Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Εμπειρίες και διακρίσεις για τους 6 αθλητές του Αθλητικού και Μαχητικού Συλλόγου Καρπενησίου


Ο νεοσύστατος Αθλητικός και Μαχητικός Σύλλογος Καρπενησίου συμμετείχε το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου στην σπουδαία διασυλλογική διοργάνωση “Fight Club International Open 2016”, η οποία διοργανώθηκε από την Μαχητική Λέσχη Γαλατσίου(Fight Club Galatsi) του ομοσπονδιακού τεχνικού Ιωάννη Θεοφάνους προς τιμήν του Ολλανδού kick boxer Ραμόν Ντέκερς, που έφυγε από την ζωή το 2013 σε ηλικία 43 ετών.
Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Π.Ο.Κ. Πρόκειται για ένα διήμερο διεθνές τουρνουά Kick Boxing και Muay Thai, που απευθυνόταν σε παιδιά, ενηλίκους, γυναίκες, άνδρες, αρχάριους και προχωρημένους αθλητές-τριες.
Οι 6 αθλητές του Fight Club Karpenissi αγωνίστηκαν στο στυλ kick light και στόχος τους είναι να ανέβουν επίπεδο και να λάβουν μέρος στο full. Ο Παναγιώτης Λιάπης(-59 κιλά) έκανε πολύ καλή προσπάθεια. Κέρδισε στον πρώτο αγώνα και ηττήθηκε στον ημιτελικό, κατακτώντας την 3η θέση. Ο Παναγιώτης Θεοδωρογιάννης(-69 κιλά) είχε την ατυχία να πέσει σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, γνωρίζοντας την ήττα, όμως αναδείχτηκε 3ος λόγω των λίγων ατόμων που συμμετείχαν στην κατηγορία του. Ο Χρήστος Αΐκης δεν κατάφερε να αγωνιστεί στα -94 κιλά, καθώς δεν βρέθηκε αντίπαλος στα κιλά του. Βραβεύτηκε πάρα αυτά ως ο μοναδικός συμμετέχων, αν και δεν αγωνίστηκε.
Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος(-94 κιλά) στο ντεμπούτο του ηττήθηκε στον μοναδικό αγώνα που έδωσε, αποκομίζοντας όμως πολλές και σημαντικές εμπειρίες. Ο Χρήστος Νικόπουλος(-84 κιλά) νίκησε στον προημιτελικό και γνώρισε την ήττα στον ημιτελικό, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Πολύ καλή παρουσία για τον Ανδρέα Σιταρά(-74 κιλά), ο οποίος επικράτησε του αντιπάλου στον ημιτελικό και ηττήθηκε από έναν πολύ δυνατό αντίπαλο στον τελικό, φτάνοντας έτσι στην 2η θέση. Δυναμικά ετοιμάζεται και ο Πολωνός Roland Matuszczyk, ο οποίος δεν συμμετείχε στους αγώνες λόγω μιας θεραπείας.
Πλην των Σιταρά, Λιάπη και Θεοδωρογιάννη οι υπόλοιποι τρεις αθλητές συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνας.
Ο δάσκαλος του συλλόγου Θωμάς Ξαγάρας, ο οποίος συνόδεψε την αποστολή  είναι αρκετά ευχαριστημένος από την προσπάθεια και το πείσμα των αθλητών του Fight Club Karpenissi, τους οποίους βλέπει να βελτιώνονται καθημερινά στις προπονήσεις χάρης και την πειθαρχία που τους διακατέχει. Αρκετοί από αυτούς αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον. Στόχος είναι η συνεχής παρουσία σε αγώνες και σε πολλά μεγάλα events.















Φωτογραφίες: Θωμάς Ξαγάρας