Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ποταμιά-Α.Ε. Καραϊσκάκης 0-1

Υπερπροσπάθεια κατέβαλλε ξανά  η κυπελλούχος Ευρυτανίας Ποταμιά, η οποία γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό με 0-1 από την πανίσχυρη Α.Ε. Καραϊσκάκης.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:00 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλαδας(5ος Όμιλος). Το «παρών» έδωσαν αρκετοί θεατές, αν και ο καιρός δεν ήταν «σύμμαχος».
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα ύστερα από την τεράστια νίκη-πρόκριση επί του Α.Ο. Χάλκειας είχε εκ νέου πολύ καλή παρουσία, αντιμετωπίζοντας έναν εξαιρετικό αντίπαλο, που πρωταγωνιστεί σε παραπάνω κατηγορία. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με πάθος και με πολύ καλή συνοχή σε όλες τις γραμμές, καταφέρνοντας να κρατήσουν το ενδιαφέρον έως το τέλος του παιχνιδιού, κοιτάζοντας στα μάτια τον Καραϊσκάκη με «όπλο» την αμυντική τους λειτουργία. Οι «πορτοκαλί» έκαναν εντυπωσιακή πορεία στο κύπελλο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Πρόκειται ίσως για την καλύτερη σαιζόν στην 27χρονη ιστορία του συλλόγου, που συνδυάστηκε με τον πρώτου τίτλου.
Η Α.Ε. Καραϊσκάκης αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Κώστα Ρώσσιου λόγω της απουσίας του Απόστολου Χαραλαμπίδη. Η ποιοτική ομάδα, που πιθανόν την νέα σαιζόν να συμμετέχει στις επαγγελματικές κατηγορίες είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη την διάρκεια του και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Το νικητήριο γκολ σημείωσε στο 54΄ ο κεντρικός αμυντικός Νίκος Μεντής. Οι Αρτινοί, οι οποίοι διαθέτουν ένα εξαιρετικό ρόστερ βρίσκονται μέσα στους στόχους τους και στους δυο θεσμούς. Ήρθαν στο Καρπενήσι χωρίς αρκετά βασικά στελέχη, όμως αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την προσπάθεια της Ποταμιάς.
Οι Μεγαλοχωρίτες ολοκλήρωσαν την άκρως επιτυχημένη πορεία τους στον θεσμό. Οι Αρτινοί θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τον Εθνικό Φιλιππιάδας, ενώ ακολουθεί για αυτούς δύσκολο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Στήριξη του κόσμου
Παρά τις μη ιδανικές καιρικές συνθήκες ο κόσμος της περιοχής στήριξε την προσπάθεια της Ποταμιάς. Περίπου 150 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα κυπέλλου.



Δυο επιστροφές


Ο Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία) και ο Κώστας Γιαννακόπουλος επανήλθαν από τραυματισμό και ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα των κυπελλούχων Ευρυτανίας. Πήραν τις θέσεις των: Νεόφυτου Νεοφύτου(Μπήκε ως αλλαγή) και Αλέξανδρου Μπίκα(Απουσίαζε).
Εκτός 18αδας έμεινε ο τραυματίαςΑλέκος Οικονόμου, όπως και οι απόντες: Δημήτρης Ζαλοκώστας και Λεωνίδας Κόγιας.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες
Η φετινή παρουσία των Μεγαλοχωριτών στο κύπελλο(Ευρυτανίας και ερασιτεχνών Ελλάδας) ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Οι παίχτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα υπερέβαλλαν εαυτό και εκπροσώπησαν επάξια το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο εκτός νομού. Η ομάδα έφτασε στον πρώτο τίτλο της στην 27χρονη ιστορία της.

Εύκολο  έργο


Ο Καρδιτσιώτης ρέφερι Λάμπρος Μπεκιάρης(Φωτογραφία), καθώς και οι βοηθοί του Γιώργος Στεφανής και Γιώργος Παπαλίτσας δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες στο έργο τους. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκε μόνο ο Νίκος Παπανίκου των νικητών.

16αδα Αρτινών
Oι κυπελλούχοι Άρτας ταξίδεψαν στο Καρπενήσι με αποστολή 16 ποδοσφαιριστών. Απουσίαζαν μεταξύ άλλων οι: Γιώργος Σικαλιάς, Περικλής Μπουσινάκης, Νίκος Μποτωνάκης, Σωκράτης Ευαγγέλου, Αποστόλης Αβραμίδης, Μάριος Χούσος και Νίκος Γυφτοκώστας, δείγμα της ποιότητας και του βάθους του ρόστερ της Ένωσης. Δεν αγωνίστηκε ο Σπύρος Λάμπρου και ο τερματοφύλακας Φώτης Βασιλάκης.

Έσωζε ο Στέλιος


Θετικότατη παρουσία είχε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Στέλιος Μεριγκούνης(Φωτογραφία). Άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο  ήταν η ομάδα του Μεγάλου Χωριού.

Πρωτοπόρος της Γ΄ Εθνικής
Η Α.Ε. Καραϊσκάκης μετά από 26 αγωνιστικές είναι πρωτοπόρος στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, διεκδικώντας την άνοδο της στην Football League. Ακολουθεί κατά έναν πόντο ο Αιγινιακός, ο οποίος επιβλήθηκε με 1-2 εκτός έδρας του Πύρασου στην εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης(16/3), στην οποία ο Καραϊσκάκης είχε ρεπό.

Απέναντι στην Φιλιππιάδα
Οι νικητές θα υποδεχτούν στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων στις 30 Μαρτίου τον κυπελλούχο Πρέβεζας-Λευκάδας Εθνικό Φιλιππιάδας για την 3η αγωνιστική. Οι δυο ομάδες συμμετέχουν μάλιστα στον ίδιο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Απουσία Χαραλαμπίδη
Ο τεχνικός των νικητών Απόστολος Χαραλαμπίδης απουσίαζε και την ομάδα «κοούτσαρε» ο προπονητής τερματοφυλάκων Κώστας Ρώσσιος(Φωτογραφία).


Ντεμπούτο Ζίγκηρη


Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τους Αρτινούς έκανε ο αριστερός μπακ Νίκος Ζίγκηρης(Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από την ομάδα νέων του Παναιτωλικού.

Πρώην άσος των «μεγάλων»


Ξεχώρισε με το επιβλητικό του παιχνίδι στον χώρο του κέντρου ο 23χρονος αρχηγός Φώντας Φέτσης(Φωτογραφία), πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.


Αντίπαλος ξανά


Ο πιτσιρικάς Δημήτρης Τάτσης(Φωτογραφία) είχε αντιμετωπίσει τον Αίολο πριν δυο χρόνια για τον ίδιο θεσμό με την φανέλα της Δόξας Άρτας.

Διαμονή στο «Ονειρόπετρα»
Οι φιλοξενούμενοι διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο «Ονειρόπετρα», ιδιοκτησίας του στόπερ των Μεγαλοχωριτών Γιώργου Φαρμάκη Η Ποταμιά αποδείχτηκε άξια «οικοδέσποινα», παρέχοντας εξαιρετική φιλοξενία στους Αρτινούς, ανοίγοντας μάλιστα δίαυλο συνεργασίας.

Προέκυψε από συγχώνευση
Η Α.Ε. Καραϊσκάκης δημιουργήθηκε το 2012 από συγχώνευση της Ομόνοιας Πέτρας, του Α.Ο. Άρτας και του Αετού Διασέλλου. Η Ομόνοια είχε αποκλειστεί στο κύπελλο το 2011 από τον Απεραντιακό.

Α΄ Μέρος

Κράτησε το «μηδέν»
Η Α.Ε. Καραισκάκης είχε την υπεροχή και δημιούργησε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Ποταμιά αντιστάθηκε και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το 0-0.

Από Ποταμιά η πρώτη φάση


Το πρώτο αξιόλογο σουτ του παιχνιδιού προήλθε από τους «Ποταμίτες» στο 12ο λεπτό. Μετά την κεφαλιά-πάσα του Λάμπρου Φλωράκη, ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία) σούταρε από δεξιά και ο πορτιέρο Χάρης Ραχιώτης μπλόκαρε χωρίς να ανησυχήσει.



Η καλύτερη στιγμή


Η κορυφαία φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 28ο λεπτό. Μετά την μπαλιά του Φώντα Φέτση, ο Νίκος Παπανίκου(Φωτογραφία) πλάσαρε από δεξιά, αλλά ο Στέλιος Μεριγκούνης έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του 24χρονου ποδοσφαιριστή.



Προσπάθειες Χαριτίδη


Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας κινητικό τον Αντώνη Χαριτίδη(Φωτογραφία) προσπάθησαν με τον πρώην παίχτη της Δόξας Δράμας να πετύχουν και νέο τέρμα χωρίς αποτέλεσμα.




Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Φλωράκης έκανε κεφαλιά-πάσα στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος δοκίμασε σουτ από θέση δεξιά, το οποίο μάζεψε ο Ραχιώτης.
19΄: Σέντρα-σουτ του Καψάλη από θέση δεξιά κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
23΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Φέτση εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Ποταμιάς.
24΄: Ο Διβανές δοκίμασε σουτ  λίγο έξω από την περιοχή και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
28΄: Ο Φέτσης έκανε πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Παπανίκου, ο οποίος πλάσαρε από θέση τετ α τετ και δεξιά και ο Μεριγκούνης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
32΄: Ο Χαριτίδης σούταρε διαγώνια από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Σαπούνη και μπλοκαρίστηκε από τον Μεριγκούνη.
39΄: Ο Φέτσης έκανε κάθετη μπαλιά στον Χαριτίδη, που σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά και η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
44΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Χαριτίδη εκτός περιοχής μάζεψε ο Μεριγκούνης.

Β΄ Μέρος

Φυσιολογική εξέλιξη
Η Α.Ε. Καραϊσκάκης κατάφερε να πάρει την νίκη-πρόκριση με τον Νίκο Μεντή, ενώ έφτασε και σε άλλες περιπτώσεις κοντά σε ένα γκολ. Ωστόσο οι μαχητικοί Μεγαλοχωρίτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα δεν δέχτηκαν δεύτερο τέρμα, κρατώντας «ζωηρό» το ενδιαφέρον έως το τελευταίο σφύριγμα του Λάμπρου Μπεκιάρη.

«Καρποφόρησε» η πολιορκία














Η ομάδα της Άρτας έφτασε στο 0-1 στο 54ο λεπτό με σουτ του κεντρικού αμυντικού Νίκου Μεντή(Φωτογραφία αριστερά), ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του συνονόματου του Παπανίκου. Το κόρνερ κερδήθηκε από σουτ του Πέτρου Διβανέ(Φωτογραφία δεξιά) μετά από φάση διαρκείας και απόκρουση του Στέλιου Μεριγκούνη σε κόρνερ. Ο 20χρονος Μεντής είναι δανεικός από την Κέρκυρα. Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν το γκολ, που τους χάρισε την πρόκριση στον πάγκο της ομάδας τους.





Για το 0-2 με Τσάκαλο


Ο νεοεισελθών Άγγελος Τσάκαλος(Φωτογραφία) νικήθηκε σε ισάριθμες περιπτώσεις από τον Στέλιο Μεριγκούνη στο 79΄ και στο 80΄, ο οποίος απέκρουσε προσπάθεια και του Τζόρτζ Κόλλινς λίγο αργότερα.
Ο Τσάκαλος είναι αδερφός της κορυφαίας αυτήν την στιγμή Ελληνίδας αθλήτριας χάντμπολ Λαμπρίνας, που αγωνίζεται στην Νέα Ιωνία.



Τελευταία προσπάθεια


Η Ευρυτανική ομάδα δημιούργησε την τελευταία τελική προσπάθεια του παιχνιδιού με τον Κώστα Πολυμερόπουλο(Φωτογραφία) να σουτάρει άουτ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Χειροκροτήθηκαν
Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας φώναξαν μετά την λήξη της αναμέτρησης το όνομα της ομάδας τους, ενώ δέχτηκαν το χειροκρότημα του κόσμου.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ατομική προσπάθεια και μακρινό στο του Φαρμάκη κατέληξε άουτ από το αρτιστρό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
53΄: Ο Διβανές δοκίμασε σουτ, ο Μεριγκούνης απέκρουσε, το νέο σουτ του Παπανίκου απομάκρυνε ο Μαντζιούτας, ενώ ο Διβανές έπιασε ένα ακόμη σουτ, το οποίο έδιωξε ο Μεριγκούνης στην αριστερή του γωνία και εν συνεχεία απομάκρυνε σε κόρνερ ο
54΄: Ο Παπανίκου εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Μεντής μετά από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Μεριγκούνη από κοντά(0-1).
64΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπανίκου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
78΄: Κόρνερ του Παπανίκου από δεξιά, κεφαλιά-πάσα του Μεντή στον Δημητρίου, που με τακουνάκι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
79΄: Ο Τσάκαλος έκλεψε από τον Φαρμάκη και πλάσαρε, για να διώξει σε κόρνερ σωτήρια ο Μεριγκούνης. Ο Χαριτίδης εκτέλεσε από δεξιά και η κεφαλιά του Γεωργιάδη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των Ευρυτάνων.
80΄: Ο Χαριτίδης έβγαλε παράλληλη σέντρα από δεξιά και το κοντινό πλασέ του Τσάκαλου απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
86΄: Ο Τσάκαλος τροφοδότησε τον Κόλλινς, το πλασέ του οποίου εξ επαφής αποκρούστηκε ξανά από τον Μεριγκούνη.
93΄: Ο Τσάκνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Φαρμάκης διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα, η οποία στρώθηκε στον Πολυμερόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Ραχιώτη.

Κίτρινες Κάρτες
Παπανίκου

Διακριθέντες
Ποταμιά: Μεριγκούνης, Φαρμάκης, Ράικος, Σαπούνης
Α.Ε. Καραϊσκάκης: Φέτσης, Διβανές, Παπανίκου, Χαριτίδης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Νομίζω ότι στον αγώνα σταθήκαμε πάρα πολύ καλά σε γενικές γραμμές, αν λάβουμε υπόψη το επίπεδο του αντιπάλου. Τα παιδιά έκαναν πραγματικά πάρα πολύ καλά την δουλειά τους όσον αφορά την αμυντική τους συμπεριφορά. Για εμάς ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βγούμε στην κόντρα, κάθε ποδοσφαιριστής από την Α.Ε. Καραϊσκάκης είναι πιο γρήγορος, πιο δυνατός, πιο ποιοτικός και καλύτερος σε ατομική και ομαδική τακτική. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για τους ποδοσφαιριστές μου, θέλαμε να είμαστε πάρα πολύ καλοί οικοδεσπότες για την ομάδα της Α.Ε. Καραϊσκάκης. Νομίζω ότι πρέπει να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι τιμή για τον νομό μας που ήρθε και έπαιξε στο γήπεδο του Καρπενησίου και την παρακολούθησε όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ευρυτανίας. Εμείς το μόνο που κρατάμε είναι μια πραγματικά ευχάριστη διάθεση για αυτό, το οποίο κάναμε φέτος. Αναλογιζόμενοι πάντα ότι η Ποταμιά έχει εδώ και δυο χρόνια ξεκινήσει να τακτοποιεί κάποια πράγματα εντός και εκτός του γηπέδου νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Όλα θα εξαρτηθούν από την διάθεση των παιχτών και των διοικούντων, για να κάνει η Ποταμιά ένα ακόμη βήμα, χωρίς να λέω ποιο είναι αυτό, αλλά κάθε βελτίωση είναι ευπρόσδεκτη. Εύχομαι στην  ομάδα της Α.Ε. Καραϊσκάκης να πάρει το πρωτάθλημα. Έχουμε παρακολουθήσει πάρα πολλούς αγώνες της με την ευκαιρία του μεταξύ μας ματς. Πραγματικά οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ ευγενικοί και πάρα πολύ καλοί. Όλοι εδώ στην ομάδα τους ευχόμαστε να πάρει το πρωτάθλημα και να την δούμε στην Β΄ Εθνική.»

Κώστας Ρώσσιος (Α.Ε. Καραϊσκάκης): «Ήρθαμε να παίξουμε έναν αγώνα κυπέλλου με μια ομάδα, την οποία δεν την ξέραμε. Ήταν μια υποχρέωση για εμάς πέραν από το πρωτάθλημα, που είναι ο πρώτος μας και βασικός μας στόχος, αλλά δεν λέμε όχι και στο κύπελλο. Πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι μέτριο κάτω από συνθήκες όχι τόσο ιδανικές για ποδόσφαιρο. Τα παιδιά ανταποκριθήκανε, αξίζουν συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα και καλή πορεία.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Ράικος, Γκορόγιας Ι.(65΄ Νεοφύτου), Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Σαπούνης, Πολυμερόπουλος, Λιάνγκος, Γιαννακόπουλος(75΄ Τσάκνης), Φλωράκης(90΄ Νάσιος), Ζαλοκώστας Ι.

Α.Ε. Καραϊσκάκης (Κώστας Ρώσσιος): Ραχιώτης, Καψάλης, Ζίγκηρης, Μεντής, Χαριτίδης, Διβανές, Παπανίκου(91΄ Τάτσης), Φέτσης(80΄ Κόλλινς), Δρακάκης(75΄ Τσάκαλος), Γεωργιάδης, Δημητρίου

Διαιτητής: Λάμπρος Μπεκιάρης(ΣΔΠ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Στεφανής(ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Παπαλίτσας(ΣΔΠ Καρδίτσας)
















































Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου & Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος