Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Παναγραφιωτικός-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-4

Με το ευρύ 4-1 επιβλήθηκε ο ΑΠΟΚ του Παναγραφιωτικού και παρέμεινε στην κορυφή των Play Off της Α΄ΕΠΣΝΕ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 100 θεατών.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου αγωνίστηκε και σε αυτή την αναμέτρηση με αρκετά νέα παιδιά στην σύνθεση του και δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός. Έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, ωστόσο ανοίχτηκε και δεν έπαιξε πίσω στα μετόπισθεν δίνοντας χώρους στον αντίπαλο. Πέτυχε λίγο πριν το φινάλε το «γκολ της τιμής» με σκόρερ τον Πάνο Μπλέντζο.
Ο ΑΠΟΚ του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου κυριάρχησε από την αρχή στην αναμέτρηση, «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες και πλέον βλέπει το τελευταίο ματς τίτλου με τον Αίολο. Δυο γκολ σημείωσε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και από 1 στην επανάληψη οι Ταξιάρχης Γούλας και Τάσος Γεωργακόπουλος. Οι «γαλάζιοι» απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες, ώστε να διευρύνουν και άλλο το προβάδισμα τους.
Την επόμενη (6η) και τελευταία αγωνιστική τα Άγραφα παίζουν στο Δημοτικό στάδιο το Σάββατο (23/4) με την Μυρίκη και την Κυριακή (24/4) στο ντέρμπι τίτλου ο ΑΠΟΚ υποδέχεται στο αθλητικό κέντρο τον Αίολο. Το Βελούχι είναι 1ο έχοντας πλέον 18 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα έχουν 3 βαθμούς και είναι 3α.

Κοντά στους 100
Η αναμέτρηση στο αθλητικό κέντρο έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών.


Υψηλή θερμοκρασία
Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες επικράτησαν στο γήπεδο, όπου επικρατούσε ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία ήταν σταθερά πάνω από τους 20 βαθμούς.

Όλα στο τέλος
Όπως όλα δείχνουν και φέτος ο τίτλος θα κριθεί στο τέλος και στην αναμέτρηση του ΑΠΟΚ με τον Αίολο.

Καμία κίτρινη


Κανένας ποδοσφαιριστής δεν τιμωρήθηκε με την κίτρινη κάρτα του ρέφερι Δημήτρη Κουρλού, αφού έγινε ένα ήρεμο ματς χωρίς δυνατά μαρκαρίσματα και εντάσεις.

11αδα ο Γούλας
Ο ΑΠΟΚ του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ξεκίνησε με μόλις μια αλλαγή στην αρχή του 11αδα σε σχέση με τον ματς με την Μυρίκη. Ο Ταξιάρχης Γούλας έπαιξε σε θέση δεξιού μεσοεπιθετικού αντικαθιστώντας τον απόντα Δημήτρη Τσιλιμέκη.

Μέσα Ζανιάς & Καραμπάς














Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος παρέταξε την ομάδα του με 2 μόλις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Αίολο. Ο Πάρις Καραμπάς επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας και ο Βαγγέλης Ζανιάς ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Μπισμπίκη και Ελτόν Μαλάϊ, που απουσίαζαν.

Δυνατός ο Ίβρος
Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης Δημήτρης Ίβρος, που το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Επέστρεψε εδώ και μερικές ημέρες γερός και δυνατός πάλι κοντά μας.


Νέα «βαριά»
Ο Παναγραφιωτικός γνώρισε νέα βαριά ήττα, αφού την περασμένη Κυριακή είχε χάσει με 5-0 από τον Αίολο.

Α΄ Μέρος

Τα «ηνία» ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 45λεπτο, όπου και σκόραρε 2 φορές.

Γκολ «από τα αποδυτήρια»


Γρήγορο γκολ σημείωσε ο τυπικά φιλοξενούμενος ΑΠΟΚ, όπου μόλις στο 4ο λεπτό πήρε προβάδισμα. Ο Άλεξ Μπακαλίδης έβγαλε τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο μόνο απέναντι στον Λάμπρο Αθανασούλια, αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με πλασέ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-1.





Ψηλά μετά το γκολ
Τα Άγραφα μετά το γκολ που δέχτηκαν ανοίχτηκαν πιέζοντας πιο ψηλά τον αντίπαλο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο επιθετικά.

Πανομοιότυπο γκολ
Το δεύτερο τέρμα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου έχει πολλά κοινά με το πρώτο, αφού ήρθε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και με εκτέλεση ίδια από το ίδιο σημείο. Στο 32΄ ο Σπύρος Ξαγάρας έκανε την μπαλιά, ο Τάσος Γεωργακόπουλος πήρε την κεφαλιά-πάσα και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος μπήκε ξανά από αριστερά μόνος στην περιοχή των γηπεδούχων και με υποδειγματικό πλασέ ξανά στην αριστερή γωνία του Λάμπρου Αθανασούλια διαμόρφωσε το 0-2. Ο «Πελέ» έχει την δική του εξαιρετική παράδοση με τους Αγραφιώτες.





Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την μπαλιά και ο Γενιτσαρόπουλος μπήκε από αριστερά τετ α τετ στην περιοχή με τον Αθανασούλια και με πλασέ στην δεξιά του γωνία πέτυχε νωρίς το 0-1.
12΄: Ο Χρυσαφόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Νούλα πέρασε πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
15΄: Ο Γενιτσαρόπουλος χτύπησε κόρνερ από τα αριστερά, η κεφαλιά του Στάμου από καλή θέση κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
18΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε μπαλιά και  ο Αθανασούλιας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια προ του Γεωργακόπουλου.
32΄: Ο Ξαγάρας έβγαλε μπαλιά, ο Γεωργακόπουλος έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Γενιτσαρόπουλος μπήκε ξανά από αριστερά μόνος στην περιοχή των γηπεδούχων και με πλασέ στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το 0-2.
44΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γεωργακόπουλου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Παναγραφιωτικού.

Β΄ Μέρος

2 γκολ..και ευκαιρίες
Ο ΑΠΟΚ στο τελευταίο 25λεπτο του ματς ήταν αρκετά επιθετικός και έχασε πολλές ευκαιρίες. Νωρίτερα είχε σκοράρει δυο φορές ακόμη.

Τρίτο με Γούλα


Ο Χρήστος Στάμος στο 56΄ έκανε εξαιρετική μακρινή μεταβίβαση στον Ταξιάρχη Γούλα, που μέσα από την περιοχή και αριστερά με σουτ στην κλειστή δεξιά γωνία των Αγράφων έκανε το 0-3.




0-4 με Γεωργακόπουλο


Στο 70ο λεπτό ο Τάκης Σαϊτης έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Τάσος Γεωργακόπουλος, αφού πρώτα απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με πλασέ από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4. Ο Γεωργακόπουλος έφτασε τα 5 γκολ στα play off.




Ίδια εικόνα
Τα Άγραφα δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν την εικόνα τους στο δεύτερο μέρος και δέχτηκαν ακόμη 2 γκολ.

Μείωσε με Μπλέντζο


Στ 88ο λεπτό ο Τόμι Χρυσαφόπουλος βρήκε τον Μιχάλη Νούλα, που απέφυγε μέσα στην περιοχή τον Δημήτρη Ρεσίτη, γύρισε για τον Πάνο Μπλέντζο που από κοντά με σουτ στην κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-4. Ο Μπλέντζος είχε περάσει ως αλλαγή.





Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Αδύναμο σουτ του Γεωραγόπουλου από αριστερά μπλόκαρε εύκολα ο Αθανασούλιας.
56΄: Ο Στάμος έκανε πανέμορφη μακρινή μεταβίβαση για τον Γούλα που μέσα από την περιοχή και αριστερά με σουτ στην κλειστή δεξιά γωνία των Αγράφων διαμόρφωσε το 0-3.
69΄: Ο Χρυσαφόπουλος σέντραρε από αριστερά και το φαλτσαριστό σουτ του Κατσαρή από τα όρια της περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Ρεσίτης.
70΄: Ο Σαϊτης έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Γεωργακόπουλος απέφυγε τον Αθανασούλια και με πλασέ από κοντά έκανε το 0-4.
77΄: Ο Γεωργακόπουλος έβγαλε μπαλιά για τον Τσιλίκα, ο οποίος σούταρε και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε.
83΄: Ο Γεωργακόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Φλωράκης από καλή θέση σούταρε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
84΄: Ο Φλωράκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το σουτ του Γεωργακόπουλου πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
88΄: Ο Χρυσαφόπουλος τροφοδότησε τον Νούλα, αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά, απέφυγε τον Ρεσίτη πάσαρε στον Μπλέντζο που με πλασέ στην κενή εστία μείωσε από κοντά στο τελικό 1-4.
89΄: Πλασέ του Γεωργακόπουλου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Αθανασούλιας.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Χρυσαφόπουλος
ΑΠΟΚ Βελούχι: Γεωργακόπουλος, Γενιτσαρόπουλος, Στάμος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου , που παρόλο που μέσα από πολλά λάθη στα αμυντικά μας καθήκοντα λόγω απειρίας  όπου δεχόμαστε πολύ εύκολα το γκολ, κατ άλλα πιστεύω πως κυκλοφορούσαμε καλά την μπάλα, προσπαθήσαμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη κατοχή και ότι πάρουμε από το παιχνίδι. Το σημαντικό για μας είναι ότι στο αρχικό σχήμα οι 6 στους 11 ήταν κάτω των 18 ετών και συνολικά χρησιμοποιηθήκαν 7 ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών στο σημερινό παιχνίδι. Ως επί το πλείστον αυτός είναι ο στόχος μας να δώσουμε και να δίνουμε προτεραιότητα γενικώς σε πιο νέα παιδιά για να μπορούν να αντεπεξέλθουν τα επόμενα χρόνια. Να συγχαρώ και τον αντίπαλο και εύχομαι την επόμενη εβδομάδα ο καλύτερος να είναι πρωταθλητής  και μακάρι να μπορέσει να πετύχει και την άνοδο στην Γ΄ κατηγορία.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα πέρα από το θετικό αποτέλεσμα για μας, σημαντικό είναι εξίσου ότι βγαίνουμε από αυτή την διαδικασία μέχρι στιγμής, χωρίς απώλειες βαθμών, τραυματισμών και καρτών. Αυτό μας δίνει μεγαλύτερη ώθηση, έτσι ώστε να βρεθεί ο σύλλογος την επόμενη και τελευταία αγωνιστική στην θέση που του αρμόζει αυτή του πρωταθλητή.»





Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αθανασούλιας, Πλεξίδας(46΄ Κατσαρός), Γιαννιώτης, Πάτρου Ρεμμ., Καραμπάς, Παρασκευόπουλος, Χρυσαφόπουλος, Πάτρου Ραντ.(46΄ Βούρτσας), Νούλας, Κατσαρής, Ζανιάς(70΄ Μπλέντζος)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Ξαγάρας, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Στάμος, Γούλας(65΄ Σαϊτης), Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος(57΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης(72΄ Τσιλίκας), Γεωργακόπουλος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος