Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 3-1

Τετραπλασίασε τις νίκες του στα μπαράζ ο ΑΠΟΚ, ο οποίος μέσα σε ένα ημίχρονο επικράτησε με 3-1 της Μυρίκης, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο κιόλας μέρος.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 10 Απριλίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, άρχισε στις 16:30 και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Παρόντες ήταν περίπου 60-70 θεατές, ενώ το ψιλόβροχο έκανε την εμφάνιση του ανά διαστήματα.
Ο ΑΠΟΚ του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου πήρε τρεις ακόμη πολύτιμους πόντους στην προσπάθεια που κάνει για επιστροφή στους τίτλους. Τα νικητήρια τέρμα σημειώθηκαν από τους: Τάσο Γεωργακόπουλο, Άλεξ Μπακαλίδη(Πέναλτι) και Βασίλη Ντουφεκιάς, ενώ δυο στημένες μπάλες του Βασίλη Συγκελόπουλου κατέληξαν στα αντίπαλα δοκάρια. Οι Καρπενησιώτες έφτασαν τους 15 βαθμούς και βρίσκονται στο +1 από τον Αίολο.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα είχε βελτιωμένη παρουσία συγκριτικά με το ματς με τα Άγραφα. Κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα με τον Θωμά Τσίπρα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι «Μυρισιώτες» παραμένουν στον 1 πόντο και έχουν μόνο ήττες στην μίνι  διαδικασία.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική οι νικητές θα παίξουν ως τυπικά φιλοξενούμενοι με τον Παναγραφιωτικό, όπως θα συμβεί και με τους ηττημένους απέναντι στον Αίολο.

Με ψιλόβροχο
Το παιχνίδι παρακολούθησαν γύρω στους 60-70 φιλάθλους, ενώ διεξήχθη με ψιλόβροχο για αρκετή του ώρα.


4Χ4
Το Βελούχι πέτυχε το 4 στα 4 και έχει το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Δεν άλλαξε σύνθεση
Οι πρωτοπόροι παρατάχτηκαν με την ίδια ενδεκάδα, που ξεκίνησε και κόντρα στον Αίολο. Επέστρεψε στον πάγκο ο coach Νίκος Τριανταφυλλόπουλος(Φωτογραφία).


Στον πάγκο ο Δ. Σερπάνος


Ο Δημήτρης Σερπάνος(Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ μετά την έκτιση των 6 αγωνιστικών της τιμωρίας του είδε το παιχνίδι από τον πάγκο ως αναπληρωματικός.

Χωρίς νίκη
Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα μετρά σε 4 αγώνες ισάριθμες ήττες, συμμετέχοντας όμως για ακόμη μια φορά στα μπαράζ.

Αλλαγή 3 προσώπων


Για την Μυρίκη ξεκίνησαν οι: Πάνος Ιωάννου(Φωτογραφία αριστερά), Χρήστος Λέρης(Φωτογραφία κέντρο) και Νίκος Τσαγιάννης(Φωτογραφία δεξιά), που δεν είχαν συμμετοχή στο τελευταίο ματς με τον Παναγραφιωτικό.
Πήραν τις θέσεις των: Ταξιάρχη Καλύβα, Γρηγόρη Τάσιου και Νίκου Φούκα, που δεν αγωνίστηκαν.

Κοντά οι τραυματίες
Από τον πάγκο των φιλοξενούμενων παρακολούθησαν το ματς οι τραυματίες Γιώργος Μαντέκας, Φώτης Ζαχαράκης και Άγγελος Παχής. Οι δυο πρώτοι δεν κατάφεραν να αγωνιστούν σε κανένα ματς της φετινής σαιζόν.

Α΄ Μέρος

Όλο το «αλατοπίπερο»
Το πρώτο ημίχρονο ήταν…όλα το ματς. Σε αυτό το διάστημα σημειώθηκαν και τα 4 τέρματα με το Βελούχι να προηγείται με 3-1, έχοντας ισοφαριστεί προσωρινά σε 1-1 από την Μυρίκη.

Δοκάρι από στημένο
Το απευθείας χτύπημα φάουλ του έμπειρου αριστερού μπακ Βασίλη Συγκελόπουλου στο 18΄ βρήκε το αντίπαλο αριστερό κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Προβάδισμα με τον Τάσο


Ο ΑΠΟΚ έφτασε στην επίτευξη ενός γκολ στο 30ο λεπτό. Μετά την μπαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη, ο Τάσος Γεωργακόπουλος(Φωτογραφία) διαμόρφωσε το 1-0. Ο Πελοπονήσιος μεσοεπιθετικός έχει χριστεί σκόρερ στα play off 4 φορές.



Απάντηση στο «καπάκι»


Αμέσως μετά την σέντρα η Μυρίκης ισοφάρισε. Ο Θωμάς Τσίπρας(Φωτογραφία) εξαπέλυσε μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βασίλη Ντουφεκιά και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-1.



Με πέναλτι το 2-1


Με παθών και σκόρερ τον Άλεξ Μπακαλίδη(Φωτογραφία) το Βελούχι πήρε ξανά «κεφαλή» στο σκορ. Στο 40ο λεπτό ο «Μπάκα» ευστόχησε από τα 11 βήματα σε παράβαση που υπέπεσε πάνω του ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος.





Σκόραρε πάλι ο «Ντούφ»


Δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βρήκε ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία0 στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Μετά το κόρνερ του συνονόματου του Συγκελόπουλου, ο «Ντούφ» έπιασε την κεφαλιά, ο Στάθης Φακίτσας απέκρουσε και στην επαναφορά ο παίχτης του ΑΠΟΚ πέτυχε το 3-1.







Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Συγκελόπουλος χτύπησε κόρνερ, η μπάλα ήρθε σε επαφή με τον Μπακαλίδη κόντραρε στους αμυνομένους και κατέληξε σε κόρνερ.
14΄: Δυνατό σουτ του Μπακαλίδη έξω από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
18΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Συγκελόπουλου από θέση αριστερά προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φακίτσα και πέρασε άουτ.
21΄: Ο Μπακαλίδης έκανε κάθετη μπαλιά στον Γεωργακόπουλο, που από θέση τετ α τετ σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
30΄: Ο Μπακαλίδης με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Γεωργακόπουλο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ πραγματοποίησε το 1-0.
31΄: Ο Τσίπρας με πολύ ωραίο δυνατό σουτ-βολέ από θέση έξω αριστερά και κόντρα στον Ντουφεκιά ισοφάρισε αμέσως σε 1-1.
40΄: Ο Μπακαλίδης ανατράπηκε από τον Γενιτσαρόπουλο Κ., κερδίζοντας πέναλτι. Ο Μπακαλίδης ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το 2-1.
45΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντουφεκιάς έπιασε την κεφαλιά, ο Φακίτσας απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος παίχτης «έγραψε» το 3-1.

Β΄ Μέρος

Παρέμεινε το 3-1
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε κάποια αλλαγή με το σκορ να παραμένει στο 3-1 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων.

Οι πιο αξιόλογες
Καλή στιγμή για την Μυρίκη είχε ο Πάνος Ιωάννου στο 49΄ και για τον ΑΠΟΚ ο Τάσος Γεωργακόπουλος στο 71΄. Καμία όμως δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.



Ίδια κατάληξη


Ο Βασίλης Συκγελόπουλος(Φωτογραφία) είχε δεύτερο δοκάρι στο 89ο λεπτό από απευθείας χτύπημα κόρνερ αυτήν την φορά.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Σέντρα του Λέρη από τα δεξιά, ο Ρεσίτης έκανε κακή έξοδο, ο Ιωάννου πλάσαρε και ο Κρασιάς απομάκρυνε σε κόρνερ.
54΄: Ο Μπακαλίδης από δεξιά «έσπασε» στο ύψος του πέναλτι στον Γενιτσαρόπουλο Α., που σούταρε πάνω από τα δοκάρια της Μυρίκης.
71΄: Ο Συγκελόπουλος τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά τον Γεωργακόπουλο, που σε θέση τετ α τετ πλάσαρε και ο Φακίτσας απέκρουσε.
75΄: Μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέρη απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
89΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Συγκελόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα και έφυγε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Ντουφεκιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Συγκελόπουλος, Τσιλιμέκης, Μπακαλίδης
Μυρίκη: Λέρης, Λιάγκας Π.

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα είχαμε καλή παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και πήραμε αυτό που μας αναλογούσε. Όσο πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της διαδικασίας του μίνι πρωταθλήματος των αγώνων μπαράζ θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας, τις παραλείψεις έτσι ώστε να φτάσουμε πιο εύκολα στο στόχο μας.»







Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα πιστεύω ότι προσπαθήσουμε να παίξουμε μπάλα. Ο ΑΠΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός και δίκαια κέρδισε. Εμείς συνεχίζουμε να τελειώσουμε τον θεσμό και καλή τύχη στον ΑΠΟΚ.»








Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ντουφεκιάς(64΄ Σαΐτης), Στάμος, Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος Α., Μπακαλίδης(85΄ Φλωράκης), Γεωργακόπουλος(72΄ Τσιλίκας)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Θεοχάρης, Τσαγιάννης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Λιάγκας Κ., Λέρης, Μπουμπουρής(66΄ Χρυσικός), Ιωάννου(79΄ Μπάρκας), Λιάγκας Π., Σταμούλης, Τσίπρας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης