Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ποταμιά-Κρέντη 1-2

Η Κρέντη ήταν η νικήτρια της αδιάφορης βαθμολογικής συνάντησης, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-1 της νεανικής Ποταιάς.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 15:30. Ήταν στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και με αυτό ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Διεξήχθη με βροχή ελαφριάς μορφής ανά διαστήματα και χωρίς την παρουσία φιλάθλων.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα νεαρά παιδιά και σε  παίχτες με λιγοστό χρόνο συμμετοχής. Οι πιτσιρικάδες της πήραν τις πρώτες τους παραστάσεις σε επίσημα ματς. Μάλιστα ο Μάρκος Κουρκούνης ήταν αυτός, ο οποίος σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης. Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας τερμάτισαν στο πρωτάθλημα 5οι με 21 πόντους.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα έχοντας αποστολή 11 ποδοσφαιριστών κέρδισε με καλή παρουσία τον αδιάφορο αγώνα, σκοράροντας και στα δυο ημίχρονα . Προηγήθηκε δυο φορές με τον Βαγγέλη Μάκκα και Κώστα Μάκκα, παίρνοντας την νίκη γοήτρου. Η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας τερμάτισε στην 6η θέση με 12 βαθμούς, σημειώνοντας το πρώτο της «διπλό».
Οι Μεγαλοχωρίτες αντιμετωπίζουν την Τετάρτη(16/3) σε ένα ακόμη ιστορικό παιχνίδι κυπέλλου στο Καρπενήσι αυτήν την φορά την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Οι Κρεντιώτες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Απουσία κόσμου
Το παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας διεξήχθη σε μια άδεια κερκίδα.


Νέο ιστορικό ματς
Οι Μεγαλοχωρίτες δίνουν την Τετάρτη 16 Μαρτίου νέο ιστορικό παιχνίδι. Θα υποδεχτούν για την 2η αγωνιστική του κυπέλλου ερασιτεχνών την Α.Ε. Καραϊσκάκης.

Με μικρούς
Η κυπελλούχος Ποταμιά περιείχε στο αρχικό της σχήμα 6 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών και με παίχτες, οι οποίοι έχουν λιγοστό χρόνο. «Ξεκουράστηκαν» οι θεωρητικά βασικοί για το παιχνίδι του κυπέλλου.

Μόνο 2 του κυπέλλου


Μόνο οι: Αργύρης Τσάκνης(Φωτογραφία) και Αλέκος Οικονόμου είχαν αγωνιστεί στο εκτός έδρας νικηφόρο ματς του κυπέλλου με 1-0 επί του Α.Ο. Χάλκειας, περνώντας ως αλλαγή. Ο Τσάκνης ήταν ο μοναδικός παίχτης του αγώνα που «κιτρινίστηκε» από τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό.

Ντεμπούτο νεαρών


Το «βάπτισμα του πυρός» πήραν 4 νεαροί παίχτες των Μεγαλοχωριτών, οι οποίοι δεν ανήκουν ακόμη επίσημα στην ομάδα, αλλά προπονούνται με αυτήν. Πρόκειται για τους: Πάνο Μπουμπουρή(Φωτογραφία αριστερά), Μάρκο Κουρκούνη, Δημήτρη Κολαζά(Φωτογραφία κέντρο) και Νικόλα Τόσκα(Φωτογραφία δεξιά). Ο Κουρκούνης μάλιστα σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης.

33 συνολικά
Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας έδωσε χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα σε 33 ποδοσφαιριστές, ενώ αριθμό φτάνει τους 34 με τον Δημήτρη Γενιτσαρόπουλο, που συμμετείχε στο κύπελλο.

Καλός 3ος γύρος
Η Κρέντη πραγματοποίησε πολύ καλό τρίτο γύρο, στον οποίο πέτυχε τις 3 από τις 4 νίκες της στο πρωτάθλημα. Μάλιστα σημείωσε το πρώτο της «διπλό».

Επανήλθε με γκολ
Ο Κώστας Μάκκας του Σταύρου στην πρώτη του και τελευταία φετινή εμφάνιση με τους Κρεντιώτες πέτυχε το νικητήριο τέρμα.

Μετά από καιρό


Την εστία της Κρέντης υπερασπίστηκε ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα ο Αποστόλης Ντάλλας(Φωτογραφία), καθώς απουσίαζε ο Γιάννης Φεγγούλης.

Μόλις 11
Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν μόλις με 11 ποδοσφαιριστές, ολοκληρώνοντας την παρουσία τους στο πρωτάθλημα παρά τις αντιξοότητες. Στον πάγκο βρέθηκαν οι διοικητικοί Κώστας Λάππας και Χρήστος Λάππας.

Παρών σε όλα


Ο πρώτος σκόρερ της Κρέντης Θανάσης Ντάλλας(Φωτογραφία) αγωνίστηκε και στα 18 ματς πρωταθλήματος. Στον αγώνα με την Ποταμιά έκανε δυο ασίστ. Από πλευράς γηπεδούχων έχασε το απόλυτο λόγω τραυματισμού ο Κώστας Γιαννακόπουλος.

Α΄ Μέρος

Γκολ από λάθη των κίπερ
Τα δυο τέρματα του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκαν από λάθη των δυο τερματοφυλάκων. Οι παίχτες της Κρέντης προηγήθηκαν με 0-1, για να «απαντήσουν» οι αντίστοιχοι της Ποταμιάς. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

Το 0-1 με Βαγγέλη Μάκκα


Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοπορία στο 17ο λεπτό. Μετά το χτύπημα φάουλ του Θανάση Ντάλλα, ο Κώστας Χειλάς έδιωξε ασθενώς την μπάλα και ο Βαγγέλης Μάκκας(Φωτογραφία) με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Ο Μάκκας σημείωσε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.




Η ισοφάριση από Κουρκούνη


Οι Μεγαλοχωρίτες έφτασαν στο 1-1 στο 35΄. Ο Δημήτρης Νάσιος σέντραρε από δεξιά, ο Αλέκος Κεφαλάς σούταρε και ο Αποστόλης Ντάλλας δεν απέκρουσε σωστά με τον νεαρό Μάρκο Κουρκούνη(Φωτογραφία) να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα προ της γραμμής, κάνοντας πρεμιέρα με γκολ.





Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Βούρτσας Ν. δοκίμασε σουτ από το ύψος της περιοχής και δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
17΄: Ο Ντάλλας Αθ. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Χειλάς απέκρουσε ασθενώς και ο Μάκκας Ε. με κεφαλιά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-1.
25΄: Ο Ντάλλας Αθ. πάσαρε στον Γκούρλια, ο οποίος σούταρε από πλάγια αριστερά και ο Χειλάς μάζεψε στην δεξιά του γωνία.
35΄: Ο Νάσιος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Κεφαλάς σούταρε και ο τερματοφύλακας της Κρέντης έδιωξε ασταθώς, με τον Κουρκούνη να πλασάρει σε κενό τέρμα στην αριστερή γωνία της Κρέντης(1-1).
37΄: Ο Κεφαλάς σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και το εναέριο σουτ του Φύκα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα Απ.

Β΄ Μέρος

Στην Κρέντη οι βαθμοί
Οι παίχτες του Νίκου Βούρτσα σκόραραν στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του δευτέρου μέρους και πήραν τους τρεις βαθμούς. Πολύτιμες εμπειρίες κέρδισαν οι πιτσιρικάδες του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

Έδειξε την κλάση του


Ο Κώστας Μάκκας(Φωτογραφία) απέδειξε πως δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του σκοραρίσματος. Μετά την σέντρα του Θανάση Ντάλλα με προβολή στο πρώτο δοκάρι σημείωσε το 1-2, το οποίο ήταν και το τελευταίο γκολ της συνάντησης.



Πρόβλημα στην μέση


Ο Αλέκος Οικονόμου(Φωτογραφία) της Ποταμιάς αντικαταστάθηκε στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου από τον Νεόφυτο Νεοφύτου λόγω ενοχλήσεων στην μέση.


Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ο Ντάλλας Αθ. έβγαλε παράλληλη σέντρα από δεξιά και ο Μάκκας Κ. με προβολή στο πρώτο δοκάρι σημάδεψε την αριστερή γωνία του Χειλά(1-2).
64΄: Ο Μάκκας Ε. έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μάκκας Κ. σούταρε από καλή θέση αρκετά πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
67΄: Ο Ντάλλας Σ. πάσαρε κάθετα στον Μάκκα Κ., το σουτ του οποίου εκτός περιοχής κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Χειλά.
71΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Κεφαλά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
81΄: Ο Ντάλλας Αθ. έβγαλε σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά προς τα πίσω του Πατρώνη κατέληξε σε κόρνερ μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Χειλά.
83΄: Ο Νεοφύτου δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα Απ.
88΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντάλλα Αθ. από θέση δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Χειλάς.

Κίτρινες Κάρτες
Τσάκνης

Διακριθέντες
Ποταμιά: Μπουμπουρής, Κεφαλάς
Κρέντη: Ντάλλας Αθ., Ντάλλας Σ., Βούρτσας Ν., Μάκκας Ε.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Σήμερα βάλαμε όλα τα νέα παιδιά που είχαμε στην ομάδα μας εκτός από τον Αντώνη Μαντζιούτα, ο οποίος έλειπε λόγω εργασίας. Όλοι οι υπόλοιποι μικροί μας έπαιξαν σήμερα μπάλα. Ήταν μια ευκαιρία για εμάς να τους χρησιμοποιήσουμε, να πάρουνε τις πρώτες τους παραστάσεις, τις πρώτες εμπειρίες, να δουν πως είναι ένας αγώνας από την αρχή και όχι να μπαίνουν στα 10 τελευταία λεπτά. Δεν είχαμε χημεία σαν ομάδα, αλλά για τον καθένα ξεχωριστά παρατηρήσαμε κάποια πράγματα, νομίζω ότι και τα παιδιά βοηθήθηκαν. Για εμάς τελείωσε το πρωτάθλημα, ξεκουράσαμε τους παίχτες μας, για να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να αντισταθούμε απέναντι σε μια φανταστική ομάδα, την Α.Ε. Καραϊσκάκης, είτε έρθει με τους βασικούς είτε έρθει με τους αναπληρωματικούς. Είναι μια ομάδα, η οποία είναι η πρωτοπόρος στον όμιλο της στην Γ΄ Εθνική και δείχνει τις άλλες ομάδες της κατηγορίας της να φαίνονται μικρότερες. Θα είναι για εμάς ένα παιχνίδι-γιορτή, τα παιδιά μας θα μπούνε να χαρούνε το παιχνίδι και να παλέψουμε όσο μπορούμε.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Κλείσαμε την σαιζόν με νίκη και οι δυο ομάδες παραταχτήκανε με πολλές ελλείψεις. Καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, που ήταν έτσι και αλλιώς αδιάφορο. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που ήταν στην ομάδα για την συνεργασία, που είχαμε. Έδωσε ο καθένας τον καλύτερο του εαυτό και προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό της ομάδας, όμως δεν υπήρχαν προπονήσεις και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι παίχτες είμαστε σκόρπιοι. Σε γενικές γραμμές θεωρώ την χρονιά αποτυχημένη, δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί όσο θα έπρεπε. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς και συγχαρητήρια για την πρόκριση της στον επόμενο γύρο του κυπέλλου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Χειλάς, Κουρκούνης(46΄ Τόσκα), Πατρώνης, Γκορόγιας Γ., Οικονόμου(66΄ λ.τρ Νεοφύτου), Κεφαλάς, Νάσιος, Φύκας, Κολαζάς, Μπουμπουρής Π., Τσάκνης

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Ντάλλας Σ., Μάκκας Ε., Γκούρλιας, Γκορόγιας Σ., Ντάλλας Ν., Μάκκας Ι., Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ.(Σ), Ντάλλας Αθ., Βούρτσας Γ.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Κατερίνα Λάππα(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος