Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Αίολος-Ένωση Απολλωνίου/Α.Ο. Ιστιαίας 0-2

Με δυο κεφαλιές στο 10ο λεπτό του εκάστοτε ημιχρόνου η Ένωση Απολλωνίου/Α.Ο. Ιστιαίας ξεκίνησε νικηφόρα τα play off, επικρατώντας με 0-2 του Αιόλου.
Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου των μπαράζ ανόδου και άρχισε στις 17:00. Το «παρών» έδωσαν περίπου 200 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, εκ των οποίων αρκετοί προερχόταν από την Εύβοια.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη μπήκε με το «αριστερό», είχε μέτρια παρουσία και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Πλέον τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τους «κιτρινομπλέ», οι οποίοι καλούνται να βγάλουν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Οι Ευρυτάνες αγωνίστηκαν χωρίς τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές τους.
Η  Ένωση. Απολλωνίου/Α.Ο. Ιστιαίας εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και πέτυχε δυο γκολ σε κρίσιμα σημεία, κάνοντας σωστή διαχείριση του αγώνα. Σκόραραν οι: Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Πανάκης, ενώ αποβλήθηκε ο Μαρσέλο Μερκούρη. Οι Ευβοιώτες τέθηκαν επικεφαλείς από την πρεμιέρα κιόλας των μπαράζ σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι.
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας θα αντιμετωπίσουν την επόμενη() αγωνιστική την Τετάρτη 18 Μαΐου εκτός έδρας την Θήβα, ενώ οι πρωταθλητές Εύβοιας υποδέχονται την ίδια ημέρα τον Ολυμπιακό Λαμίας.

Εντός και εκτός γηπέδου
Τον αγώνα παρακολούθησαν γύρω στους 200 θεατές από Ευρυτανία και Εύβοια. Να αναφερθεί πως μικρή μερίδα των φιλάθλων είδε το ματς εκτός γηπέδου, προτιμώντας να μην πληρώσει εισιτήριο και να μην στηρίξει την προσπάθεια του πρωταθλητή Ευρυτανίας.



Εκδρομείς Ιστιαίας
Περίπου 50-60 εκδρομείς από την Ιστιαία ταξίδεψαν στο Καρπενήσι και στήριξαν την αγαπημένη τους ομάδα, οι οποίοι επιστρέφουν στην Εύβοια με έκτακτο βραδινό δρομολόγιο από την Αρκίτσα προς Αιδηψό.



Υψηλές παρουσίες


Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας Γιάννης Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία), ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ίδιας ενώσεως και Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κλεομένης Λάππας κ.α. Στις εξέδρες βρέθηκαν και μέλη φυσικά της ΕΠΣ Ευρυτανίας.


Δύσκολο πρόγραμμα
Ο Αίολος έχει ένα «βαρύ» πρόγραμμα Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη, δίνοντας τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Απώλεια Καραχαλίδη


Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Σκοπελίτης ποδοσφαιριστής του Αιόλου Ντένις Καραχαλίδης(Φωτογραφία), που ήδη τον αγώνα από την κερκίδα. Τραυματίες παραμένουν οι: Δημήτρης Νικολάκης και Θωμάς Αζακάς.

Τους βόλεψε το «Χ»
Οι πρωταθλητές Εύβοιας τέθηκαν επικεφαλείς του ομίλου ύστερα από την ισοπαλία(1-1) του Ολυμπιακού Λαμίας με την Θήβα.

Ο πρώτος σκόρερ


Τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Εύβοια κατέκτησε ο Χρήστος Ανέστης(Φωτογραφία), ο οποίος είχε αντιμετωπίσει στην ίδια διαδικασία την Μυρίκη το 2013 με την φανέλα της Κύμης.

Ξανά Μπεκιάρης


Τον αγώνα σφύριξε ο Καρδιτσιώτης Λάμπρος Μπεκιάρης(Φωτογραφία), έχοντας εύκολο έργο. Είχε διευθύνει προ δυο μηνών και το ματς κυπέλλου στο Καρπενήσι μεταξύ της Ποταμιάς και της Α.Ε. Καραϊσκάκης. Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι δυο βοηθοί Δημήτρης Τίκας και Λευτέρης Βογιατζής. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Τρικαλινός Γιάννης Κρίκης.

Α΄ Μέρος

Στα μέτρα της Ιστιαίας
Το συγκρότημα του Θανάση Γουρνά έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Προηγήθηκε νωρίς και είχε τον έλεγχο, δημιουργώντας μια ακόμη καλή φάση για ένα δεύτερο γκολ. Εν συνεχεία ο Αίολος δεν απειλήθηκε, αλλά αντ΄ αυτού θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ισοφάριση.

Ωραία «εκτέλεση»














Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 10ο λεπτό πήραν προβάδισμα, κάνοντας το 0-1. Ο Αργύρης Στεργίου(Φωτογραφία αριστερά) έκανε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αλέκο Κόκκοτα, ανοίγοντας το σκορ.






Κοντά στο 2ο














Η Ένωση έφτασε μια «ανάσα» και από ένα δεύτερο γκολ, όταν στο 17΄ ο Αργύρης Στεργίου πάσαρε στον Νίκο Γοργομάτη(Φωτογραφία αριστερά), που σούταρε από δεξιά και ο Αλέκος Κόκκοτας(Φωτογραφία δεξιά) αποσόβησε σωτήρια σε κόρνερ.




Καλύτερη με Μεταξούλη


Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη απώλεσαν την καλύτερη τους ευκαιρία με τον Βασίλη Μεταξούλη(Φωτογραφία) στο 23ο λεπτό, αλλά ο Αιτωλοακαρνάνας ποδοσφαιριστής σούταρε «βεβιασμένα» πάνω στον Μέλις Μπιμπάι.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Εκτέλεση πλάγιο του Μερκούρη από δεξιά, κεφαλιά του Στεργίου Α. κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
10΄: Ο Στεργίου Α. έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Ηλιόπουλος πετάχτηκε και με κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας έκανε το 0-1.
16΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια, κεφαλιά του Αζακά από καλή θέση έφυγε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Μπιμπάι.
17΄: Ο Στεργίου Α. μετά το λάθος του Σιταρά πάσαρε στον Γοργομάτη, ο οποίος σούταρε από δεξιά και ο Κόκκοτας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
23΄: Ο Μεταξούλης έφυγε προς την αντίπαλη περιοχή από δεξιά, αλλά πλάσαρε «βεβιασμένα» και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μάζεψε.
40΄: Αδύναμο σουτ του Ηλιόπουλου εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
43΄: Ο Σιταράς σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Ανέστη Β. προς τα πίσω έφυγε κόρνερ λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

«Καθάρισε»  νωρίς
Με ένα τέρμα του Γιώργου Πανάκη στο 55ο λεπτό η Ένωση πραγματοποίησε 0-2, «καθαρίζοντας» την νίκη της. Εν συνεχεία έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μαρσέλο Μερκούρη. Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη προσπάθησε να πιέσει, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική.

Ξανά με το κεφάλι


Οι πρωταθλητές Εύβοιας έκαναν δυο τα τέρματα τους με στημένη μπάλα στο 55ο λεπτό. Ο πολύ καλός Σάκης Βασιλείου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, μετά την πρώτη κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη του Αιόλου, ο προωθημένος αμυντικός Γιώργος Πανάκης(Φωτογραφία) με κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 0-2.





Χωρίς την μεγάλη φάση


Το δεύτερο ημίχρονο κυμάνθηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Η καλύτερη ευκαιρία της επανάληψης ήταν η κεφαλιά του Νίκου Νικολάου(Φωτογραφία) στο 57΄, η οποία πέρασε άουτ.

Αποβολή Μερκούρη


Ο δεξιός οπισθοφύλακας των νικητών Μαρσέλο Μερκούρη(Φωτογραφία) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 72ο λεπτό για δυνατό μαρκάρισμα στον Έλβις Στύλα. Είχε δεχτεί την πρώτη κάρτα στο α΄ μέρος για επίσης αντιαθλητικό παίξιμο. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θα απουσιάσει από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Λαμίας.



Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Βασιλείου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, μετά την πρώτη κεφαλιά Ηλιάδη προς τα πίσω, ο Πανάκης με νέα κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 0-2.
57΄: Σέντρα του Μεταξούλη από τα δεξιά, κεφαλιά του Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπιμπάι.
72΄: Ο Μερκούρη αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Στύλα.
73΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από καλή θέση μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
88΄: Ο Μάρκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Νικολάου δεν πρόλαβε στο δεύτερο δοκάρι να κάνει την προβολή, με την μπάλα να περνά άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου, Βασιλείου, Στεργίου Η.

Διακριθέντες
Αίολος: Στύλα, Ζαραβέλης, Αζακάς
Ένωση: Βασιλείου, Στεργίου Α., Τόουρφε, Ανέστης Β.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από το σημερινό παιχνίδι, ίσως η δυναμική του πρωταθλήματος μας στοίχησε σήμερα. Δεν ήμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι για ένα τόσο δυνατό παιχνίδι, χάσαμε από δυο κεφαλιές. Θα μπορούσαμε κάλλιστα και εμείς με κάποιες ευκαιρίες από στημένα να βάλουμε κάποιο γκολ. Δεν καταφέραμε να το βάλουμε και μοιραία χάσαμε. Αποδείξαμε όμως ότι μπορούμε να σταθούμε στα ίσια με ομάδες, που προέρχονται από δυνατότερα πρωταθλήματα. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, είμαι ευχαριστημένος και περήφανος για τους παίχτες μου, για την προσπάθεια, την οποία καταβάλλανε. Συνεχίζουμε στο επόμενο παιχνίδι, έχει αρκετά παιχνίδια ακόμη και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ιστιαίας και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Θανάσης Γουρνάς (Ένωση Απολλωνίου/Α.Ο. Ιστιαίας): «Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο, το οποίο είχαμε διαβάσει πάρα πολύ καλά με έναν αντίπαλο, τον οποίο δεν υποτιμήσαμε. Είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος, άσχετα αν το πρωτάθλημα της Ευρυτανίας έχει λίγες ομάδες και αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες. Ο Αίολος είναι αξιόλογος αντίπαλος από πέρυσι, που συμμετείχε στους αγώνες μπαράζ είχε κάνει μια ζημιά στην Μαλεσίνα και από εκείνο το παιχνίδι δεν ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική. Το υπολογίσαμε πάρα πολύ το παιχνίδι σήμερα και ήμασταν καταδικασμένοι να κερδίσουμε, γιατί η ροή των αγώνων στην συνέχεια είναι τέτοια, που δεν επέτρεπε σε εμάς να έχουμε οποιαδήποτε απώλεια σε αυτόν τον αγώνα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτας, Φούκας, Σιταράς Α., Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Ηλιάδης(86΄ Μάρκης), Στύλα, Μεταξούλης(77΄ Ράμμος), Νικολάου

Ένωση Απολλωνίου/Α.Ο. Ιστιαίας (Θανάσης Γουρνάς): Μπιμπάι Μ., Μερκούρη, Βασιλείου, Τόουρφε, Πανάκης(77΄ Γιουκάι), Στεργίου Η.(64΄ Μιχαήλ), Στεργίου Α., Γοργομάτης Ν., Ανέστης Β., Ανέστης Χ.(77΄ Καλλίτσης), Ηλιόπουλος

Διαιτητής: Λάμπρος Μπεκιάρης(ΣΔΠ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Τίκας(ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Λευτέρης Βογιατζής(ΣΔΠ Καρδίτσας)

























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος