Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μια εντεκάδα έτοιμη για εκτόξευση( μέρος 3ο)


Απαραίτητος ο σταθερός τερματοφύλακας, αναγκαίοι οι αξιόπιστοι και δυναμικοί αμυντικοί, πολύτιμοι οι δημιουργικοί και απρόβλεπτοι μέσοι, αλλά χωρίς ένα δεκάρι που ξέρει να οργανώνει και να εκτελεί, και έναν επιθετικό-killer που μπορεί να τελειώνει αποτελεσματικά τις φάσεις, η μπάλα δεν μπαίνει στο πλεκτό.
     Αν οι δυο κύριοι της παραπάνω φωτογραφίας τύχει να βρεθούν στην ίδια ομάδα στο μέλλον, το μείγμα που θα δημιουργηθεί θα είναι ακαταμάχητο. Παρόλο που είναι νέοι ακόμα, έχουν καταφέρει να τρομοκρατήσουν τις αντίπαλες άμυνες με τα κατορθώματα τους.

Προωθημένος Οργανωτής: Ross Barkley( 22 ετών, Έβερτον)
      Ο καινούριος ηγέτης των «Ζαχαρωτών», θεωρείται τα τελευταία χρόνια ο πιο ταλαντούχος παίκτης στο «Νησί» και αυτός με την μεγαλύτερη προοπτική για  σπουδαία πράγματα στο μέλλον. Όλα τα «μεγαθήρια» της Αγγλίας  θέλουν να τον αποκτήσουν με την  Έβερτον να προσδοκά να βάλει ένα εντυπωσιακό πόσο στα ταμεία της σε περίπτωση που τον αφήσει να φύγει. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι παραμένουν τα μεγάλα φαβορί για να τον «αρπάξουν», ενώ Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθούν διακριτικά την εξέλιξη του και ετοιμάζουν τις κινήσεις τους. Ο 22χρονός οργανωτής πραγματοποιεί φοβερές εμφανίσεις φέτος, βρίσκοντας  δίχτυα σε 12 περιπτώσεις, σε σύνολο 34 παιχνιδιών. Επίσης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του, συνεισφέροντας με 8 ασίστ και με αμέτρητες πάσες-κλειδιά.


     Oι συμπατριώτες του τον χαρακτήριζαν wonderkid,  δείγμα των τεράστιων δυνατοτήτων του.  Του αρέσει να τρέχει με την μπάλα στα πόδια κουβαλώντας την, να δοκιμάζει καθετές μπαλιές που θα σκοτώσουν την αντίπαλη άμυνα και να σουτάρει με δύναμη καθώς έχει φαρμακερά   πόδια. Έχει πολύ καλό πρώτο άγγιγμα με την μπάλα κάτι  που τον βοηθάει να αποκτήσει πλεονέκτημα πολλές φορές. Λατρεύει να επιχειρεί σουτ από μεγάλη απόσταση και να παίρνει την ευθύνη όταν η μπάλα καίει. Είναι από τους πιο τεχνίτες Άγγλους ποδοσφαιριστές και χρησιμοποιεί πολύ καλά το σώμα του για να προστατέψει την μπάλα. Κοστολογείται στα 23 εκατομμύρια ευρώ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ενώ οι μετοχές του παρουσιάζουν διαρκή αύξηση.

Επιθετικός: Paulo Dybala ( 22 ετών, Γιουβέντους)
     Όταν παίζεις στην «Μεγάλη Κυρία» του Ιταλικού ποδοσφαίρου και φοράς το νούμερο 21 στην πλάτη, τότε κουβαλάς τεράστια κληρονομιά. Είναι η φανέλα που στο παρελθόν άνηκε στους Ζιντάν και Πίρλο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι για τον Αργεντινό επιθετικό και νέο ήρωα των «Γιουβεντίνων», οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Την χρονιά που διανύουμε τα πάει περίφημα, μετρώντας 17 γκολ και 8 ασίστ σε 37 παρουσίες με την φανέλα των Πρωταθλητών Ιταλίας. Σιγά-σιγά έχει αρχίσει να δικαιολογεί τον ντόρο που προκλήθηκε για το όνομα του μετά την μετακόμιση του από το Παλέρμο στο Τορίνο.


     Ο Ντιμπάλα αρέσκεται στο να προσπαθεί να σπάσει το τεχνητό οφσάιντ και ψάχνει συνεχώς την έξυπνη πάσα που θα φέρει σε ανισσοροπία την άμυνα του αντιπάλου. Διαθέτει εκπληκτικό πλασάρισμα και δεν σταματά ποτέ να κινείται σε ανοιχτούς χώρους, ζητώντας την μπάλα από τους συμπαίκτες του. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση  και για τα ποιοτικά τελειώματα του. Είναι πολύ γρήγορος με την μπάλα στην κατοχή του, αλλά και χωρίς αυτή. Η επιτάχυνση σε συνδυασμό με την ντρίμπλα του, τον βοηθούν αρκετές φορές να ξεπερνάει με ευκολία όποιον τον μαρκάρει. Αποτελεί την μεγάλη ελπίδα( μαζί με τον Ικάρντι) για την επίθεση της Εθνικής Αργεντινής τα επόμενα χρόνια. Συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και κοστίζει 36 εκ. ευρώ.

     Πάμε να δούμε συνολικά την 11αδα που αναλύθηκε εξονυχιστικά στα 3 μέρη του αφιερώματος. Η ταυτόχρονη συνύπαρξη στο γήπεδο, όλων αυτών των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών θα είχε εκπληκτικά αποτελέσματα στο μέλλον και ο προπονητής τους θα έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση για το ποιοτικό υλικό που θα διαχειριζόταν.


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ: Butland( Στόουκ), Romagnoli( Μίλαν), Umtiti (Λυών), Shaw( Μαν. Γιουνάιτεντ), Cancelo( Βαλένθια), Goretzka( Σάλκε), Kovacic( Ρεάλ Μαδρίτης),Depay( Μαν.Γιουνάιτεντ), Coman(Μπάγερν Μονάχου), Calhanoglu( Λεβερκούζεν), Embolo( Βασιλεία)

Επιμέλεια: Nίκος Καρφής