Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αίολος-Μυρίκη 4-1

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Αίολος, ο οποίος επιβλήθηκε με 4-1 της Μυρίκης, έχοντας θετικότατη παρουσία.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 21ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Διεξήχθη υπό όχι καλές καιρικές συνθήκες και με βροχή για κάποια λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και στα δυο ημίχρονα, μετατρέποντας το ντέρμπι σε ένα εύκολο απόγευμα. Κορυφαίος της αναμέτρησης με χατ-τρικ ο Βασίλης Μεταξούλης, ενώ το όνομα του στην λίστα των σκόρερ έβαλε και ο Χρήστος Ράμμος, που είχε και δοκάρι. Ο πρωταθλητής Ευρυτανίας, έχοντας την καλύτερη άμυνα τερμάτισε 1ος με 45 βαθμούς και ξεκινά με 5 πόντους τα μπαράζ.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα  πραγματοποίησε μια από τις πιο κακές φετινές της εμφανίσεις αμυντικά και επιθετικά. Βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ μη καταφέρνοντας να απαντήσει. Ο Ταξιάρχης Καλύβας μείωσε στην επανάληψη σε 4-1. Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν 3οι με 33 πόντους και θα μπαίνουν στα play off με 1 βαθμό.
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τους αγώνες της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θα βρεθούν αντιμέτωπες και στα μπαράζ, τα οποία μάλλον θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου.

Μη σύμμαχος ο καιρός
Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν έφεραν στο γήπεδο λιγότερους από το αναμενόμενο θεατές. Φίλαθλοι βρέθηκαν στην κερκίδα στην επανάληψη, ενώ αρκετοί είδαν των αγώνα εντός αυτοκινήτων.


«Αβαντάζ» Αιόλου
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας θα αρχίσουν τα μπαράζ με 5 βαθμούς, έχοντας στόχο την υπεράσπιση του τίτλου τους.

Για το..γκίνες
Οι νικητές σκόραραν στο 40ο δευτερόλεπτο του πρώτου μέρους περίπου και στο 20ο δευτερόλεπτο του δευτέρου μέρους.

3Χ3
Ο Αίολος κέρδισε την Μυρίκη και στις τρεις αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες θα παίξουν αντίπαλες και στα μπαράζ.

Αλλαγή 3 προσώπων


Στο αρχικό σχήμα του Αιόλου επέστρεψαν οι αμυντικοί : Νίκος Ράικος(Φωτογραφία αριστερά), Θωμάς Αζακάς(Φωτογραφία κέντρο) και Χάρης Ζαραβέλης(Φωτογραφία δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Γιάννη Ηλιάδη(Πέρασε αλλαγή), Ντένις Καραχαλίδη(Εκτός αποστολής) και Αποστόλη Φούκα(Απουσίαζε).

Χωρίς Καραχαλίδη


Εκτός αποστολής έμεινε ο Ντένις Καραχαλίδης(Φωτογραφία) λόγω ενοχλήσεων στην μέση.

3ο χατ-τρικ
Ο Βασίλης Μεταξούλης σημείωσε το 3ο του χατ-τρικ στα γήπεδα της Ευρυτανίας. Ο πρώην παίχτης του Παναιτωλικού αναδείχτηκε μαζί με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο τρίτος σκόρερ της κατηγορίας, παρότι έπαιξε μόλις έναν γύρο.


Με 1 πόντο
Η ομάδα της Μυρίκης θα ξεκινήσει τα μπαράζ με βαθμολογική συγκομιδή 1 πόντου.

Με τους θεωρητικά βασικούς

























Ο Σπύρος Κολόκας διαφοροποίησε την ενδεκάδα, που έπαιξε στο θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Άρχισαν οι: Βασίλης Δόσης(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Κώστας Ζαραβέλης(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Κώστας Λιάγκας, Πάνος Ιωάννου(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Κώστας Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία κάτω δεξιά). Αλλαγή μπήκαν οι: Χρήστος Λέρης, Σάκης Θεοχάρης και Ταξιάρχης Καλύβας, ενώ δεν έπαιξαν οι: Αποστόλης Νούλας και Γιώργος Μπάρκας.

Πρώτος σκόρερ ο «Σταμ»


Μπορεί να μην βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, όμως ο Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) της Μυρίκης αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 19 γκολ.

Α΄ Μέρος

Κυρίαρχος ο γηπεδούχος
Ο τυπικά γηπεδούχος Αίολος  έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και πέτυχε δυο τέρματα, ένα εκ των οποίων με το «καλημέρα». Επηρεασμένη από αυτό η Μυρίκη δεν είχε καλή παρουσία στο πρώτο 45λεπτο.

Γρήγορο τέρμα


Μόλις στο 1ο λεπτό και περίπου 40 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου ο Αίολος άνοιξε το σκορ. Ο Έλβις Στύλα(Φωτογραφία) σούταρε και ο Βασίλης Δόσης απέκρουσε, στην εξέλιξη της φάσης ο Νίκος Νικολάου σέντραρε από αριστερά και ο Βασίλης Μεταξούλης με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή «έγραψε» το 1-0.





Δοκάρι Ράμμου
Στο δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης κατέληξε στο 34ο λεπτό το ακίνδυνο σουτ εκτός περιοχής του Χρήστου Ράμμου. Εν συνεχεία η μπάλα πέρασε άουτ.

Άψογο τελείωμα
Ο Βασίλης Μεταξούλης στο 35΄ έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα προσωπικά, σκοράροντας από θέση τετ α τετ και αριστερά μετά την όμορφη μπαλιά του Χρήστου Ράμμου.




Μόλις  1 τελική


Σε κακή ημέρα βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο η Μυρίκη. Μοναδική τελική προσπάθεια ήταν μια κεφαλιά του Κώστα Λιάγκα(Φωτογραφία) στο 39ο λεπτό, η οποία δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Σιταράς έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Στύλα σούταρε από το ύψος της περιοχής και πλάγια με τον Δόση να αποκρούει με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία. Ο Νικολάου έγινε κάτοχος της μπάλας και σέντραρε από αριστερά, με τον Μεταξούλη να πετάγεται με κεφαλιά και να «γράφει» το 1-0.
3΄: Σουτ του Ράμμου έξω από την περιοχή κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
15΄: Ο Ράμμος έκανε κάθετη μπαλιά στον Νικολάου, ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δόση.
22΄: Ο Μπόνιας έβγαλε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Νικολάου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
33΄: Πάσα του Μεταξούλη στον Ράμμο, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Δόση.
34΄: Ο Ράμμος δοκίμασε χαμηλό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και έφυγε άουτ.
35΄: Με εξαιρετική κάθετη πάσα ο Ράμμος τροφοδότησε τον Μεταξούλη, ο οποίος σε θέση τετ α τετ και αριστερά πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Δόση και έκανε το 2-0.
39΄: Κόρνερ του Μπουμπουρή από αριστερά, κεφαλιά του Λιάγκα Κ. πέρασε αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νικολάκη.

Β΄ Μέρος

«Καθάρισε» και κατέβασε ρυθμούς
Πολύ δυναμικά μπήκε το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη στην επανάληψη. Πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 5 λεπτά είχε πετύχει δυο γκολ. Η Μυρίκη ανέβασε την απόδοση της και μείωσε για το τελικό 4-1.

Ευστόχησε ο Ράμμος


Στο 20ο δευτερόλεπτο της επανάληψης έγινε το 3-0. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος έβγαλε μπαλιά στον Νίκο Νικολάου, ο οποίος σέντραρε για τον Χρήστο Ράμμο(Φωτογραφία), που δεν απώλεσε την ευκαιρία από κοντά. Ο Ράμμος ανέβηκε στα 5 τέρματα.





Το έχασε ο Νικολάου


Σημαντική ευκαιρία απώλεσε στο 48΄ ο Νίκος Νικολάου(Φωτογραφία) πλασάροντας από θέση τετ α τετ άουτ μετά την μπαλιά του Χρήστου Ράμμου. Ο Νικολάου έκανε δυο ασίστ στο παιχνίδι.




Εξαιρετικό γκολ Μεταξούλη


Στο 50΄ ο Αίολος πέτυχε και νέο γκολ. Ο Έλβις Στύλα τροφοδότησε τον Βασίλη Μεταξούλη(Φωτογραφία), ο οποίος με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια πλάσαρε για το 4-0. Ο Αιτωλοακαρνάνας ποδοσφαιριστής με το χατ-τρικ που πέτυχε έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα.




«Της τιμής» με Καλύβα


Οι παίχτες του Σπύρου Κολόκα βελτίωσαν την απόδοση τους σε συνδυασμό με την χαλάρωση του Αιόλου. Ο νειοσελθών Ταξιάρχης Καλύβας(Φωτογραφία) σκόραρε στο 71ο λεπτό το 4-1 από κοντά με το χτύπημα φάουλ του Πάνου Λιάγκα. Ο Καλύβας έφτασε τα 2 γκολ στο πρωτάθλημα.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε κάθετη μπαλιά για τον Νικολάου, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Ράμμος πλάσαρε εύστοχα στο δεύτερο δοκάρι(3-0).
48΄: Ο Ράμμος με μπαλιά βρήκε τον Νικολάου, που σε θέση τετ α τετ πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Δόση.
50΄: Ο Στύλα τροφοδότησε τον Μεταξούλη, ο τελευταίος έκανε πανέμορφη ατομική προσπάθεια από δεξιά και με πλασέ στην απέναντι γωνία του Δόση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
51΄: Ο Μεταξούλης έδωσε στον Μπόνια, που σούταρε μονοκόμματα εκτός περιοχής μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
60΄: Χτύπημα φάουλ του Λιάγκα Π. από μακριά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
71΄: Ο Λιάγκας Π. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Καλύβας εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Νικολάκη μείωσε σε 4-1.
75΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Σταμούλη μπλοκαρίστηκε από τον Νικολάκη.
81΄: Ο Σιταράς έκανε μπαλιά στον Νικολάου, ο οποίος έκανε προσωπική ενέργεια από αριστερά, πλάσαρε και ο Δόσης έδιωξε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
86΄: Χτύπημα φάουλ του Λιάγκα Π., κεφαλιά του Σταμούλη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικολάκη.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Μεταξούλης, Μπόγδανος, Λιάγκας Κ., Λέρης

Διακριθέντες
Αίολος: Μεταξούλης, Μπόνιας, Στύλα, Ράμμος, Νικολάου
Μυρίκη: Λιάγκας Π.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Νομίζω ότι ήταν δίκαιη η νίκη μας. Κυριαρχήσαμε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Τελειώσαμε γρήγορα το παιχνίδι και προστατεύσαμε κάποιους παίχτες εν όψει της συνέχειας των μπαράζ. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μου, αλλά και στην αντίπαλη ομάδα. Της εύχομαι καλή συνέχεια στην διαδικασία των μπαράζ.»







Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα πρέπει να ήταν το χειρότερο παιχνίδι που κάναμε και δικαίως το χάσαμε. Συγχαρητήρια στον Αίολο, εμείς θα προσπαθήσουμε μέχρι να ξεκινήσουν τα μπαράζ μέσα από τις προπονήσεις να γίνουμε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί. Θέλω να δώσω επίσης συγχαρητήρια και στην ομάδα της Ποταμιάς, που κέρδισε τον αγώνα κυπέλλου.»





Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Νικολάκης, Ράικος, Σιταράς, Ζαραβέλης Χ., Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος(63΄ Μάρκης), Μπόνιας, Στύλα(56΄ Ηλιάδης), Ράμμος, Μεταξούλης(60΄ Μπόγδανος), Νικολάου

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Δόσης, Ζαραβέλης Κ., Τσίπρας, Λιάγκας Π., Λιάγκας Κ., Γενιτσαρόπουλος, Μπουμπουρής, Τάσιος(56΄ Λέρης), Ιωάννου(46΄ Θεοχάρης), Σταμούλης, Χρυσικός(53΄ Καλύβας)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος