Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Αίολος-Μυρίκη 2-0

Με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος ο Αίολος επικράτησε της μαχητικής Μυρίκης με 2-0 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι τίτλου της Κυριακής με τον ΑΠΟΚ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (17/4) στο  Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 4.30 το απόγευμα και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και υπό το βλέμμα περίπου 120 με 130 θεατών.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη σκόραρε 2 φορές στο δεύτερο μέρος και ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο της μαχητικής Μυρίκης. Οι γηπεδούχοι στα πρώτα 45΄ είχαν δυο σημαντικές ευκαιρίες στο τελευταίο 10λεπτο με τον Βασίλη Μεταξούλη, οι οποίες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Στο β΄ μέρος ο Έλβις Στύλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ γρήγορα και ο Γιάννης Ηλιάδης έκανε 2δυο τα γκολ της ομάδας του.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα είχε ξανά αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της, ωστόσο ήταν αρκετά μαχητική. Αμυνόμενη στο πρώτο μέρος κράτησε το σκορ στο ισόπαλο 0-0, όμως στο δεύτερο δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της δεχόμενη δυο τέρματα. Η σαιζόν ολοκληρώθηκε για τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.
Την τελευταία(6η) αγωνιστική ο Αίολος παίζει την Κυριακή (24/4) στο ντέρμπι τίτλου με τον ΑΠΟΚ στο αθλητικό κέντρο, ενώ η Μυρίκη το Σάββατο (23/4) αγωνίζεται στο Δημοτικό στάδιο στην «μάχη» της άτυπης 3ης θέσης με τον Παναγραφιωτικό. Ο Αίολος είναι 2ος έχοντας 17 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη 4η έχοντας 1 βαθμό, με τον οποίον ξεκίνησε και στην διαδικασία.

Μάζεψε κόσμο
Οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες οδήγησαν αρκετό κόσμο στο γήπεδο, αφού την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας παρακολούθησαν περίπου 130 θεατές.


Μέσα ο Στύλα
Ο τυπικά γηπεδούχος Αίολος άρχισε την αναμέτρηση με μόλις 1 αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναγραφιωτικό. Ο Έλβις Στύλα εξέτισε την τιμωρία του και πήρε θέση στο βασικό σχήμα αντικαθιστώντας τον Νίκο Ράικο, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε και έμεινε στον πάγκο.

Βασικοί Καλύβας & Χρυσικός














Ο Σπύρος Κολόκας ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Ταξιάρχη Καλύβα σε θέση κεντρικού αμυντικού και τον πιτσιρικά Παναγιώτη Χρυσικό στο αριστερό άκρο του κέντρου. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Λιάγκα (Απουσίαζε) και Πάνου Ιωάννου (Έπαιξε ως αλλαγή).

1 αποτέλεσμα
Η ομάδα του Αίολου πλέον στο ντέρμπι τίτλου την Κυριακή με τον ΑΠΟΚ θέλει μόνο την νίκη, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα για 2η συνεχόμενα χρονιά.

5 ήττες
Η Μυρίκη καταγράφει άσχημη παρουσία και φέτος στα Play Off, όπου σε 5 αναμετρήσεις μετράει ισάριθμες ήττες.

6/7
Ο Αίολος σε 7 αναμετρήσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου με την Μυρίκη είχε 6 νίκες και μόλις 1 ήττα.

Α΄ Mέρος

Άκαρπη υπεροχή
Ο Αίολος στα πρώτα λεπτά του ματς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ανέβηκε μετά το 30΄
Οι παίκτες του Γιάννη Φλωράκη από το 30΄ και μετά ενέτειναν τις προσπάθειες τους και δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να φτάσουν στο γκολ.

Διαρκή άμυνα
Η Μυρίκη σε όλο το πρώτο 45λεπτο αμύνονταν και δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη στιγμή.

Χαμένες στιγμές


Μέσα σε 2 λεπτά ο Αιτωλοακαρνάνας φορ Βασίλης Μεταξούλης του Αίολου έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Πρώτα στο 36ο λεπτό μετά την κεφαλιά-πάσα του Ντένις Καραχαλίδη ο Βασίλης Μεταξούλης αστόχησε σε τετ α τετ με τον Στάθη Φακίτσα και πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι και 1 λεπτά μετά έπειτα από νέα μπαλιά του Ντένις Καραχαλίδη σούταρε και ο πορτιέρο της Μυρίκης μπλόκαρε.




Εκτός ο Σιταράς














Ο αριστερός μπακ του Αίολου Άρης Σιταράς αποχώρησε λόγω τραβήγματος στο 42ο λεπτό και την θέση του πήρε ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, που επανεμφανίστηκε μετά το ματς της 3ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΚ.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Μεταξούλης έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.
14΄: Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Μεταξούλη από κοντά μετά από κόντρα κατέληξε πάνω από την εστία της Μυρίκης.
34΄: Ο Φούκας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το σουτ του Καραχαλίδη εντός περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον Φακίτσα.
36΄: Ο Καραχαλίδης έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Μεταξούλης μπήκε τετ α τετ στην περιοχή της Μυρίκης και πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
37΄: Ο Καραχαλίδης έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Μεταξούλη που σούταρε από καλή θέση και ο Φακίτσας μπλόκαρε.
43΄: Σουτ του Ράμμου εκτός περιοχής κόντραρε σε αντίπαλο και ο πορτιέρο της Μυρίκης μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
45΄: Ο Καραχαλίδης έβγαλε μπαλιά για τον Νικολάου, που πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των «κόκκινων».

Β΄ Μέρος

Πάτησε «γκάζι»
Ο Αίολος στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοση του και έφτασε στο τελικό 2-0.

«Εκτέλεση» Στύλα


Ο Έλβις Στύλα στο 51΄ εκτέλεσε απευθείας όμορφα φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Στάθη Φακίτσας γράφοντας το 1-0. Ο πρώην παίχτης του Αστέρα Μαγούλας σημείωσε το πρώτο του τέρμα στα Ευρυτανικά γήπεδα.




«Φώναξε» για πέναλτι
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Βασίλης Μεταξούλης έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Χρήστου Λέρη, με τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο να δίνει συνέχεια στο ματς και να μην θεωρεί ότι υπάρχει κάτι μεμπτό.



Κοντά στο 2ο
Στο 70ο λεπτό ο Βασίλης Μεταξούλης πήρε κεφαλιά προ του Στάθη Φακίτσα, ωστόσο ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος ήταν κοντά στην φάση και απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.



Αποβολή «Γεν»


Στο 72ο λεπτό ο στόπερ της Μυρίκης Κώστας Γενιτσαρόπουλος αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Βασίλη Μεταξούλη. Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον «Γεν», ο οποίος είχε δεχτεί νωρίτερα και την 1η κάρτα για τον ίδιο λόγο, ενώ είχε αποβληθεί και στο ματς κυπέλλου των δυο ομάδων στην αρχή της σεζόν.




Δεύτερο με Ηλιάδη


Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 85ο λεπτό ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης. Ο Ντένις Καραχαλίδης από δεξιά τροφοδότησε τον Πάνο Μάρκη, που σέντραρε και ο Γιάννης Ηλιάδης εύκολα στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ σημείωσε από κοντά το τελικό 2-0.




Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Πανέμορφη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Στύλα κατέληξε ψηλά στο δεξί «παραθυράκι» του Φακίτσα (1-0).
57΄: Ο Καραχαλίδης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και το πλασέ του Φούκα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
70΄: Ο Καραχαλίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Μεταξούλης πήρε την κεφαλιά προ του Φακίτσα και ο Γενιτσαρόπουλος απέκρουσε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.
72΄: Ο Γενιτσαρόπουλος είδε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο στον Μεταξούλη και αποβλήθηκε.
85΄: Ο Καραχαλίδης πάσαρε στον Μάρκη, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά σέντραρε και ο Ηλιάδης εύκολα στο δεύτερο δοκάρι με πλασέδιαμόρφωσε το τελικό 2-0.
88΄: Ο Σταμούλης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Κόκκοτα.

Πανηγύρισαν την νίκη
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν την επιτυχία τους στο κέντρο του γηπέδου φωνάζοντας το όνομα της ομάδας τους.



Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς Π., Στύλα, Μεταξούλης, Τσαγιάννης

Διακριθέντες
Αίολος: Στύλα, Ράμμος, Καραχαλίδης
Μυρίκη: Φακίτσας, Τσαγιάννης, Καλύβας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Το θέλαμε αρκετά αυτό το παιχνίδι, πριν καν ξεκινήσει και νομίζω δεν καταβάλλαμε στο πρώτο ημίχρονο την πρέπουσα σημασία για να καταφέρουμε να το τελειώσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο σοβαροί, καταφέραμε να βάλουμε δυο γκολ και να κερδίσουμε δίκαια. Υπήρχε η κόπωση και καταφέραμε επίσης να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες. Η κούραση είναι αρκετά μεγάλη και όλοι χρειάζονται. Μπαίνουμε τώρα στην τελευταία εβδομάδα του πρωταθλήματος, που εδώ θα κριθούν τα πάντα τη Κυριακή. Εμείς αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση, έχουμε αρκετές επιλογές και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για μας.»



Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα προσπαθήσαμε πάλι και σε αυτό το παιχνίδι να παίξουμε ελεύθερα και να το ευχαριστηθούμε, παίζοντας βέβαια με μια ομάδα που είναι μια από τις βασικές διεκδικήτριες του πρωταθλήματος, κάνοντας προπονήσεις και πολλά άλλα , είναι λογικό να έχει περισσότερο κατοχή στην  μπάλα από εμάς και να μας κερδίσει δίκαια. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου και της εύχομαι καλή τύχη.»





Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτας, Φούκας, Σιταράς(42΄ λ.τρ. Τριανταφυλλόπουλος), Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Ράμμος(62΄ Μπόνιας), Στύλα, Ηλιάδης, Μεταξούλης(81΄ Μάρκης), Καραχαλίδης, Νικολάου

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Θεοχάρης, Τσαγιάννης, Λέρης, Καλύβας, Λιάγκας Π., Μπουμπουρής, Χρυσικός(46΄ Ιωάννου), Τσίπρας(79΄ Μπάρκας), Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος