και ο Φίλωνας Καραπέτσας, μειώνοντας σε 8-10. Με δίποντα των: Σπύρου Τσιρώνη, Χρήστου Μπαρούχα από ασίστ του πρώτου και γκολ-φάουλ του Κώστα Χρυσαφόπουλου διαμορφώθηκε το 8-12.Ο Σπύρος Τσιρώνης μετά την πάσα του Βασίλη Τσολάκη έκανε εύκολα το 8-14 και ο Χρήστος Μπαρούχας ανέβασε το σκορ στο 8-16. Το σερί έφτασε στο 0-9 και το σκορ στο 8-21 με 2ποντο του δυναμικού Σπύρου Τσιρώνη και 3/4 βολές του Χρήστου Μπαρούχα. Ο Παύλος Ντινόπουλος είχε 2/2 βολές, όπως και ο Θανάσης Καρανίκας για το 12-21. Ο Αντώνης Δάρλας με 2ποντο και ο Παύλος Ντινόπουλος με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσαν το 14-23. Ο Παύλος Ντινόπουλος σταμάτησε προσπάθεια του αντιπάλου του Κωνσταντίνου Λιάπη.









Προβάδισμα ασφαλείας

 












Οι «κόκκινοι» ανέβασαν την διαφορά κατά 3 μένα επιμέρους 10-13, φτάνοντας στο 24-36. Ο Χρήστος Μπαρούχας με τρίποντη «βόμβα» και ο Κώστας Χρυσαφόπουλος με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 17-26.  Ο Χρήστος Μπαρούχας με 2/2 βολές και ο Αντώνης Δάρλας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο ανέβασαν το σκορ στο 17-30. Ο Κώστας Χρυσαφόπουλος ευστόχησε σε τρείς βολές(20-30). Με 2ποντα των: Χρήστου Μπαρούχα και Φίλωνα Καραπέτσας (Φωτογραφία Δεξιά) επετεύχθη το 22-32. Ο ασταμάτητος Μπαρούχας με ένα ακόμη 2ποντο, ο Χρυσαφόπουλος με 2/4 βολές και εκ νέου με σουτ 2 πόντων ο Χρήστος Μπαρούχας έκαναν το 24-36. Ο Σπύρος Τσιρώνης του Βελουχίου σταμάτησε προσπάθεια του Αλέξανδρου Λεπίδα των Φαλάρων, ενώ ο Παναγιώτης Κρέτσης των Φαλάρων έκανε εντυπωσιακό «στοπ» στον αντίπαλο του Θοδωρή Κατσαρό.



Τεχνική στον πάγκο
3:56 πριν την λήξη του 2ου δεκαλέπτου ο πάγκος του Βελουχίου τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία του εκπροσώπου της Γιάννη Φλωράκη.



Μαχητικοί Στυλιδιώτες

 












Τα Φάλαρα δεν «παράτησαν» τον αγώνα και κατάφεραν να μειώσουν στους 8. Το επιμέρους σκορ της 3ης περιόδου ήταν 15-12 υπέρ τους. Ο Βασίλης Τσολάκης με 2/2 βολές και ο Φίλωνας Καραπέτσας σημείωσαν τους πρώτους πόντους του δεκαλέπτου. Ο Αλέξανδρος Λεπίδας και ο Αντώνης Δάρλας με 2ποντα «έγραψαν» το 28-40 ,ενώ ο τελευταίος είχε 2/2 βολές για το 28-42. Ο Μάνος Καρανάιος (Φωτογραφία Αριστερά) «όπλισε» για 3 και μείωσε σε 31-42. Ο ανεβασμένος Δάρλας με 2ποντο και ο Γρηγόρης Κουβέλης με 1/2 βολές πέτυχαν το 31-45. Ο Παναγιώτης Κρέτσης (Φωτογραφία Δεξιά) με σουτ για 3, ο Φίλωνας Καραπέτσας και ο Χρήστος Μπαρούχας με 2ποντα και ο Κρέτσης με νέο 3ποντο σημείωσαν το 39-47. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης του Βελουχίου έκανε τάπα στον Μάνο Καρανάιο των «πράσινων» σε δυο συνεχόμενες φάσεις. Ο Χρήστος Κακαβάς ανέκοψε τον Μάνο Καρανάιο και ο Παντελής Κωστής των Φίλωνα Καραπέτσα.







Σοβαρό το Βελούχι


Οι «κόκκινοι» έπαιξαν όσο χρειάστηκε και έφτασαν την διαφορά στο +15 με ένα επιμέρους 9-16 υπέρ τους. Ο Αντώνης Δάρλας με 3ποντο και ο Κώστας Χρυσαφόπουλος με τον ίδιο τρόπο «έγραψαν» το 42-50.  Ακολούθησε νέο εύστοχο σουτ έξω από τα 6,75 με «δράστη» τον Γρηγόρη Κουβέλη (Φωτογραφία).  Με 2/2 βολές του Σπύρου Τσιρώνη «γράφτηκε» το 42-55, ενώ Παναγιώτης Κρέτσης, Παντελής Κωστής, Παύλος Ντινόπουλος και Χρήστος Μπαρούχας είχαν από μια εύστοχη βολή για το 44-57. Ο Χρήστος Μπαρούχας από υπέροχη ασίστ του Γρηγόρη Κουβέλη τελείωσε την φάση για το 44-59, ενώ οι: Αλέξανδρος Λεπίδας και Αντώνης Δάρλας σημείωσαν το 46-61. Παναγιώτης Κρέτσης και Θοδωρής Κατσαρός ευστόχησαν σε δυο βολές για το τελικό 48-63. Ο Σπύρος Τσιρώνης των «κόκκινων» σταμάτησε τον αντίπαλο του Φίλωνα Καραπέτσα, ο οποίος δέχτηκε «στοπ» και από τον Χρήστο Κακαβά. Νέα τάπα πάνω στον Κώστα Χρυσαφόπουλο έκανε ο αλτικός Σπύρος Τσιρώνης.




2η τεχνική νικητών



Ο Σπύρος Τσιρώνης (Φωτογραφία) των «βουνίσιων» τιμωρήθηκε 7:14 πριν την λήξη του αγώνα με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. 



Το έργο διαιτητών & γραμματείας
Να αναφερθεί πως οι διαιτητές και η γραμματεία της διοργάνωσης προσφέρουν κάθε χρόνο τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και χάρης σε αυτούς διεξάγεται κατά μεγάλο βαθμό το τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα
14-23, 24-36, 39-47, 48-63

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Φάλαρα (Κώστας Χρυσαφόπουλος): Καρανίκας 2, Τσάμης, Λεπίδας 8, Καραπέτσας 8, Καρανάιος 3(1), Ντινόπουλος 5, Κρέτσης 9(2), Χρυσαφόπουλος 13(2)

Βελούχι 2315 (Γιάννης Πέτρου): Τσολάκης 2, Πιστιόλης, Κατσαρός 5(1), Κουβέλης 7(2), Κωστής 1, Λιάπης Κ., Τσιρώνης 10, Λιάπης Χ., Κακαβάς, Δάρλας 15(1), Μπαρούχας 23(1), Καγκαράς

Διαιτητές: Δημήτρης Κουρλός& Γιώργος Μαντέκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Λουκάς Καρανίκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας







































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος