Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Έκδοση υποχρεωτικών δελτίων προτείνει η ΕΠΟ(!)


Σάλο πρόκειται να προκαλέσει η νέα πρόταση που ετοιμάζεται να θέσει σε ισχύ η ΕΠΟ, από την 1η Ιουλίου 2016, βάσει της οποίας οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές απελευθερώνονται από την «ομηρία» των ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς αυτά θα υποχρεούνται να ανανεώνουν όλα τα δελτία των αθλητών τους από ηλικίας των 11 χρόνων και μετά!
Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της ΕΠΟ, προτείνουν την έκδοση υποχρεωτικών δελτίων ορισμένου χρόνου για τους παίκτες έναντι χρηματικού αντιτίμου καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ομοσπονδία, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να λειτουργήσει με όρους αγοράς, ενώ υπάρχει και σχετική υπόδειξη της για χρονική συμβατική σχέση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ανάμεσα στα σωματεία και τους ποδοσφαιριστές.
Αν η ανωτέρω πρόταση ισχύσει τελικά, τότε οι κερδισμένοι θα είναι αφενός η ίδια η ΕΠΟ, η οποία θα μπορέσει να αυξήσει τα έσοδά της και αφετέρου οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που, πλέον, δεν θα είναι δέσμιοι των σωματείων τους, παίζοντας με την πιθανότητα το δελτίο τους να βρεθεί καρφωμένο σε κάποιον τοίχο.
Αυτοί, που πιθανότητα θα αντιδράσουν επί του θέματος, θα είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία αφού, ουσιαστικά, κάθε χρόνο από τον Ιούλιο του 2016 θα υποχρεούνται να ανανεώνουν όλα τα δελτία των αθλητών τους από ηλικίας των 11 χρόνων και μετά, καταβάλλοντας σχετικό παράβολο. Κατά συνέπεια, οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι θα χάσουν όλα τα δικαιώματα επί των ποδοσφαιριστών τους, αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο συντριπτικός πλέον αριθμός των ποδοσφαιριστών τους θα υπογράφουν δελτία μικρής χρονικής διάρκειας.

Αυτά τα νέα δελτία θα είναι ορισμένου χρόνου υποχρεωτικά με το σχετικό παράβολο
1 έτους: 70 ευρώ
2 έτων: 60 ευρώ
3 ετών: 50 ευρώ
4 ετών: 40 ευρώ
5 ετών: 30 ευρώ
Ουσιαστικά όπως αντιλαμβάνεται κανείς ΔΥΟ είναι τα εξαγόμενα συμπεράσματα:
1ον: Αύξηση του κατώτατου παράβολου έκδοσης δελτίων από 20 σε 30 ευρώ ( αύξηση 50%)
2ον: Τα ερασιτεχνικά σωματεία ουσιατσικά χάνουν όλα τα δικαιώματα επί των ποδοσφαιριστών τους, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η συντριπτική πλέον μάζα των ποδοσφαιριστών τους θα υπογράφουν δελτία μικρής χρονικής διάρκειας.
Σημειώνεται ότι, ήδη, ισχύει το μέτρο που ορίζει ότι όποιος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής το επιθυμεί, μπορεί να υπογράφει δελτίο ορισμένου χρόνου, πληρώνοντας, όμως, τσουχτερό παράβολο ( 300 ευρώ για 1 έτος, 200 για 2 έτη, 100 ευρώ για 3 έτη). Με τη μείωση αυτών των παραβόλων, όλοι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα οδηγηθούν στα δελτία ενός ή δυο χρόνων, με κερδισμένους τους ίδιους αλλά και τα ταμεία της ΕΠΟ.

Πηγή: www.vivasports.gr , www.topiko24.gr