Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Μυρίκη-ΑΕΚ 8-1

Συνέτριψε την ΑΕΚ η ομάδα της Μυρίκης με 8-1, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δυο αγωνιστικές και «φορτσάροντας» εν όψει των μπαράζ.
Ο ήρεμος αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. To «παρών» έδωσαν ελάχιστοι φίλαθλοι.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα παίζοντας με 6 παίχτες κάτω των 20 ετών στην ενδεκάδα της σημείωσε την πιο ευρεία νίκη της στο πρωτάθλημα με καλό ποδόσφαιρο, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κώστας Σταμούλης σημείωσε καρέ γκολ και ο Πάνος Χρυσικός έβγαλε δυο τέρματα. Από ένα πέτυχαν οι: Θωμάς Τσίπρας(Το καλύτερο της συνάντησης) και Γρηγόρης Τάσιος. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι 3οι με 33 πόντους και το επόμενο τους παιχνίδι είναι αρκετά σημαντικό.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα ήταν φιλότιμη για 45΄, όπου κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και μείωσε με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο Κώστα Μπούκα. Στην επανάληψη κατέρρευσε, γνωρίζοντας την συντριβή  Η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος αποτελεί από μόνη της επιτυχία για τον «δικέφαλο».. Η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων παρέμεινε στους 3 βαθμούς και τερματίζει τελευταία.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν την τελευταία(21η) αγωνιστική της κανονικής διάρκειας τον Αίολο, ενώ ο «δικέφαλος» θα παίξει με τον Παναγραφιωτικό.

Ηλιόλουστος καιρός
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες επικρατούσαν στο Καρπενήσι το Σάββατο. Στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκαν μόλις 30 θεατές όμως.


Τελειώνει την Τρίτη
Η «νεοφώτιστη» ομάδα της ΑΕΚ ολοκληρώνει την προσπάθεια της στο πρωτάθλημα την Τρίτη 8 Μαρτίου ενάντια στον Παναγραφιωτικό.

Χρόνο σε μικρούς














Ο Σπύρος Κολόκας έδωσε φανέλα βασικού στους: Πάνο Χρυσικό, Γιώργο Μπάρκα(Φωτογραφία αριστερά) και Ταξιάρχη Καλύβα(Φωτογραφία δεξιά).
Δεν έπαιξαν οι: Πάνος Ιωάννου(Απουσίαζε) και Κώστας Λιάγκας(Έμεινε στον πάγκο). Αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Κώστας Γενιτσαρόπουλος και Κώστας Ζαραβέλης.

Ετοιμάζεται για τα play off
Η Μυρίκη έκανε μια καλή προπόνηση  για το ντέρμπι με τον Αίολο και εν όψει των μπαράζ , στα οποία θα συμμετάσχει και φέτος.

Παρέμειναν 7

























Μόλις τέσσερις αλλαγές είχε στην σύνθεση του ο «δικέφαλος». Βασικοί ξεκίνησαν οι: Δημήτρης Γιαννόπουλος(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Σάκης Ρούσσης(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Γιάννης Μπέσσας(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Δημήτρης Κοτσιμπός(Φωτογραφία κάτω δεξιά). Δεν αγωνίστηκαν οι: Χρήστος Παρούτσας, Μάκης Νιαβής, Χρήστος Σεντής και Γιάννης Χαλκιάς.

Καρέ τερμάτων
Ο Κώστας Σταμούλης της Μυρίκης σημείωσε 4 γκολ. Ανέβηκε στα 19 και κατακτά για 2η φορά στην καριέρα του το «χρυσό παπούτσι».


Α΄ Μέρος

Προβάδισμα δυο τερμάτων
Η Μυρίκη προηγήθηκε στο πρώτο 45λεπτο με 3-1, έχοντας διαφορετικούς σκόρερ. Η ΑΕΚ μείωσε σε 2-1 προσωρινά με τα τέρματα των Τσίπρα και Μπούκα να ξεχωρίζουν.

Σαν σε προπόνηση
Στην πρώτη τους αξιόλογη προσπάθεια οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα στο 20ο λεπτό ο Πάνος Χρυσικός έκανε κάθετη μπαλιά στον Κώστα Σταμούλη, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Στέφανο Κοράκη, τον απόφυγε και σε κενό τέρμα άνοιξε το σκορ.




2ο από τον μικρό


Η Μυρίκη διπλασίασε τα τέρματα της στο 31΄. Μετά την σέντρα του Γιώργου Μπουμπουρή, ο Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία) βρήκε δίχτυα με προβολή.




Όμορφη εκτέλεση Μπούκα


Στο ματς μπήκε ξανά η ομάδα της ΑΕΚ με τον Κώστα Μπούκα(Φωτογραφία) να κάνει το 2-1 στο 37ο λεπτό με εξαιρετική ενέργεια και άψογο τελείωμα. Ο Μπούκας έφτασε τα 4 γκολ.




«Γκολάρα» Θωμά Τσίπρα


Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45΄ η Μυρίκη πέτυχε το 3-1 με εντυπωσιακή εκτέλεση του Θωμά Τσίπρα(Φωτογραφία). Ο Κώστας Σταμούλης τον τροφοδότησε και ο Τσίπρας σκόραρε με υπέροχη «λόμπα» στην κίνηση εκτός περιοχής. Ο σκόρερ έφτασε τα 2 γκολ, έχοντας βρει δίχτυα και στο ματς του δευτέρου γύρου.




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπούκα απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο Νούλας.
20΄: Ο Χρυσικός πάσαρε κάθετα στον Σταμούλη, ο οποίος πρόλαβε εκτός περιοχής στην έξοδο τον Κοράκη, τον απόφυγε και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
25΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Τάσιου από τα όρια της περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
30΄: Ο Μπούκας εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και σούταρε δυνατά άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
31΄: Σέντρα του Μπουμπουρή από δεξιά, ο Χρυσικό με προβολή στην αριστερή γωνία του Κοράκη «έγραψε» το 2-0.
34΄: Ο Χρυσικός συνδυάστηκε με τον Καλύβα και ο τελευταίος σούταρε άουτ από την αριστερή γωνία του Κοράκη.
37΄: Ο Μπούκας με υπέροχη ατομική προσπάθεια πλάσαρε υποδειγματικά στην δεξιά γωνία του Νούλα και μείωσε σε 2-1.
42΄: Πάσα του Τσίπρα στον Σταμούλη, το σουτ του οποίου από θέση αριστερά έφυγε έξω από την εστία της ΑΕΚ.
44΄: Ο Σταμούλης πάσαρε κάθετα στον Τσίπρα, που με εντυπωσιακά ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής και αριστερά «κρέμασε» τον Κοράκη(3-1).
45΄+1΄: Σέντρα του Σταμούλη από αριστερά, ο Καλύβας πλάσαρε στην κίνηση πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

«Ξέσπασαν»
Οι παίχτες του Σπύρου Κολόκα σε συνδυασμό με την κόπωση του αντιπάλου σημείωσαν ακόμη 5 γκολ, φτάνοντας στο ευρύ 8-1.

Πρώτη φάση με δοκάρι
Η Μυρίκη είχε δοκάρι στο 50ο λεπτό, όταν μετά την πάσα του Γιάννη Γαλανού, ο Κώστας Σταμούλης έκανε ατομική ενέργεια και σουτ, η οποία βρήκε την αντίπαλη δοκό και πέρασε άουτ.



Δυο γκολ «Σταμ»
Από ισάριθμες ασίστ του Θωμά Τσίπρα ο Κώστας Σταμούλης από θέση αριστερά στο 52΄ και στο 55΄ πέτυχε δυο ακόμη γκολ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1.




6ο γκολ από Γρηγόρη


Ο Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία) έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ στο 60΄, σημειώνοντας από κοντά το 6-1, ύστερα από την σέντρα του Χρήστου Λέρη. Ο νεαρός άσος ανέβηκε στα 2 γκολ στην Α΄ ΕΠΣΕ.


Μετά από σουτ Λέρη


Το 7-1 σημειώθηκε στο 65΄, όταν ο Χρήστος Λέρης(Φωτογραφία) σούταρε παράλληλα από δεξιά και ο Πάνος Χρυσικός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα προ της γραμμής. Ο νεαρός Χρυσικός έφτασε τα 2 γκολ στον αγώνα και 4 συνολικά στο πρωτάθλημα, όλα απέναντι στην ΑΕΚ.



Συμπλήρωσε καρέ


Ο Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) σημείωσε καρέ γκολ στο 75΄, σκοράροντας το 8-1 με διαγώνιο σουτ μετά την σέντρα του νεοεισελθόντα Κώστα Γενιτσαρόπουλου.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Γαλανός τροφοδότησε τον Σταμούλη, ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια και σουτ, το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του «δικεφάλου» και έφυγε άουτ.
52΄: Ο Τσίπρας με μπαλιά βρήκε τον Σταμούλη ,ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Κοράκη, τον απόφυγε και σούταρε εύστοχα εκτός περιοχής(4-1).
53΄: Σέντρα του Μπούκα από δεξιά, κεφαλιά του Μπέσσα κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
55΄: Ο Τσίπρας τροφοδότησε τον Σταμούλη, που από θέση αριστερά με διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 5-1.
60΄: Ο Λέρης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Τάσιος από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία του Κοράκη πραγματοποίησε το 6-1.
65΄: Ο Σταμούλης πάσαρε στον Λέρη, ο οποίος σούταρε παράλληλα από δεξιά και ο Χρυσικός με προβολή σε άδειο τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 7-1.
69΄:Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Γιαννόπουλου κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ από παρεμβολή του Νούλα.
75΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Σταμούλης με διαγώνιο σουτ, αφού το πρώτο του βρήκε στα σώματα σημάδεψε την αριστερή γωνία του Κοράκη(8-1).

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Τσίπρας, Χρυσικός, Τάσιος
ΑΕΚ: -

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα ήταν ένα ματς για εμάς εύκολο βέβαια και κάναμε μια καλή προπόνηση. Είμαι ευχαριστημένος από τα νεαρά παιδιά, που χρησιμοποιηθούν από την ομάδα και πιστεύω ότι το μέλλον τους ανήκει. Προχωράμε για το επόμενο παιχνίδι.»









Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Ήταν ένα παιχνίδι ανοιχτό, για μας ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Παίζαμε με μια σαφώς ανώτερη ομάδα, η Μυρίκη ήταν καλύτερη και κατάφερε δίκαια και κέρδισε. Για εμάς απομένει ένα ακόμη ματς. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης και καλή επιτυχία στα μπαράζ.»







Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Νούλας, Μπουμπουρής(46΄ Ζαραβέλης), Θεοχάρης, Λιάγκας Π., Μπάρκας, Τάσιος, Λέρης, Τσίπρας(67΄ Γενιτσαρόπουλος), Καλύβας(46΄ Γαλανός), Σταμούλης, Χρυσικός

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Ιωάννου Κ., Λάππας, Ιωάννου Γ., Γιαννόπουλος Δ., Ζιάκας(67΄ Ευθυμίου), Μπούκας(67΄ Κολλημένος), Τελώνης, Ρούσσης, Κοτσιμπός, Μπέσσας Ι.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Λάμπρος Κατσαρός