Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Παναγραφιωτικός-Μυρίκη 3-0

Με 3 τέρματα στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναγραφιωτικός πήρε νίκη γοήτρου επικρατώντας της Μυρίκης με 3-0.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έπαιξε και σε αυτό το παιχνίδι χωρίς άγχος και οι νεαροί ποδοσφαιριστές του έκαναν πολύ καλή εμφάνιση. Στο πρώτο μέρος έγινε μέτριο ματς με τα Άγραφα να έχουν δοκάρι με τον Μιχάλη Νούλα. Στην επανάληψη ο Μιχάλης Νούλας με δυο γκολ και ο Χρήστος Κατσαρής πέτυχαν τα νικητήρια τέρματα της ομάδας, η οποία κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα ηττήθηκε για 3η συνεχή φορά στα Play Off και παράλληλα υποχώρησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ανά διαστήματα έλεγξε την μεσαία γραμμή, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία. Στην επανάληψη εξαιτίας των τραυματισμών και των εσωτερικών αλλαγών «κατέρρευσε» και ηττήθηκε με το βαρύ 3-0.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Παναγραφιωτικός υποδέχεται στο προπονητικό κέντρο στις 9 Απριλίου τον Αίολο και την επόμενη μέρα η Μυρίκη παίζει στο Δημοτικό στάδιο με τον ΑΠΟΚ. Οι Αγραφιώτες βρίσκονται στην 3η θέση έχοντας 3 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη υποχώρησε στην 4η θέση έχοντας μόλις 1 πόντο.

Άδειες οι κερκίδες
Παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, την ηλιοφάνεια και την υψηλή θερμοκρασία την αναμέτρηση παρακολούθησαν μόλις 30 θεατές.


Αδιάφορο βαθμολογικά
Άγραφα και Μυρίκη δεν έχουν πλέον βαθμολογικό κίνητρο, αφού στις 2 πρώτες αγωνιστικές ηττήθηκαν από Αίολο και ΑΠΟΚ.

Καμία κίτρινη


Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) είχε εύκολο έργο, μάλιστα δεν χρειάστηκε να «κιτρινίσει» κανέναν ποδοσφαιριστή.

Μέσα ο Καραμπάς


Ο Πάρις Καραμπάς των γηπεδούχων πήρε φανέλα βασικού και έπαιξε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ρέμμους Πάτρου. Ήταν η μοναδική αλλαγή στην 11αδα των γηπεδούχων σε σχέση με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τον ΑΠΟΚ. Ο Καραμπάς πήρε την θέση του Δημήτρη Μπισμπίκη, ο οποίος απουσίαζε.

3 αλλαγές


Η φιλοξενούμενη Μυρίκη είχε 3 νέα πρόσωπα στο βασικό της σχήμα σε σχέση με το ματς με τον Αίολο. Ο Νίκος Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε σε θέση δεξιού μέσου, ο Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία Κέντρο) ξεκίνησε στο αριστερό άκρο του κέντρου και σε θέση κεντρικού μέσου έπαιξε ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Χρήστο Λέρη, Νίκο Τσαγιάννη και Δημήτρη Γκορόγια, που απουσίαζαν.

Παρουσία Καλύβα
Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας.


Α΄ μέρος

Νωθρό 45λεπτο
Κακό ποιοτικά ήταν το πρώτο μέρος με τις ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες.

Καλύτερα η Μυρίκη
Οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο του ματς έχοντας την κατοχή της μπάλας.

Ακυρωθέν γκολ


Στο 7ο λεπτό ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) σκόραρε, ωστόσο ο δεύτερος βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ.
 
Ισορρόπησαν
Οι Αγραφιώτες ισορρόπησαν το ματς και έχασαν την καλύτερη τους στιγμή στο 36΄ με το δοκάρι του Μιχάλη Νούλα.

Δοκάρι με Νούλα
Σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν απώλεσαν οι γηπεδούχοι στο 36ο λεπτό, όταν μετά την πάσα του Έλτον Μαλαϊ στον Μιχάλη Νούλα, αυτός βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά χωρίς αντίπαλο και σούταρε χαμηλά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Σταμούλης βρήκε τον Καλύβα που σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά με τον Αθανασούλια να μπλοκάρει.
13΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μαλαϊ απέκρουσε σε κόρνερ από το δεξί του «Γ» ο Φακίτσας.
35΄: Σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής μπλόκαρε στην γωνία του ο Φακίτσας.
36΄: Ο Μαλαϊ τροφοδότησε όμορφα τον Νούλα που μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε το χαμηλό σουτ με την μπάλα να χτυπάει στην ρίζα της δεξιάς δοκού της Μυρίκης.

Β΄ μέρος

Κυριάρχησαν τα Άγραφα
Το δεύτερο μέρος άνηκε πλήρως στους Αγραφιώτες που κυριάρχησαν. Σκόραραν 3 φορές και είχαν και άλλες ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμα τους.

Ευκαιρία με Λιάγκα
Οι «κόκκινοι» στο 48ο λεπτό έχασαν ευκαιρία να προηγηθούν, όμως το σουτ του Πάνου Λιάγκα από κοντά μετά την σέντρα του Ταξιάρχη Καλύβα μπλόκαρε ο Λάμπρος Αθανασούλιας.



Προειδοποιητικές βολές
Οι γηπεδούχοι σε διάστημα 3 λεπτών έχασαν δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 61΄ ο Μιχάλης Νούλας σούταρε και ο Στάθης Φακίτσας απέκρουσε με τα πόδια και 2 λεπτά μετά ο πορτιέρο της Μυρίκης απέκρουσε σουτ του Γιώργου Βούρτσα και στην επαναφορά μπλόκαρε το σουτ του Μιχάλη Νούλα.




Άνοιξε τον δρόμο


Στο 66ο λεπτό τα Άγραφα με τον Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία) «παραβίασαν» την αντίπαλη εστία και βρήκαν τον δρόμο προς την νίκη. Ο Θωμάς Τσίπρας έκανε λάθος κοντρόλ, ο Γιώργος Πλεξίδας επωφελήθηκε από τα δεξιά σέντραρε και ο Μιχάλης Νούλας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με σουτ στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα έκανε το 1-0.




Ίδιος σκόρερ
7 λεπτά αργότερα ο Μιχάλης Νούλας σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Ο Χρήστος Κατσαρής τον τροφοδότησε, αυτός μπήκε όμορφα στην περιοχή από αριστερά έκανε έξοχη προσπάθεια και πλάσαρε πάνω από τον Στάθη Φακίτσα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η Μυρίκη έπαιζε με 10, αφού ο Γρηγόρης Τάσιος ήταν εκτός λόγω τραυματισμού.




Αναγκαστική αλλαγή

 












Ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) στο 75ο λεπτό αποχώρησε τραυματίας με τον Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία Δεξιά) να μπαίνει στην θέση του. Ο Νούλας αγωνίστηκε ως γκολκίπερ και ο Στάθης Φακίτσας έβγαλε τα γάντια του και πέρασε στην επίθεση. Η Μυρίκη δεν έχει άλλον ποδοσφαιριστή και ως εκ τούτου μπήκε στο ματς ο δεύτερος γκολκίπερ.




3ο με Κατσαρή


Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 76ο λεπτό, όταν ο Μιχάλης Νούλας πάσαρε στον Χρήστο Κατσαρή, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με όμορφο σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία των «κόκκινων» πραγματοποίησε το τελικό 3-0.



Φορ ο Φακίτσας


Ο γκολκίπερ Στάθης Φακίτσας αγωνίστηκε στην επίθεση το τελευταίο 15λεπτο και απώλεσε δυο πολύ καλές ευκαιρίες, ώστε να χριστεί σκόρερ.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Λιάγκα Π. που πλάσαρε από κοντά με τον Αθανασούλια να μπλοκάρει.
61΄: Ο Βούρτσας βρήκε τον Νούλα που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά και ο Φακίτσας απέκρουσε με τα πόδια.
63΄: Ο Νούλας έδωσε στον Βούρτσα, αυτός σούταρε ο πορτιέρο της Μυρίκης απέκρουσε και στην επαναφορά το νέο σουτ του Νούλα μπλοκαρίστηκε από τον Φακίτσα.
66΄: Μετά από το λάθος του Τσίπρα, ο Πλεξίδας σέντραρε από τα δεξιά και ο Νούλας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με σουτ από κοντά στην δεξιά γωνία της Μυρίκης έκανε το 1-0.
73΄: Ο Κατσαρής έδωσε στον Νούλα, ο οποίος μπήκε έξοδα στην περιοχή από αριστερά και με κοντινό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Φακίτσα και έκανε το 2-0.
76΄: Ο Νούλας πάσαρε στον Κατσαρή, που από το ύψος του πέναλτι με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Νούλα έκανε το τελικό 3-0.
78΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Φακίτσα, ο οποίος σούταρε ελάχιστα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
84΄: Ο Φακίτσας σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Καλύβα στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε ο Αθανασούλιας.
88΄: Ο Σταμούλης βρήκε τον Φακίτσα που με διπλή προσπάθεια σούταρε με την μπάλα να φεύγει πάνω από το τέρμα των Αγράφων.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Νούλας, Γιαννιώτης, Κατσαρής, Μαλάϊ
Μυρίκη: Τάσιος, Λιάγκας Π.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Σήμερα ήμασταν πολύ καλοί στο παιχνίδι μας, η ομάδα έδειξε ότι και με τα νέα τα παιδιά που παίξανε είναι δεμένη και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και έμεινα ευχαριστημένος από όλους τους ποδοσφαιριστές μου. Οι 3 βαθμοί που πήραμε δεν μας χρησιμεύουν κάπου, οπότε το μόνο που θέλουμε να πετύχουμε στα εναπομείναντα παιχνίδια είναι η συμμετοχή όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών. Να συγχαρώ και την ομάδα της Μυρίκης, όπου και αυτή έχει αρκετά νέα παιδιά και το σημερινό παιχνίδι ήταν αρκετά ήρεμο, σε καλό περιβάλλον, ο καιρός βοήθησε όλους τους ποδοσφαιριστές να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Κατά αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε, ώστε να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας.»

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα για το παιχνίδι το μόνο που μπορώ να πω ότι η ομάδα της Μυρίκης έκανε από τα χειρότερα ματς και από αγγαρεία και δικαιολογημένα χάσαμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στα Άγραφα που τουλάχιστον έστω και αδιάφορα προσπαθήσανε να παίξουν ποδόσφαιρο και να κερδίσουν για να το χαρούνε.»





Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αθανασούλιας, Πλεξίδας, Γιαννιώτης, Πάτρου Ρεμ.(66΄ λ.τρ. Σβερώνης), Καραμπάς, Παρασκευόπουλος, Χρυσαφόπουλος(58΄ Πάτρου Ραντ.), Μαλαϊ, Νούλας Μ., Κατσαρής, Ζανιάς(46΄ Βούρτσας)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Μπουμπουρής, Θεοχάρης, Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας Κ., Τάσιος(75΄ λ.τρ. Νούλας Α.), Φούκας(62΄ Χρυσικός), Τσίπρας, Καλύβας, Σταμούλης, Λιάγκας Π.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος