Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-2

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΑΠΟΚ, ώστε να ξεκινήσει τα μπαράζ  ιδανικά με νίκη, επικρατώντας με σκορ 2-0 της νεανικής Μυρίκης.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Αρκετός κόσμος έσπευσε να την παρακολουθήσει.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο μη καταφέρνοντας να απειλήσει επιθετικά. Στην επανάληψη δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και το σκορ παρέμεινε στα ήδη υπάρχουσα επίπεδα. Ελαφρυντικό αποτελούν οι αρκετές και σημαντικές απουσίες της. Παρέμεινε στον 1 βαθμό, με τον οποίο και ξεκίνησε την μίνι διαδικασία.
Ο ΑΠΟΚ του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έκανε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, όπου βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα δυο φορές, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την νίκη του. Ιδανικό ντεμπούτο με γκολ έκανε ο Χρήστος Στάμος, ενώ το δεύτερο τέρμα σημειώθηκε από τον Τάσο Γεωργακόπουλο. Το Βελούχι έφτασε τους 6 βαθμούς.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν την επόμενη (2η) αγωνιστική με τον Αίολο και οι νικητές θα παίξουν με τον Παναγραφιωτικό.

Συγκεντρώνουν ενδιαφέρον
Τα παιχνίδια των play off παρουσιάζουν πάντοτε ενδιαφέρον, συγκεντρώνοντας ικανοποιητική παρουσία θεατών. Παρόντες ήταν γύρω στους 150 θεατές.


Έναρξη των μπαράζ
Με τον αγώνα της Μυρίκης με τον ΑΠΟΚ άρχισαν οι αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Πρώτο για Φούκα


Ο μέσος Νίκος Φούκας (Φωτογραφία) πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα με την Μυρίκη.

Πολλές ελλείψεις
Στις ήδη γνωστές ελλείψεις των: Άγγελου Παχή, Γιώργου Μαντέκα και Φώτη Ζαχαράκη προστέθηκαν για την Μυρίκη αυτές των: Κώστα Ζαραβέλη και Σάκη Θεοχάρη. Την αποστολή συμπλήρωσαν οι δυο πορτιέρο Βασίλης Δόσης και Αποστόλης Νούλας, ενώ είχαν δηλωθεί οι επίσης απόντες Νίκος Τσαγιάννης και Πάνος Ιωάννου.

Επιστροφή Φακίτσα


Επανήλθε κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων ο Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία), ο οποίος απουσίαζε το τελευταίο διάστημα.

Άλλη «κλάση»
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ντεμπούταρε ο Χρήστος Στάμος του Βελουχίου, σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ. Ο Τρικαλινός πρώην άσος της Αναγέννησης Καρδίτσας αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ.



Βίοι «αντίθετοι»
Η Μυρίκη μένει αρκετά πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου, ο οποίος φαίνεται ότι και φέτος θα είναι υπόθεση 2 (Αίολος και ΑΠΟΚ). Οι φιλοξενούμενοι «αποσπάστηκαν» στο +5 από τον Α.ΟΜ.

Απαρατήρητη η 3αδα


Χωρίς προβλήματα κύλησε ο αγώνας για την διαιτητική 3αδα. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) δεν χρειάστηκε να βγάλει πολλές φορές την κίτρινη από το «τσεπάκι» του. Μέρος του αγώνα παρακολούθησε ο εκπαιδευτής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας, ενώ αρκετά μέλη της ΕΠΣΕ είδαν τον αγώνα.

Α΄ Μέρος

Μονόλογος του ΑΠΟΚ
Πολύ καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, η οποία προηγήθηκε με 0-2, «καθαρίζοντας» την νίκη της.

Άπιαστο τέρμα


Ο Χρήστος Στάμος (Φωτογραφία) παρουσιάστηκε στο Ευρυτανικό κοινό με ένα πανέμορφο γκολ. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 15ο λεπτό τον τροφοδότησε και ο προαναφερθείς με υπέροχο μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 0-1.





Πλησίασε το γκολ ο «Ντουφ»


Ο Στάθης Φακίτσας απέτρεψε δεύτερη «παραβίαση» της εστίας του στο 27ο λεπτό μετά το σουτ του Βασίλη Ντουφεκιά (Φωτογραφία), το οποίο απέκρουσε εξαιρετικά σε κόρνερ.



Ιδανικός συνδυασμός


Το Βελούχι έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Μετά το συνδυασμό του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και του Άλεξ Μπακαλίδη, ο τελευταίος σέντραρε από δεξιά και ο επερχόμενος Τάσος Γεωργακόπουλος (Φωτογραφία) έκανε στο 42΄ το 0-2.




Ακυρώθηκε ως οφσάιντ


Στο 45ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Χρήστος Στάμος σκόραρε με γυριστή κεφαλιά, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Δημήτρη Κουρλό (Φωτογραφία).


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Σέντρα του Στάμου από τα δεξιά, κεφαλιά του Μπακαλίδη απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
12΄: Ο Στάμος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο Α., ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση και αριστερά, για να μαζέψει ο Φακίτσας.
15΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. έστρωσε στον Στάμο, που με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» των γηπεδούχων (0-1).
 17΄: Ο Λιάγκας Π. έκανε γέμισμα από αριστερά, η γυριστή κεφαλιά του Σταμούλη μετά από διεκδίκηση στον αέρα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
27΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. κόντραρε στα σώματα, νέο σουτ του Ντουφεκιά απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Φακίτσας.
34΄: Πάσα του Γεωργακόπουλου στον Μπακαλίδη, το μακρινό σουτ του οποίου κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
40΄: Ο Γεωργακόπουλος σέντραρε από τα δεξιά, ο Φακίτσας έκανε λάθος έξοδο, χάνοντας την μπάλα και το σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. κοντραρίστηκε στα σώματα και έφυγε σε κόρνερ.
42΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Γεωργακόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 0-2.

Β΄ Μέρος

Μέτρια ποιοτική επανάληψη
Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το δεύτερο 45λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν στο υπέρ τους αποτέλεσμα, ενώ η Μυρίκη δεν έδειξε ικανή να απειλήσει.

Μόνο 1 με «Σταμ»


Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) επιχείρησε να σκοράρει με μακρινό σουτ στο 52ο λεπτό, το οποίο κατέληξε άουτ. Οι δυο τελικές προσπάθειες της Μυρίκης προήλθαν από τον «Σταμ».

Προσπάθειες Κουτσουπιά


Ο αμυντικός χαφ του ΑΠΟΚ Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία) προσπάθησε μέσα σε ένα 2λεπτο να χριστεί σκόρερ χωρίς επιτυχία από στημένες μπάλες του Τάσου Γεωργακόπουλου.


Αναγκαστικές αλλαγές


Οι Κώστας Σταμούλης και Κώστας Λιάγκας (Φωτογραφία) της Μυρίκης αποχώρησαν στην επανάληψη λόγω ενοχλήσεων, ζητώντας αλλαγή.


Δεν το έβαλε ο Σαΐτης


Την ευκαιρία για το 0-3 έχασε ο νεοεισελθείς Τάκης Σαΐτης (Φωτογραφία), όταν μετά την μπαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου πλάσαρε πάνω στον Στάθη Φακίτσα. 



Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Κρασιάς έκανε λάθος και το σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
55΄: Χτύπημα φάουλ του Στάμου από μακρινή απόσταση μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία με διπλή προσπάθεια ο Φακίτσας.
70΄’ : Κόρνερ του Γεωργακόπουλου από αριστερά, ο Κουτσουπιάς δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ.
72΄: Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Κουτσουπιά έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.
75΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Στάμο, το μακρινό σουτ-«κεραυνός» του τελευταίου πέρασε έξω από την εστία της Μυρίκης.
87΄: Πάσα του Φλωράκη στον Στάμο, που σούταρε εκτός περιοχής αρκετά έξω από τα καρέ των γηπεδούχων.
89΄: Ο Μπακαλίδης με ωραία μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Σαΐτη, που πλάσαρε και ο Φακίτσας μάζεψε με διπλή προσπάθεια.

Κίτρινες Κάρτες
Λέρης, Ξαγάρας

Διακριθέντες
Μυρίκη: Τάσιος, Μπουμπουρής, Λιάγκας Π.
ΑΠΟΚ: Κουτσουπιάς, Στάμος, Συγκελόπουλος, Γεωργακόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Ξεκινήσαμε με ήττα το πρώτο παιχνίδι για τα μπαράζ, ήταν καλύτερος ο ΑΠΟΚ, πατούσε καλυτέρα στο γήπεδο και δικαίως κέρδισε τον αγώνα. Εμείς βέβαια είχαμε μερικές ελλείψεις, που σε αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικές. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ και εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.»







Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Στον πρώτο αγώνα αυτού του μίνι πρωταθλήματος παρουσιαστήκαμε σοβαροί και πειθαρχημένοι με αποτέλεσμα να έχουμε το υπέρ μας σκορ πολύ νωρίς. Από εκεί και πέρα η διαχείριση του παιχνιδιού δεν ήταν σωστή, χαλαρώσαμε. Για να πετύχουμε τον στόχο μας πρέπει να έχουμε διάρκεια. Καλή συνέχεια στον αντίπαλο.»






Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Μπουμπουρής, Τάσιος, Λιάγκας Κ.(64΄ Μπάρκας), Γενιτσαρόπουλος Κ., Λιάγκας Π., Φούκας(56΄ Τσίπρας), Λέρης, Γκορόγιας, Σταμούλης(77΄ Χρυσικός), Καλύβας

ΑΠΟΚ (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ.(55΄ Γούλας), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Στάμος, Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος Α.(66΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος(76΄ Σαΐτης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος