Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη 5-0

Σκοράροντας 5 φορές στο πρώτο 45λεπτο ο ΑΠΟΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας της Κρέντης με 5-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Μαρτίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Το Βελούχι του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου «καθάρισε» εύκολα το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο, όπου κυριάρχησε σκόραρε 5 φορές και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Στην επανάληψη έριξε την απόδοση του και έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψει της συνέχειας. Δυο φορές σκόραρε το νέο απόκτημα από το Νέο Αστέρα Ρεθύμνου, ο γνώριμος μας Τάσος Γεωργακόπουλος και από 1 φορά οι: Ταξιάρχης Γούλας, Άλεξ Μπακαλίδης και Σάκης Τσιλίκας. Δοκάρι υπέρ του ΑΠΟΚ είχε στο 87΄ ο πλάγιος μπακ της Κρέντης Σωτήρης Ντάλλας.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα γνώρισε νέα βαριά ήττα στο ίδιο γήπεδο. Ειδικά στο πρώτο μέρος η άμυνα της είχε αρκετά προβλήματα, αφού βρέθηκε εκτεθειμένη σε αρκετές περιπτώσεις. Οι Κρεντιώτες δέχτηκαν 5 τέρματα στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη ισορρόπησαν και κράτησαν για ένα διάστημα την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Την επόμενη (20η) ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται στο προπονητικό κέντρο την Κυριακή (6/3) με τον Παναγραφιωτικό, ενώ η Κρέντη θα κάνει το ρεπό της. Ο ΑΠΟΚ παραμένει 2ος έχοντας βαθμούς 37 βαθμούς, ενώ η Κρέντη έχει τερματίσει 6η έχοντας 9 βαθμούς.

Μικρό ενδιαφέρον
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων και συγκεκριμένα περίπου 30 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση.


Χωρίς τους Φραγκιστιανούς
Η Κρέντη αγωνίστηκε χωρίς τους 4 ποδοσφαιριστές που μεταγράφηκαν στην Φραγκίστα. Πρόκειται για τους: Κώστα Κατσαδούρο, Φώτη Μπισμπίκη, Αλέξανδρο Λάμπρου και Γιάννη Μπισμπίκη. Ήρθε στο Καρπενήσι με αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστές.

Πρώτη για Τάσο


Ο Τάσος Γεωργακόπουλος (Φωτογραφία) του Βελουχίου «ντεμπούταρε» στην αναμέτρηση, βάζοντας 2 τέρματα. Αποκτήθηκε από τον Νέο Αστέρα Ρεθύμνου, έχοντας δυο προηγούμενα «περάσματα» από τον ΑΠΟΚ, αγωνιζόμενος στην Δ΄ Εθνική.

Ντεμπούτο Τσέτσου


Την πρώτη φετινή συμμετοχή έκανε και ο Βινιανίτης Σπύρος Τσέτσος της Κρέντης.

5 αλλαγές

 












Το Βελούχι είχε 5 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με την Μυρίκη. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε μετά από καιρό ο έμπειρος Γιώργος Κρασιάς (Φωτογραφία Αριστερά), στο δεξί άκρο της άμυνας άρχισε ο Θοδωρής Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Δεξιά), στο κέντρο σαν δεξιός μέσος ξεκίνησε ο Ταξιάρχης Γούλας σαν επιτελικός μέσος άρχισε ο Τάσος Γεωργακόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σάκης Τσιλίκας. Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Τσιλιμέκη, Δημήτρη Καραγιάννη, Παναγιώτη Κόλλια (Απουσίαζαν), Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Έπαιξε ως αλλαγή) και Χάρη Κουτσουπιάς(Έμεινε στον πάγκο).

4 διαφοροποιήσεις


Ο Νίκος Βούρτσας παρέταξε την Κρέντη με 4 νέα πρόσωπα σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής στο ίδιο γήπεδο ενάντια στον Αίολο. Φανέλα βασικού πήραν οι 14χρονοι Γιάννης Μάκκας (Φωτογραφία Αριστερά) και Νεκτάριος Ντάλλας (Φωτογραφία κέντρο), σαν μεσοαμυντικός άρχισε ο Άκης Τσιούμας (Φωτογραφία Δεξιά) και ντεμπούτο για φέτος έκανε ο Σπύρος Τσέτσος. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Βούρτσα (Έπαιξε ως αλλαγή), Κώστα Κατσαδούρου, Γιάννη Μπισμπίκη και Φώτη Μπισμπίκη. Οι 3 τελευταίοι ανήκουν και επίσημα στον ΑΠΟΔΦ.

6 ματς σε 14 ημέρες(!)
Η Κρέντη σε διάστημα 14 ημερών έχει δώσει 6 αναμετρήσεις, παίζοντας συνεχόμενες αναμετρήσεις Κυριακή-Τετάρτη.

Μόνο ο Συγκελόπουλος


Καθώς δεν έπαιξαν οι: Χάρης Κουτσουπιάς και Δημήτρης Τσιλιμέκης μόνο ο Βασίλης Συγκελόπουλος πλέον έχει αγωνιστεί και στα 17 παιχνίδια του Βελουχίου στο πρωτάθλημα.

Α΄ Μέρος

Επιθετικός μονόλογος
Τα πρώτα 45΄ της συνάντησης ήταν διαρκής επιθετικός μονόλογος του Βελουχίου, που σκόραρε 5 φορές και είχε και αρκετές χαμένες ευκαιρίες.

Σε χρόνο ρεκόρ


Το πιο γρήγορο τέρμα της φετινής Α΄ Ευρυτανίας πέτυχε ο ΑΠΟΚ, αφού άνοιξε το σκορ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στην πρώτη του επίθεση ο Σάκης Τσιλίκας πάσαρε στον Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή πραγματοποίησε το 1-0.




Διπλασιασμός «Μπάκα»


Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) στο 19΄ έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του. Ο Θοδωρής Τσιλιμέκης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Άλεξ Μπακαλίδης με έξοχη ενέργεια και με σουτ στην δεξιά γωνία της Κρέντης διαμόρφωσε το 2-0. Ο «Μπάκα» έχει 9 γκολ, φτάνοντας τον «Πελέ».




Ακυρωθέν τέρμα
Στο 23ο λεπτό ο 1ος βοηθός Σπύρος Μπύρος υπέδειξε τον Ταξιάρχη Γούλα σε θέση οφσάιντ, ο οποίος είχε σκοράρει όμορφο γυριστό σουτ μετά την σέντρα του Σπύρου Ξαγάρα.


Εύκολα στο 3-0


Ο Τάσος Γεωργακόπουλος στο 24΄ έκανε βαθιά μπαλιά για τον Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία), ο οποίος μπήκε τετ α τετ στην περιοχή της Κρέντης, απόφυγε τον τερματοφύλακα Γιάννη Φεγγούλη και πλάσαρε σε κενό τέρμα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Τσιλίκας σημείωσε το 7ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.




Άνοιξε λογαριασμό
29 λεπτά χρειάστηκαν για να βάλει το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του ΑΠΟΚ ο Τάσος Γεωργακόπουλος. Ο Ταξιάρχης Γούλας τον τροφοδότησε και ο Τάσος Γεωργακόπουλος αφού έκανε προσωπική ενέργεια με σουτ στην δεξιά γωνία της Κρέντης πραγματοποίησε το 4-0.




Δεύτερο γκολ Γεωργακόπουλου
Μόλις στο 43ο λεπτό του παιχνιδιού διαμορφώθηκε το τελικό 2-0. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Τάσος Γεωργακόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 5-0, βάζοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.



Αμύνονταν η Κρέντη
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και αμύνονταν στα πρώτα 45΄.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Τσιλίκας πάσαρε στον Γούλα και μετά από λάθος της άμυνας από πλάγια δεξιά ο Γούλας με σέντρα-σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.
10΄: Ο Κρασιάς έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Γούλα, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Φεγγούλη πλάσαρε και ο πορτιέρο της Κρέντης απέκρουσε σωτήρια.
14΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Γεωργακόπουλο, ο οποίος έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε και Φεγγούλης απέκρουσε με τα πόδια.
19΄: Ο Τσιλιμέκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Μπακαλίδης με όμορφη ενέργεια και με σουτ στην δεξιά γωνία πέτυχε το 2-0.
24΄: Ο Γεωργακόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Τσιλίκα, που σε θέση τετ α τετ, αφού απόφυγε τον Φεγγούλη πλάσαρε σε κενό τέρμα και εύκολα έκανε το 3-0.
29΄: Ο Γούλας έβγαλε την μπαλιά για τον Γεωργακόπουλο, ο οποίος έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά και με πλασέ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων πέτυχε το 4-0.
37΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και το εναέριο γυριστό σουτ του Γεωργακόπουλου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
39΄: Ο Γεωργακόπουλος με μπαλιά έβγαλε τον Τσιλιμέκη. μόνο απέναντι στον Φεγγούλη, ο τελευταίος  σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
43΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Γεωργακόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 5-0.

Β΄ Μέρος

Έπεσε αισθητά
Η απόδοση του Βελουχίου έπεσε αισθητά στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις

Εκφραστής ο Γενιτσαρόπουλος


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος ήταν ο εκφραστής των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών του ΑΠΟΚ, ωστόσο ήταν άστοχος σε αρκετές περιπτώσεις.



Βελτιωμένη η Κρέντη
Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά βελτιωμένοι και κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και το σκορ στο 5-0.

Παραλίγο αυτογκόλ


3 λεπτά πριν το φινάλε ο Σωτήρης Ντάλλας (Φωτογραφία) της Κρέντης παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. Ο Σπύρος Ξαγάρας στο 87΄ μεταβίβασε στον Άλεξ Μπακαλίδη, που σέντραρε από τα δεξιά και ο Σωτήρης Ντάλλας με προβολή προ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου έστειλε την μπάλα στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού της ομάδας του.


Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Μονοκόμματο σουτ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Φεγγούλης.
59΄: Ο Βούρτσας  πάσαρε στον Ντάλλα Α., που έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
64΄: Ο Ξαγάρας έδωσε στον Μπακαλίδη, αυτός πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
70΄: Ο Γεωργακόπουλος σέντραρε από τα δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος μόνος στο δεύτερο δοκάρι σούταρε άουτ.
73΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από τα δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
80΄: Ο Γεωργακόπουλος με μπαλιά βρήκε τον Ρεσίτη Σ., που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά από καλή θέση και ο Φεγγούλης απέκρουσε σε κόρνερ.
83΄: Ο Γεωργακόπουλος βρήκε τον Σερπάνο, που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
87΄: Ο Ξαγάρας έκανε την μπαλιά, ο Μπακαλίδης σέντραρε από τα δεξιά και ο Ντάλλας Σ. με προβολή προ του Γενιτσαρόπουλου σημάδεψε την συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού της ομάδας του.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσιφής

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι:  Γούλας, Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Τσιλιμέκης, Κρασιάς
Κρέντη: -

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε απέναντι σε έναν αδιάφορο αντίπαλο δείξαμε σοβαρότητα και διάθεση, παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν κάποια παιδιά με λίγο χρόνο συμμετοχής.»







Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Το σημερινό παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας για μας. Παίζαμε με πολλές ελλείψεις, απουσίες παικτών, οι οποίοι μεταγράφηκαν σε άλλες ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κακοί, στην συνέχεια βελτιωθήκαμε και σε αυτό έπαιξε ρόλο και ότι ο αντίπαλος μας κατέβασε ρυθμό και δεν δεχτήκαμε άλλο γκολ. Επί της ευκαιρίας να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα από την Φραγκίστα και τον Δημήτρη Σερπάνο και γενικά όσους άνηκαν φέτος στην ομάδα για την φετινή συνεργασία που είχαμε, η οποία έληξε χωρίς προβλήματα. Τέλος  να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του ΑΠΟΚ.»



Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Θ., Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Ξαγάρας, Γούλας(68΄ Σερπάνος Γ.), Γεωργακόπουλος, Τσιλίκας(46΄ Γενιτσαρόπουλος), Μπακαλίδης, Φλωράκης(60΄ Ρεσίτης Σ.)

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Ντάλλας Σ., Τσάκνης, Γκούρλιας, Κατσιφής, Γκορόγιας, Τσιούμας, Τσέτσος, Μάκκας Ι., Ντάλλας Αθ., Ντάλλας Ν.(46΄ Βούρτσας Γ.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Κατερίνα Λάππα (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος