Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Π.Α.Κ.-Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου 62-46

Στις νίκες επέστρεψε η Π.Α.Κ., η οποία επιβλήθηκε του «ουραγού» Πήγασου Αγίου Κωνσταντίνου με 62-46.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία περίπου 60 με 70 θεατών.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου μετά την εντός έδρας ήττα από την Αναγέννηση επέστρεψε στα επιτυχημένα αποτελέσματα και διατηρήθηκε σε τροχιά ανόδου. Από τα τέλη της 1ης περιόδου πέρασε μπροστά σκορ και στην συνέχεια έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης κατακτώντας ένα ακόμη «ροζ» φύλλο αγώνα. Εντυπωσιακός ήταν ο 18χρονος Κώστας Νιαβής, ο οποίος σημείωσε 27 πόντους βάζοντας και 4 τρίποντα. Η Ακαδημία έφτασε τους 7 βαθμούς(3 νίκες-1 ήττα) και βρίσκεται στο «κυνήγι» της 2αδας.
Ο Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου του Βαγγέλη Μπεσίρη γνώρισε μια ακόμη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, προσπαθώντας μέχρι το φινάλε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ. Μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, όπου έφτασε την διαφορά νωρίς στο +9, όμως στην συνέχεια «κυνηγούσε» στο σκορ τον αντίπαλο. Ο νεαρός Χρήστος Ανδριτσάκης ηγήθηκε του σκοραρίσματος, βάζοντας 19 και έχοντας και 3 τρίποντα. Οι Φθιωτοί έχουν 5 πόντους(0 νίκες-5 ήττες).
Την επόμενη () αγωνιστική η Π.Α.Κ. παίζει στις 5 Μαρτίου με την Μούτα στον Δομοκό και ο Πήγασος υποδέχεται στον Άγιο Κωνσταντίνο την ίδια μέρα τον Οπούντιο Μαρτίνου.

Περίπου 70
Η συνάντηση της 6ης αγωνιστικής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε παρουσία περίπου 60 με 70 θεατών.


Πρώτη για Αρκουμάνη


Ο γκάρντ Γιώργος Αρκουμάνης της Π.Α.Κ. έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Εντυπωσιακός  ο Νιαβής


Ο ταλαντούχος Κώστας Νιαβής των γηπεδούχων ήταν εξαιρετικός έβαλε 27 πόντους και «πυροβόλησε» 4 φορές έξω από τα 6.75. Με 13 και 1 εύστοχο τρίποντο ακολούθησε ο φόργουορντ Γιώργος Σώκος.


Το «βάρος» ο Ανδριτσάκης


Για την ομάδα του Πήγασου ο νεαρός Χρήστος Ανδριτσάκης ξεχώρισε, βάζοντας 19 πόντους και ευστοχώντας και 3 τρίποντα. Ήταν ο μοναδικός παίκτης των «κόκκινων» που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων.


Όλο ήττες
Η ομάδα του Αγίου Κωνσταντίνου δεν έχει καταφέρει να «γευτεί» την χαρά της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς έχει 5 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ανατροπή και προβάδισμα


Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την Π.Α.Κ. και προηγήθηκαν με 2-11. Οι Καρπενησιώτες με σερί 11-0 και με εκτελεστή τον Κώστα Νιαβή έφτασαν στο 16-11 και στο +5. Ο Κώστας Ψημόγιαννος (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο και ο Κώστας Νιαβής με δίποντο έκαναν το 2-3. Ακολούθησε ένα σερί 8-0 για τους φιλοξενούμενους που έφτασε στο 2-11 μετά από: 3ποντο του Θωμά Κοσματόπουλου (Φωτογραφία Κέντρο), θεαματικό δίποντο του Χρήστου Ανδριτσάκη, καλάθι και φάουλ του Γιώργου Παπαευαγγελίου (Χαμένη ελεύθερη βολή) και 1/2 ελεύθερες βολές του Βασίλη Διαμαντή. Η Π.Α.Κ. απάντησε με την σειρά της με σερί 11-0 φτάνοντας στο 15-11 του ημιχρόνου. Σκόραραν διαδοχικά οι: Γιώργος Σώκος με δίποντο, Κώστας Νιαβής με δυο συνεχόμενα δίποντα και με 3ποντο, Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ (Χαμένη συμπληρωματική βολή) και Κώστας Νιαβής με 2/2 ελεύθερες βολές.






Σερί 11-0
Οι παίκτες της Π.Α.Κ. έκαναν κατά την διάρκεια της 1ης περιόδου ένα σερί 11-0, καθώς από το 2-11 έφτασαν στο 16-11 της 1ης περιόδου.

Έλεγξε τον ρυθμό


Το πάνω χέρι στο ματς είχε και στην περίοδο η Π.Α.Κ., η οποία έλεγξε τον ρυθμό και έφτασε στο 32-23 του ημιχρόνου. Ο Χρήστος Ανδριτσάκης σκόραρε για 3, ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Αριστερά) έβαλε 2ποντο, ο Γιάννης Ρίζος είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Χρήστος Ανδριτσάκης είχε 1/2 βολές και ο Κώστας Νιαβής σκόραρε τρίποντο (20-16). Με δίποντο του Βασίλη Διαμαντή (Φωτογραφία Κέντρο), νέο τρίποντο του Κώστα Νιαβή και 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Παπαευαγγελίου έγινε το 23-20. Ο Γιάννης Πιστιόλης είχε 2/2 βολές, ο Κώστας Ψημόγιαννος «βομβάρδισε» με τρίποντο και ο Γιώργος Σώκος πέτυχε δίποντο (27-23). Το 32-23 του ημιχρόνου έγινε με καλάθι του Πάνου Κρουστάλλη και τρίποντο του Τόλη Πιπέρα (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Γιάννης Ρίζος του Πήγασου ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Αρκουμάνη της Π.Α.Κ..





Σταθερά +9

 












Με διαφορά +9 υπέρ της Π.Α.Κ. ολοκληρώθηκε το 3ο 10λεπτο που έληξε με 49-40. Οι γηπεδούχοι με ένα «ξέσπασμα» είχαν φτάσει προσωρινά την διαφορά μέχρι και το +15. Ο Χρήστος Ανδριτσάκης με δίποντο, ο Κώστας Νιαβής με τρίποντη «βόμβα», ο Τόλης Πιπέρας με 2ποντο, ο Κώστας Νιαβής με δίποντο μετά από πάσα του Γιάννη Πιστιόλη, και ο Γιώργος Σώκος με δίποντο διαμόρφωσαν το 41-26 τρέχοντας ένα σερί 9-0. Ο Θωμάς Κοσματόπουλος είχε 1/2  ελεύθερες βολές, ο Γιώργος Παπαευαγγελίου (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε δίποντο και ο Χρήστος Ανδριτσάκης πέτυχε 2ποντο (41-30). Ο Γιώργος Σώκος σκόραρε καλάθι, ο Χρήστος Ανδριτσάκης απάντησε με τρίποντο και με δίποντο γράφοντας το 43-35. Ο Θοδωρής Κατσαρός με καλάθι και φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή, ο Γιώργος Παπαευαγγελίου με 1/2 βολές και ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Δεξιά) με εκτέλεση έξω από τα 6.75 πραγματοποίησαν το 49-36. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Γιάννη Ρίζου, 1/2  βολές του Νίκου Ρεντίφη και 1/2 ελεύθερες βολές του Γιάννη Ρίζου (49-40). Ο Πάνος Κρουστάλλης των γηπεδούχων ανέκοψε με τάπα τον Γιάννη Ρίζο του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο Γιάννης Ρίζος των φιλοξενούμενων ανέκοψε διαδοχικά με «στοπ» προσπάθειες των Γιώργου Αρκουμάνη και Γιάννη Καγκαρά των γηπεδούχων.



Το πήγε στο +16
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Π.Α.Κ. «πάτησε» γκάζι και έφτασε την διαφορά στους 16 πόντους για το τελικό 62-46. Ο Χρήστος Ανδριτσάκης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Τόλης Πιπέρας είχε 1/2 βολές, και στην συνέχεια 2/2 ελεύθερες βολές (52-41). Ο Κώστας Νιαβής με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Χρήστος Ανδριτσάκης με 3ποντο και ο Κώστας Νιαβής με δίποντο έκαναν το 55-44. Ακολούθησε δίποντο του Κώστα Νιαβή, 1/2 ελεύθερες βολές του Θοδωρή Κατσαρού και δίποντο του Γιώργου Παπαευαγγελίου έγινε το 58-46. Το τελικό 62-46 έγινε μετά από καλάθι του Σωτήρη Καλαμπάκα και δίποντο του Γιώργου Σώκου. Ο Χρήστος Ανδριτσάκης του Πήγασου ανέκοψε προσπάθεια του Θοδωρή Χονδρού της Ακαδημίας. Ο Γιώργος Παπαευαγγελίου ανέκοψε με «τάπα» τον Γιάννη Καγκαρά της Π.Α.Κ.



Τραυματισμός Κοντοβά


Ο Κώστας Κοντοβάς του Πήγασου 8.49 πριν το τέλος του παιχνιδιού αποχώρησε τραυματίας υπό βασταζόμενος από τους συμπαίκτες του και πήρε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.




Δηλώσεις Προπονητών

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.):  *Η κ. Μπαλωμένου θα προβεί σε συνολική τοποθέτηση μετά το πέρας του πρωταθλήματος των ανδρών.









 
Βαγγέλης Μπεσίρης (Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου): «Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι. Εμείς εγκλωβιστήκαμε για άλλη μια φορά στην άμυνα ζώνης. Σίγουρα ήμασταν καλύτεροι από τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά νομίζω ότι η ομάδα του Καρπενησίου ήταν πολύ πιο έτοιμη από εμάς. Εμείς βέβαια είχαμε και προβλήματα και κατά την προετοιμασία και κατά την διάρκεια των προπονήσεων και με τραυματισμούς. Σήμερα η Π.Α.Κ. ήταν πολύ καλύτερη και δίκαια κέρδισε.»



Τα δεκάλεπτα
15-11, 32-23, 49-40, 62-46

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 8(1), Σβερώνης, Χαντζόπουλος, Κατσαρός 6, Αρκουμάνης, Καγκαράς, Σώκος 13(1), Χονδρός, Πιστιόλης 2, Νιαβής 27(4), Καλαμπάκας 2, Κρουστάλλης 4

Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου (Βαγγέλης Μπεσίρης): Κοντοβάς, Ψημόγιαννος 6(2), Κοσματόπουλος 4(1), Παπαευαγγελίου 9, Ανδριτσάκης 19(3), Ρίζος 4, Ρεντίφης 1, Διαμαντής Κ., Διαμαντής Β. 3

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Γιώργος Σαμαρας (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Χρήστος Κοσμάς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Λουκάς Καρανίκας


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος