Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-Παναγραφιωτικός 1-0

Τους 3 βαθμούς κρατάει μόνο ο ΑΠΟΚ, ο οποίος με γκολ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου στο 16΄ νίκησε τον Παναγραφιωτικό με 1-0 κάνοντας το 2 στα 2.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έκανε μέτρια εμφάνιση και το μόνο που κρατάει από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι οι 3 βαθμοί της νίκης, που τον διατηρούν στο «κυνήγι» του τίτλου. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 16ο λεπτό σημείωσε το μοναδικό τέρμα του ματς, με τους «γαλάζιους» στα πρώτα 45΄ να είναι κινητικοί και να απειλούν και σε άλλες περιπτώσεις. Στο β΄ μέρος ο ΑΠΟΚ ήταν «φλύαρος», ωστόσο διατήρησε μέχρι το τέλος το υπέρ του προβάδισμα.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου γνώρισε την 2η ήττα του στο μίνι πρωτάθλημα και παρέμεινε στην τελευταία θέση. Αγωνίστηκε χωρίς άγχος και έπαιξε στην κόντρα επίθεση. Δημιούργησε τις ευκαιρίες του, φτάνοντας κοντά στο να κάνει την «ζημία» στον αντίπαλο σε ορισμένες περιπτώσεις.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ παίζει στις 3 Απριλίου με τον Αίολο και τα Άγραφα την προηγούμενη μέρα (2/4) αναμετρώνται με την Μυρίκη. Το Βελούχι έφτασε τους 9 βαθμούς κάνοντας το 2Χ2, ενώ ο Παναγραφιωτικός γνώρισε δεύτερη ήττα και είναι τελευταίος χωρίς πόντο.

Μειωμένο ενδιαφέρον
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών και σε σχέση με τα ματς της πρεμιέρας των Play Off το ενδιαφέρον των φιλάθλων ήταν αισθητά μειωμένο.


Ίδιοι 11
Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος παρέταξε τον ΑΠΟΚ με την ίδια 11αδα σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Μυρίκη.

Βασικοί Γιαννιώτης & Ζανιάς

 












Οι Αγραφιώτες είχαν μόλις 2 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Αίολο στο ξεκίνημα των Play Off. Ο Κώστας Γιαννιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Βαγγέλης Ζανιάς (Φωτογραφία Δεξιά) ξεκίνησε ως αριστερός μέσος. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Καββαδία (Απουσίαζε) και Γιώργου Βούρτσα (Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή).

«Κόλλησε» στο 0
Τα Άγραφα δεν έχουν ακόμη βαθμολογική συγκομιδή, γνωρίζοντας 2 ήττες μέχρι στιγμής θα παιχνίδια των Play Off.

Κοινή έδρα
ΑΠΟΚ και Παναγραφιωτικός έχουν κοινή έδρα το αθλητικό κέντρο.

2Χ2
Το Βελούχι έκανε το 2Χ2 και παραμένει στο «κυνήγι» του πρώτου Αίολου, που ξεκίνησε με +2 βαθμούς από τον ΑΠΟΚ.

Α΄ Μέρος

Πιο ζωντανά ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το νικητήριο


Στο 16ο λεπτό σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, όταν ο Άλεξ Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) με πλασέ στην κίνηση σημάδεψε την δεξιά γωνία του Λάμπρου Αθανασούλια, πετυχαίνοντας το 1-0.



Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Οι τυπικά γηπεδούχοι στο 22ο λεπτό διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ελτόν Μαλαϊ του Παναγραφιωτικού, πάνω στον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο του ΑΠΟΚ ύστερα από την μεταβίβαση του Τάσου Γεωργακόπουλου. Ο διαιτητής του ματς Δημήτρης Κουρλός διέταξε να συνεχιστεί το ματς και δεν είδε κάποια παράβαση.

Άστοχος ο «Μπάκα»


Σημαντική στιγμή για δεύτερο γκολ χάθηκε στο 24ο λεπτό όταν μετά την σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) από κοντά σούταρε άουτ.



1 απειλή


Οι Αγραφιώτες έπαιζαν με αντεπιθέσεις και δημιούργησαν στο 36ο λεπτό την μοναδική τους τελική προσπάθεια, όταν ο Μιχάλης Νούλας πάσαρε στον Χρήστο Κατσαρή (Φωτογραφία), που από καλή θέση μέσα στην περιοχή και δεξιά σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από αριστερά και την κοντινή κεφαλιά-«ψαράκι» του Τσιλιμέκη στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε ο Αθανασούλιας.
16΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και ο Γενιτσαρόπουλος με όμορφο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των Αγράφων (1-0).
23΄: Ο Στάμος τροφοδότησε τον Γεωργακόπουλο, ο οποίος σούταρε από μακριά χαμηλά με την μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
24΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Μπακαλίδη από κοντά έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
29΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Γεωργακόπουλου στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από την εστία του Αθανασούλια.
36΄: Ο Νούλας «έσπασε» δεξιά στον Κατσαρή, που σούταρε δυνατά άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.
37΄: Ο Στάμος είδε εκτός θέσης τον Αθανασούλια έκανε το ψηλοκρεμαστό μακρινό σουτ, που έφυγε λίγο πάνω από την εστία των Αγράφων.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός του ματς και οι ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες ήταν ελάχιστες.

Ξανά στην «κόντρα»


Τα Άγραφα παρότι έχαναν 1-0 είχαν συμπαγή άμυνα και δεν ρίσκαραν καθόλου. Είχαν δυο ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος με προσπάθειες που δεν βρήκαν στόχο. Η καλύτερη τους στιγμή ήταν στο 70ο λεπτό όπου ο Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία) σούταρε από καλή θέση πάνω από το τέρμα του Δημήτρη Ρεσίτη.


Ανούσια κατοχή
Το Βελούχι μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δύσκολα έβρισκε διαδρόμους για να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Δυο ευκαιρίες


Ο ΑΠΟΚ έφτασε κοντά σε ένα 2ο γκολ, όταν στο 72ο λεπτό η κεφαλιά του Χρήστου Στάμου (Φωτογραφία Αριστερά) αποκρούστηκε προ της γραμμής του τέρματος από τον Γιώργο Πλεξίδα (Φωτογραφία Κέντρο) και όταν ο Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία Δεξιά) στις καθυστερήσεις και στην τελευταία φάση του ματς σούταρε ψηλά άουτ από κοντά.



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Πάτρου βρήκε τον Μπισμπίκη, που σούταρε εκτός περιοχής από μακρινή απόσταση πάνω από τα δοκάρια του ΑΠΟΚ.
70΄: Ο Νούλας μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά σούταρε δυνατά πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
72΄: Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Στάμου αποκρούστηκε προ της γραμμής από τον Πλεξίδα.
93΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Κουτσουπιά από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα του Αθανασούλια.

Κίτρινες Κάρτες
Ντουφεκιάς, Πάτρου Ρεμ., Μπισμπίκης Δ.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης, Κρασιάς
Παναγραφιωτικός: Πάτρου Ρεμμ., Νούλας, Πλεξίδας

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα παρουσιαστήκαμε ασύνδετοι, χαλαροί, επιπόλαιοι για μια ακόμη φορά στην τελική προσπάθεια, χωρίς διάθεση για ποδόσφαιρο. Θα πρέπει πολύ γρήγορα να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.»






Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου για την απόδοση που είχανε στο σημερινό παιχνίδι. Λέω ξανά ότι δεν μας προβληματίζει εάν θα μαζέψουμε κάποιους βαθμούς από την στιγμή που δεν υπάρχει στόχος, αυτό που επιδιώκουμε είναι να παίξουν όλα τα παιδιά και μέσα από ωραίο ποδόσφαιρο, όπως δείξαμε και στο σημερινό παιχνίδι να κλέβουμε τις εντυπώσεις κυρίως τα νέα παιδιά και να μην δημιουργούμε κανένα πρόβλημα σαν ομάδα. Πιστεύω ότι τα παιδιά που συμμετείχαν σήμερα πήγαν πάρα πολύ καλά, ο αντίπαλος σίγουρα ήταν πιο έμπειρος, ήταν πιο σταθερός και εμείς γενικά τα περισσότερα γκολ που δεχόμαστε είναι από θέμα απειρίας. Καλή συνέχεια στο Βελούχι και εύχομαι η διαδικασία των play off να τελειώσει χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί και μέσα σε ωραίο κλίμα.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ.(68΄ Καραγιάννης), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Στάμος, Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος(90΄ Κόλλιας), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος(83΄ Τσιλίκας)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αθανασούλιας, Πλεξίδας, Γιαννιώτης(79΄ Δαράβαλης), Πάτρου Ρεμμ., Μαλαϊ, Μπισμπίκης Δ., Χρυσαφόπουλος(75΄ Κατσαρός), Παρασκευόπουλος, Νούλας, Κατσαρής, Ζανιάς(56΄ Βούρτσας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος