Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΑΕΚ 9-1

«Ξέσπασε» στην «ουραγό» ΑΕΚ το Βελούχι, όπου και την «διέσυρε» με το επιβλητικό σκορ του 9-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από βροχόπτωση σε ένα βαρύ τερέν.
Ο ΑΠΟΚ του Χρήστου Γιαννίτσαρη είχε ένα εύκολο απόγευμα και κυριάρχησε πλήρως, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτέλεσμα.
Επιτίθονταν διαρκώς σε όλο το 90λεπτο σκόραρε 9 φορές και είχε και 4 δοκάρια. Στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε με 5-0. «Καρέ» τερμάτων πέτυχε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στην επανεμφάνιση του, 2 σκόραρε ο Δημήτρης Τσιλιμέκης και από 1 σημείωσαν οι: Σάκης Τσιλίκας, Άλεξ Μπακαλίδης και Γιώργος Σερπάνος. Δυο δοκάρια είχε ο Βασίλης Ντότσικας και από ένα οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Θοδωρής Τσιλιμέκης.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα δεν κατάφερε να αποφύγει τον διασυρμό παρότι κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς. Η άμυνα της εκτέθηκε σε πολλές περιπτώσεις και γνώρισε την συντριβή, αφού ο αντίπαλος δεν έβαλε το «πόδι» στο φρένο. Το γκολ της τιμής για τον «δικέφαλο» σημείωσε ο ψηλόσωμος φορ Δημήτρης Κοτσιμπός.
Την επόμενη (16η) αγωνιστική η ΑΕΚ θα παίξει στις 20 του μήνα στο Δημοτικό στάδιο με τον Αίολο και ο ΑΠΟΚ στις (21/2) στο ίδιο γήπεδο με την Ποταμιά. Το Βελούχι προηγουμένως έχει μεσοβδόμαδα το εκτός έδρας εξ αναβολής ματς με την Κρέντη. Το Βελούχι έφτασε τους 24 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έχει 3 πόντους.

Ούτε…5
Λιγοστοί θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, με την οποία άνοιξε η αυλαία του 3ου γύρου του πρωταθλήματος.

Με βροχόπτωση
Ο αγώνας έγινε κάτω από βροχόπτωση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, με το τερέν να είναι βαρύ.

«Κοούτσαρε» ο Γιαννίτσαρης


Ο προπονητής των γηπεδούχων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος απουσίαζε λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων και την ομάδα καθοδήγησε ο Χρήστος Γιαννίτσαρης.


35αρα
Σε 5 αναμετρήσεις σε κύπελλο και πρωτάθλημα ο ΑΠΟΚ φιλοδώρησε με 35 γκολ την ΑΕΚ, ενώ δέχτηκε 3.

11αδα για «Πελέ» και Θ. «Τσίλι»
Το Βελούχι ξεκίνησε με δυο αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σύγκριση με την αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής με τον Παναγραφιωτικό. Βασικός για πρώτη φορά φέτος ήταν ο Θοδωρής Τσιλιμέκης, ενώ επανεμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίχτης που σημειώνει καρέ για φέτος. Πήραν τις θέσεις των: Γιάννης Φλωράκη και Παναγιώτη Κόλλια, που απουσίαζαν.

4 διαφοροποιήσεις














Η ομάδα της ΑΕΚ είχε 4 διαφοροποιήσεις στην αρχική της 11αδα σε σύγκριση με την τελευταία αναμέτρηση που έδωσε ενάντια στον Παναγραφιωτικό. Στην 11αδα επέστρεψε ο Γιάννης Λάππας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), ο μεσοαμυντικός Σπύρος Ευθυμίου (Φωτογραφία πάνω Δεξιά), ο πλάγιος χαφ Γιώργος Κατσαρός (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και ο Δημήτρης Κολλημένος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) έπαιξε για πρώτη φορά βασικός ως επιτελικός μέσος. Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Γιαννόπουλο (Τιμωρημένος, παρών στο γήπεδο), Κώστα Μπούκα, Χρήστο Αρκουμάνη και Γιώργο Μπέσσα (Και οι 3 τελευταίοι απουσίαζαν).

Γύρισε ορεξάτος


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) επανεμφανίστηκε ορεξάτος πετυχαίνοντας «καρέ» τερμάτων και φτάνοντας τα 8 γκολ, περνώντας στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ.


Α΄ Μέρος

Δοκάρι με Γενιτσαρόπουλο
Στο 15ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σούταρε εκτός περιοχής ο Κώστας Ιωάννου απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Πρώτο με Τσιλίκα


Με την συμπλήρωση του 20ου λεπτού οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Βασίλης Ντότσικας σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σάκης Τσιλίκας από κοντά με πλασέ έκανε το 1-0. Ο «Λάτο» ανέβηκε στα 6 γκολ.




Νέο τέρμα
Δυο λεπτά αργότερα ο Βασίλης Ντότσικας έκανε την μπαλιά για τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος μόνος με πλασέ στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ «έγραψε» εύκολα το 2-0. Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ σε αυτή την φάση, ωστόσο ρέφερι και 2η βοηθός καταλόγισαν το γκολ.



3ο με πέναλτι
Ένα λεπτό έπειτα ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του τερματοφύλακα της ΑΕΚ Κώστα Ιωάννου με τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να καταλογίζει πέναλτι κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος το εκτέλεσε, σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία του Κώστα Ιωάννου και πέτυχε το 3-0.




Νέο δοκάρι «Ντο»


Ο έμπειρος μέσος του ΑΠΟΚ Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία) είδε για 2η φορά προσπάθεια του να σταματάει στα αντίπαλα δοκάρια. Στο 29΄ σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα να φεύγει άουτ.

Τέρματα Δ. «Τσίλι»


Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία) σκόραρε τα τελευταία δυο τέρματα του πρώτου ημιχρόνου, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Στο 35ο λεπτό ο Βασίλης Ντουφεκιάς σέντραρε από αριστερά και ο «Τσίλι» από κοντά με προβολή έκανε το 4-0. Σε αυτό το γκολ οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν ξανά για οφσάιντ με την β΄ βοηθό Γιώτα Κουτσουπιά να έχει κατεβασμένη την σημαία της. Στο 42΄ο Δημήτρης Τσιλιμέκης έκανε ατομική προσπάθεια και με σουτ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ διαμόρφωσε το 5-0.





Δυο αλλαγές

 












Ο ΑΠΟΚ έκανε δυο αλλαγές στο πρώτο μέρος, πρώτα αποχώρησε στο 37΄ ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και στην συνέχεια στο 40ο λεπτό πέρασε εκτός αγώνα ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία Δεξιά). Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Στέλιος Ρεσίτης και Γιώργος Σερπάνος.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Συγκελόπουλος γύρισε για τον Μπακαλίδη, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.
8΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά παράλληλα και το πλασέ του Τσιλιμέκη Δ. στο δεύτερο δοκάρι αποκρούστηκε από τον Ιωάννου.
13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά-«ψαράκι» του Κουτσουπιά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
15΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε εκτός περιοχής ο Ιωάννου Κ. απέκρουσε,  η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.
17΄: Ο Ξαγάρας σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας του «δικεφάλου» απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
20΄: Ο Ντότσικας σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και ο Τσιλίκας εύκολα με πλασέ στην επαναφορά έκανε το 1-0.
22΄: Ο Ντότσικας έβγαλε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο, που με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ πέτυχε το 2-0.
23΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Ιωάννου Κ. και ο Χρυσαφόπουλος καταλόγισε πέναλτι. Ο Γενιτσαρόπουλος το εκτέλεσε σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ και διαμόρφωσε το 3-0.
29΄: Δυνατό σουτ του Ντότσικα εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
30΄: Σουτ του Τσιλίκα από πλάγια δεξιά έφυγε πάνω από τέρμα της ΑΕΚ.
35΄: Ο Ντουφεκιάς σέντραρε από αριστερά και ο Τσιλιμέκης Δ. με προβολή από κοντά σκόραρε (4-0).
42΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. έκανε ατομική προσπάθεια και με σουτ στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ έκανε το 5-0.

Β΄ Μέρος

Ντεμπούτο Κωστή


Σε όλο το δεύτερο μέρος με την φανέλα του Βελουχίου επανεμφανίστηκε ο Νίκος Κωστής, παίζοντας σε θέση επιθετικού.

4ο δοκάρι


Το Βελούχι είδε για 4η φορά στο ματς προσπάθεια του να καταλήγει στα αντίπαλα δοκάρια. Στο 50ο λεπτό ο Θοδωρής Τσιλιμέκης (Φωτογραφία) έκανε την σέντρα-σουτ από τα δεξιά, που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Ιωάννου.

Δεύτερο γκολ του μικρού «Σερ»


Ο νεαρός Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία) στο 55ο λεπτό σκόραρε το δεύτερο του τέρμα στα Ευρυτανικά γήπεδα όταν μετά την σέντρα του Στέλιου Ρεσίτη από αριστερά με πλασέ από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-0. O μικρός «Σερ» είχε σκοράρει και στο ματς του 2ου γύρου.


Γκολ «Μπάκα»


Το 7ο γκολ στο παιχνίδι σημείωσε στο 62ο ο Αλέξανδρος Μπακαλίδης (Φωτογραφία), όταν μετά την σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου από αριστερά ο Άλεξ Μπακαλίδης με πλασέ πέτυχε το 7-0. Ο «Μπάκα» έφτασε τα 3 γκολ.



«8σφαιρο»
 Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 64΄ πρόλαβε και απέφυγε εκτός περιοχής τον αντίπαλο τερματοφύλακα και από πλάγια αριστερά με ψηλοκρεμαστό σουτ σε κενή εστία έκανε το 8-0.


Μείωσε με Κοτσιμπό


Ο «δικέφαλος» πέτυχε το γκολ της τιμής και μείωσε και 8-1 στο 71ο λεπτό. Ο Χρήστος Παρούτσας πάσαρε στον Πάνο Ζιάκα, αυτός σούταρε και ο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Δημήτρης Κοτσιμπός έκανε το 8-1.




«Καρέ» και 9-1
 Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με το 4ο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε στο 73ο λεπτό το τελικό σκορ. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης σέντραρε από τα δεξιά και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με πλασέ εύκολα έκανε το 9-1.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Σουτ του Σερπάνου από κοντά απέκρουσε ο Ιωάννου.
50΄: Ο Τσιλιμέκης Θ. έκανε την σέντρα-σουτ από τα δεξιά,που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
52΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος σούταρε από κοντά, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει.
54΄: Ο Σεντής έβγαλε τον Ζιάκα τετ α τετ με τον Ρεσίτη, αυτός πλάσαρε και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια.
55΄: Ο Ρεσίτης Σ. από αριστερά σέντραρε και ο Σερπάνος με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το 6-0.
62΄: Ο Γενιτσαρόπουλος γύρισε από αριστερά και ο Μπακαλίδη από κοντά με πλασέ έκανε το 7-0.
64΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πρόλαβε στην έξοδο τον Ιωάννου και με ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια αριστερά έκανε το 8-0.
71΄: Ο Παρούτσας έδωσε στον Ζιάκα, αυτός σούταρε ο Ρεσίτης απέκρουσε και ο Κοτσιμπός στην επαναφορά σκόραρε το 8-1.
73΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. σέντραρε από δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος έκανε από κοντά το τελικό 9-1.
77΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Σερπάνο, που σούταρε και ο Ιωάννου απέκρουσε.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Γενιτσαρόπουλος, Τσιλιμέκης Δ., Μπακαλίδης
ΑΕΚ: Ζιάκας, Κοτσιμπός

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γιαννίτσαρης (ΑΠΟΚ Βελούχι):«Συγχαρητήρια και στους 22 ποδοσφαιριστές που αγωνιστήκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και προσέφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους παραβρεθήκαν στο γήπεδο. Το τελικό σκορ δεν λέει τίποτα, εμείς αυτό που θέλαμε είναι να βγάλουμε κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις και τα καταφέραμε. Ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια και στα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Κρέντη. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, όπως και απουσίες λόγω υποχρεώσεων των φοιτητών και στα επόμενα παιχνίδια θα είμαστε πιο πλήρεις. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και περιμένουμε όλο τον κόσμο αύριο βράδυ στην ετήσια εκδήλωση της ομάδας στο Café-Bar Pestige

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις για το παιχνίδι, δεν χρήζει κάποιο σχόλιο το σκορ και η έκταση που πήρε. Ήθελα να αναφερθώ σε δυο πράγματα. Πρώτα για την διαιτησία, ο αρχιδαιτητής θα πρέπει την διαιτητική 3αδα που ορίζει να αναλογίζεται κάποια πράγματα πρώτα. Σε δυο δικά μας παιχνίδια η συγκεκριμένη βοηθός έχει δώσει 3 με 4 γκολ μπόνους στον αντίπαλο. Σεβόμαστε απόλυτα τις απόψεις του και ότι πρέπει και οι βοηθοί να μάθουν. Τι θα γίνονταν όμως εάν αυτά τα λάθη γίνονταν σε ένα πιο δύσκολο παιχνίδι ή σε ένα ντέρμπι; Και το δεύτερο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ, που κερδίζοντας σήμερα την ΑΕΚ, με τέτοιο επιβλητικό σκορ  απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα και πόσο καλή είναι. Έδειξε πόσο σπουδαίο είναι να κερδίζει τέτοιους αγώνες και με αυτό το σκορ. Αυτά τα σκορ θα πρέπει να τα βάλει και στις άλλες ομάδες, που πάνε για το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ και καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Χρήστος Γιαννίτσαρης): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Ντουφεκιάς(40΄ λ.τρ. Σερπάνος), Ξαγάρας, Συγκελόπουλος(37΄ λ.τρ. Ρεσίτης Σ.), Κουτσουπιάς, Τσιλιμέκης Θ., Ντότσικας, Τσιλίκας(46΄ Κωστής), Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Ιωάννου Κ., Σεντής, Μπακόλας, Νιαβής, Ιωάννου Γ., Λάππας, Ευθυμίου, Ρούσσης, Κατσαρός(46΄ λ.τρ. Ζιάκας), Κοτσιμπός, Κολλημένος(53΄ Παρούτσας)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώτα Κουτσουπιά (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος